Opcje tematu
#2788962 - 21/12/2008 08:04 Zimowe szaleństwo...
mario 88 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 27/08/2003
Witam!

Typowanie skoków narciarskich zawsze było moją domeną.Pierwsze konkursy bywają nieobliczalne dlatego temat zakładam dopiero teraz.Liczę na dużego plusa na koniec zmagań, więc zapraszam do korzystania z typów!

...

Może kilka słów tytułem wstępu.Typuje tam gdzie znajdę ciekawy do zawarcia zakład, oczywiście z pominięciem czarnej listy.W skokach nieźle zorientowany jest expekt, ale daje sporą liczbę zakładów H2H.Największe perełki można uzyskać w 365, NB i GB(o ile wystawi).Unibet też czasami lubi ,,poszaleć" z kursami, szczególnie jeśli chodzi o pary.Może dość teorii, przejdźmy do działania.

Wolfgang Loitzl in TOP 3

Moja pierwsza perełka dzisiejszego wieczoru.Loitzl kapitalnie czuje się w Elgenbergu.Zdołał dzisiaj przeskoczyć całą czołówkę z Szlirim, Larinto i Morgensternem na czele.Uległ nieznacznie Ammanowi, ale to nie wstyd bo ten jest w kapitalnej formie.Moim zdaniem Wolfgang jest w stanie jutro odnieść pierwsze zwycięstwo w karierze.W tej chwili dysponuje najbardziej dynamicznym odbiciem w całej reprezentacji Austrii co pozwala mu na niesamowitą regularność.Schlierenzauer skacze na 80%, również ze względu na chorobę.Morgi na razie tylko poprawnie.Larinto jest zbyt nierówny.Poza Ammanem nie widzę dla doświadczonego Loitzla żadnego godnego rywala.Jego głód pierwszego zwycięstwa w zawodach Pucharu Świata może okazać się decydujący.Niesamowity błąd bet365 na ten zakład.Dla mnie góra 1.8.

Typ:Loitzl TOP3...kurs:2.65....buk:bet365....stawka:7/10

Neumayer vs Harri Olli

To już nie jest może taka perełka, ale na pewno solidny typ na Niemca.Neumayer najlepszy w kwalifikacjach, dzisiaj drugi w serii próbnej.Niestety w konkursie trafił na gorsze warunki w pierwszej serii co przełożyło się na to, że musiał atakować z dalszej odległości.Jutro na pewno będzie chciał poprawić tą 9 pozycję.Olli w pierwszej serii dobrze, ale w sprzyjających warunkach.W drugiej kiedy wszyscy skakali w podobnych, skok nie był już tak udany.Jeśli obaj trafią na podobne warunki to z pewnością lepszy będzie Niemiec, co oczywiście nie przekreśla jego szans jeśli handicup od natury dostanie Fin.

Typ:Neumayer...kurs:1.87....buk:EXPEKT....stawka:5/10

Vincent Descombes Sevoie - Adam Malysz

Taki mój mały patriotyczny underdog.Małysz w pierwszej serii przyzwoicie, gdyby to powtórzył w drugiej to spokojnie wyprzedziłby Francuza.Descombes Sevoie prezentuje się w Elgenbergu co najwyżej przyzwoicie i nie sądzę by w sposób znaczny mógł przeskoczyć Polaka.Ważnym aspektem jest to, że w tym pojedynku mogą zadecydować noty a tutaj na pewno wyższe dostanie Małysz.Kurs nie do ominięcia.

Typ:Małysz...kurs:2.15....buk:Nordicbet....stawka:3.5/10

Zaraz dalsza część propozycji!

Do góry
Bonus: Unibet
#2788992 - 21/12/2008 08:23 Re: Zimowe szaleństwo... [Re: mario 88]
mario 88 Offline
Pooh-Bah

Loitzl - Larinto

To, że zawody to nie treningi czy kwalifikacje przekonali się Ci którzy spisali Larinto przed sobotnim konkursem na straty.Gdy ktoś ma formę to obojętna jest skocznia czy warunki.Loitzl jest tutaj w niesamowitej formie, ma szanse na zwycięstwo.Larinto skacze bardzo dobrze, ale dzisiaj przegrał aż o 14 punktów i nie sądzę, by mógł na tyle poprawić wszystkie elementy żeby rywalizować jutro z Austriakiem.Kurs nieco zawyżony.

Typ:Loitzl...kurs:1.6....buk:Unibet....stawka:6/10

Vasilliev - Kofler

Główny aspekt, który przemawia za tym typem to równa forma Rosjanina.Jest powtarzalny w każdej próbie, a na dodatek skacze daleko.Kofler wyraźnie szuka formy i ma gorsze i lepsze próby.Obu stać na pierwszą dziesiątkę jutro, ale moim zdaniem wyżej będzie Dimitrii i to na niego stawiam w tym pojedynku.

Typ:Vassilliev...kurs:1.85....buk:Unibet....stawka:3.5/10

Simon Ammann to win

Dość długo się zastanawiałem nad tym typem, ale uważam, że jest on wart zagrania.Ammann skacze u siebie, ma wsparcie kilkutysięcznej publiczności.Jest liderem Pucharu Świata, widać, że skakanie sprawia mu przyjemność.Na dodatek jest w niesamowitej formie.Stać go nawet na pobicie rekordu skoczni w dobrych warunkach.Austriacy są tuż za jego plecami, ale on póki co się nie daje.Myślę, że w niedziele będzie podobnie.Troszkę wyższy kurs niż u innych był dodatkową mobilizacją do postawienia na niego.

Ammann to win...kurs:2....buk:Unibet....stawka:3.5/10

Do góry
#2790080 - 21/12/2008 23:46 Re: Zimowe szaleństwo... [Re: mario 88]
mario 88 Offline
Pooh-Bah

#1 +11.55j
#2 -5j
#3 +4.025j
#4 +3.6j
#5 +2.975j

#6 -3.5j

Łącznie plus na poziomie 13.65j, więc nienajgorzej.Postaram się poprawić na kolejnych zawodach.

Do góry

Moderator:  rafal08