Wiele razy już zakładałem temat w tym dziale i nigdy nie potrafiłem go prowadzić rozsądnie.Teraz chyba na to dorosłem i chciałbym dać sobie jeszcze jedna szanse.
Co grampiłka, koszykówka, siatkówka, hokej, piłka ręczna Czego nie gram tenisa
Kursy pochodzą z Betway
System grania zazwyczaj single czasem duble raz na jakiś czas tasiemiec
Mecz zespołów które w obecnym sezonie euroligi preferuja wesoly i ofensywny basket.Obie ekipy graja w najsilniejszych skladach jedyny ubytek to zawodnik gospodarzy Angelo Gigli który z powodu urazu kolana nie zagra przez miesiac. jak dotychczas jego najlepszy wynik w tym sezonie euroligi to spotkanie z greckim Maroussi BC w którym uzyskał 10 pkt 3 zbiórki i 3 faule . wszyscy pozostali gracze w pełnej gotowosci. Jak dla mnie lekkim faworytem tego spotkania to druzyna gosci ktora jest bardziej obyta z euroliga a takze ich przewaga pod koszami jesli chodzi o wzrost. W spotkaniu tym typ który rzucił mi sie na oczy to over 156.5 który przy stylu gry jaki prezentuja obie ekipy jest bardzo realny. jedni i drudzy zadko kiedy maja przestoje w swojej grze bardzo duzo razy probuja rzutow za 3 pkt z czego wieksza skutecznosc maja gracze z tel avivu . srednio takich prob jednych i drugich w tym sezonie to niemal gospodarze 19 rzutow na mecz goscie 24 z czego w przed ostatnim meczu maccabi miala skutecznosc 50% 14/28. W sposobie jaki prezentuja obie ekipy mysle ze jedni i drudzy beda sporo trafiac za 3. Inne argumenty które przemawiaja za taka opcja grania overa to konsekwencja w grze i rownowaga w skladach . niemal kazda kwarta konczy sie podobnym efektem punktowym wiec nawet jesli by sie zdarzylo ze ktoras nie wyjdzie w nastepnej beda potrafili to nadgonic wynik jaki widzi mi sie w tym meczu to 82-86 aha jeszcze jedno słowo prosze nie sugerowac sie wypowiedzia trenera GENTILe NANDO który mowi o chorobie HUTSONa. to prawda nie gral on w ligowym meczu i efekt byl taki ze zawodnicy romy slabo zagrali ale w tym spotkaniu jest on awizowany w 1 piątce tak wiec jest wszystko ok.
#3 Lotos Gdynia - Szeviep Szeged -12.5 1
kurs 1.85 stawka 10
Mecz ten z racji gry polskiej ekipy wydaje sie jak dla mnie łakomym kaskiem. Mecz ten transmitowany bedzie na tvp sport.
Ale co najwazniejsze Shameka Christon ,Erin Phillips i także Alana Beard to zawodniczki które poprowadza lotos do pewnej wygranej.dla tej ostatniej bedzie to ponowny debiut i ta byla gwiazda ligi wnba mimio ze nie zagra dzis wielu minut powinna pokazac na co ja stac, zreszta sama mowi ze wraca po kolejne MP a takze wygranie Euroligi co bedzie sprawa bardzo trudna.
Przeciwnik to typowy zespol z wegier bardzo szybka gra slaba jakosc w rzutach za 3 pkt a i pod tablicami bedzie im ciezko. mimo ze wegierki jak dotychczas w swojej lidze wygraly wszystkie spotkania zas w eurolidze rozegraly tylko jeden mecz przegrywajac jednym punktem z ekipa Tarbes (mecz ze spartakiem zostal odwolany) dzis mysle ze polski eksportowy zespol pokarze ze handi jakie wystawili bukmacherzy sa spokojnie do przeskoczenia.
Lotos ma bardzo silny w tym sezonie sklad i takie zawodniczki jak Ivana Matovic Paulina Pawlak i wyzej wspomniane zawodniczki poniosa gdynska publicznosc na wyzyny euforii
Liga norweska jak co roku jest jedną z najbardziej overowych lig hokejowych. Na dzisiejszy wieczór proponuje taki oto singielek. Co przemawia mnie za takim typem: gospodarze to najslabsza ekipa UPC LIGAEN z bardzo slabym atakiem i najslabsza obrona.w wielu spotkaniach u siebie notowala over na 8 spotkan 5 wynikow to wiecej niz 6 goli.Mysle ze dzis bedzie podobnie nie licze na to ze sromotnie przegraja ale jak na obecna chwile zespol ten wedlug mojego rozeznania zawalczyc dzis moze o korzystny dla siebie rezultat. Co do gosci mimo tego ze sa wyzej notowani nie naleza do tuz norweskiego hokeja. dotychczas w 8 spotkaniach wyjazdowy tylko 3 overy jednak co do tej ekipy nie ma co sie sugerowac statystykami bo jest to najbardziej nieobliczalna ekipa ligi. Potrafia pokonac na wyjezdzie walarenge (czytaj walarenga sie podstawila) u siebie storhmar i stavanger. Graja seriami jak padnie over pozniej 2-3 mecze to undery na dzis by przypadal taki under ale wlasnie mysle ze dzis bedzie przelamanie takiego scenariusza. Liczę ze bedzie tutaj wymiana ciosow . W ostatnim spotkaniu miedzy tymi ekipami wynik 3-3 po dogrywce 4:3 dla If Frisk/Asker i to na wyjezdzie. Dzis moze byc rewanz za porazke u siebie i licze na ostre strzelanie
#5 Ec Red Bull Salzburg - Ehc Liwest Black Wings Linz over 1.5 1 tercja
kurs 1.70 stawka 10
Mecz wyselekcjonowany na szybko ale podtrzymany statystykami. Obie ekipy bardzo dobrze radza saobie w 1 tercjach jesli chodzi o strzelanie i tracenie bramek i mysle ze dzis moze byc podobnie.Ekipa z Salzburga bedzie zapewne wsciekle atakowac od 1 minuty meczu co przyniesie efekt w postaci szybkiego gola a goscie ze swoimi kontrami tez powinni cieszyc sie z bramki. W tym sezonie grali ze soba 2 razy i raz byly az 3 bramki w 1 tercji drugim razem tylko jedna jednak wtedy ekipa z linzu nie wykorzystala az 4 PP.
Dzis w hokeju czeskim bardzo ciekawe spotkanie w którym miejscowi bedą atakowac na pozycje lidera.Jak dla mnie ekipy bardzo wyrównane . Trinec w ostatnich meczach same overy ( 8 spotkań) rywal zas aż 6 razy pod rzad mniej niz 5.5 bramki. Jedni i drudzy bardzo dużo oddaja strzałów w meczu srednio gospodarze 35 rywale zas 31.Pokazuje to ze rywale godni siebie . W ostatnim meczu pomiedzy ekipami padł wynik 3:3 zas po dogrywce wygrali zawodnicy z Trzynca.
Dzis w tej miescinie jaka niewatpliwe jest Spiska Nowa Wieś gospodarze podejmuja zespół który o dziwo w tym roku nie rozpieszcza swoich kibicow.Co prawda ostatnie 3 kolejki dla graczy Nitry są bardzo udane lecz w przekroju calego sezonu wypada to juz slabo.Obie ekipy sasiaduja ze soba w tabeli i tak naprawde ciezko w tym meczu wskazac faworyta.Jak ktos kazalby mnie tutaj wytypowac wygranego meczu wskazalbym z lekkim wskazaniem na opcje 2.Moja uwage przykula jednak opcja zagranie wiecej niz 1.5 gola w 1 tercji.Gospodarze sa "fachowcami" jesli chodzi o pierwsze tercje. Na 17 spotkan jakie rozegrali w 12 pierwszych tercjach padalo 2 lub wiecej bramek.Przyczyna tego jest prosta jest to ekipa która dobrze czuje sie w ataku jednak jesli chodzi o obrone to totalna porazka.Tak jak szybko potrafia strzelic bramke tak szybka ja traca (chyba za dlugo sa w euforii po golu).Goscie natomiast mimo iz jest to bardzo underowa druzyna jesli chodzi o wyjazdowe spotkania w 1 tercjach podobnie jak rywal czesto raczyli overami 1.5. Tak wiec mysle ze w dzisiejsze popoludnie kibice w pojedynku tym moga zobaczyc sporo bramek i mysle ze tak juz sie stanie w poczatkowej tercji
Fc Emmen - Fortuna Sittard over 2.5 Fc Omniworld - Fc Haarlem over 2.5 kurs 2.48 stawka 7
Z dzisiejszej Jupiler League wybieram dwa overki. Nikomu nie trzeba tłumaczyć że w tej lidze liczy sie tylko strzelenie wiecej goli niz przeciwnik i rzadko kiedy zdarzaja sie tu undery.
Pierwszy mecz to tzw. mecz o 6 punktów spotykaja sie w nim przedostatnia ekipa z ostatnia.Mecz walki ale mysle ze bedzie obfitowal w wiele sytuacji podbramkowych a przedewszytskim goli.Co przykuwa moja uwage to seria 11 overow ekipy gospodarzy którzy graja bezkompromisowo na 15 spotak tylko dwa remisy i to oba zaowocowaly odpowiednio w 2 i 3 kolejce.Rywal dzisiejszy to ekipa która jeszcze nie tak dawno grala w najwyzszej klasie rozgrywkowej ale olbrzymie problemy finansowe wiele kłotni o to co gdzie kto z kim spowodowaly ze klub ten tlua sie na krawedzi.Mimo iz ostatnio graja wrecz katastrofalnie czje ze dzis moze to sie zmienic . Wierze ze ich najlepszy gracz TRAORE strzeli dzis chocby jedna bramke a wtedy gospodarze na pewno odpowiedza rowniez trafieniami
Drugie spotkanie Fc Omniworld - Fc Haarlem to mecz rownież z dolu tabeli a mianowicie 17 z 16 ekipa.w dotychczasowych spotkaniach miedzy wyzej wymienionymi ekipami 4 ostanie spotkania pomiedzy nimi to 4 undery ale mysle ze dzis czas to zmienic i dziurawa obrona Harlemu dzis na pewno straci przynajmniej 1 gola. w tym sezonie tylko w 2 spotkaniach zachowali czyste konto.Gospodarze natomiast mimo iz duzo bramek nie strzela w takim spotkaniu musza sie przelamac.
Hokeisci z Sanoka to najłabsza ekipa w ligowej stawce i z 8 punktami zajmuja ostatnie miejsce. Goscie natomiast pod wodza nowego trenera graja juz drugie spotkanie . W pierszymn wygrali 5:3 z drużyna z Gdanska i po ostatnim meczu odzyskali wiare w swoje umiejetnosci. Gra ulegla poprawie.
Wypowiedź trenera Unii
"Z Sanokiem musimy zagrać tak samo konsekwentnie jak ze Stoczniowcem - zaznacza Wojciech Wojtarowicz, skrzydłowy "biało-niebieskich". - Jesteśmy na fali i musimy to wykorzystać.
Dla niektórych spotkanie z Sanokiem nosi znamiona sparingu, jednak trener Unii nie lekceważy rywala i zamierza powalczyć o pełną pulę. - Jeśli wygramy z Sanokiem, to będziemy mieli nad nimi przewagę psychologiczną. Morale drużyny pójdą wtedy w górę, zawodnicy nabiorą pewności siebie, uwierzą we własne umiejętności. A przecież już niedługo kolejna runda zmagań - tłumaczy Alesz Flaszar, szkoleniowiec Aksam Unii."
Saint Thomas Basket Le Havre - Sluc Nancy Basket Association -4 2
kurs 1.85 stawka 10
Dzisiejszy mecz w Pro A LNB może pokazać że druzyna Nancy złapała wiatr w żagle i po pokonaniu w ostatnim meczu słabe Rouen bedzie piąc sie w gore tabeli.Ku temu maja w dzisiejszy wieczor wiele aspektow za. Tacy racze jak Ricardo Greer pochodzacy z Dominikany ,nigeryjczyk Akin AKINGBALA czy amerykanski gracz Kaniel DICKENS powinni w dzisiejszym meczu pokazac ze nie przez przypadek maja zaszczyt grac w druzynie Nancy. Ich ogromnym atutem w dziejszym spotkaniu jest postac Marcus SLAUGHTERa który w poprzednim sezonie gral na drugim froncie a wiec w ekipie Le havre. Nancy dzis bez zadnych oslabien. W ekipie Le havre natomiast powazne oslabienie w osobie Duport Romain który na jednym z treningow zlamal palec. Mimo iz gracz ten moze nie punktowal bardzo duzo ale byl bardzo skuteczny jesli chodzi o gre na tablicach ze wzgledu na wzrost 217cm. W tym przypadku ogromne handi po stronie ekipy Nancy ktora bije wzrostowo ekipe gospodarzy.
W dzisiejsza noc jak dla mnie bet obok którego nie przejde obok. Stołeczni podejmują ekipe Minnesoty która wczoraj rozgrywala cięzki pojedynek w Tampie skonczony dopiero po rzutach karnych. Same podroze w pewnym sensie sa meczace dla ekipy gosci a co dopiero taka walka jak wczoraj.Wygrywali pierw 2:0 pozniej 3:2 i doslownie na sekundy przed koncowa syrena traca bramke na 3:3.Na pewno ich to troszke załamało ale cóż taki jest hokej w wykonaniu zza oceanu. Jak dla mnie podmeczeni goscie beda w tym meczu szukac swoich szans w kontrach a jak wiemy zespol miejscowych juz jutro bedzie musial udac sie na goracy teren NJ DEVILS.tak wiec gospodarze raczej w obronie dzis zagraja bardzo uwaznie bez szalenstw skupiajac sie na jak najmniejszym straceniu sil bo jutro prestizowy pojedynek.
Dzisiaj jak co sobota kolejne potyczki w lidze szwedzkiego hokeja. W meczu tym spotykaja sie najlepsza obrona w lidze Linkoping z drugiem atakiem ligi Lulea. Czemu w taki sposób gram kiedy w dodatku ich ostatnie spotkanie skonczylo sie wynikiem underowym 2:0 dla Lulei?? A no dlatego ze w tamtym spotkaniu nie gralo dwoch kluczowych napastnikow lulei a kolejny aspekt jest taki ze w ekipie gospodarzy na dzien dzisiejszy obrona nie dziala koncertowo.Wystarczy potyczna z ekipa powyzej sredniej a gracze miejscowych systematycznie traca 2-3 bramki. Dzis mysle bedzie podobnie a w dodatku statystyka jesli chodzi o gospodarzy na wlasnej tafli to przeszlo 60%
Bk Nova Hut Ostrava - Basketball Brno under 158,5
kurs 1.85 stawka 9
Co prawda liga czeskiego basketu jest bardzo overova jak na warunki gry w europie i wyniki które oscyluja sa czesto powyzej wystawionej lini ja jednak skusze sie tu na sume mniejszej ilosci punktow.Po pierwsze dogrywki to tu byc nie powinno bo ekipa z Ostrawy gra tak ze szkoda słow ich bilans 2-10 mowi sam za siebie. Leje ich kazdy jak popadnie. Troszke inna ekipa sa goscie z Brna.Co prawda do tuz czeskiego basketu nie zaliczaja sie ale z tymi slabszymi potrafia wygrac chocby tak jak w meczu pomiedzy tymi samymi ekipami 7.10 gdzie pokonali ich 20 punktami a suma punktow byla rowna 154. W doatku trener z Brna mói wprost że czas zacząć serie wygranych tak wiec myśle ze dzis skuteczna obrona Brna wystarczy na wynik underowy
Bosna Sarajevo - Cibona Zagreb under 1 team 68
kurs 1.85 stawka 7
Mecz ostatniej ekipy z liderem rozgrywek zapowiada sie malo atrakcyjnie jedank moja uwage zwrocila linia wystawiona na ilosc punktow gospodarzy. Z kim jak z kim ale z utytuowana ekipa Cibony która od lat gra w eurolidze gospodarze nie ma bata ale wiecej punktow niz 62-64 nie rzuca.Cibona w tym sezonie na 6 meczy srednio stracila 66 punkty z tym ze w jeden mecz zawyza ta srednia bo 94 punkty starcone z ekipa Vrsac. A tak kolejno tracili punkty 51 65 66 59 65. Zreszta ekipe z Sarajewa na 6 spotkan tylko dwa razy udalo sie przeskoczyc liczbe 68 pkt.
Zespół dzisiejszych gospodarzy podejmuje ekipe która dotychczas przegrala wszystkie spotkania i tak naprawde w zadnym nie podjela skutecznej walki chociazby o remis.Spowodowane jest to slaba kadra skladajaca sie z kilku juniorow a pozostali gracze to klasa co najwyzej na nizsze ligi rozgrywkowe.Gospodarze co prawda plasuja sie w srodku tabeli ale takie spotkania jak dzis trzeba wygrac pokaujac przy tym swoja sile. Zreszta wedlug prognoz przed sezonem ekipa miejscowych jest zaliczana do pierszej 4 rozgrywek
Niewiem czemu ale czuje ze w dzisiejszym meczu nasi nowi starzy awodnicy beda sie chcieli niemilosiernie pokazac Franzowi zeby w przyszlym roku o nich nie zapomnial.Wiadomo jedna kadra jest w przebudowie z nowym trenerem , druga natomiast do tuz swiatowego futbolu nie naleza.Dodatkowy aspekt widze w ustawieniu 5 pomocnikow co zaowocuje wiele kombinacyjnych akcji i spory pressing a takze wiele pilek do napadziora na szpicy czyli Lewego. Dodatkowo juz dzis smuda nie moze sie tlumaczyl ze dopiero poznaje zawodnikow.
Tak na szybko pisze bo cza mnie goni i niestety nie bede mogl podac czemu co i jak . Ogolnie Cb Estudiantes to jak narazie bardzo underowa ekipa na wyjezdzie bardzo malo punktow rzucanych ale w obronie juz troszke gorzej jednak mysle ze gospodarze troszke podporzadkuja sie poziomeme gry