Opcje tematu
#3448769 - 10/10/2009 03:11 Galo maluje.
GaloGalo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/04/2006
Witam

Postanowiłem z nudów założyć sobie taki temacik. Co w nim będzie? Typy z krótką i konkretną analizą bez lania wody.
Stawkowania podawał nie będę ponieważ wszystkie typy będą grane płaską stawką po 100 zł.

Na początek postaram się podać 100 typów, a co dalej będzie zobaczymy. Za chwilę pierwszy becik smile

Pozdrawiam.

Do góry
Bonus: Unibet
#3448781 - 10/10/2009 03:24 Re: Galo maluje. [Re: GaloGalo]
GaloGalo Offline
Carpal Tunnel

9 października 2009 22:00
Phil Taylor - Adrian Lewis [Dart]
Typ: Taylor -2.5
Kurs: 1.50

Taylor to jeden z głównych faworytów do końcowego sukcesu w Grand Prix. To zawodnik komplety potrafi rzucić sporo 180-tek jak i też dobrze rozpoczyna partie i nie ma przestoi. A regularność w darcie to podstawa. Jego rywal Lewis potrafi także rzucić 180-tkę jednak jeśli idzie o wspomniane przestoje miewa je dość często. To zawodnik bardzo chimeryczny. Potrafi jedną partię rozpocząć od 140 [max] jak i nie zaliczyć w ogóle żadnego punktu.
Podsumowując to wszystko powiem, że mecz toczony jest do 4 wygranych setów zatem handi -2.5 jest dość bezpiecznym rozwiązaniem. Warto się podeprzeć tym 1 przegranym setem ponieważ nawet tacy świetni zawodnicy jak popularny "Power" miewają czasami falstart i przegrywają 1 partię. W sumie nie wiem z czego to wynika ale załóżmy że to kwestia rozgrzania mięśni smile .

Do góry
#3448989 - 10/10/2009 05:56 Re: Galo maluje. [Re: GaloGalo]
GaloGalo Offline
Carpal Tunnel

Phil Taylor - Adrian Lewis [Dart] 4:0

Super pojedynek. Lewis w dobrej dyspozycji ale jednak bezradny wobec Taylora. W 1 secie prowadził z "Powerem" 2:0, a mimo to przegrał. W 3 secie natomiast doszedł Taylora w pięknym stylu na 2:2 by kolejną decydującą o losach seta partię rozpocząć bez punktów. Także faworyt Taylor gra dalej, a my jesteśmy bogatsi o 50 zł smile .

Do góry
#3451053 - 11/10/2009 18:08 Re: Galo maluje. [Re: GaloGalo]
GaloGalo Offline
Carpal Tunnel

11 października 2009 13:00
Agnieszka Radwańska - Svetlana Kuznetsova [Tenis]
Typ: Radwańska
Kurs: 2.76

Agnieszka od turnieju w Tokyo gra świetny tenis. Rywalkom Agnieszki ciężko jest wygrać z nią piłkę ponieważ Aga świetnie się porusza po korcie i mało psuje piłek. Szczerze powiem jej styl jest dość ciekawy dla oka bo podobnie mało psuje tylko Clijsters ale to odważne porównanie smile (choć tutaj w Pekinie już ktoś ją porównał właśnie stylem do Kim). Svetlana natomiast wygrała z Petrova dość gładko ale nie sugeruję się tym. Petrova obklejona plastrami nie była w stanie poruszać się po korcie tak jak w poprzednich meczach stąd taki wynik.
Szanse na zwycięstwo Agnieszki widzę w fakcie, że Kuza potrafi sporo psuć ostatnimi czasy, a jej mecz z Tokyo gdzie dostała od Petkovic w 3-ech setach był tego świetnym przykładem. Sporo autów, sporo siatek i frustracja. Jeśli Aga dziś będzie dochodziła do piłek to Kuza nie ma szans.

Do góry
#3451716 - 11/10/2009 22:16 Re: Galo maluje. [Re: GaloGalo]
GaloGalo Offline
Carpal Tunnel

Agnieszka Radwańska - Svetlana Kuznetsova [Tenis] 2:6 4:6

Kto oglądał ten wie, że zasłużenie wygrała Sveta. Szkoda Agnieszki bo dziś nie przypominała sama siebie. Sporo błędów, a dodatkowo Kuza grała mocno i precyzyjnie co w ogóle uprzykrzało jej życie. Myślę, że Kuza zagrała z Agnieszką najlepszy mecz w tym turnieju i wygrała w pełni zasłużenie.

Do góry
#3452094 - 12/10/2009 02:36 Re: Galo maluje. [Re: GaloGalo]
GaloGalo Offline
Carpal Tunnel

11 października 2009
TMS Shanqhai
Typ: winner Novak Djokovic
Kurs: 5.1

Djok w formie, a co z resztą? Murray i Fedex nie zagrają tutaj. Nadal bez formy, która by mu pozwoliła walczyć o zwycięstwo. Przyznam, że małą zagadką będzie dla mnie Del Potro. Ostatnio dość niespodziewana porażka w Tokyo. Ale jakby nie było to zwycięzca US Open. In plus fakt, że w Shaqhai'u nigdy za dobrze mu się nie grało. Ale nieważne to wszystko bo obaj i tak są w drugiej połówce drabinki turnieju.
Na ten typ skusiłem się właśnie dzięki dość łatwej połówce w jakiej znalazł się Djokovic. Pierwszy groźny rywal powinien mu się trafić w ćwierćfinale i będzie to zapewne ktoś z dwójki: Cilic/Simon. Półfinał to ew. Davydenko lub Roddick czyli rywale jak najbardziej do ogrania w aktualnej dyspozycji Serba. Zatem droga do finału wydaje się być prosta. Gdyby już tam się znalazł można myśleć o ew. kontrze. A co do drugiej połówki to zdecydowanie bardziej wyrównana bo są tam: Nadal, Del Potro, Soderling, Tsonga i Verdasco.

Do góry
#3452140 - 12/10/2009 02:58 Re: Galo maluje. [Re: GaloGalo]
GaloGalo Offline
Carpal Tunnel

12 października 2009
Radek Stepanek - Juan-Carlos Ferrero
Typ: J.C. Ferrero
Kurs: 2.12

Bardzo ładne value mamy na J.C. Ferrero. Może już nie za młody i chyba do końca życia będzie utożsamiany z triumfem na Roland Garros ale jakby nie było jest młodszy od "konia" o całe 2 lata. Poza tym niby niewidoczny w turniejach ale jak spojrzeć w wyniki od Paryża to odpadał z naprawdę nie byle kim (3 x Murray, Davydenko, Haas, Cilic, Verdasco, Del Potro). A Stepanek? Tydzień temu poleciał w 1 rundzie z Gulbisem. Fakt, że rywal ostatnio w formie zwyżkowej ale to nie jest ten Stepanek, którego widziałem na U.S. Open przeciwko Leonardo Mayerowi czy też "Kohliemu" gdzie był świetnie przygotowany kondycyjnie i dobiegał niemal do każdej piłki.

Do góry
#3452208 - 12/10/2009 03:28 Re: Galo maluje. [Re: GaloGalo]
GaloGalo Offline
Carpal Tunnel

11 października 2009 20:45
Phil Taylor - Raymond Barneveld [Dart]
Typ: Over 16.5 180
Kurs: 1.83

Na szybko bo mało czasu. Dziś finał i zagra w nim zdecydowanie 2-óch najlepszych zawodników, ze zdecydowanym wskazaniem na Taylora, który broni triumfu z przed roku i ma szanse na w sumie 9 w swojej karierze tytuł mistrzowski. Gramy do 6 wygranych setów. W meczach pół-finałowych granych do 5 wygranych setów Taylor rzucił 7 180-tek, zaś Raymond 6 co daje w sumie 13. Liczę jednak dziś na dość wyrównany pojedynek, a co za tym idzie większą ilość setów bo w końcu gra dwójka najlepszych smile . Miłego oglądania.

Do góry
#3452507 - 12/10/2009 05:52 Re: Galo maluje. [Re: GaloGalo]
GaloGalo Offline
Carpal Tunnel

Phil Taylor - Raymond Barneveld 6:3

Wyśmienity, cudowny, wspaniały, fantastyczny i niezapomniany finał. Krótko może o tym ile padło 180-tek bo tego dotyczył bet smile. Padło dokładnie 18, zarówno Phil jak i Raymond trafili dokładnie po 9 choć początek był nerwowy i po pierwszych 4 setach były zaledwie 4 180-tki trafione. Szkoda trochę "Barneya" bo prowadził 2:0. Potem kiedy Taylor doszedł go i wyszedł na prowadzenie chłopak się lekko załamał bo wobec tego co grał "Power" byłby bezradny każdy gracz. Taylor wygrał tytuł po raz 9-ty i zainkasował 100 000 funtów smile .

Do góry
#3454056 - 13/10/2009 03:34 Re: Galo maluje. [Re: GaloGalo]
GaloGalo Offline
Carpal Tunnel

Radek Stepanek - Juan-Carlos Ferrero 6:3 6:0 [Tenis]

Nie wiem co tam się stało, że aż taki pogrom Juana. Meczu nie oglądałem bo akurat w tych godzinach w pracy miałem urwanie głowy. Ale po statystykach wnioskuję, że albo Stepan tak dobrze przygotowany do turnieju albo Juan tak źle. Mecz od początku do końca jednostronny.

Do góry
#3454306 - 13/10/2009 07:11 Re: Galo maluje. [Re: GaloGalo]
GaloGalo Offline
Carpal Tunnel

13 października 2009
Yung-Jan Chan - Carly Gullickson [Tenis]
Typ: Chan
Kurs: 1.33
Lleyton Hewitt - John Isner [Tenis]
Typ: Hewitt
Kurs: 1.44
AKO: 1.92

IMO bardzo ładny dubelek. Kursy nie oszołamiają ale ciężko tutaj będzie o niespodzianki. Chan w azjatyckich turniejach gra dość dobrze i poniżej pewnego poziomu nie schodzi. O Amerykance można powiedzieć, że ostatnio miała przerwę i tak naprawdę jest ona małą niewiadomą. Małą bo raczej nie ma się co spodziewać nagłej eksplozji talentu. 23-letnia Amerykanka najlepiej się czuje u siebie w kraju w turniejach niższej rangi i tak już prawdopodobnie pozostanie. A co do drugiego spotkania to Isner ma przewagę nad Lleytonem jedynie w serwisie. Pozostałe elementy tenisowego rzemiosła takie jak: technika, poruszanie się po korcie, gra przy siatce, gra z głębi kortu... to wszystko przemawia na korzyść Lleytona. Hewitt w ubiegłym tygodniu odpadł w Tokyo z bardzo niewygodnym personalnie dla siebie rywalem tj. Youzhnym. Myślę, że będzie chciał powetować sobie tę porażkę i podejdzie to meczu w 100% skoncentrowany.
Pozdrówki i miłej nocki.

Do góry
#3455537 - 14/10/2009 02:01 Re: Galo maluje. [Re: GaloGalo]
GaloGalo Offline
Carpal Tunnel

Yung-Jan Chan - Carly Gullickson [Tenis] 6:1 6:1
Lleyton Hewitt - John Isner [Tenis] 6:2 6:4

Tak jak pisałem ciężko tutaj będzie o niespodziankę i tak też było. Rano przed pracą widziałem troszkę meczu kangura i to co gra Isner przy siatce to powtórzę jeszcze raz - to jest jakieś kalectwo totalne.

Poza tym cieszy fakt, że Djokovi w drodze do finału ubyło 2 dobrych rywali: Cilic lose with Berdych natomiast Roddick krecz. Wydaje się, że jedynie Davydenko ma jakieś tam szanse mu przeszkodzić. Przepraszam, że tyle piszę o tym typie ale w rzeczywistości zagrałem go za grubo więcej jak 100 zł stąd takie zaangażowanie tongue .

Wkrótce typki na jutro... .

Do góry
#3456115 - 14/10/2009 05:55 Re: Galo maluje. [Re: GaloGalo]
GaloGalo Offline
Carpal Tunnel

14 października 2009 09:30
Robin Soderling - Nicolas Almagro [Tenis]
Typ: Soderling -4.5
Kurs: 1.85

Almagro nie ma za bardzo czym przeciwstawić się Szwedowi. Soda gra mocno i bardzo precyzyjnie. Do tego atomowy serwis. Dziś co prawda przełamany w meczu z Hanescu ale to chyba bardziej wina dekoncentracji jak umiejętności rywala bo potem od razu rebreak. Także liczę na coś w stylu 6:4 6:3 dla Sody. Almagro przeszedł dziś Kohliego jednak równie dobrze mógł ten mecz przegrać bo losy ważyły się do ostatniej piłki. Poza tym pokonanie Niemca nie jest jakimś lada wyczynem bo gra on strasznie chimerycznie ostatnimi czasy.

14 października 2009 09:30
Juan Martin Del Potro - Jurgen Melzer
Typ: Melzer +4.5
Kurs: 1.89

Melzer pokazał świetny serwis w pierwszym spotkaniu przeciwko Chardy'emu oddając zaledwie 8 piłek. Forma Del Potro to jedna wielka niewiadoma ale myślę, że skończył on już świętowanie sukcesu po U.S. Open i po zeszłotygodniowej nauczce podejdzie bardziej profesjonalnie do tego spotkania. Trzeba jednak pamiętać, że Melzer pograł już na tym korcie co nieco tymczasem Potro zanim wejdzie w uderzenie zapewne parę gemów pograją. Melzer także ma zapewne w pamięci mecz z U.S. Open gdzie przegrał z Argentyńczykiem 6:7 3:6 3:6 jednak nie wykorzystał wielu okazji na złamanie rywala. Liczę na wynik w stylu 7:6 6:3.

Do góry
#3460327 - 16/10/2009 06:29 Re: Galo maluje. [Re: GaloGalo]
GaloGalo Offline
Carpal Tunnel

Robin Soderling - Nicolas Almagro 6:4 7:5

Juan Martin Del Potro - Jurgen Melzer 5:7 1:2 zwrot

Dopiero teraz mam czas coś skrobnąć. Tak to czasem bywa, że pracę zabieramy do domu i nie ma czasu na inne rzeczy... .

Co do pierwszego spotkania to zabrakło jak widać 1 gema. Szkoda bo Soda był w stanie pokryć to handi. W obu setach łamał praktycznie na początku potem zbytnio się nie wysilając. Jedynie co to w 2gim secie Almagro go odłamał ale jak widać Szwed nie dał doprowadzić do tie-breaka.

A co do drugiego meczu to szkoda... tak też bywa. Zresztą dziś 2 przypadki na bet365 jak dostałem zwroty w sytuacji kiedy wytypowani przeze mnie gracze praktycznie mieli już tylko dobić rywala:

Całe szczęście Stepanka miałem też na betfair po kursie @1.75 i za podobną stawkę także nie wyszedłem aż tak źle... .

Wczoraj miałem zamieścić w temacie tylko 1 pick odnośnie meczu Safarova - U.Radwańska. Lucie świetnie grała w 1 rundzie przeciwko Mayr własnym serwisem stąd wpadłem na pomysł, że mecz musi się skończyć wynikiem w 2 setach i z przełamaniami na korzyść Czeszki smile Zatem 12 gemów i ani jednego więcej. Tutaj dowód... choć oczywiście do tematu tego betu nie będę liczył...

Poza tym cieszy dyspozycja Djokovica. Dziś co prawdę dał się przełamać Rainerowi 1 raz ale myślę, że przeszedł ten mecz tak niskim nakładem sił jak to tylko było możliwe. Jutro mecz z Simonem i na razie nie kontruję mimo, że kurs już spadł z 5.1 na ~2.95. Jak pisałem postawiłem na win Djoka w Szanghaju dość konkretnie stąd tyle emocji we mnie smile . Na razie główni rywale o których pisałem kilka postów wyżej przy okazji tego typku nie pokazują zbyt wiele (Nadal) lub już całkowicie odpadli (Roddick, Potro). Przyznam, że troszkę mnie martwi wysoka dyspozycja Denki... .

Ok, a za chwilę dubelek na jutro smile . Mam nadzieję, że screeny jakoś bardziej ubarwią ten temat.

Do góry
#3460338 - 16/10/2009 06:49 Re: Galo maluje. [Re: GaloGalo]
GaloGalo Offline
Carpal Tunnel

16 października 2009 09:30
Feliciano Lopez - Robin Soderling [Tenis]
Typ: Soderling 2:0
Kurs: 1.44
16 października 2009 18:00
Pamapol Siatkarz Wieluń - AZS Olsztyn [Siatkówka]
Typ: Wieluń
Kur: 1.60
AKO: 2.30

Soderling mocny. Może nie jedzie rywali "rowerkiem" ale praktycznie łamie swoich rywali na początku seta, a potem stara się tylko utrzymać swój serwis. Lopez ten sezon to raczej nic specjalnego. To, że doszedł aż tak daleko zawdzięcza w miarę dobremu serwisowi i rywalom, którzy albo są w wątpliwej dyspozycji fizycznej albo tak jak Ferrer postraszyć mogą tylko nazwiskiem. IMO wynik w stylu 6:4; 6:3.

Co do drugiego typu to gdyby Wieluń i Olsztyn wyszli jutro w dokładnie takiej samej dyspozycji jak to miało miejsce w inauguracyjnej kolejce to prawdopodobnie by się to skończyło 3:0 dla beniaminka. O Olsztynie ciężko cokolwiek napisać pozytywnego. Nawet Siezieniewski, który teoretycznie powinien ciągnąć grę tej drużyny wydaje się być bez formy. Co do gry Wielunia to byłem pod wrażeniem tego co widziałem w meczu ze Skrą. Jak kiedyś powiedział Edward Skorek w jednym z wywiadów po meczu LM kiedy prowadził AZS Częstochowa, że łatwiej jest wygrać seta z dobrym zespołem różnicą kilku oczek niż grać z dobrym zespołem przez większą część spotkania punkt za punkt. I właśnie tak grał Wieluń, przez większą część grali punkt za punkt z naszpikowaną gwiazdami Skrą. Także o ile Olsztyn nie przeszedł jakiejś metamorfozy przez te kilka dni to nic złego dla graczy Wielunia tutaj nie powinno się stać.

Pozdrówki.

Do góry
#3461969 - 17/10/2009 05:13 Re: Galo maluje. [Re: GaloGalo]
GaloGalo Offline
Carpal Tunnel

Feliciano Lopez - Robin Soderling 7:6 6:3
Pamapol Siatkarz Wieluń - AZS Olsztyn 3:0

Witam.

Niestety wczorajszy forumowy dubelek w plecy. Zacznę może od Wielunia... . Oglądałem tylko 2 i 3 seta i Olsztyn może i chciał ale po prostu nie miał czym zagrozić rywalom. Mecz bez historii, a Olsztynianom będzie bardzo trudno w tym roku się utrzymać. Co do meczu Szweda z Hiszpanem to Soderling ładnie zaczął ale potem kiedy Lopez go odłamał widać było, że ten mecz może potrwać, a zwycięzca nie jest tak oczywisty jak to się wydawało przed samym startem. Zresztą w pracy śledziłem to spotkanie bo akurat był czas i po pierwszym secie dla mnie było już jasne, że to raczej Lopez wyjdzie tego dnia zwycięsko. Dlatego poszła mini konterka...

Jednak najwięcej emocji dziś dostarczył mi Djok... . Po 2 przegranym przez Serba secie już się bałem, że mój całotygodniowy plan i zagranie Djoka po kursie 5.1 na win w Szanghaju legnie w gruzach... a wraz z nim 250 Euro które zagrałem na tego chłopaczka z Serbii na Betfair. Myślę jednak, że jutro też nie puszczę jeszcze kontry na to zdarzenie. Bynajmniej nie przed meczem... . Może w trakcie meczu jeśli będą konkretne przesłania, że to jednak Denko wejdzie do finału to zapodam jakąś kontrę choć na częściowy zwrot stawki. Jednak teraz kiedy Denko dziś męczył z koniem, Soda odpadł, a Nadal gdyby nie dyspozycja fizyczna Ljuby być może byłby już na lotnisku uważam, że Djokovic jest tutaj faworytem nr. 1.

Pozdrawiam. Temat do zmaknięcia i tak tego nikt nie czyta smile

Do góry
#3461972 - 17/10/2009 05:15 Re: Galo maluje. [Re: GaloGalo]
kumichal Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/02/2008
crazy

Do góry

Moderator:  rafal08