Sławysz,zgadza się,handicap obowiązywałby tylko w 1 rundzie PO,czyli w rundzie,która wyłoni przeciwników dla pierwszej 16-stki albo inaczej - wyłoni 32 graczy,którzy będa rywalizować w rundzie drugiej.
Poczatkowo zakładałem,że do PO przejdzie pierwszych 48 uczestników (opisałem to dokładnie wczesniej).ale...nie wiem czy tylu userów dokończy konkurs w 1 fazie.
Oczywiście możemy ustalic,że do PO wchodzi tylko pierwszych 32 i wtedy system pucharowy,bez handicapów,z drabinką 1-32,2-31.....16-17.
Jeżeli natomiast zdecydujemy,że wszyscy userzy uczestniczą w PO,to ci powyżej miejsca 32 kwalifikuja sie niejako bocznymi drzwiami:-) i moim zdaniem musza zmierzyć się nie tylko z graczem z wyższego miejsca,ale i z ujemnym(dla nich) handicapem).
Pomysł płynnej stawki jest jak najbardziej do przedyskutowania i kto wie czy nie jest to lepsze rozwiązanie od tego ze stawka sztywno ustaloną - daje po prostu wieksze pole manewru i może czynić rywalizacje bardziej atrakcyjną:-)
O wysokości stawki musimy zdecydować chyba zwykła wiekszością głosów,bo trudno tu o arbitralna decyzję.