Clément, A - Tursunov, D 1 @ 2.52
Benneteau, J - Lopez, F 1 @ 2.34
Jużny, M - Recouderc, L 2 @ 2.35
Wszystkie mecze odbędą się w Rotterdamie, czyli na turnieju, który lubi sypnąć "niespodziankami"

Tursunov bez formy, totalnie bez formy. Całą zimę chyba spędził na zabawie i szlifowaniu serwisu, bo w tym roku tylko to mu jako tako wychodzi. Poza tym dno. Clement w tym roku zaczął "po swojemu", czyli tu gdzieś wygram seta, tam gdzieś wygram mecz, a jak mi się uda to i dwa mecze w turnieju. Na AO ograł Stakhovskiego (ponoć Ukrainiec psychicznie tego meczu nie wytrzymał, ale nie jestem pewien na 100%), co mnie osobiście zaskoczyło. A skoro tak się stało, to coś grać musi. Do tego ładnie przeszedł przez kwale pokonując solidnych challengerowców Ouanne i Udomochoke. Spore szanse na wygraną Francuza.
Benek w tym sezonie lepiej gra, niż świadczyłyby o tym wyniki i zdobyte punkty do rankingu. No ma pecha chłopak, bo od razu trafia na graczy grających ciut lepiej (Bagieta, Kangur, Soda), stąd szybkie porażki. A dzisiaj zagra z Lopezem, którego w tym sezonie nie widziałem i... wcale tego nie żałuję

Psychika i wygląd predysponują Hiszpana do gry w WTA

Nie lubię stylu gry Lopeza. Drażni mnie ten człowiek swoim poruszaniem się po korcie, sylwetką i wszystkim co sobą reprezentuje

Być może mój typ na Francuza spowodowany jest moimi uprzedzeniami do Lopeza, ale uważam, że różnica pomiędzy tymi graczami nie jest tak duża, jak wskazywałby na to kurs.
Michał, Michał, Michał... i to powinno wystarczyć do komentarza nt. tego meczu

Pewna osoba napisała mi ostatnio, że po ubiegłotygodniowym ekscesie, Rosjanie będą teraz wszystko wygrywać, żeby pokazać, że są "czyści". A ja uważam, że oni to się akurat tym najmniej przejmują

Czy te ich dziwne porażki są "czyste" czy nie, nie wnikam w to. Ważne, że były, są i będą, a to tylko dobrze dla nas, czyli ludzi szukających udogów

Poza tym, ktoś tu chyba coś już przy kursach na ten mecz majstrował. 1.57 - 2.35 (
Unibet) ? 1.57 na Michała w meczu z... Recuderciem ??? Z całym szacunkiem dla Recouderca (swoją drogą bardzo sympatyczny zawodnik, którego miałem okazję poznać w Bytomiu `08), ale Michał powinien go ograć bez formy, grając lewą ręką (to oczywiście żart - chodzi mi o to, żeby pokazać, jaka wg mnie jest różnica klas między tymi graczami, zwłaszcza na szybkich kortach). Buki chyba widzą w tym meczu to, co wielu z nas, dlatego na Recouderca kurs tylko w granicach 2.3x, a nie 4.xx. Swoją drogą zastanawia mnie myślenie analityków firm bukmacherskich.
4/2009 CH Heilbronn (GER) Carpet Olivier Rochus Laurent Recouderc 6-7(5) 6-3 4-4 ret. Second 1.4 - 2.8
6/2009 ATP Rotterdam (NED) I_Hard Laurent Recouderc Olivier Rochus 6-1 6-3 q-First 5 - 1.15
Po tak zaciętym meczu w Heilbronn, niecałe dwa tygodnie później zwiększyć kurs na Recouderca z 2.8 na 5.0 ? Dla mnie to zupełnie nie pojęte. Jak to zobaczyłem to od razu zagrałem zwycięstwo Recouderca w Doxxie (tam akurat było 4.60), bo coś mi tu nie pasowało. Tak samo jak nie pasuje kurs w meczu Juzny - Recouderc.
Każdy meczyk jako singiel + system 2/3, żeby się fajnie oglądało