Strona 1 z 8 1 2 3 4 5 6 7 8 >
Opcje tematu
#3071589 - 18/04/2009 22:18 Playoffs NBA 2009 - Runda 1 i 2
Platini Offline
Porucznik

Meldunek: 15/04/2005
Pierwsza runda playoffs pogodnie

Rozkład jazdy wink

Zapraszam wszystkich do dzielenia się przemyśleniami, analizami, wiedzą itd cool

Edited by Platini (06/05/2009 03:05)

Do góry
Bonus: Unibet
#3071604 - 18/04/2009 22:20 Re: Playoffs NBA 2009 - Runda 1 [Re: Platini]
Platini Offline
Porucznik

Pozwoliłem sobie przenieść wiadomości, które zostały napisane w temacie na sezon zasadniczy tutaj. Mam nadzieję, że autorzy nie będą źli smile

Originally Posted By: grey
Playoffy za chwile, a jako ze szanse na to, ze w weekend bede w poblizu cywilzacji niewielkie, skrobne juz teraz pare slow...

Cavs - Pistons
Trzeba miec bardzo rozwinieta wyobraznie by spodziewac sie tu niespodzianki. 2 lata temu Bronek sam ogral Tloki, teraz i Pistons slabsi (bo bez Szeryfa) i James ma wokol siebie lepszych pomagierow. 5 meczow. Cavs.

Hawks - Heat
W tej parze wszystko moze sie zdarzyc. Oczywiscie jeden gracz moze zrobic roznice.

Magic - Sixers
Drugi zespol z Florydy, przynajmniej nominalnie faworyt w swojej parze. Magikom brakuje tzw jaj i 7 meczow niewykluczone. Poza tym w postseason ujawnia sie zwykle kolejna wielka sila w nba zwana Davidem Sternem a dla ligi lepiej zeby to w kolejnej rundzie przeciwko "big three" stanal Superman...

Celtics - Bulls
"Don't ever underestimate the heart of a champion" jak mawial pewien emerytowany juz coach. Baby-Bulls nie zrobia krzywdy Celtom bez wzgledu na to czy zagra KG. 5 lub 6 meczow, tylko po to by dac szanse Garnettowi na powrot do pelni sil na druga runde.

Lakers (excuse my french) - Jazz
Jedyna para na zachodzie z wyraznym faworytem. Sam Deron niewiele zrobi niestety. Lakersi (a fuj) wygraja jeden mecz u mormonow i skoncza wszystko w 5 spotkaniu w Staples.

Trail Blazers - Rockets
Za 2 lata nie bedzie sily na Portland. Strach myslec zo robiliby juz teraz gdyby 2 lata temu przygarneli Duranta zamiast "man-of-glass" ktory jezeli czyms jak dotad sie wybija w lidze, to chyba tylko iloscia fauli. Teraz brakuje im regularnosci. Potrafia i wygrac i przegrac z kazdym. Mam nadzieje, ze na Rockets wystarczy choc bedzie szalenie ciezko. Bez klatwy Tracego, z Artestem, ktory moze wreszcie znalazl swoje miejsce na ziemi, Yao i Scola Rockets sa mocni. 7 meczow oby z happy-endem. I pech, ze zmeczony zwyciezca z tej pary trafia na wypoczetych zapewne Lakers (excuse my french).

Spurs - Mavs
Pojedynek starych znajomych. Mavs maga byc dla mnie czarnym koniem playoffs. Gdzies wyczytalem ze piatka Kidd-Terry-Howard-Nowitzki-Bass ma najlepszy wspolczynnik +/- w calej lidze. Problem ze w regular season zagrali ze soba tylko 123 minuty. Poza tym... Gdyby nie fatalny poczatek i plaga kontuzji (znamienne ze to samo mozna napisac o Spurs) mogliby skonczyc nawet na 2 miejscu na Zachodzie. San Antonio bez Manu z obolalym Duncanem, w Mavs wszyscy zdrowi i w humorach. Dallas wygra jeden mecz w AT&T Center i skonczy wszystko w szostym meczu u siebie. A pozniej zagraja w finale konferencji, pokonujac wczesniej...

Nuggets
mam nadzieje

Hornets w tym sezonie wyrosli na mlodszego brata Spurs. Skupili sie na obronie, ofensywne fajerwerki ograniczajac do alley-oppow CP3 z Chandlerem. Nuggets od listopada ubieglego roku w koncu maja dobrego rozgrywajacego (Billusa), dobrego obronce (Billupsa) i dobrego coacha (Billupsa), nie ma Iversona, mozna grac jedna pilka... Nie ukrywam, ze Chauncey to moj ulubiony gracz, a jego pojedynki z CP3 powinny byc tzw kluczem do tej serii...

Originally Posted By: czubek
PO: mecze rozgrywane do 4 zwyciestw systemem h-h-a-a-(h)-(a)-(h) (jeli beda konieczne)

Mistrzowie NBA w pierwszej rundzie trafili najgorzej jak mozna bylo. Rok temu droge do finalów mieli dardzo dluga.
Konczyla sie w ostatnim meczu. Czy teraz bedzie podobnie? Czy sa ekipa slabsza? Wydaje mi sie ze nie mocniejsza.
Bilans 62-20 (rok temu 66-16), bylby pewnie slabszy ale mieli niesamowity poczatek: 27-2 i 'run' 21 meczow bez porazki.
Beda musieli radzic sobie bez KG'a. Nie jest to dobry sezon Garnett'a ale jego brak napewno bedzie odczualny.
Bilans meczów z Bulls w sezonie zasadniczym:
96-80
126-108
@121-127

Co do Chicago. Napewno zasluzone miejsce w PO, choc walka byla przez caly sezon. Bilans na 0 (41-41)(wczesniej caly czas ujemny 5-7) napewno pomoga osiagnac wymiana z Kings.
Gdy Salmons i, B. Miller przestawili sie z zachodu na wschod Byki zaczely grac naprawde lepsza koszykowke. Licze ze Bulls nawiaza do sukcesow z lat '90 i postawia sie Pierce'owi i spolce.
Jesli R. Allen bedzie mial gorszy dzien za 3, House nie pociagnie z lawki to w ktoryms meczu Boston u siebie (z pierwszych trzech) moze zejsc pokonane.
Wtedy w meczu numer 6 moga miec cieplo. Ja stawiam na BOSTON-BULLS 2:4

Do góry
#3071606 - 18/04/2009 22:21 Re: Playoffs NBA 2009 - Runda 1 [Re: Platini]
Platini Offline
Porucznik

Originally Posted By: czubek
Cavs-Pistons 4:0

Cavsi to glowny kandydat do tytulu. Najlepszy bilans 66-16. W kadrze glowny pretendent do MVP - LJ. Tak jak kiedys dalo rade Heat z Wade'em to i Cavsi moga.
'Igla', Dalonte West, Mo Williams sa w stanie z glownym rezyserem zrobic to. stawiam na 4-0 w pierwszej rundzie by podkreslic ze to co prezentuje Pistons w tej chwili to jest zenada.
Konflikt z A. Iversonem, tylko pojedyncze zrywy zawodnikow. Po przyjsciu 'gwiazdy' nie wiedzieli czy maja grac dla niego czy dla druzyny. Do pewnego momentu bylo jeszcze ok (22-12) ale skonczylo sie 39-43.
Dalo to awans do PO, ale moglo byc tragicznie gdyby nie dobra 4 kwarta w meczu o wszystko z bobkami (5 kwietnia). Wolalbym zobaczyc druzyne Larry Brown w tej rywalizacji.
Spojrzcie co bilans z 2/3 konczacych sezon daloby Tlokom : 17-31 0.354 - tylko powyzej Wiz.

Nov. 19 Detroit 96, Cleveland 89
Feb. 1 Cleveland 90, Detroit 80
Feb. 22 Cleveland 99, Detroit 78
March 31 Cleveland 79, Detroit 73

Cavsi odsylali prawie wszystkich ze swojej hali na tarczy (2 porazki w tym trzecim skaladem w ostatnim meczu). Jesli nic niespodziewanego sie nie zdarzy w meczu nr3 to po pta(Tlo)kach.

Originally Posted By: polskignom
Byki nie maja zadnych szans z Celtami...niestety...ogromny potencjal (po trejdzie z Kings jescze wiekszy) fatalnie marnowany przez ten pozal sie Boze duet...PO to przede wszystkim obrona...byle jakie ogorki rzucaja Bykom 100 pkt., wiec jak oni maja nawiazac walke z Celtami?

Juz widze jak Benek sie zajmie Rayem, Rose Rondo, a Salmons Pierce'm...nawet bez KG Boston ma sporo wiecej argumentow od Bykow...nie z tym ternerem i nie z tym GM-em Byki wroca do lat swietnosci.

Do góry
#3071949 - 18/04/2009 23:33 Re: Playoffs NBA 2009 - Runda 1 [Re: Platini]
Platini Offline
Porucznik

Post Skipera:

Miło widziec jakąś aktywnośc w temacie po marniutkiej 3ciej części sezonu w naszym forumowym wykonaniu smile
Ale do rzeczy. Mały breakdown z mojej strony,

Cavs-Pistons: Będzie bez historii, no chyba że Uszatek rzuci 40-50 pointów w którymś z spotkań, to ktos się wtedy zainteresuje tą serię, ale myślę że takiej potrzeby nie będzie. Pistons bezzębni, i tak cud że sie jeszcze do playoffów wkręcili/doturlali. 1 mecz to max co mogą na jakimś farciszu wyciągnąc, ale bardziej prawdopodobne moim zdaniem że będzie sweep, bo różnica poziomów gry obu teamów jest po prostu porażająca.

Celtics-Bulls: W pierwszej rundzie mistrzowie jeszcze nie odpadną. Z całym szacunkiem do Bulls, ale historia z 2006 kiedy wyrzucili obrońców tytułu się raczej nie powtórzy, Celti prędzej umrą na parkiecie niż dadzą sie pokonac. O ile cała sprawa z Garnettem (RIP) wyjaśnia kwestię prymatu na wschodzie, to Celci i tak ostatniio przywykli grac bez KG tak więc na takie zespoły jak Bulls pary im powinno starczyc. Cieszy mnie powrót do lineupu Leona Powe'a, bo ten gośc, z całym należnym szacunkiem dla Perka, Big Baby Davisa czy Majka 'dzięki J-Kidd za załatwienie mi mega kontraktu" Moore'a, to ma tam najwięcej umiejętności w ofensywie podkoszowej i jego obecnośc dla Celtów jest absolutnie niezbędna. Bulls by się załapac na 'grę' musieli by wygrac jeden z pierwszym dwóch meczów z TD Banknoth Garden a to się chyba nie zdarzy. Jakby Bulls byli rzeczywiście tacy dobrzy, jak ich upatruje wielu tych którzy tu widzą sensację (jest ich trochę w necie), to by puknęli Raptorsów 3 dni temu i nie musieli grac z Celtics, tylko z sypiącymi się Magikami. Jak się 'pokazali' w meczu z TOR (i to jeszcze u siebie!) to chyba każdy wie.

i dwie najciekawsze serie z zachodu, akurat obie się dziś zaczynają:

Portland - Houston: creme de la creme dla miłośników typowania z racji wysokich kursów na którąkolwiek z stron. Houston to dla mnie cały czas w pewnym wymiarze team zagadka, bo robią niemalże coś z niczego. Poza Mingiem, to zawodników utalentowanych ofensywnie to tam za bardzo nie ma (sorry Ron-Ron) ale tym swoim zgraniem pukają kolejne ekipy. News z Portland - Greg "foul machine" Oden ma jakąś infekje i jest probable na game 1. Osobiscie bardziej jednak preferuję w tej parze Portladczyków z takich oto powodów (pomimo faktu iż HOU gra bez T-Maca co jak wiadomo dramatycznie zwiększa ich szanse na przejscie chocby jednej rundy):
1) parkiet POR
2) entuzjazm POR
3) głębia składu POR (choc czy to zaleta? z jednej strony w play-offach zazwyczaj i tak się gra tymi 7-8-9 zawodnikami a reszta jest przyklejona do ławki i podaje napoje, ale w obliczu jakiejś kontuzji na pewno jest to duży plus)
4) jak już wspomniałem, "nie za mocny" offens Rakiet (16-ta ofensywa całej ligi). Niby tytuły się wygrywa obroną, ale punkty też ktoś zdobywa musi, w takiej kwestii bardziej ufam Rudemu Fernandezowi niż Shanowi 'ustawię się w rogu może nikt mnie nie zauwazy" Battierowi.
Co mnie natomiast martwi:
- bilans h2h z sezonu zasadniczego, gdzie gdyby nie buzzer-beater Roya z 8 metrów to Rakiety mieli 3 wygrane w 3 meczach
- świetna obrona Houston (2ga w całej lidze) na czele z Artestem i Battierem którzy zapewne będę non-stop nękac Brandona Roya.
- kłopoty z Mingiem mimo posiadania rewelacyjnego duetu centrów Przybilla-Oden.
- przekonujący breakdown na ESPN dochodzacy do wniosku że jednak bedzie HOU in 6.

Spurs-Mavs: szerze mówiąc to nie zamierzam popełnic pomyłki z zeszłego roku i typowac przeciwko tym cholernym Ostrogom. W ubiegłym sezonie tez wielu "chciało" dostrzec triumf Suns, a skończyło się na wygranej SAS w meczu nr 1 w double-OT typowym playoffowym łamaczu serc który to mecz ustawił serię i psychicznie załatwił Słońca. Tak jak uważam że z Joshem Howardem (o ile nie zniknie w playoffie jak to zrobił rok temu) to Mavericks to lepsza ekipa i że to ona tu powinna wyjśc zwyciesko, to primo nie mają przewagi własnego parkietu, a secundo Spurs jakimś wytrychem i tak ich wysadzą, chocby potrzebowali do tego rzutu Krzykały czy rozpetania 3 wojny swiatowej, to Pop i tak jakiś sposób znajdzie. Pomimo tego iż końcówka sezonu pokazała że te teamy podążaja jakby w przeciwne strony - Mavs uciekli z 8 spotu, a SAS stracili Manu i przegrywali za dużo (L29 maja 16-13) - to PO to inna historia i jak Mavs nie urwą jednego z dwóch pierwszych meczy (a jest na to szansa na pewno) to ja ich nie widzę bo wtedy się zacznie presja, trzęsące ręce, itp...czyli cos takiego jak w 2007 kiedy to Dallas mające najlepszy bilans w całej NBA zostali niemalże upokorzeni przez Golden State.
H2h z sezonu zasadniczego 2-2.

a tak BTW czy ja dobrze widzę że ESPN/ABC przejęło od TNT aż 5 serii (w zeszłym roku mieli chyba max 2-3) ?? może ktoś cos wie na ten temat ??

Do góry
#3072781 - 19/04/2009 02:29 Re: Playoffs NBA 2009 - Runda 1 [Re: Platini]
czubek Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 23/08/2005
jak to bywa w sobote, nie wyrobilem sie i nie zdaze napisac jakis przemyslen co do meczow na zachodzie (a taki mialem plan). trzeba cos poszalec. ale tak wg. mnie (tak podalem w konkursie) bedzie (krotko):

sas-mavs 2-4
do takiego rostrzygniecia pasuje jak ulal to co napisal @grey ostrogi maja specyficznych wielbcieli (chyba niezbyt wielu) smile. jakos kazdy zyczy im zle a oni ida do sukcesu w bardzo wyrafinowany sposob. sklad od dluzszego czasu ten sam. dobra defensywa i skuteczna bez fajerwerkow gra pod koszem przeciwnika.
zabraknie jednego z glownych ogniw (Manu).
mavs naprawde dobry, zgrany sklad i stac ich na wyeliminowanie sas. ciezko bedzie grac na wygrana ktorejs ekipy w poszczegolnych meczach. stawiam na pare przełamanń

portland - rockets 4:3
a tu typ podciagne pod slowa @skippera. rockets naprawde zadziwiaja. moze nie jestem jakims wiebicielem TMac'a ale kolo potarfi wygrac meczyk sam. wyglada to jakby mial w dupie druzyne ale w bedzie rakietom bakowal w decdujacyc momentach takiego grajka. a wygra ta rywalizacje druzyna pelna gębą smile

BTW: bczki dobrze ida. 38-44. moze przlamanie bedzie mialo miejsce juz dzisiaj

Do góry
#3073463 - 19/04/2009 05:02 Re: Playoffs NBA 2009 - Runda 1 [Re: czubek]
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
Poprawilem Bazyl ta rozpiske w I poscie, ale wez nie bluzgaj na przyszlosc wink

Do góry
#3073471 - 19/04/2009 05:04 Re: Playoffs NBA 2009 - Runda 1 [Re: lupus]
bazyl Offline
Zuzia Róża

Meldunek: 28/10/2004
Originally Posted By: lupus
Poprawilem Bazyl ta rozpiske w I poscie, ale wez nie bluzgaj na przyszlosc wink

teraz lepiej tongue
a ja uzylem cenzury... frown

Do góry
#3073919 - 19/04/2009 08:41 Re: Playoffs NBA 2009 - Runda 1 [Re: bazyl]
sznikers Offline
addict

Meldunek: 25/06/2001
Kto wie czy przegrana Bulls na wlasnym parkiecie przeciwko Raptors nie byla zamierzona. Wiadomo juz ze KG nie zagra w pierwszej rundzie przeciwko bykom.
Musze przyznac ze dzisiejszy mecz byl naprawde emocjonujacy. Rose wyrownal rekord Kareem Abdul Jabbara rzucajac 38pkt w swoim debiucie w playoff. Co najwazniejsze po dzisiejszym meczu, ze byki uwierzyly ze naprawde moge pokonac Celtow w pierwszej rundzie. Fakt fatkem, ze Allen zagral dzisiaj zenujaco i to w glownym stopniu przyczynilo sie do porazki Celtow. Jednak Bulls takze nie wystrzeglo sie kilku powaznych bledow.
Zwyciestwo na wyjezdzie w playoff przeciwko obroncom tytulu jest o tyle cenne, ze w sezonie zasadniczym prezentowalismy sie raczej slabiutko na wyjazdach.

Sezon 2006 kiedy to rozgromilismy Heat w pierwszej rundzie, sie nie powtorzy, ale daje bykom jakies 70% szans na druga runde.

pozdr

Do góry
#3074033 - 19/04/2009 17:03 Re: Playoffs NBA 2009 - Runda 1 [Re: sznikers]
thunder7 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/03/2006
młode wilczki z portland na widok mysliwych z texasu schowaly swoje male zabki podwinely ogonki i skamlając probowaly uciekać , nie udalo im sie i zostaly NIESTETY rozstrzelane

o ile w przypadku wygranej ktorejkolwiek ze stron nie mozna mowic o niespodziance to rozmiary łomotu sa dla mnie zaskoczeniem , niespodziewalem sie ze ze brak doswiadczenia portland az tak bardzo bedzie widoczny , myslalem ze roy aldgridge tylko wygladaja jak gimnazjalisci przy brutalnych drwalach pokroju artesta scoli battiera ale okazalo sie ze po prostu nimi sa . z drugiej strony dziwne by bylo jakby do 2 rundy wild wild west awansowala druzyna w ktorej w pierwszej piatce gra kolo typu nicolasa batum ,, plus dla portland ze zrobili fete w miescie , wiedzieli ze do nastepnej okazji juz nie bedzie ,, mamy przed soba przynajmniej 2 mecze w houston i jesli buki beda laskawe wystawiajac kursy w granicach 1,3 to uderzam 10/10

Do góry
#3074051 - 19/04/2009 17:13 Re: Playoffs NBA 2009 - Runda 1 [Re: thunder7]
foorest Offline
enthusiast

Meldunek: 05/12/2006
idac watkiem kolegi thunder7 proponuje obstawic na zwyciestwo w serii na Houston po niezlym kursie ok. 1,5.Sercem jestem za Portland, ale finanse podpowiadaja,ze Houston przejdzie:)..
..dlatego wybieram zespol bardziej doswiadczony..a na Portland przyjdzie czas w nastepnych sezonach..

Do góry
#3074067 - 19/04/2009 17:23 Re: Playoffs NBA 2009 - Runda 1 [Re: sznikers]
czubek Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 23/08/2005
powiem szczerze ze czasami trzeba sie przestawic z myslenia o fxach na realia. moze craptor's byli na tyle silni by wygrac w United Center. dla mnie wszystko co bylo ponizej 3 miejsca na wschodzie (oczywiscie oprocz wiz) moglo grac w po. takie ekipy jak jastrzebie, zary, byki pokazaly z nalez im sie miejsce 4-6. co do 76 nie chce sie wypowiadac. ale tloki bym zastapil kazda ekipa ponizej. uzywajac terminologii z tenisa Bulls musza trzymac tylko podanie teraz. patrzac na historie po z zeszlego roku dla mnie da im to awans 2-4. nie ogladalem meczy wczoraj bo pilem, ale patrzac na staystyki z meczy piz...dziowata gra jednego z bylej wielkiej 3 dala im przegrana. co to za ekipa. chyba taka jak kiedys gdy gral tam tylko Paul Pierce.
co do drugiego meczu na wschodzie to jak wiele razy wspomne - kazdy moglby zastapic pistons w tej rywalizacji. moze granie na cavs z hcp pzynesie jakes profity o ile nie bedzie to 20 punktow ustawione przez buka.
zachod obserwowalem (ja) slabiej. z racji bardzo poznych (albo bardzo wczesnych) por rozgrywania meczy. jak to mowia 'wszystko sie moze zadrzyc'. tam mnie zaden wynik pojedynczego meczu nie zdziwi (oczywiscie oprocz jeziorowcow). ganie na 'przelamanie' ma tam sens i jakies value.

Do góry
#3075579 - 20/04/2009 00:08 Re: Playoffs NBA 2009 - Runda 1 [Re: czubek]
bukma Offline
wredota

Meldunek: 09/04/2004
dziwie sie ze tak bardzo bierzecie pod uwage pierwszy mecz serii
trzeba wygrac 4 mecze a nie 1
nba jest teraz tak wyrownana ze dla mnie juz zaden wynik nie jest niespodzianka (oczywiscie mowie o pojedynczym meczu w serii)
wcale sie nie zdziwie jesli portland po takim laniu w 1 meczu wygra kilka kolejnych
co do skreslania celtow to tez bym byl bardzo ostrozny
w sezonie w ktorym zdobyli mistrza tez na poczatek niezle sie meczyli a potem poszlo im juz z gorki
zgadzam sie ze warto chyba jest szukac dobrych kursow takich jak np wczoraj dallas czy houston
tyle ode mnie na razie w kwestiach ogolnych
pozniej rzuce jakies typy na dzis bo przeciez pograc cos trzeba wink

Do góry
#3075917 - 20/04/2009 01:33 Re: Playoffs NBA 2009 - Runda 1 [Re: bukma]
foorest Offline
enthusiast

Meldunek: 05/12/2006
..zgadzam sie ,ze pierwszy mecz o niczym nie swiadczy tym bardziej, ze serie rozgrywa sie teraz do 4 zwyciestw. Niemniej jednak biorac pod uwage wiek i brak doswiadczenia druzyny Portland uwazam ,ze w przypadku gdyby doszlo do 7 meczu to w wiekszosci serii wygrywaly druzyny bardziej doswiadczone, gdzie rzuty weteranow przesadzaly o wyniku(przyklady rzutow Roberta Horrego czy Briana Shaw-a w tych najwazniejszych momentach)
Kolejnym argumentem przemawiajacym za przegrana druzyny Portland jest ich porazka na wlasnym parkiecie, gdzie nie zwykli przegrywac podczas sezonu zasadniczego...Houston ma duzy atut w postaci dwoch dobrych defensorow--Artesta i Battiera, ktorzy beda ograniczac gre lidera przeciwnikow Roy-a..
Odnosnie Celtow to przypuszczam, ze przejda serie z Bulls, choc mysle ze moze to byc dluga seria..zatem jak wczesniej pisalem--seria dla Houston, natomiast najblizsze spotkanie celtow z mala pomoca Ray-a nie powinno przyniesc niespodziewanego wyniku jak w meczu 1.

Do góry
#3076043 - 20/04/2009 02:08 Re: Playoffs NBA 2009 - Runda 1 [Re: foorest]
thunder7 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/03/2006
Pelna zgoda, moim zdaniem celci sie odbiją i wygraja ta serie , oby nie wracal garnett , bo jak wroci to druzyna bedzie na niego liczyc a on bedzie gral na jednej nodze , duzo lepiej gdy na 100% gra leon powe czy big baby zamiast na gra na pol gwizdka gwiazdora ( kiedys tak bylo z knicksami czekajacymi na ewinga)
O portland juz wszystko napisane , podsumowujac oferta fortuny na AWANSE Boston 1,45 Houston 1,52 z przyjemnoscia kupuje

Warto jeszcze rozwazyc awans dallas za przyzwoite 1,65

Do góry
#3076059 - 20/04/2009 02:13 Re: Playoffs NBA 2009 - Runda 1 [Re: foorest]
bukma Offline
wredota

na pierwszy rzut oka pasuje mi dzis over 194 denver noh
denver u siebie powinno rzucic 100 lekko bo przeciez do mistrzow obrony to oni nie naleza wiec musza troche rzucac jesli chca wygrywac
uwazam ze noh jest w stanie wygrac ten mecz ale zeby to zrobic musza rzucic > 100 pkt co powinno dac over
w ciagu dnia linia spadla troche wiec niby buki sugeruja ze ludzie graja under - i bardzo dobrze niech graja wink
ja jestem za overem 194

Do góry
#3077371 - 20/04/2009 08:05 Re: Playoffs NBA 2009 - Runda 1 [Re: bukma]
Niepoprawny_Pesymista Offline
addict

Meldunek: 24/12/2008
ja również przychylam się do overka w denver, choc akurat zaskoczony jestem spadkiem linii, bowiem na amerykanskich forach jset to jeden z najpopularniejszych picków.
oprócz tego gramy denver -5,5, w plaf-off goscie nawygrywali się już wczoraj, dzis jedyneczki, zaczeło pieknie lakers, denver skończy.

Denver - Noh -5,5 + over 194,5
i underek w st. louis
a rano niech będzie zielono wink
pozdrawiam

Do góry
#3077943 - 20/04/2009 19:34 Re: Playoffs NBA 2009 - Runda 1 [Re: Niepoprawny_Pesymista]
bukma Offline
wredota

overek denver izi ale pisze tego posta z innego powodu
to co wczoraj zrobila phila w orlando to bylo cos calkiem niezlego
przegrywali 18pktami pod koniec 3 kwarty i wygrali mecz blush
po raz kolejny orl utwierdzilo mnie w przekonaniu ze sa ekipa bez jaj i playoffy nie sa dla nich
kibicuje teraz mlodym wilkom z phili i trzymam za nich kciuki - zniszczcie to przereklamowane orl
plejofs time = difens time

Do góry
#3078586 - 20/04/2009 23:31 Re: Playoffs NBA 2009 - Runda 1 [Re: bukma]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/09/2004
Originally Posted By: bukma

plejofs time = difens time

dokładnie, ja liczyłem na dobrą D, dlatego stawiałem na U w tym spotkaniu, ale się przeliczyłem, Philla to rzuty z półdystansu najczęściej po zasłonie i albo AI + reszta ma dzien konia i wchodzi albo będzie katastrofa bo poza tym żadnych ciekawych rozwiązań w ataku u nich nie zaobserowałem, zresztą goscie 51,2% z gry i 7/12 58% za trzy ! a to podobno Orlando mialo "siekać" z dystansu... dla mnie takie nijakie spotkanie, zadna z druzyn po tym co widziałem w 1 spotkaniu nie ma ZADNYCH szans z Cleveland... Howard klasa sama dla siebie...

później niesiony tym, że w PO na razie same overki zagralem U w Atlancie, ale wynik przeszedł moje najsmielsze oczekiwania... shocked muszę oglądnąć jakiś obszerniejszy skrót, bo nie wiem czy to taka indolencja strzelecka HEAT czy Jastrzębie tak piekielnie dobrze zagrały w obronie.

pozdr, peace

Do góry
#3078653 - 20/04/2009 23:57 Re: Playoffs NBA 2009 - Runda 1 [Re: Baqu]
bukma Offline
wredota

co do heat to wcale mnie to nie dziwi bo widzialem kilka ich ostatnich meczow przed playoffami
oni sa totalnie uzaleznieni od wade'a i nie maja zadnego pomyslu na gre bez niego
o'neal jest slaby a ta mlodziez to jak ktos im zafunduje dobra obrone sra po gaciach i nie wie co robic
mysle ze wade wygra im moze ze 2 mecze ale to tyle
atlanta ma rowny zespol i potrafi bronic dlatego dla mnie oni sa zdecydowanym faworytem w serii z heat
co do grania tych underow to chyba trzeba poczekac na 2 runde bo tutaj te pary jakos dla mnie wygladaja bardziej overowo niz underowo
pomijam fakt ze ja ogolnie nie gram underow w nba chyba ze linia jest mocno przegieta wink

Do góry
#3078699 - 21/04/2009 00:15 Re: Playoffs NBA 2009 - Runda 1 [Re: bukma]
Big Ben Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/11/2006
Celtics + U196, Spurs + U189

Gdybym napisał, że gospodarze są pod ścianą to bym przesadził, jednak ta "ściana" po pierwszych meczach się niespodziewanie zbliżyła i nie ma juz miejsca na domowe wpadki.

Czas na kontrolowanie tempa gry i przemyślane akcje. Zarówno Popović jak i Rivers wiedzą, że nigdy nie wiadomo co wyłoni się z chaosu i na pewno do tego nie dopuszczą.

Pozdrawiam

Do góry
Strona 1 z 8 1 2 3 4 5 6 7 8 >

Moderator:  rafal08