#2790131 - 22/12/2008 00:06
Re: Futbol Amerykański 2008 - NFL & NCAAF
[Re: Kura]
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
Tu nawet nie chodzi o to aby sie zrehabilitowac. Jesli Tampa wygra, a przegra Atlanta, ktora gra z Minnesota, ktora walczy o tytul NFC North, to Tampa bedzie miala PO  Denver jesli dzis wygra a SD polegnie luvb zremisuje to tez awansuja do PO
Edited by lupus (22/12/2008 00:06)
|
Do góry
|
|
|
|
#2790394 - 22/12/2008 01:44
[Re: lupus]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/02/2003
|
Detroit Lions (+7) @ 1.935 Święci już bez szans na playoffy, więc jedyne co ich będzie interesować to próba bicia rekordu przez Breesa. Można się więc spodziewać wielu długich podań, bo trochę tych jardów mu jeszcze brakuje. Tak, obrona Detroit też się będzie tego spodziewać, przynajmniej mam nadzieję Kansas City Chiefs (+3.5) @ 1.885 Tak jak pisałem wcześniej, jakoś nie widzę dzisiaj Miami w roli zwycięzców. Ktoś z tej trójki AFC East musi przegrać i wydaje mi się, że Miami jest z nich najsłabsze. A stadion w Kansas od lat był dość nieprzyjazny dla gości. Arizona Cardinals / New England Patriots over 43 @ 2.050 Pogoda wprawdzie nie sprzyja overom, ale Arizona naprawdę jest trudna do powstrzymania w ofensywie, a z informacji jakie mam, wynika że wcale nie mają zamiaru tak bardzo oszczędzać starterów. Patriots naprawdę muszą to wygrać, dodatkowo jeszcze muszą czekać na wyniki NYJ i Miami. Tampa Bay Buccaneers (-3.5) @ 1.935 Kalkulacja jest prosta. Dużo lepsza drużyna walcząca o playoffy i grająca u siebie w domu, przeciwko jednemu z większych rozczarowań sezonu.
|
Do góry
|
|
|
|
#2791331 - 22/12/2008 16:37
[Re: interwenient_uboczny]
|
antimadrista
|
Nikt Ci tego nie kazal grac. Nam tez nie weszlo, i nikt z nas nie beczy jak Ty. Przegrala druzyna walczaca o PO, bywa, taki sport. Post powyzej zostawiam, bo az rece opadaja. 
|
Do góry
|
|
|
|
#2791492 - 22/12/2008 22:45
[Re: Ludwiczek]
|
Carpal Tunnel
|
Tu jest wyjaśnione: http://www.sportsline.com/nfl/standings/playoffrace/tiebreakers-explanationAFC Playoff tiebreakers * Miami earns the No. 3 seed based on conference record over New England (7-4 to Patriots' 6-5) * Baltimore earns the No. 6 seed based on conference record over New England (7-4 to Patriots' 6-5) NFC Playoff tiebreakers * Dallas earns the No. 6 seed based on head-to-head over Tampa Bay (1-0) Jednym zdaniem, Patriots nie wejdą do playoffów jeśli Miami i Baltimore wygrają swoje mecze. ========================== Tampa zrobiła wczoraj niewyobrażalną wtopę i może to spowodować, że nie będzie ich w playoffach, czego im szczerze życzę... Dzisiaj Chicago wygrywa zdecydowanie. Nie wierzę, że następna drużyna wywinie taki sam numer. Jeśli tak się stanie to rzucam typowanie tej ligi na zawsze... czyli do przyszłego sezonu  . Ale oczywiście gracie wyłącznie na własną odpowiedzialność... Chicago Bears (-4) @ 1.990
|
Do góry
|
|
|
|
#2792442 - 23/12/2008 18:32
[Re: Ludwiczek]
|
journeyman
Meldunek: 20/12/2008
|
nie no ludzie ale jaja...w niedziele tampa bay chociaz po 3 tercji wyc iagneli na wynik pokrywajacy handicap a dzis co te ciotmeny zrobily...zamiast strzelic przylozenie w dogrywce to oni kurde se poszli na łatwizne ah... i 25 zł poszlo sie je... nie powiem co  . dobre ze chociaz moja pewa pew edmonton over weszedło, szkoda ze nie zagrałem...polecam sie na przyszłosc...
|
Do góry
|
|
|
|
#2792468 - 23/12/2008 19:36
[Re: interwenient_uboczny]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 27/08/2007
|
nie no ludzie ale jaja...w niedziele tampa bay chociaz po 3 tercji wyc iagneli na wynik pokrywajacy handicap a dzis co te ciotmeny zrobily...zamiast strzelic przylozenie w dogrywce to oni kurde se poszli na łatwizne ah... i 25 zł poszlo sie je... nie powiem co  . dobre ze chociaz moja pewa pew edmonton over weszedło, szkoda ze nie zagrałem...polecam sie na przyszłosc... Zasada ''naglej smierci'' - kto zdobecie pierwsze punkty to W - nawet po Safety. Giants FiledGolem w OT zapewnili sobie rok temu gre w SB , wlasnie z GB.
|
Do góry
|
|
|
|
#2799012 - 28/12/2008 22:44
[Re: Ghost]
|
antimadrista
|
AFCAwans:Tennessee - AFC South i przewaga domowego boiska Pittsburgh - AFC North i odpoczynek w 1 rundzie Indianapolis - zapewnione PO Opdadli: Buffalo, Cincinnati, Cleveland, Houston, Jacksonville, Kansas City, Oakland Miami wygraja dywizje jesli: - wygraja spotkanie - zremisuja, ale wtedy Patriots musza zremisowac bądz przegrac Miami awansuja do PO jesli: - zremisują, a Baltimore przegra New England Patriots wygraja dywizje jesli: - wygraja spotkanie, a Miami przegra swoje badz zremisuje - zremisuja, a Miami przegra New England Patriots awansuja do PO jesli: - wygraja mecz, a Baltimore przegra New York Jets wygraja dyizje jesli: - wygraja mecz, a Patriots swoj przegraja New York Jets awansuja do PO jesli: - wygraja mecz, a Baltimore przegra Denver Broncos (prawdopodobnie frajerzy sezonu) wygraja dywizje jesli: - wygraja badz zremisuja w San Diego San Diego wygraja dywizje jesli: - wygraja z Denver 
|
Do góry
|
|
|
|
#2799047 - 28/12/2008 22:53
|
antimadrista
|
 Awans: NY Giants - NFC East i przewaga domowego boiska Arizona - NFC West Carolina - Zapewnione PO Atlanta - Zapewnione PO Odpadli: Detroit, Green Bay, New Orleans, St. Louis, San Francisco, Seattle, Washington Dallas awansują do PO jesli: - wygraja spotkanie - zremisuja, a Chicago i Tampa przegraja, badz Minnesota i Tampa przegraja Alanta moze wygrac dywizje i odpoczynek w 1 rundzie jesli: - wygraja spotkanie i Carolina swoje przegra Carolina wygrywa dywizje i odpoczynek w 1 rundzie jesli: - wygra albo zremisuje Tampa Bay moze awansowac do PO jesli:  - wygra, a Dallas przegra/zremisuje - zremisuje, a Dallas przegra, a Minnesota przegra/zremisuje - zremisuje, a Dallas przegra i Chicago przegra/zremnisuje - zremisuje, a Dallas zremisuje, Minnesota zremisuje, a Chicago wygra/zremisuje - zremisuje, a Dallas zremisuje, Chicago zremisuje, a Minnesota wygra/zremisuje Minnesota wygra dwyzije jesli: - wygra spotkanie - zremisuje, a Chicago zremisuje - Chicago przegra Chicago wygraja dywizję jesli: - wygraja, a Minnesota przegra/zremsiuje - zremisuja, a Minnesota przegra Chicago awansuja do PO jesli: - wygraja, a Dallas przegra/zremisuje i Tampa przegra/zremisuje - zremisuja, a Dallas i Tampa przegraja 
|
Do góry
|
|
|
|
#2799890 - 29/12/2008 02:35
|
Carpal Tunnel
|
W zeszłym sezonie 10 drużyn zapewniło sobie awans do playoffów przed ostatnią kolejką. Z tej 10, tylko dwa teamy wygrały swoje mecze w finale sezonu zasadniczego.
"Don't be surprised to see teams already in the playoffs to shut it down, no matter what their coaches say before the games."
Wielka szkoda, że Indiana gra z pewnymi awansu Titans, bo jak już kiedyś wspominałem, Dungy bardzo dba o swoich zawodników i granie przeciwko Indianie w ostatnim meczu było zawsze opłacalne (w ostatnich 6 sezonach wygrali tylko raz).
Najciekawszy mecz dziś to Miami - NY Jets. Nie dość że walczą o playoffy, to jeszcze mamy tu wątek osobistej zemsty Chada Penningtona na swoim byłym klubie.
Drugi bardzo interesujący mecz to Denver - San Diego, jedyny mecz na jasnych zasadach. Zwycięzca awansuje, przegrany ma urlop. Dziwna sprawa - San Diego bo koszmarnym sezonie, wciąż ma szansę na Super Bowl! I prawdę mówiąc powinni dokonać tego, co się wydawało niemożliwe dwie kolejki temu, bo w formie są wyśmienitej w przeciwieństwie do graczy Broncos. Przyznam, że ja w to nie wierzyłem jeszcze niedawno...
Go go Lions, nie chciałbym żeby mieli ten bilans 0-16, bo zwyczajnie jest mi ich szkoda, a że za Packersami nie przepadam to akurat dobrze się składa.
|
Do góry
|
|
|
|
#2799925 - 29/12/2008 02:52
|
antimadrista