#3448769 - 10/10/2009 03:11
Galo maluje.
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/04/2006
|
Witam
Postanowiłem z nudów założyć sobie taki temacik. Co w nim będzie? Typy z krótką i konkretną analizą bez lania wody. Stawkowania podawał nie będę ponieważ wszystkie typy będą grane płaską stawką po 100 zł.
Na początek postaram się podać 100 typów, a co dalej będzie zobaczymy. Za chwilę pierwszy becik 
Pozdrawiam.
|
Do góry
|
|
|
|
#3448781 - 10/10/2009 03:24
Re: Galo maluje.
[Re: GaloGalo]
|
Carpal Tunnel
|
9 października 2009 22:00Phil Taylor - Adrian Lewis [Dart] Typ: Taylor -2.5 Kurs: 1.50Taylor to jeden z głównych faworytów do końcowego sukcesu w Grand Prix. To zawodnik komplety potrafi rzucić sporo 180-tek jak i też dobrze rozpoczyna partie i nie ma przestoi. A regularność w darcie to podstawa. Jego rywal Lewis potrafi także rzucić 180-tkę jednak jeśli idzie o wspomniane przestoje miewa je dość często. To zawodnik bardzo chimeryczny. Potrafi jedną partię rozpocząć od 140 [max] jak i nie zaliczyć w ogóle żadnego punktu. Podsumowując to wszystko powiem, że mecz toczony jest do 4 wygranych setów zatem handi -2.5 jest dość bezpiecznym rozwiązaniem. Warto się podeprzeć tym 1 przegranym setem ponieważ nawet tacy świetni zawodnicy jak popularny "Power" miewają czasami falstart i przegrywają 1 partię. W sumie nie wiem z czego to wynika ale załóżmy że to kwestia rozgrzania mięśni  .
|
Do góry
|
|
|
|
#3451053 - 11/10/2009 18:08
|
Carpal Tunnel
|
11 października 2009 13:00Agnieszka Radwańska - Svetlana Kuznetsova [Tenis] Typ: Radwańska Kurs: 2.76Agnieszka od turnieju w Tokyo gra świetny tenis. Rywalkom Agnieszki ciężko jest wygrać z nią piłkę ponieważ Aga świetnie się porusza po korcie i mało psuje piłek. Szczerze powiem jej styl jest dość ciekawy dla oka bo podobnie mało psuje tylko Clijsters ale to odważne porównanie  (choć tutaj w Pekinie już ktoś ją porównał właśnie stylem do Kim). Svetlana natomiast wygrała z Petrova dość gładko ale nie sugeruję się tym. Petrova obklejona plastrami nie była w stanie poruszać się po korcie tak jak w poprzednich meczach stąd taki wynik. Szanse na zwycięstwo Agnieszki widzę w fakcie, że Kuza potrafi sporo psuć ostatnimi czasy, a jej mecz z Tokyo gdzie dostała od Petkovic w 3-ech setach był tego świetnym przykładem. Sporo autów, sporo siatek i frustracja. Jeśli Aga dziś będzie dochodziła do piłek to Kuza nie ma szans.
|
Do góry
|
|
|
|
#3455537 - 14/10/2009 02:01
|
Carpal Tunnel
|
Yung-Jan Chan - Carly Gullickson [Tenis] 6:1 6:1 Lleyton Hewitt - John Isner [Tenis] 6:2 6:4Tak jak pisałem ciężko tutaj będzie o niespodziankę i tak też było. Rano przed pracą widziałem troszkę meczu kangura i to co gra Isner przy siatce to powtórzę jeszcze raz - to jest jakieś kalectwo totalne. Poza tym cieszy fakt, że Djokovi w drodze do finału ubyło 2 dobrych rywali: Cilic lose with Berdych natomiast Roddick krecz. Wydaje się, że jedynie Davydenko ma jakieś tam szanse mu przeszkodzić. Przepraszam, że tyle piszę o tym typie ale w rzeczywistości zagrałem go za grubo więcej jak 100 zł stąd takie zaangażowanie  . Wkrótce typki na jutro... .
|
Do góry
|
|
|
|
#3460327 - 16/10/2009 06:29
|
Carpal Tunnel
|
Robin Soderling - Nicolas Almagro 6:4 7:5Juan Martin Del Potro - Jurgen Melzer 5:7 1:2 zwrotDopiero teraz mam czas coś skrobnąć. Tak to czasem bywa, że pracę zabieramy do domu i nie ma czasu na inne rzeczy... . Co do pierwszego spotkania to zabrakło jak widać 1 gema. Szkoda bo Soda był w stanie pokryć to handi. W obu setach łamał praktycznie na początku potem zbytnio się nie wysilając. Jedynie co to w 2gim secie Almagro go odłamał ale jak widać Szwed nie dał doprowadzić do tie-breaka. A co do drugiego meczu to szkoda... tak też bywa. Zresztą dziś 2 przypadki na bet365 jak dostałem zwroty w sytuacji kiedy wytypowani przeze mnie gracze praktycznie mieli już tylko dobić rywala:   Całe szczęście Stepanka miałem też na betfair po kursie @1.75 i za podobną stawkę także nie wyszedłem aż tak źle... . Wczoraj miałem zamieścić w temacie tylko 1 pick odnośnie meczu Safarova - U.Radwańska. Lucie świetnie grała w 1 rundzie przeciwko Mayr własnym serwisem stąd wpadłem na pomysł, że mecz musi się skończyć wynikiem w 2 setach i z przełamaniami na korzyść Czeszki  Zatem 12 gemów i ani jednego więcej. Tutaj dowód... choć oczywiście do tematu tego betu nie będę liczył...  Poza tym cieszy dyspozycja Djokovica. Dziś co prawdę dał się przełamać Rainerowi 1 raz ale myślę, że przeszedł ten mecz tak niskim nakładem sił jak to tylko było możliwe. Jutro mecz z Simonem i na razie nie kontruję mimo, że kurs już spadł z 5.1 na ~2.95. Jak pisałem postawiłem na win Djoka w Szanghaju dość konkretnie stąd tyle emocji we mnie  . Na razie główni rywale o których pisałem kilka postów wyżej przy okazji tego typku nie pokazują zbyt wiele (Nadal) lub już całkowicie odpadli (Roddick, Potro). Przyznam, że troszkę mnie martwi wysoka dyspozycja Denki... . Ok, a za chwilę dubelek na jutro  . Mam nadzieję, że screeny jakoś bardziej ubarwią ten temat.
|
Do góry
|
|
|
|
#3461969 - 17/10/2009 05:13
|
Carpal Tunnel
|
Feliciano Lopez - Robin Soderling 7:6 6:3 Pamapol Siatkarz Wieluń - AZS Olsztyn 3:0Witam. Niestety wczorajszy forumowy dubelek w plecy. Zacznę może od Wielunia... . Oglądałem tylko 2 i 3 seta i Olsztyn może i chciał ale po prostu nie miał czym zagrozić rywalom. Mecz bez historii, a Olsztynianom będzie bardzo trudno w tym roku się utrzymać. Co do meczu Szweda z Hiszpanem to Soderling ładnie zaczął ale potem kiedy Lopez go odłamał widać było, że ten mecz może potrwać, a zwycięzca nie jest tak oczywisty jak to się wydawało przed samym startem. Zresztą w pracy śledziłem to spotkanie bo akurat był czas i po pierwszym secie dla mnie było już jasne, że to raczej Lopez wyjdzie tego dnia zwycięsko. Dlatego poszła mini konterka...  Jednak najwięcej emocji dziś dostarczył mi Djok... . Po 2 przegranym przez Serba secie już się bałem, że mój całotygodniowy plan i zagranie Djoka po kursie 5.1 na win w Szanghaju legnie w gruzach... a wraz z nim 250 Euro które zagrałem na tego chłopaczka z Serbii na Betfair. Myślę jednak, że jutro też nie puszczę jeszcze kontry na to zdarzenie. Bynajmniej nie przed meczem... . Może w trakcie meczu jeśli będą konkretne przesłania, że to jednak Denko wejdzie do finału to zapodam jakąś kontrę choć na częściowy zwrot stawki. Jednak teraz kiedy Denko dziś męczył z koniem, Soda odpadł, a Nadal gdyby nie dyspozycja fizyczna Ljuby być może byłby już na lotnisku uważam, że Djokovic jest tutaj faworytem nr. 1. Pozdrawiam. Temat do zmaknięcia i tak tego nikt nie czyta 
|
Do góry
|
|
|
|
#3461972 - 17/10/2009 05:15
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/02/2008