Strona 2 z 25 < 1 2 3 4 ... 24 25 >
Opcje tematu
#2810676 - 05/01/2009 07:54 Re: NBA - wiadomości, transfery, komentarze itp. /2/ [Re: Big Ben]
12-latek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/12/2004
http://pl.youtube.com/watch?v=j6NkJzYAyN4&feature=related

super reklama z udziałem LeBrona James` i Nicole Scherzinger smile
dla mnie bomba

Do góry
Bonus: Unibet
#2814363 - 07/01/2009 03:37 Re: NBA - wiadomości, transfery, komentarze itp. /2/ [Re: 12-latek]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/09/2004
@12-latek - było zamieszczane w poprzednim temacie smile

Melo w nocy zderzył się z Fosterem i odniósl kontuzję ręki, wystąpił jeszcze w IV kwarcie ale najgorsze prognozy mówią o jej złamaniu...

kontuzji wczoraj doznal również czołowy gracz Golden State - Stephen Jackson, podobno naderwał mięsień udowy, nie wiadomo również ile będzie pauzował...

i na koniec coś śmiesznego w sumie xD, dzisiaj w barwach NY ma wreszcie zagrać Eddie Curry, koledzy mają podobno grać pod niego aby ten się "pokazał" i szybko odszedł do innego klubu ( Portland ? ) gdyż nie od dziś wiadomo, że nowy trener nie widzi go w składzie.

Do góry
#2814672 - 07/01/2009 04:34 Re: NBA - wiadomości, transfery, komentarze itp. /2/ [Re: Baqu]
Skiper Offline
shaken not stirred

Meldunek: 07/07/2005
Portland nie jest takie głupie żeby brać Curry'ego - w końcu tam pracuje Kevin Pritchard a jest on w top 5 generalnych menedżerów ligi, kto nie wierzy niech sobie zobaczy ich niektóre kontrakty, np. Rudy'ego Fernandeza shocked Zresztą oni raczej chcą Davida Lee, tzn. chcą, ale tak by za wiele nie oddać, swoją droga nie wiem po co im on, w końcu w pierwszej 5 by i tak nie grał.

Natomiast chodzą słuchy że Bobcats w celu nieustannego pogorszania składu by brali grubaska Curry'ego laugh

Do góry
#2814913 - 07/01/2009 06:15 Re: NBA - wiadomości, transfery, komentarze itp. /2/ [Re: Skiper]
marcin332 Offline
addict

Meldunek: 05/03/2008
Cytat:
Carmelo Anthony is out for at least three weeks and possibly a month with a fracture in his right (shooting) hand, but will not need surgery.

Śmiejecie się z Currego ale choć nie broni i nie zbiera za dużo to jest solidną opcja w ataku. I do takich Bobcats myśle by pasował bo miałby obok siebie super obrońce Okafora który znowu w ofensywie spisuje się gorzej.

Do góry
#2816895 - 08/01/2009 02:19 Re: NBA - wiadomości, transfery, komentarze itp. /2/ [Re: marcin332]
Zimon Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/10/2007
Lebron James i jego Crab Dribble laugh
http://www.youtube.com/watch?v=DpQBD672HkQ

Do góry
#2821879 - 10/01/2009 00:36 Re: NBA - wiadomości, transfery, komentarze itp. /2/ [Re: Zimon]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

Darius Miles zrujnuje Portland? Jeszcze 2 mecze i..."kasa misiu, kasa"!

Okazuje się, że już tylko dwa występy a nie osiem jak powszechnie sądzono wystarczą by $18 mln. z kontraktu Dariusa Milesa liczyło się do salary-cap Portland Trail Blazers. Dla klubu z Oregonu może to oznaczać finansową katastrofę!

Ze względu na orzeczenie lekarskie mówiące o tym, że kontuzja Milesa jest z rodzaju tych kończących karierę NBA pozwoliła Blazers odliczyć $18 mln z jego kontraktu od reszty salary-cap. Kiedy po 2 latach okazało się, że były zawodnik L.A. Clippers, Cleveland Cavaliers i Portland Trail Blazers znów jest zdolny do gry pojawił się problem odliczonych pieniędzy. Związki zawodowe NBA oświadczyły, że jeśli Miles zagra w przynajmniej dziesięciu meczach pieniądze znów wrócą do salary-cap Portland. Wydawało się jednak, że Miles musi rozegrać 10 meczów w sezonie regularnym bądź w play-offs. Okazuję się jednak, że według przepisów nawet mecze przedsezonowe są w takim przypadku też brane pod uwagę. Miles do tej pory zagrał w 2 meczach sezonu regularnego w barwach Memphis Grizzlies oraz w 6 przedsezonowych jeszcze w barwach Boston Celtics. A skoro tak to już tylko dwóch meczów brakuje mu by narobić poważnych kłopotów finansowych zarządowi Portlan Trail Blazers.
Wieść niesie, że już od momentu gdy wiadome było, iż Miles podejmie próbę powrotu do NBA menadżer Blazers Kevin Pritchard robił wszystko co mógł by do tego nie dopuścić. Podobno wśród menadżerów inych klubów rozgłaszał fałszywe plotki odnośnie zdrowia Milesa jego lekceważącego podejścia do gry. Wiele wskazuje też na to, że doskonale wiedział, że przepis o 10 meczach obejmuje też preseason. Dla Portland gra jest warta świeczki bo owe 18 milionów mogą mocno spowolnić ostatnio bardzo dynamiczny rozwój drużyny.
Wśród klubów NBA rzecz jasna nie licząc Portland panuję powszechna sympatia dla Milesa - zawodnika, który po poważnej kontuzji ciężką pracą i determinacją doprowadził swoje ciało do "używalności". Jest zatem wielce prawdopodobne, że ktoś zdecyduje się zakontraktować go i pozwolić mu zagrać te dwa mecze. Podobno Denver Nuggets, którzy dzięki ostatnim ruchom zaoszczędzili sporo pieniędzy są skorzy podjąć temat.
Jeden z generalnych menadżerów NBA słusznie zauważył, że Blazers w akcie desperacji mogą zdecydować się na "diabelski plan" to znaczy sięgnąć po... Dariusa Milesa z listy zwolnionych zawodników, zakontraktować go i ... trzymać na ławce rezerwowych zamykając mu tym samym szansę na grę! Mówi się jednak, że gdyby miało dość do takiej sytuacji to David Stern zainterweniuje i zablokuje ten ruch.

Będę przyglądał się tej sprawie i trzymał kciuki za Milesa. Trzeba docenić to, że po kontuzji, którą niejeden lekarz uznał za taką, po której nie wraca się do profesjonalnego sportu Darius nie załamał się, wałczył, pracował i osiągnął to o czym marzył. Prawie. Agent zawodnika słusznie zauważa " Nie chcemy zrobić krzywdy Portland. Chcemy tylko by Darius znów mógł grać."

Powiem szczerze. Uważam, że jeśli Miles przegra, przegra też cała NBA. Gdzie jeśli nie tam o przydatności zawodnika mają decydować inne czynniki niż wyłącznie czysto sportowe???

Wierzę w to, że znajdzie się klub, który da mu choć jeden 10 dniowy kontrakt wpuści go na dosłownie sekundę w 2 meczach.

znalezione na blogu karola śliwy

Do góry
#2823891 - 10/01/2009 21:29 Re: NBA - wiadomości, transfery, komentarze itp. /2/ [Re: Baqu]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

gwizdek którego nie było ;-)

WTF ?! laugh

Do góry
#2845563 - 19/01/2009 07:19 Re: NBA - wiadomości, transfery, komentarze itp. /2/ [Re: Baqu]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

Do góry
#2845622 - 19/01/2009 07:39 Re: NBA - wiadomości, transfery, komentarze itp. /2/ [Re: Baqu]
Skiper Offline
shaken not stirred

Chińczyk nie jest głupi. Nauczył się mówić po angielsku, przeklinać po angielsku, to mówi. McGrady przez swoje chroniczne kontuzje jest coraz bardziej nielubiany w zespole, który nie wątpliwie chętnie by coś w końcu wygrał. Pytanie jest jedno - kto weźmie T-Maca i jego ogromny kontrakt (21 mil w tym roku, aż 23 mil w przyszłym shocked )? Bo nie problem wyrzucić T-Maca za nic, problem cos za niego sensownego dostać, bo jakby nie patrzeć to jak Tracy jest zdrowy, to jest (był) top 3 niskich skrzydłoych ligi, a może nawet numer 2 zaraz za LeBronem. Co mi do głowy przychodzi na szybko - jak chcą go wyrzucić to straight-up za Marburego plus problem jakoś odczepić się od Stepha - z tym że myslę rozsądnie że oni kogoś za niego chcą, lub za Mariona z Heat - choć to raczej odpada bo Miami chce w lecie skapnąć do siebie Boozera. 2 pomysł - za Josha Howarda i Stacka (cap filler), pytanie czy Dallas by zaryzykowało, bo Rakiety by to pewnie brały w ciemno, a Mavs by mieli takie pozycje na liście płac - Dirk 18 mil, Kidd 21 mil, T-Mac 21 mil - no ale Marc Cuban kase ma i głowę pełną także i durnych pomysłów. Tu by doszło także dla T-Maca, i co jest korzystne dla Mavs, chęć rewanżu na HOU gdyby go opchnęli do rywala z tej samej dywizji.
Na koniec cytat z Hollingera dt.Rakiet, z czatu przed sezonem, moim zdaniem mocno trafny:

Originally Posted By: John Hollinger
Steve - Houston: Come on John, You never take any Rockets questions. What would the rockets have to do to change your mind to see them in the finals? Don't tell me health. Talk about something else.

SportsNation John Hollinger: (3:41 PM ET ) In other words "please ignore the elephant in the corner and just discuss the rest of the room." Sorry, health of the big 3 is THE story for the Rocks. If there's a #2 item, it's point guard play -- it's a big stretch for a contending team to be getting 35 minutes of Rafer every night.

smile

Do góry
#2845729 - 19/01/2009 08:25 Re: NBA - wiadomości, transfery, komentarze itp. /2/ [Re: Skiper]
GreyTiger Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/11/2007
Baqu masz nieświeże wiadomości wink

http://probasket.pl/news/yao-ming-dementuje-26410

Do góry
#2845762 - 19/01/2009 08:41 Re: NBA - wiadomości, transfery, komentarze itp. /2/ [Re: GreyTiger]
Skiper Offline
shaken not stirred

Chińczyk musiał zaprzeczyć bo inaczej siara by byłą oficjalna i wszyscy by o tym gadali a to wygrywaniu nie sprzeyja. Natomiast na pewno Tao ze stanu zdrowia Tracego '13p w 35 sekund' McGrady'ego zadowolony nie jest smile

Do góry
#2848410 - 20/01/2009 04:33 Re: NBA - wiadomości, transfery, komentarze itp. /2/ [Re: GreyTiger]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: GreyTiger
Baqu masz nieświeże wiadomości wink

http://probasket.pl/news/yao-ming-dementuje-26410

już w artykule który podałem była wypowiedz Yao na temat całego "zamieszania", takze kolega chyba nieuwaznie czytał tongue

Do góry
#2855525 - 22/01/2009 10:50 Re: NBA - wiadomości, transfery, komentarze itp. /2/ [Re: Baqu]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

Milczenie jest złotem

Cóż gwiazda NBA też człowiek i czasem potrzebuje się wygadać. Serwis Lowposts przygotował listę "najtrafniejszych" cytatów jakie padły z ust naszych ulubieńców. Czytajcie i notujcie, gdyż można się wiele nauczyć.

Choćby tego jak się pisze niektóre wyrazy:

Sam jest idiotą. I-D-I-O-T-O-M. Idiotą. - w ten sposób Shaquille O'Neal opisał dziennikarza Chicago Tribune Sama Smitha, który sugerował, że Miami będzie chciało go sprzedać.

Innym razem Shaq postanowił przeprowadzić mały kurs matematyki:

Jestem jak twierdzenie Pitagorasa. Niewielu ludzi zna odpowiedź na moją grę - może odnośnie NBA może i jest to słuszne twierdzenie ale czy mam rozumieć, że moja pani od matematyki dała by radę Shaqowi pod koszami?

Z pewnością problemów z Shaqiem nie miałby Doug Collins. Matematyka to jego ukryty talent:

Kiedy Detroit rzuca więcej niż 100 punktów i nie pozwala przeciwnikom rzucić więcej niż 100 punktów to prawie zawsze wygrywa - to taka wariacja na temat teorii Kazimierza Górskiego. Sytuacja, w której Detroit rzuca więcej punktów od przeciwnika i przegrywa do dziś zwie się paradoksem Collinsa.

Jason Kidd też skubnął trochę wiedzy w szkolnych czasach:

Obrócimy ten zespół o 360 stopni - powiedział Jason, gdy został wybrany w drafcie przez Dallas. Prawie mu się udało gdy przed jego przybyciem Mavs wygrali 19 spotkań w sezonie, gdy odchodził ich licznik wskazywał 26.

Wracając do Shaqa zabytki architektury greckiej pasjonują go chyba trochę mniej niż greccy matematycy:

Nie pamiętam nazw klubów, w których byliśmy - w odpowiedzi na pytanie, czy podczas swojego pobytu w Grecji zwiedzał Partenon.

Shaq wiedzy o sztuce mógłby z pewnością uczyć się od Chrisa Morrisa:

Zagraj coś Picassa - słowa te Chris wypowiedział do pianisty chcąc zaimponować dziewczynie na randce.

Bobby Simmons dla odmiany na pytanie, czy nie może się doczekać by zagrać w Japoni odpowiedział:

Nie, nie bardzo. Nie jestem wielkim fanem chińskiego jedzenia - ponoć już trzy stacje telewizyjne zgłosiły się z propozycją programu kulinarno-przyrodniczego, który Bobby miałby prowadzić.

Na szczęście są też koszykarze, którzy nie zajmują się tak poważnymi rzeczami bo interesują ich jedynie oni sami:

Myślałem, że LeBron będzie jedynie kolejnym zawodnikiem, który pomoże mi zdobywać punkty - Ricky Davis

Nie miałem pojęcia o kim on mówi bo martwiłem się jedynie o Jerome - Jerome James komentujący wypowiedź Nate McMillana, o tym, że niektórzy zawodnicy w Seattle są samolubni.

I na koniec moje dwa ulubione cytaty. Dwaj niegrzeczni chłopcy poza okładaniem innych mają też czasem ochotę trochę o sobie opowiedzieć:

Nigdy w życiu nie brałem leków [aby kontrolować agresję]. Lekarze mi je sugerowali a ja mówiłem dobra dajcie mi je lecz chwilę potem wyrzucałem je do kosza.- nieoceniony Ron Artest

Wybaczyłem mu. To mój kolega z drużyny. Popełnił błąd a ja nie mogłem się zemścić próbując z nim walczyć albo go pobić bo jestem na zwolnieniu warunkowym i wpadłbym w kłopoty. - w ten sposób upiekło się Zachowi Randolphowi, który miał to nieszczęście uderzyć kiedyś Rubena Patterson.

by zryjparkiet

Do góry
#2857516 - 23/01/2009 04:08 Re: NBA - wiadomości, transfery, komentarze itp. /2/ [Re: Baqu]
herrena Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/02/2007
Olympiakos chce Marburego!! Oferuje 15 mln $. Po stracie Childressa na jakieś 2 miesiace szukają wzmocnień wink

http://sports.espn.go.com/nba/news/story?id=3852079

Do góry
#2867467 - 26/01/2009 06:13 Re: NBA - wiadomości, transfery, komentarze itp. /2/ [Re: herrena]
Skiper Offline
shaken not stirred

na pewno smutna wiadomość dla wszystkich fanów tego gracza jak i jego posiadacza w fantasy (sam mam go w 2 teamach) frown

uwaga Michael Redd nie zagra do końca sezonu.

Cytat:
Michael Redd will miss the rest of the season with two torn ligaments in his left knee.

Bucks general manager John Hammond said Sunday that an MRI exam on Redd's knee revealed a torn ACL and MCL.

Surgery to repair the injury has not been scheduled.

a jeszcze wczoraj kontuzja zapowiadała się niegroźnie...

Cytat:
"It's part of the game," Redd said. "I'm disappointed, but I'm going to be OK. I've overcome so much adversity, and I've had numerous injuries throughout the years. But I'll be back, and our team will continue to keep fighting."

mad

Do góry
#2871191 - 28/01/2009 01:56 Re: NBA - wiadomości, transfery, komentarze itp. /2/ [Re: Skiper]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

Team Flight Brothers - 2008

warto poogladać co Ci 'kosmiczni' goście wyprawiają...

czasem się zastanawiam czy gdybym trenował wysakiwanie w górę też mógłbym się tak wybijać - a może ktoś widział jak adam małysz robi wsad ? smile

Do góry
#2872129 - 28/01/2009 04:09 Re: NBA - wiadomości, transfery, komentarze itp. /2/ [Re: Baqu]
Marian Offline
Mistrz Playoff Zima 2011

Meldunek: 30/01/2006
przejebani ludzie smile az wstyd powiedziec ze ja przy swoim wzroscie 1,90m aktualnie nie wsadze pilki do kosza smile kiedys jak sie gralo to owszem-ale teraz:( a tych gosci az sie milo oglada!

Do góry
#2886734 - 03/02/2009 07:46 Re: NBA - wiadomości, transfery, komentarze itp. /2/ [Re: Marian]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

ciekawy wywiad z naszym rodzynkiem w NBA - polecam.

Do góry
#2892575 - 06/02/2009 04:16 Re: NBA - wiadomości, transfery, komentarze itp. /2/ [Re: Baqu]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

jedna z lepszych reklamówek jakie widziałem ( związane z NBA oczywiście )

quest for G

Do góry
#2893027 - 06/02/2009 06:39 Re: NBA - wiadomości, transfery, komentarze itp. /2/ [Re: Baqu]
jarko 33 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/12/2003
Orlando pozyskało Tyronna Lue w zamian za Keitha Bogansa i pieniądze.

- Tyronn to niezwykle doświadczony rozgrywający, który będzie pasował do naszego stylu. Dobrze rzuca z dystansu i daje nam komfort na "jedynce". Chciałem także podziękować Keithowi Bogansowi z to co nam dał. Życzę mu wszystkiego najlepszego - powiedział Otis Smith, generalny menadżer Magic

Do góry
Strona 2 z 25 < 1 2 3 4 ... 24 25 >

Moderator:  rafal08