6.12.2008
Górnik Wałbrzych - Polpharma Starogard Gdański #4.25 1.22#
AZS Koszalin - Energa Czarni Słupsk #1.74 2.10#
Kotwica Kołobrzeg - Sportino Inowrocław #1.08 7.75#
7.12.2008
Anwil Włocławek - Znicz Jarosław #1.01 15.0#
Polonia Warszawa - Atlas Stal Ostrów Wlkp #1.55 2.45#
PBG Basket Poznań - Asseco Prokom Sopot #4.25 1.22#
bukmacher:
UnibetNajbliższa kolejka rozgrywana będzie w sobotę i niedzielę. Tak na szybko kilka słów odnośnie każdego meczu.
Według tego co mi wiadomo, chłopaki z Górnika nie otrzymują wynagrodzeń za swoją grę (fajnie jakby ktoś z regionu potwierdził tą informację). Polpharma ostatni mecz zagrała katastrofalnie w ataku, rzuciła zdaje się 55 punktów we własnej hali. Uważam, że w rundzie rewanżowej zespół Mariusza Karola nie będzie już wygrywał meczu za meczem, jednak z Wałbrzychem powinni sobie spokojnie poradzić.
Jak dobrze kojarzę drużyna Koszalina ostatnimi czasy miała straszne problemy, aby wygrać ze Słupskiem, zarówno u siebie jak i na wyjeździe. Zaczekam na handicapy jakie zaoferują buki w tym meczu. Według tego co ostatnio prezentują obie drużyny to Koszalin gra lepiej, gdzieś pierwsze skrzypce gra Reese. Jak wspomniałem, z tym meczem trzeba się jeszcze wstrzymać i zaczekać na parę słów ze strony kibica AZS`u - Skrzypo555

Kotwica podejmuje Inowrocław, innego rozwiązania jak wygrana gospodarzy być nie powinno. Jednak co kolejkę PLK jakiś pewniak się wywala. Tutaj również zaczekać na handicapy ze strony buków.
Anwil zagra z Sokołowem. Kto wygra to wątpliwości nie mam. Trener Griszczuk zaczyna tak samo rotować składem jak to było w Słupsku, 7-8 koszykarzy gra a reszta ogląda mecz z najlepszych miejsc na hali. Mam nadzieję, że w tym meczu da pograć taki zawodnikom jak Michaliski, Gabiński, Wołoszyn i będzie można pomyśleć nad dodatnim handicapem. Pewno będzie oscylwoał on w okolicach 25 punktów. Z taką grą jaką prezentuje Znicz chłopaki powinni wykręcić to bardzo szybko. Do przemyślenia.
Polonia po ostatniej wpadce z Kotwicą (przegrali wg mnie na własne życzenie) będzie chciała się zrehabilitować i wygrać piąte spotkanie na własnym terenie. Grę drużyny gości poprowadzi były zawodnik Polonii - Krzysiu Szubarga. Stal wygrała dwa ostatnie mecze z Anwilem i Górnikiem, to na pewno daje do myślenia. Jednak bardziej na tą chwilę przychylam się do wygranej gospodarzy.
Drużyna Eugeniusza Kijewskiego podejmie drużynę Mistrza Polski. Nie chce mi się wierzyć, że drużyna gospodarzy zajmuje ostatnie miejsce w tabeli PLK. Przypomnę, że w jej szeregach grają: Wójcik, Szawarski, Miah Davis, Bigus. Z tego co czytałem na meczu powinni pojawić się kibice Lecha (pewno ma to na celu zrobienie głośnego dopingu). Pewno zaryzykuję tutaj dodatni handicap na drużynie z Poznania, gdzieś muszą zaskoczyć i zacząć wygrywać.
Zapraszam do dyskusji