vs
8.
Odra - Lotos 1 2,07 9.
Odra handi +2 - Lotos 1 1,85 O tegorocznej sile Odry Brzeg stanowi mieszanka polsko-amerykańskich zawodniczek

Wśród Amerykanek rozgrywającą jest rewelacyjna w grach przedsezonowych oraz początkowych sezonu zasadniczego Jazmine Sepulveda. Xenia Stewart nastomiast jest rzucającą, do tego dochodzą dwie wysokie zawodniczki Denson oraz Ukoh. Jeśli dodamy do tego składu dwie stabilne polskie koszykarki Małaszewską oraz Żyłczyńską wychodzi nam naprawdę ciekawa ekipa, która w mojej opinie sporo namiesza w obecnych rozgrywkach.
Patrząc na przedsezonowe wyniki oraz dwie pierwsze kolejki nie sposób przejść obojętnie obok dwóch spotkań:
finał turnieju w Lesznie Odra -CCC 64:53
2. kolejka PLKK Odra -Wisła 67:61
Wyniki te pokazują, że Odra jest w stanie wygrywać z najlepszymi w tym sezonie.
Rywalki Lotos w tym sezonie jedna wielka niewiadoma. Pogrom jaki otrzymały od Wisły w superpucharze świadczy, że drużyna nie jest jeszcze w rytmie. Do tego wracająca po kontuzji Erin Philips nie może gwarantować wielkich wyników na starcie sezonu 2009/2010. Potwierdzają to wyniki również pierwszych dwóch kolejek:
Blachy Pruszyński - Lotos 82:84
CCC - Lotos 54:42
Jak dla mnie kurs 2,07 na Odrę, czy handi +2 przy kursie 1,85 to łakomy kąsek na dzisiejszy wieczór. Mam nadzieję, że tym typem powrócę na właściwą drogę skuteczności