Opcje tematu
#2899050 - 09/02/2009 02:44 Rotterdam, Costa do Sauipe, San Jose - 9.02-15.02
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003

ABN AMRO World Tennis Tournament

Miejsce : Rotterdam, Holandia
Ranga turnieju : ATP "500"
Data : 9.02-15.02 2009 r.
Nawierzchnia : twarda halowa
Pula nagród : 1'445'000 €
Uczestnicy : 32 zawodników w singlu / 16 par w deblu
Oficjalna strona : www.abnamrowtt.nl
Drabinki : Singiel || Debel || Kwalifikacje
Plan Dnia : Zobacz
Wyniki na żywo : Oficjalny Livescore

Brasil Open

Miejsce : Costa do Sauipe, Brazylia
Ranga turnieju : ATP "250"
Data : 9.02-14.02 2009 r.
Nawierzchnia : ceglana
Pula nagród : 562'500 $
Oficjalna strona : www.tenisbrasil.com.br

SAP Open

Miejsce : San Jose, Stany Zjednoczone
Ranga turnieju : ATP "250"
Data : 9.02-15.02 2009 r.
Nawierzchnia : twarda halowa
Pula nagród : 600'000 $
Oficjalna strona : www.sapopentennis.com

Przydatne linki :

www.tenisbet.pl - newsy, sylwetki, wyniki live
www.atdhe.net - live video
www.myp2p.eu - linki do streamów
www.tennis.matchstat.com - wyniki i statystyki zawodników
www.tenisinfo.pl - wyniki i statystyki zawodników
www.atptennis.com - strona ATP
www.itftennis.com/mens - strona ITF

Do góry
Bonus: Unibet
#2900186 - 09/02/2009 16:03 Re: Rotterdam, Costa do Sauipe, San Jose - 9.02-15.02 [Re: Goget]
majner Offline
2fast 2furious

Meldunek: 06/11/2001
Clément, A - Tursunov, D 1 @ 2.52
Benneteau, J - Lopez, F 1 @ 2.34
Jużny, M - Recouderc, L 2 @ 2.35

Wszystkie mecze odbędą się w Rotterdamie, czyli na turnieju, który lubi sypnąć "niespodziankami" wink Tursunov bez formy, totalnie bez formy. Całą zimę chyba spędził na zabawie i szlifowaniu serwisu, bo w tym roku tylko to mu jako tako wychodzi. Poza tym dno. Clement w tym roku zaczął "po swojemu", czyli tu gdzieś wygram seta, tam gdzieś wygram mecz, a jak mi się uda to i dwa mecze w turnieju. Na AO ograł Stakhovskiego (ponoć Ukrainiec psychicznie tego meczu nie wytrzymał, ale nie jestem pewien na 100%), co mnie osobiście zaskoczyło. A skoro tak się stało, to coś grać musi. Do tego ładnie przeszedł przez kwale pokonując solidnych challengerowców Ouanne i Udomochoke. Spore szanse na wygraną Francuza.

Benek w tym sezonie lepiej gra, niż świadczyłyby o tym wyniki i zdobyte punkty do rankingu. No ma pecha chłopak, bo od razu trafia na graczy grających ciut lepiej (Bagieta, Kangur, Soda), stąd szybkie porażki. A dzisiaj zagra z Lopezem, którego w tym sezonie nie widziałem i... wcale tego nie żałuję grin Psychika i wygląd predysponują Hiszpana do gry w WTA wink Nie lubię stylu gry Lopeza. Drażni mnie ten człowiek swoim poruszaniem się po korcie, sylwetką i wszystkim co sobą reprezentuje wink Być może mój typ na Francuza spowodowany jest moimi uprzedzeniami do Lopeza, ale uważam, że różnica pomiędzy tymi graczami nie jest tak duża, jak wskazywałby na to kurs.

Michał, Michał, Michał... i to powinno wystarczyć do komentarza nt. tego meczu grin Pewna osoba napisała mi ostatnio, że po ubiegłotygodniowym ekscesie, Rosjanie będą teraz wszystko wygrywać, żeby pokazać, że są "czyści". A ja uważam, że oni to się akurat tym najmniej przejmują smile Czy te ich dziwne porażki są "czyste" czy nie, nie wnikam w to. Ważne, że były, są i będą, a to tylko dobrze dla nas, czyli ludzi szukających udogów smile Poza tym, ktoś tu chyba coś już przy kursach na ten mecz majstrował. 1.57 - 2.35 (Unibet) ? 1.57 na Michała w meczu z... Recuderciem ??? Z całym szacunkiem dla Recouderca (swoją drogą bardzo sympatyczny zawodnik, którego miałem okazję poznać w Bytomiu `08), ale Michał powinien go ograć bez formy, grając lewą ręką (to oczywiście żart - chodzi mi o to, żeby pokazać, jaka wg mnie jest różnica klas między tymi graczami, zwłaszcza na szybkich kortach). Buki chyba widzą w tym meczu to, co wielu z nas, dlatego na Recouderca kurs tylko w granicach 2.3x, a nie 4.xx. Swoją drogą zastanawia mnie myślenie analityków firm bukmacherskich.

4/2009 CH Heilbronn (GER) Carpet Olivier Rochus Laurent Recouderc 6-7(5) 6-3 4-4 ret. Second 1.4 - 2.8

6/2009 ATP Rotterdam (NED) I_Hard Laurent Recouderc Olivier Rochus 6-1 6-3 q-First 5 - 1.15

Po tak zaciętym meczu w Heilbronn, niecałe dwa tygodnie później zwiększyć kurs na Recouderca z 2.8 na 5.0 ? Dla mnie to zupełnie nie pojęte. Jak to zobaczyłem to od razu zagrałem zwycięstwo Recouderca w Doxxie (tam akurat było 4.60), bo coś mi tu nie pasowało. Tak samo jak nie pasuje kurs w meczu Juzny - Recouderc.

Każdy meczyk jako singiel + system 2/3, żeby się fajnie oglądało smile

Do góry
#2900187 - 09/02/2009 16:11 Re: Rotterdam, Costa do Sauipe, San Jose - 9.02-15.02 [Re: majner]
majner Offline
2fast 2furious

Meldunek: 06/11/2001
Do tego proponuję jeszcze Davydenke z Andreevem za 1.50 w bet365. Czemu akurat w tym buku ? Bo przy kreczu jest zwrot stawki, a Denke może dzisiaj znów rozbolecć stopa, pięta czy co go tam boli smile W pokazówkach przed sezonem Denko w bardzo dobrej formie, myślę że formę utrzymuje. Co do Andreeva to jakoś specjalnie mi się nie chce wypowiadać na jego temat. No może powiem tylko tyle, że może gdyby nie był z Rosjaninem, to ten forhand zaniósłby go o wiele wyżej w rankingu tongue

Kusi mnie jeszcze, żeby zagrać De Bakkera z Seppim, ale poczekam aż się te 4 mecze skończą i wtedy się zobaczy. Przecież nie może paść 5 udogów w 5 meczach laugh

Do góry
#2900215 - 09/02/2009 17:18 Re: Rotterdam, Costa do Sauipe, San Jose - 9.02-15.02 [Re: majner]
ryzy9 Offline
old hand

Meldunek: 17/01/2006
Cos musi byc na rzeczy skoro nie widac nawet w ofercie u naziemnych meczu Juznego i Clementa....

Do góry
#2900796 - 10/02/2009 00:36 Re: Rotterdam, Costa do Sauipe, San Jose - 9.02-15.02 [Re: ryzy9]
yaaho Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/11/2005
Karlovic - Llodra 2 @ 2.17 Pinnacle

Dla Llodry to jeden z najwazniejszych meczow w sezonie, policzylem, ze po porazce w 1 rundie w Holandii spadnie z 51 miejsca poza pierwsza setke, prawie 50% punktow ktorych ugral przez caly rok to punkty wywalczone w Rotterdamie rok temu, w formie najwyzszej nie jest, ale przegrywal w tym roku tylko z lepszymi zawodnikami od siebie wiec wielkiego wstydu nie ma smile o tym jak gra pisac chyba nie trzeba... dobry serwis, dobry volley, to co kazdy dobry deblista potrafi, z kolei Ivo sezon zaczal podobnie, czyli srednio, widac, ze cwiczy ostatnio nie tylko serwis... na 19 setow w tym roku gral tylko 1 tb!!!! punktow tez sporo do obrony (rok temu 1/2 i 270 pkt za ten wyczyn), ale w jego przypadku wielkiej tragedii nie bedzie jak to przegra, Ivo radzi sobie troche gorzej z zawodnikami leworecznymi (bilans 17-22), do tego H2H 3:0 na korzysc Llodry, mysle, ze po kursie 2.17 warto zagrac, mecz jutro lub w srode.

Do góry
#2901282 - 10/02/2009 05:00 Re: Rotterdam, Costa do Sauipe, San Jose - 9.02-15.02 [Re: yaaho]
ljubicic Offline
journeyman

Meldunek: 26/06/2006
Czyli jeżeli nie obroni tego miejsca z zeszłego sezonu to traci te punkty?Czy jak to dokładnie wygląda?

Do góry
#2901810 - 10/02/2009 16:55 Re: Rotterdam, Costa do Sauipe, San Jose - 9.02-15.02 [Re: ljubicic]
trueneo Offline
addict

Meldunek: 14/10/2002
dokladnie tak jak myslisz, traci ten dorobek

Do góry
#2907649 - 12/02/2009 18:54 Re: Rotterdam, Costa do Sauipe, San Jose - 9.02-15.02 [Re: trueneo]
Bullet Offline
Marat Safin

Meldunek: 14/05/2005
T Bellucci - J Ferrero
Typ: 2
Kurs: 1.5
Buk: Sportingbet

Miałem okazję oglądac wczoraj duży fragment meczu pomiędzy Belluccim i Kubotem i niestety, ale Thomaz bardzo mnie zawiódł. Grał w 1 secie niezwykle pasywnie, tylko przebijał, głównie w środek kortu zresztą i to Łukasz prowadził grę z głebi kortu i atakował. Po pierwszym secie byłem prawie pewny, że Kubot wygra ten mecz bo naprawdę go kontrolował. Niestety w 2 secie było juz gorzej, a w 3 secie Kubot nie potrafił utrzymac przewagi przełamania i w kluczowym momencie zawiodła go głowa. Nie zmienia to faktu, że Bellucci zaimponował tylko serwisem i z taką grą jak wczoraj nie widzę dla niego szans w starciu z El Mosquito. JCF dwa lata temu dotarł w tym turnieju do finału i jest na najlepszej drodze to powtórzenia tego wyniku.

J Acasuso - E Schwank
Typ: 1
Kurs: 1.44
Buk: bet365

Schwanka nie widziałem wczoraj, ale śledziłem sobie cyferki na livescorze i też dały mi one do myślenia Męczył się strasznie, przełamywał żeby zaraz oddac, zdobył mniej punktów niż rywal w całym meczu. Biorąc pod uwagę klasę rywala wczorajszego i odpadnięcie w pierwszej rundzie z Capdevillem tydzień temu na pewno można przypuszczac, że jest daleki od swojej optymalnej dyspozycji. Szczerze mówiąc jestem zawiedziony postawą Schwanka i Bellucciego bo myślałem, że ich talenty w pełni rozwiną się w tym roku, a na razie zupełnie tego nie widac, no ale to dopiero początek sezonu. Czuczo na odmiennym do Schwanka biegunie. Finał w zeszłym tygodniu, odprawił wtedy min. Robredo, teraz już ma na rozkładzie Monaco. Widac, że forma jest niezła na początku sezonu i myślę, że dziś ją potwierdzi.

Do góry
#2907957 - 12/02/2009 21:14 Re: Rotterdam, Costa do Sauipe, San Jose - 9.02-15.02 [Re: Bullet]
oscar Offline
journeyman

Meldunek: 02/02/2009
rowniez proponuje dzisaij Acasuso, ktory jest w niezlej formie,
statystyki schwanka wskazuja ze moze sobie nie poradzic z wlasnym serwisem, szczegolnie drugim ok35% pewnie troche zmeczony po wczorajszym meczu (ponad 3 godziny) a Acasuso serwuje duzo lepiej i forma dosc dobra

gram w fortunie na 2:0 kurs 2
do tego 2:0 Robredo za 1.4
i Sam Qerrey 1 za 1,39

Do góry
#2909856 - 13/02/2009 10:22 Re: Rotterdam, Costa do Sauipe, San Jose - 9.02-15.02 [Re: oscar]
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003
Jo-Wilfried Tsonga - Rafael Nadal 1 @3,25 Bet365

Kurs na Francuza mocno zawyżony patrząc na dyspozycję obu zawodników w tym tygodniu. Tsonga po zeszłotygodniowym triumfie w Johannesburgu, gdzie wygrał wszystkie spotkania bez straty seta, kontynuuje w Rotterdamie pasmo zwycięstw. Nawierzchnia w Holandii idealnie dopasowana do jego stylu gry i pozwalająca mu korzystać z atutu mocnego serwisu. Mecz z Hiszpanem na pewno potraktuje bardzo prestiżowo i będzie chciał pokazać obecnemu liderowi rankingu, że jego wygrana w półfinale Australian Open w 2008 roku nie była dziełem przypadku. Hiszpan nie zachwyca w Rotterdamie i najwyraźniej nie odzyskał jeszcze świeżości po zwycięstwie na Australian Open. W trzysetowych pojedynkach z Bollelim i młodziutkim Dimitrovem popełniał dużo prostych błędów, a rywale mieli sporo szans na przełamanie jego serwisu. W ubiegłym roku Nadal odpadł w Rotterdamie w drugiej rundzie i teraz też widać wyraźnie, że nie odpowiadają mu te korty. W meczu z Tsongą będzie mimo wszystko faworytem, ale na pewno nie takim jak wskazuje na to kurs.

Do góry

Moderator:  rafal08