#2797050 - 27/12/2008 22:18
Re: MLB Offseason
[Re: Baqu]
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
Taa. CC mowil, ze na zachodnim wybrzezu tak bardzo mu sie podoba, po czym po podpisaniu kontraktu o wartosci 161 mln dolarow jest juz na wschodzie  Burnett dostał 82,5 mln dolcow. Zawiodlem sie bardzo na Teixeirze. Ja rozumiem Borasa, taka praca i jego zajeciem jest wciskanie zawodnikow tam gdzie najwicej im zaplaca, nawet jesli to zablokuje budzet na kilka lat. Ale nie po to sie włodarze Bostonu z zawodnikiem spotykaja aby 2 dni pozniej dal im do zrozumienia, ze ma to w dupie. Yankees psuja rynek, ja wiem, ze zwalniaja im sie kontrakty kilku zawodnikow, ale takie lictyowanie (przebili oferte Red Sox o 8 baniek) psuje rynek, bo zaden inny klub nie szasta tak kasa jak oni. W Bostonie wszyscy sa zli za to co zrobil Mark, co zrobili Yankees, bo w USA kryzys a tu ładuja pieniadze w takie dlugoterminowe kontrakty. Zreszta podobne opinie slychac od włodarzy innych klubów. Wiem, ze presja jest wielka na nich, nie podpisali rok temu Santany, ale po tych transferach efekt jest taki, ze maja u siebie najlepiej zarabiajacego 1B(Teixeira), najlepiej zarabiajacego 3B(A-Rod "Gay Rod"), najlepiej zarabiajacego SS (Jeter), najlepiej zarabiajacego Catchera (Posada), najlepiej zarabiajacego Closera (Riviera) Ale ponoc pieniadze nie graja, i jaja beda jak zw 2och z taka pensja sie im polamie  Wiem, ze kazdy tam chce grac, bo nawet ciota zarabia tam niezle pieniadze. Choc ja uwazam, ze nie wygraja WS w tym sezonie W ciagu ostatnich 30 lat, Wimbledon wygrywało 14 roznych zawodnikow. W ciagu ostatnich 30 lat, Superbowl wygrywało 14 zespołow. W ciagu ostatnich 30 lat, Stanley Cup wygrywało 13 zespołów. W ciagu ostatnich 30 lat, tytuł mistrza NBA wygrywało tylko 9 zespołow. W ciagu ostatnich 30 lat, World Series wygrywało aż 20 zespołow 180 baniek za 8 lat to daje ponad 22 milionow za sezon. Eh, zostac takim graczem chocby na 1 sezon 
Edited by lupus (27/12/2008 23:03)
|
Do góry
|
|
|
|
#2797139 - 27/12/2008 23:20
[Re: lupus]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/02/2003
|
Choc ja uwazam, ze nie wygraja WS w tym sezonie  Nie wiem czy kiedykolwiek nadejdzie sezon, w którym tego nie napiszesz  Yankees zawsze mieli górę pieniędzy i z tego korzystali. Skutek tego jest taki, że mają na koncie 26 tytułów mistrzowskich, znacznie więcej niż którykolwiek inny klub, a w ich szeregach grały największe legendy baseballa (przy czym sporo było wychowanków jak choćby Lou Gehrig czy Mickey Mantle). W celu uporządkowania najważniejszych ruchów w MLB Przyszli: Atlanta Braves: Javier Vazquez Arizona Diamondbacks: Felipe Lopez Cleveland Indians: Kerry Wood Colorado Rockies: Huston Street Kansas City Royals: Coco Crisp New York Mets: Francisco Rodriguez, J.J. Putz New York Yankees: Nick Swisher, CC Sabathia, AJ Burnett, Mark Teixeira Oakland Athletics: Matt Holliday Philadelphia Phillies: Raul Ibanez San Francisco Giants: Edgar Renteria, Randy Johnson Karierę zakończyli Mike Mussina z Yankees i Greg Maddux z Padres Wciąż jeszcze jest kilku ciekawych zawodników do wzięcia.
|
Do góry
|
|
|
|
#2797225 - 28/12/2008 00:07
|
antimadrista
|
Nr 1 CC w Yankees (udało mi sie trafic) Nr 2 Teixeira w Yankees (wysmierdziało mi Yankesami) Nr 3 Ramirez w... No wlasnie, Manny sie chyba szykował na Nwoy Jork, ale po podpisaniu Teixeiry, nie ma juz tam dla niego miejsca. A przypomne, ze Ramirez odrzucil porpozycje kontraktu z LAD, liczac, ze dostanie jednak wiecej kasiory gdzie indziej  I wyglada na to, ze sie przeliczył  Moim zdaniem wroci do Dodgers, ale ja bym mu dal jeszcze mniejsza kase za taki numer  Dobic go! Pettitte tez niezly frajer, chciwosc go zabila  Miec taki kontrakt przed nosem i oczekiwac wiekszego, w tym czasie Yankees podpisali Sabathie i Burnetta i moze w tym sezonie zabraknac dla niego miejsca  Nr 4 Francisco Rodriguez O dziwo nie został w Angels, ktorzy sa chyba najwiekszymi przegranymi offseason, straci K-Roda i Teixeiere. Mets, 3 lata, 37 mln, z opcja w 2012. Ale tez mu psikusa Mets zrobili sciagajac Putza Nr 5 BurnetYankees, 5 lat, 82,5 mln Nr 6 Derek LoweFlirt z Mets, podobno sa blisko uzyskania poruzmienia. Nr 7 Rafael FurcalSkonczylo sie tak jak przewidywano LAD. 3 lata za 30 baniek z opcja w 2012 roku. Nr 8 Orlando CabreraDodgers? Nr 9 Oliver PerezStaraja sie o niego Dogers, Brewers i Reds. Chce 14 baniek za sezon Nr 10 Adam DunnPodobno cel Washingtonu po niedudanym pozyskaniu Teixeiry. Nr 11 Brian FuentesStarali sie o niego Cardinals, ale odpuscili, gdy nie mogli doczekac sie decyzji. Zwiazane jest to z tym, iz jego agent stara sie go wepchnac do Angels. Nr 12 K erry Wood2 lata, 20,5 mln dolarow witamy w Clevland (Indians ;)) Nr 13 Pat BurrellTu jest ciekawa sprawa, wszyscy spodziewali sie, ze Phillies znow go podpiszą, tymczasem przebakiwano, ze jest za stary i juz slaby a podpisali Ibaneza, ktory jest starszy, drozszy i slabszy w defensywnie Nr 14 Bobby AbreuNie wiem, Mets?  Nr 15 Ryan DempsterZostaje w Chicago, 4 lata 52 banki  Nr 16 Ben SheetsNie wiem, ma ktos jakies pomysly? Nr 17 Raul IbanezPhilly, 3 lata, 31,5 mln Nr 18 Juan Cruz
Nie wiem, chyba nie zostanie w Arizonie. Nr 19 Orlando HudsonCos o Nationals slyszalem, ale nie wiem czy podjeto juz decyzję. Nr 20 Milton BradleyZielonego pojecia nie mam. Nr 21 Casey BlakeLAD, 3 lata, 17,5 mln z opcja w 2012 Nr 22 Andy PettitePatrz Ramirez  Nr 23 Joe BeimelCos tam rozmawiał z Tigers. Nr 24 Jason GiambiPodobno do Oakland. Nr 25 Mike MussinaZakonczyl kariere. Ciezko by bylo mu wejsc do klubu 300 (ma bilans 270-153), a dopiero w swoim 18 sezonie po raz pierwszy wygral 20 spotkan  Nigdy nie wygrał Cy Young Award, ale mimo tego nikt nie ma watpliwosci, ze to czlowiek do Hall of Fame. Wiadomościa dnia jest fakt, ze Randy "Big Unit" Johnson bedzie przez rok gral Dla Giants (blee) za 8 baniek. Bedzie zapewne chcial wstapic do klubu 300 (ma 295 zwyiestw) po czym zakonczy karierę. Od 2002 roku Giants sa pierwsza druzyna, ktora ma w skladziw 2och zwyciezcow Cy Young Award (Linceum, Zito i Big Unit) Sammy Sosa, chce wrocic do MLB, 40latek, ostro trenuje i czeka az ktos mu zaoferuje kontrakt 
|
Do góry
|
|
|
|
#2797337 - 28/12/2008 00:52
|
Carpal Tunnel
|
Nr 4 Francisco Rodriguez
Ale tez mu psikusa Mets zrobili sciagajac Putza
Drobna rywalizacja jeszcze nikomu nie zaszkodziła, a prawdę mówiąc uważam, że to było super posunięcie. Teraz Metsi nie będą już tak przegrywać w końcówkach jak w zeszłym sezonie. Ale muszą koniecznie podpisać jakiegoś SP (pewnie Lowe przyjdzie do nich) bo z tym na razie cieniutko. Nr 10 Adam Dunn
Podobno cel Washingtonu po niedudanym pozyskaniu Teixeiry.
Dunn bardzo chciałby grać w Cubs i myślę, że jest na to duża szansa. Również kibice (łącznie ze mną) chętnie by go widzieli na Wrigley Field. Nr 16 Ben Sheets
Nie wiem, ma ktos jakies pomysly?
Houston? Sammy Sosa, chce wrocic do MLB, 40latek, ostro trenuje i czeka az ktos mu zaoferuje kontrakt Nikt nie jest na tyle głupi żeby dać mu kontrakt, a przynajmniej taką mam nadzieję  Boję się, że skończy w Cubs...
|
Do góry
|
|
|
|
#2797808 - 28/12/2008 04:02
[Re: Ghost]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 27/08/2007
|
Ile to razy RP zawodzili u Metsów ?? Napewno sie poprawią ,bo jednak strata Utleya na poczatku sezonu dla Phillies problemem będzie. Sosa nadawałby sie do jakiegoś słabego teamu ze słabą ofensywą , która nie ma szans na awans. Baltimore w sam raz. Sheets - dziwne , ze jakis zespół ze słabymi lub przeciętnymi Starterami go nie weżmie. Ja bym go widział w Detroit  Nie powiem , ze słabych tam mają , ale po ostatnim sezonie każda pomoc sie przyda. Chociażby closera ściągneli , bo Rodney jak tak bedzie grał , to zaraz go dadzą na DL. Jones to dziadek , ale przynajmniej nie rąbał i nie dawał zwycięstwa Tampie w 10 inningu przez BB. Kasy niby tyle , a na spotkaniu managerów nic nie robili Manny przekombinował - już nich zostanie w tym LAD. Kasy tyle zarobił , więc jedną bańka w tą czy we wtą problemu nie robią lupus - coś Boston cicho siedzi w Offseason , zrobili trejd i jakoś ucichli , a Catcher im potrzebny. Jest wiele ciekawych zapchajdziur  dla lamowatych lub przeciętnych teamów. I-Rod , Abreu , Colon , Fuentes , Griffey , Hoffmann , Lyon , Saito. A Phillies dało na 2 lata kontrakt Moyerowi - koleś ma 46 lat na karku , ciekawe czy dadza mu pograc do 50-tki
|
Do góry
|
|
|
|
#2798057 - 28/12/2008 06:59
[Re: Ludwiczek]
|
antimadrista
|
Nr 26 Juan Rivera (Angels) Przedluzony, Angels, 3 lata 12,5 mln Nr 27 Edgar Renteria (wczesniej Tigers) Giants, 2 lata, 18,5 mln  Nr 28 Jamie Moyer (Phillies) Przedluzony Phillies, 2 lata, 13 mln, patrz Pat Burrel  Nr 29 Dennys Reyes (Twins) Przymierzany do Reds. Nr 30 Mark Grudzielanek (Royals) Ponoc Padres. Nr 31 Garret Anderson (wczesniej Angels) Angels nie przedluza z nim kontraktu, zainteresowani sa Oakland. Nr 32 Trevor Hoffman (Padres) Pojęcia nie mam  Nr 33 Joe Crede (White Sox) Moj niewypał w fantasy rok temu, pewnie zostanie na rok Nr 34 Randy Johnson (wczesniej Diamonbacks) Patrz moj post wyzej  Nr 35 Jeremy Affeldt (wczesniej Reds) Giants, 2 lata, 8 mln Nr 36 Paul Byrd (wczesniej Boston) Floryda? Nr 37 Ken Griffey Jr (White Sox) Nie wiem. Nr 38 Braden Looper (Cardinals) Nie wiem. Nr 39 Will Ohman (Braves) Nie wiem. Nr 40 Kevin Millar (Orioles) Pewnie Orioles. Nr 41 Nick Punto (Twins) Twins? Nr 42 Jon Garland (Angels) Nie wiem Nr 43 Mark Kotsay (Boston) Nie wiem Nr 44 Pedro Martinez (Mets) Chciałby zostać. Nr 45 Rocco Baldell (Rays) Ponoc Piraci nablizej pozyskania. Nr 46 Jim Edmonds (Cubs) Chyba zostanie. Nr 47 Ivan Rodriguez (Yankees) Floryda? Nr 48 Scott Eyre (Phillies) Phillies, rok, 2 mln Nr 49 Felipe Lopez (Nationals) Arizona, jeden rok, 3,5 mln Nr 50 Jason Varitek (Boston) Jak ma zostac, niech zostaniej, ale za duzo mniejsza kase, nie jest juz wart 10 baniek za sezon. Mam nadzieje, ze Boras mu tego nie zalatwi
|
Do góry
|
|
|
|
#2822965 - 10/01/2009 05:41
|
antimadrista
|
Nie do konca jestem zachwycony Pennym. Niestety poprzedni sezon mial tragiczny, wynikalo to glownie z kotnzuji, ale jesli Dodgers go nie chca, tzn ze moze byc cos nie tak. Z drugiej strony sztab medyczny Red Sox nie wezmie placka. Pozyjemy zobaczymy, choc spodziwam sie raczej w kilku spotkaniach niezlej masakry, ze strony rywali. A jak juz o Red Sox, podpisano Baldelliego, ten to ma niezla historie kontuzji, ale po przebadniu go, okazalo sie, ze jest w porzadku, i bedzie zarabiał 500k (maksymalnie 1.75 mln), wiec nie bije nas to po kieszeni. Ale wiadomoscia dnia jest, ze John Smoltz po 21 latach spedzonych w Atlancie podpisał jednoroczny kontrakt o wartosci 5 mln dolarow z Red Sox. Moze zarobic dodatkowe 5 mln w bonusach. Jest to jedyny pitcher w historii, ktory moze pochwalic się 200 zwyciestwami i 150 saves, a takze zdobywca nagrody NL Cy Young w 96  Jak widac, odpadl Mark, to inwestujemy male pieniadze.
|
Do góry
|
|
|
|
#2824833 - 11/01/2009 02:55
|
antimadrista
|
2 slowa odnosnie Teixeira'y Two weeks before Christmas, I talked to [my wife] Leigh about it again, and we kind of decided that, hey, the Yankees are where we want to be. Cash [Brian Cashman] might want to give Leigh a hug, because when I asked her during the process, 'Where should I go, where should I go?,' she'd always say, 'I just want you to be happy.' Finally she said, 'I want you to be a Yankee,' and it was a done deal. Once we got the contract figured out, it was a no-brainer for me.  Ponizej Mark z zoną:  Ten trzeci to nie kto inny tylko Boras  I jeszcze zdjęcie Smoltza w barwach Red Sox  
|
Do góry
|
|
|
|
#2825011 - 11/01/2009 03:53
|
Carpal Tunnel
|
Update na dzień 10.01.09
Przyszli: Atlanta Braves: Javier Vazquez Arizona Diamondbacks: Felipe Lopez Boston Red Sox: Brad Penny, John Smoltz, Takashi Saito Chicago Cubs: Milton Bradley Cleveland Indians: Kerry Wood, Mark De Rosa Colorado Rockies: Huston Street, Jason Marquis Houston Astros: Mike Hampton Kansas City Royals: Coco Crisp Los Angeles Angels: Brian Fuentes Milwaukee Brewers: Trevor Hoffman New York Mets: Francisco Rodriguez, J.J. Putz New York Yankees: Nick Swisher, CC Sabathia, AJ Burnett, Mark Teixeira Oakland Athletics: Matt Holliday, Jason Giambi Philadelphia Phillies: Raul Ibanez San Francisco Giants: Edgar Renteria, Randy Johnson Tampa Bay Rays: Joe Nelson, Pat Burrell Washington Nationals: Daniel Cabrera
Karierę zakończyli Mike Mussina z Yankees i Greg Maddux z Padres
==============
Transfer Bradleya oznacza, że nie ma miejsca dla Dunna w Chicago. Szkoda, ale Bradley to też bardzo dobry gracz, tyle że z kruchym zdrowiem.
Ponieważ Red Sox mają tylko jednego catchera, prawdopodobnie uderzą do Texasu po jednego z dwóch bardzo ciekawych młodych zawodników: Teagardena lub Saltalamachhię. W drugą stronę miałby pójść Clay Buchholz.
Prawdopodobny jest też transfer Swishera lub Nady'ego z NY Yankees. Mają tam już za dużo outfielderów.
Poza tym jak zwykle pojawiają się dość nieprawdopodobne plotki, m.in. o transferze Fieldera, Soriano, albo że Mets podpiszą Manny'ego Ramireza.
|
Do góry
|
|
|
|
#2825050 - 11/01/2009 04:20
|
Pooh-Bah
Meldunek: 27/08/2007
|
W Bostonioe chyba chą założyć kolonie japonśką  Saito też dobry RP i back-up Papelpona. Nie rozumiem Brewers - Torres jest dobrym closerem , a Ci biora dziadka Hoffmana - nie jestem do niego uprzedozny jak lupus - ale naprawde nie rozumiem ruchu - chyba ze jako szeregowy RP to tak. Smoltz jak sie znowu nie polamie to zawsze wspomoze Boston.
|
Do góry
|
|
|
|
#2896764 - 08/02/2009 04:33
|
antimadrista
|
Manny jest w takim wieku, ze chce wydoic jak najdluzszy kontrakt. A takiego nikt mu nie chce dac LAD oferowali mu 2-letni odrzucil, jednoroczny tez odrzucil. On chcialby jak najdluizszy (i duzo kasiory) Ale chetnych na jego uslugi nie ma, wlasciwie tylko Dodgers i Giants cos tam przebakują. Dodgers pozbyli sie Jonesa, i musza podpisac Ramireza, powstaje pytania na jak dlugo i za jaka kase  Stawiam na 3 lata PS A-Rod w 2003 mial pozytywne testy na sterydy 
|
Do góry
|
|
|
|
#2955947 - 05/03/2009 06:50
|
Carpal Tunnel
|
Za dwa lata to nikt mu nie da dobrego kontraktu, dlatego tak zaciekle walczył teraz o dłuższy kontrakt. Ostatni ważny free agent podpisany, zostały już tylko przyblakłe gwiazdy jak choćby Garciaparra. ======== Baseball Prospectus obwieścili swoje przewidywania na 2009 rok. BP to uznana marka, ale oczywiście należy do tego podejść z dystansem. http://www.baseballprospectus.com/fantasy/dc/Specjalnych zaskoczeń nie ma. Nie widziałem jeszcze u buków linii na liczbę zwycięstw w sezonie, ale mam zamiar zagrać jakiś długoterminowy zakład.
|
Do góry
|
|
|
|
#2960901 - 08/03/2009 07:46
|
antimadrista
|
Nie jest tak do konca jak piszecie. Dwuletni kontrakt byl mu juz oferowany, nawet za identyczna kwote, ale odrzucony przez niego. Teraz znow dostal dwuletni, ale go zaakceptowal. Dlaczego? Otoz ma w kontrakcie po 1szym roku kontraktu, moze uzyc opcji "to opt out" Czyli moze go rozwiazac i szukac nowego pracodawcy. Tak jak np zrobil A-rod rozwiazac, a potem ponownie zwiazac sie z obecnym pracodawca. Ten mial farta, sytuacja gospdarcza w USA byla dobra i skasowal 275 mln dolarow  Teraz by pewnie tego nie powtorzyl. Problem Dodgers polegal na tym, ze oni potrzebowali Ramireza. Nie maja w druzynie nikogo kto moglby czyscic bazy, kto by dysponowal taka sila Tym kims mial byc Endiu Jones, ale on po raz kolejny zawiodl, a LAD udalo sie go pozbyc. Boras twierdzil, ze Ramirez nie narzeka na brak ofert  Ta gdyby nie narzekal, to juz dawno by z kims podpisal kontrakt. Mowilo sie o zainteresowaniu Giants, ale to tylko plota rozsiewana przez Borasa, zeby podraznic LA, ze Manny moze trafic do innej druzyny z tej samej dywizji  Moze sie wydawac, ze ta szopka w koncu sie skonczyla, ale jakos nie jestem do tego przekonany.
|
Do góry
|
|
|
|
#2961789 - 09/03/2009 00:02
|
antimadrista
|
Zmeczenie nie pozwolilo mi dokonczyc postu  Cd. Moze sie wydawac, ze ta szopka w koncu sie skonczyla, ale jakos nie jestem do tego przekonany. Odbyla sie konferencja prasowa, na ktorej Manny podziekowal Scotowi, rodzinie, fanom, i kolegom z druzyny  Celowo zrobilem ta emotke, bo jak wiadomo, oni nie zareagowali wielkum hura, ot stalo sie to co musialo stac. Ale Manny uwaza co innego  Oczywiscie Manny by nie byl soba, gdyby nie powiedzial czegos o Red Sox. Tak wiec, stwierdzil, ze przez 8 lat byl nieszczesliwy, ale w LA jest szczesliwy i chce byc tu zawsze  Oczywiscie 160 mln dolarow jakie zarobil grajac w Bostonie to widocznie za malo, aby byc szczesliwym  Ja jestem ciekaw co zrobi Ramirez po sezonie, sytuacja gospodarcza w USA nie najciekawsza, ale znajac tego idiote, jest gotow rozwiazac kontrakt  A moze ktos go udupi jak udupiono Vartika  Tego mu zycze  PS Ramirez przeznaczyl 1 mlb dolarow na jedna z fundacji w LA. Dobry ruch marketingowy, ale to pewnie Boras wymyslil, bo Ramirez by na to nie wpadl  
|
Do góry
|
|
|
|
|
|