#3350667 - 21/08/2009 08:56
Re: Premiership 22/23/24.08
[Re: Mascherano]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/07/2005
|
Arsenal - Portsmouth
Już przed rozpoczęciem sezonu kurs na zwycięstwo Kanonierów w pojedynku z Portsmouth był dość niski. Teraz można spodziewać się dużych spadków i jeszcze mniejszego współczynnika na wygraną podopiecznych Wengera.
Wpływ na to ma oczywiście sobotnia konfrontacja i wielka kanonada jaką urządzili sobie piłkarze Arsenalu w wyjazdowym pojedynku z Evertonem. Zaaplikowanie sześciu bramek takiemu rywalowi jak Everton i to w meczu wyjazdowym jest sztuką samą w sobie i wypada już po pierwszej kolejce zweryfikować możliwości drużyny Wengera. Arsenal zaprezentował się również bardzo dobrze w meczu kwalifikacyjnym Ligi Mistrzów, rozgrywanym w Glasgow, w którym piłkarze z Londynu wygrali 2:0 i mogą być praktycznie pewni awansu.
Przed sezonem francuski szkoleniowiec uczulał swoich graczy, aby ci starali się grać szybką, pełną polotu i ofensywną piłkę. Wenger zapowiadał w mediach, że pomimo uszczerbków w składzie, walczyć będzie o tytuł mistrzowski i choć za wcześnie by cokolwiek wyrokować, to Arsenal pokazał innym zespołom, że będzie drużyną z którą należy się liczyć. Długa jest jeszcze jednak droga do końca sezonu i ciekawy jestem jak długo Arsenalowi uda się utrzymać formę z początku rozgrywek.
Wypada mi również przeprosić Pana Wengera i ‘zwrócić honory’ gdyż straciłem wiarę w możliwości i potencjał Arsenalu. Mam nadzieje, że teraz Kanonierzy będą szli ścieżką wytyczoną w pierwszym meczu.
Rywalizacja z Portsmouth, przy tak wielkiej formie strzeleckiej Kanonierów wydaje się meczem, który zakończyć się może tylko w jednoznaczny sposób. Zespół Portsmouth w pierwszej kolejce poniósł porażkę na własnym obiekcie, zaś w drugiej na wyjeździe. Wenger powinien przestrzec swoich piłkarzy przed nadmierną wiarą we własne umiejętności. Jeśli ci do meczu podejdą z odpowiednim dystansem jest szansa, aby festiwal strzelecki, choć może w nieco mniejszych rozmiarach, ponownie się powtórzył.
Typ: 1 -1.5 @1.60 7/10
West Ham – Tottenham
W Londynie dojdzie to niesłychanie ciekawej konfrontacji w której West Ham zespół z zachodniej części miasta, zmierzy się z Tottenhamem z północy. Obie drużyny, jak do tej pory zanotowały komplety zwycięstw. Gospodarze grali tylko w pierwszej rundzie, gdyż ich mecz z Aston Villą został przełożony z uwagi na obowiązki The Villans w ramach Ligi Europejskiej. Tottenham zaś stoczył dwa pojedynki i zainkasował komplet oczek.
Młoty na inauguracje rozgrywek zagrały z Wolverhampton. W tamtym meczu stawialiśmy na zwycięstwo gości. Typ okazał się celny, jednak sama gra podopiecznych Zoli nie zachwyciła. Można nawet śmiało stwierdzić, że beniaminek zapłacić musiał po awansie ‘frycowe’. Gospodarze tamtego spotkania wcale nie byli gorszym zespołem, a mecz miał wyrównany przebieg. Zwyciężyli bardziej doświadczeni i ograni na boiskach Premiership goście.
Tottenham w odróżnieniu do poprzedniego sezonu sezon rozpoczął wyśmienicie i zasłużenie został liderem. W pierwszym meczu z Liverpoolem piłkarze Redknappa zaprezentowali ultraofensywną grę z dużą ilością strzałów. Koguty wygrać mogły nieco wyżej, ale zawiodła nieco skuteczność, szczególnie Robbie Keana. W meczu z Hull, Tottenham nie miał już takich problemów, a formą strzelecką błysnął Defoe, który ustrzelił hattricka, a jego zespół wygrał 5:1.
Przy takiej formie i skuteczności strzeleckiej Tottenhamu i grze West Ham, który przed własną publicznością będzie chciał zaprezentować się jak najlepiej, można liczyć na wysoki wynik bramkowy. Dlatego stawiam na over 2,.5.
Typ: Over 2,5 @2.02 5/10
Sunderland – Blackburn
Wśród wielu ekspertów panuje przekonanie, że Sunderland może stać się Czarnym Koniem obecnego sezonu Premiership. Ja podzielam tą opinię, ale moim zdaniem, szanse na zajęcie miejsca premiowanego startem w Lidze Europejskiej są znikome. Moim zdaniem Sunderland ma realne szanse zająć miejsce w środkowej części tabeli i piłkarze ze Stadionu Światła nie osiągną raczej nic ponadto.
Od początku sezonu gra Sunderlandu wygląda co najmniej dobrze. Zwyciężyli w pierwszym meczu, w drugim stawiali dzielny opór Chelsea w pierwszej połowie meczu. Choć w drugiej stracili trzy bramki, a The Blues mieli miażdżącą to i tak pozostawili dobre wrażenie.
Teraz gospodarze mają szanse na kolejne trzy punkty. Liczę, że zaprezentują się co najmniej przyzwoicie w meczu przed własną publicznością i wywalczą komplet oczek.
Typ: 1 @2.20 2/10
Burnley - Everton
Beniaminek, który określany jest mianem najsłabszego, sprawił największą sensację obecnych rozgrywek i zwyciężył z faworyzowanym zespołem United. Dzięki temu zwycięstwu Burnley zyskać może pewność siebie, która będzie bezcenna w walce o utrzymanie.
Nie chciałbym być w skórze jednego z fanów Evertonu, który oglądał spotkanie z Arsenalem. Piłkarze Moyesa dostali wielką szkołę futbolu, a wynik okazał się wręcz hańbiący dla gospodarzy. Kibiców targały zapewne różne skrajne emocje od złości po frustracje, smutek i żal.
Everton zrewanżował się swoim fanom bardzo szybko. W czwartek zespół zmierzył się z Sigmą Olomouc i zaaplikowali rywalowi cztery bramki. Kibice z Goodison Park mogli odczuć sporą ulgę i znów cieszyć się z gry swoich pupili.
Moim zdaniem w ligowym spotkaniu będą mogli na dobre zapomnieć o meczu z Arsenalem i zaspokoić pragnienia swoich fanów. Niedawno zakończył się mecz w ramach Ligi Europejskiej, proponuję więc jeśli ktoś ma ochotę, natychmiast postawić na gości, gdyż kurs prawdopodobnie będzie spadać. Teraz jest dla mnie bardzo dobry i warty gry.
Typ: 2 @2.30 3/10
źródło: bet space.pl
|
Do góry
|
|
|
|
#3352875 - 22/08/2009 20:35
[Re: Szczypior]
|
old hand
Meldunek: 24/01/2009
|
City wzmocnione milionowymi transferami podejmie benjaminka  To co się będzie działo można określić jednym cytatem 'show must go on'. Nie po to szejki tyle wydawali, żeby gwiazdy nie wygrywały z niukomeramy ligowymi nieobecni - adebayor, robinho i roqe santa cruz. moim zdaniem hc się wypełni i tak też zagram -1.5 @ 1.80
|
Do góry
|
|
|
|
#3352974 - 22/08/2009 21:43
[Re: zerodwadwa]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/04/2009
|
"Pieniądze to nie wszystko". Dla mnie zawodnicy MC to zlepek egoistów pazernych na pieniądze, mają w dup*e dobro barw klubowych, kibiców i całą resztę, najważniejsze dla nich, aby pracodawca płacił pieniądze, DUUUŻE pieniądze. Ja bym uważał z tym handicap'em , bo "benjaminki" mają to do siebie, że bardzo waleczni są, przykład Burnley pokonało mistrza Angli i finalistę Ligi Mistrzów Manchester United.
|
Do góry
|
|
|
|
#3353009 - 22/08/2009 22:12
[Re: koleszka]
|
old hand
Meldunek: 24/01/2009
|
"Pieniądze to nie wszystko". Dla mnie zawodnicy MC to zlepek egoistów pazernych na pieniądze, mają w dup*e dobro barw klubowych, kibiców i całą resztę, najważniejsze dla nich, aby pracodawca płacił pieniądze, DUUUŻE pieniądze. Ja bym uważał z tym handicap'em , bo "benjaminki" mają to do siebie, że bardzo waleczni są, przykład Burnley pokonało mistrza Angli i finalistę Ligi Mistrzów Manchester United. o widze że odpowiedź znacząco nachodzi na nasze lokalne klimaty  sprawa jest taka, że za wyniki są kary. A Manchester zawsze tak zaczyna sezony, więc padło na Burnley dodam tylko, że ManC jest b. dobrą drużyną u siebie 16-0-6
|
Do góry
|
|
|
|
#3353034 - 22/08/2009 22:26
[Re: zerodwadwa]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/04/2009
|
a ja tylko dodam, że Twoje argumenty na granie MC-1.5 są marne życzę powodzenia 
|
Do góry
|
|
|
|
#3354217 - 23/08/2009 07:50
[Re: koleszka]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/07/2005
|
West Ham - Tottenham
W Londynie dojdzie to niesłychanie ciekawej konfrontacji w której West Ham zespół z zachodniej części miasta, zmierzy się z Tottenhamem z północy. Obie drużyny, jak do tej pory zanotowały komplety zwycięstw. Gospodarze grali tylko w pierwszej rundzie, gdyż ich mecz z Aston Villą został przełożony z uwagi na obowiązki The Villans w ramach Ligi Europejskiej. Tottenham zaś stoczył dwa pojedynki i zainkasował komplet oczek.
Młoty na inauguracje rozgrywek zagrały z Wolverhampton. W tamtym meczu stawialiśmy na zwycięstwo gości. Typ okazał się celny, jednak sama gra podopiecznych Zoli nie zachwyciła. Można nawet śmiało stwierdzić, że beniaminek zapłacić musiał po awansie ‘frycowe’. Gospodarze tamtego spotkania wcale nie byli gorszym zespołem, a mecz miał wyrównany przebieg. Zwyciężyli bardziej doświadczeni i ograni na boiskach Premiership goście.
Tottenham w odróżnieniu do poprzedniego sezonu sezon rozpoczął wyśmienicie i zasłużenie został liderem. W pierwszym meczu z Liverpoolem piłkarze Redknappa zaprezentowali ultraofensywną grę z dużą ilością strzałów. Koguty wygrać mogły nieco wyżej, ale zawiodła nieco skuteczność, szczególnie Robbie Keana. W meczu z Hull, Tottenham nie miał już takich problemów, a formą strzelecką błysnął Defoe, który ustrzelił hattricka, a jego zespół wygrał 5:1.
Przy takiej formie i skuteczności strzeleckiej Tottenhamu i grze West Ham, który przed własną publicznością będzie chciał zaprezentować się jak najlepiej, można liczyć na wysoki wynik bramkowy. Dlatego stawiam na over 2,.5.
Typ: Over 2,5 @2.02 5/10
Burnley - Everton
Beniaminek, który określany jest mianem najsłabszego, sprawił największą sensację obecnych rozgrywek i zwyciężył z faworyzowanym zespołem United. Dzięki temu zwycięstwu Burnley zyskać może pewność siebie, która będzie bezcenna w walce o utrzymanie.
Nie chciałbym być w skórze jednego z fanów Evertonu, który oglądał spotkanie z Arsenalem. Piłkarze Moyesa dostali wielką szkołę futbolu, a wynik okazał się wręcz hańbiący dla gospodarzy. Kibiców targały zapewne różne skrajne emocje od złości po frustracje, smutek i żal.
Everton zrewanżował się swoim fanom bardzo szybko. W czwartek zespół zmierzył się z Sigmą Olomouc i zaaplikowali rywalowi cztery bramki. Kibice z Goodison Park mogli odczuć sporą ulgę i znów cieszyć się z gry swoich pupili.
Moim zdaniem w ligowym spotkaniu będą mogli na dobre zapomnieć o meczu z Arsenalem i zaspokoić pragnienia swoich fanów. Niedawno zakończył się mecz w ramach Ligi Europejskiej, proponuję więc jeśli ktoś ma ochotę, natychmiast postawić na gości, gdyż kurs prawdopodobnie będzie spadać. Teraz jest dla mnie bardzo dobry i warty gry.
Typ: 2 @2.30 3/10
źródło: bet space.pl
|
Do góry
|
|
|
|
|
|