Strona 2 z 2 < 1 2
Opcje tematu
#28757 - 08/01/2004 13:12 Re: Formuly
uQ$ Offline

Meldunek: 23/01/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Wernychora:
[qb]Jezeli ktos zawiera ponad 10 zakladow dziennie, jest w tym b. dobry (znakomita wiekszosc z nich jest faktycznie value betami) to jak najbardziej metoda jest dla niego.
[/qb][/QUOTE]No niezupełnie, "klasyczny" Kelly wymaga aby obstawiane zdarzenia następowały po sobie w kolejności, obstawiamy następne dopiero po rozstrzygnięciu poprzedniego. W przypadku takiej ilości typów jest to niemożliwe do zrealizowania.
Generalna zasada jest taka, że aby Kelly w tej czy innej postaci się sprawdzał trzeba grać zdarzenia, których p*k jest rzeczywiście większe od 1, czyli innymi słowy po prostu wygrywać. Jeżeli ktoś gra np. single za stałą stawkę i w długim okresie czasu wychodzi na tym do przodu, to Kelly może mu pomóc zarabiać więcej, wskazując jak różnicować stawki. Natomiast jeżeli ktoś przegrywa w taki sposób jaki gra do tej pory, to nie ma się co łudzić, że "cudowna formuła" to odmieni, będzie wręcz przeciwnie szybciej doprowadzi ona do bankructwa.

Do góry
Bonus: Unibet
#28758 - 01/08/2004 19:33 Re: Formuly
krzyszt0f Offline
member

Meldunek: 13/07/2004
jest gdzies kontynuacja tego tematu, albo jakies nowosci na ten tema??

Do góry
#3262740 - 10/07/2009 10:29 Re: Formuly [Re: krzyszt0f]
Vorspringer Offline
veteran

Meldunek: 18/11/2007
Originally Posted By: krzyszt0f
jest gdzies kontynuacja tego tematu, albo jakies nowosci na ten tema??

Otóż to, wątek wygrzebany z głębokiej szafy, a sam temat Kelly'ego i jego modyfikacji chyba doczekał się na przestrzeni ostatnich lat co najmniej kilku entuzjastów-racjonalizatorów.

Gra ktoś nadal w ten sposób?

Do góry
#3262741 - 10/07/2009 11:19 Re: Formuly [Re: Vorspringer]
Maldini$$ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/09/2006
Kelly nie jest taki dobry.

Jednak jedno co jest pewne w typowaniu jak chcesz być na plus to nie stosuj płaskiej stawki

Trzeba odpowiednio dobierać bądź mieć swój system czy tez sposób - to jest jeden z kluczowych elementów.

Do góry
#3262743 - 10/07/2009 12:25 Re: Formuly [Re: Maldini$$]
Maciek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/06/2001
dokładnie kelly to dno ,nawet grosza można dzielić i co !!!

Do góry
#3262812 - 10/07/2009 16:05 Re: Formuly [Re: Maciek]
grey Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/07/2005
Dowiedzione jest matematycznie, że kelly jest najbardziej optymalnym systemem stawkowania.

Problemem nie jest teoria. Problemem jest określenie prawdopodobieństwa.

Do góry
#3264212 - 11/07/2009 06:16 Re: Formuly [Re: Maldini$$]
maciey Offline
old hand

Meldunek: 05/01/2004
Originally Posted By: Bankier$
Jednak jedno co jest pewne w typowaniu jak chcesz być na plus to nie stosuj płaskiej stawki

Przypominasz mi gościa, który całe życie spędził w samym środku afrykańskich lasów równikowych i którego pewnego dnia wywieziona na biegun północny. Następnie zebrano ludzi w promieniu 30km i zadano pytanie: jak zbudować iglo? A gość zaczął się wyrywać i wrzeszczeć:
JEDNO CO JEST PEWNE W BUDOWIE IGLA TO JAK CHCESZ, ŻEBY BUDOWA SIĘ UDAŁA TO NIE STOSUJ LODU.

Płaska stawka jest doprawdy całkiem sensownym sposobem stawkowania, a do tego bardzo prostym.

No i stawkowanie nie ma nic wspólnego z byciem na plusie, można całkiem głupie reczy wyprawiać ze stawkami (byle nie przekraczać tych 3-4% budżetu na jeden zakład, bo wtedy bankructwem mogą być zagrożeni nawet najlepsi gracze) i być na plusie, można być ekspertem od stawkowania i być na minusie.

Originally Posted By: Bankier$
Trzeba odpowiednio dobierać bądź mieć swój system czy tez sposób - to jest jeden z kluczowych elementów.

Jakie są inne "kluczowe elementy"? smile

Do góry
#3264912 - 11/07/2009 20:44 Re: Formuly [Re: maciey]
Maldini$$ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/09/2006
Tą teorię posiadam dzięku własnemu doświadczeniu. Jako, że prowadze "księgowość" swoich zakładów w excelu mogłem zrobić potrzebne mi obliczenia.

Wziąłem całość, okres lepszej gry*, okres gorszej gry **( gdzie we wszystkich byłem na plus przy moim stawkowaniu) i wprowadziłem tam zamiast swoich stawek jedną płaską.

*10 kuponów - trafione 6 - 60% skuteczności
**10 kuponów- trafione 3 - 30% skuteczności

Okazało się, że w okresie lepszej gry jestem na plus, gorszej na wielkim minusie i co najgorsze w całej swojej grze też byłbym na minusie.

Originally Posted By: maciey

Płaska stawka jest doprawdy całkiem sensownym sposobem stawkowania, a do tego bardzo prostym.

Wiem, że w poprzednim swoim poście za bardzo uogólniłem, ponieważ " wiele dróg prowadzi do Rzymu" na pewno są gracze którym to daje zyski

Ja mam odmienne zdanie i sam tak nie gram.

Dosyć prostym...hmmm...to prawda.

Cytat:
No i stawkowanie nie ma nic wspólnego z byciem na plusie,

Ja uważam, że stawkowanie ma kluczowe znaczenie, na tej samej zasadzie co bukmacher nie wystawia na wszystkie mecze tych samych kursów.

Chodzi tu o połączenie sposobu obstawiania do sposobu stawkowania.

Cytat:
Jakie są inne "kluczowe elementy"? smile

To już temat na następny post.

P.S CO do Afryki czy bieguna to się nie wybieram w te wakacje...

Do góry
#3265877 - 12/07/2009 02:53 Re: Formuly [Re: Maldini$$]
procencik1 Offline
stranger

Meldunek: 16/06/2009
10 + 10 kuponów i ty chcesz jakiekolwiek wnioski wyciągać?

Jeśli nie masz problemów z limitami to jakaś forma płynnego budżetu jest najlepszym stawkowaniem, Kelly to też w sumie płynny budżet aczkolwiek za bardzo agresyny dla niskich kursów value i niedoważająca silnych value na wysokie kursy - stąd lepiej jakoś go sobie zmodyfikować.

Do góry
#3266461 - 12/07/2009 10:39 Re: Formuly [Re: Maciek]
Vorspringer Offline
veteran

Meldunek: 18/11/2007
Originally Posted By: Maciek
dokładnie kelly to dno ,nawet grosza można dzielić i co !!!

Radykalny sąd, Maciek.
Mnie się zdaje, że to nie Kelly jest "dnem". To nasze złe typy czynią go prostą drogą do bankruta.

Do góry
Strona 2 z 2 < 1 2