Strona 1 z 3 1 2 3 >
Opcje tematu
#2693027 - 31/10/2008 03:51 MLB Offseason
Ludwiczek Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 27/08/2007
Sezon się zakończył , więc można porozawiać o tym co sie wydarzy pomiędzy sezonami.

Do góry
Bonus: Unibet
#2693030 - 31/10/2008 03:52 Re: MLB Offseason [Re: Ludwiczek]
Ludwiczek Offline
Pooh-Bah

Mike Jacobs => Kansas
Flordia <= Leo Nunez

Niewiem co planuje Floryda ale nie wyszedł im ten trade

http://mlb.mlb.com/news/article.jsp?ymd=20081030&content_id=3654841&vkey=news_mlb&fext=.jsp&c_id=mlb

--

Ken Macha został managerem Milwaukee , przez lata 2003-2006 był managerem A's z którymi miał bilans 368-280 [.568]

Do góry
#2693833 - 31/10/2008 15:00 Re: MLB Offseason [Re: Ludwiczek]
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/02/2003
Sporo powinno się w tym roku dziać na rynku wolnych agentów. W końcu do wzięcia są tacy zawodnicy jak: C.C. Sabathia, Manny Ramirez, Ben Sheets, Mark Teixeira, Francisco Rodriguez, A.J. Burnett czy Ken Griffey Jr.

Oczywiście pierwsza plotka dotycząca Ramireza to: "the Mets and Yankees could be players". Jednak Dodgersi chyba zrobią wszystko żeby go zatrzymać.

Do góry
#2697752 - 02/11/2008 05:44 Re: MLB Offseason [Re: Ghost]
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
Zamierzam was karmic ploteczkami przez kilka miechow

Nr 1 jest dla mnie CC Sabathia.

Przejscie do Brewers pokazalo, ze kto radzi sobie w AL, bez problemu da rade w NL, czego nie mozna zawsze powiedziec o pitcherach, ktorzy przechodza w drugim kierunku ;\)
Brewers przygotowywuja dla niego umowe, ale nie sadze by ja zaakceptowal.

Na miejscu CC zostalbym w NL, tylko zmienil klub na znacznie lepszy, Dodgers maja niezla pake i tam bym go widzial.

Ale w przypadku CC pewnie o wszyskim zadecyduje kasa, pojdzie tam, gdzie dostanie wielki kontrakt, a druzyna bedzie regularnie grac w PO.

Mam uzasadnione obawy, ze trafu on do Yankees, ktorzy:
- rozpaczliwie potrzebuja pitchera
- sa w stanie mu zaoferowac najwiecej kasy
- po nieudanym sezonie musza wywalczyc teraz awans do PO
- graja w najlepszej dywizji, co pokazal ten sezon

Do góry
#2697770 - 02/11/2008 05:55 Re: MLB Offseason [Re: lupus]
lupus Offline
antimadrista

Nr 2 to Mark Teixeira

Tego to bym cholera widzial w Red Sox, kasa jest, tylko on podobnie jak CC bedzie oczekiwal dlugoterminowej umowy, a nie wiem czy Theo jest gotow sie na to zgodzic.
Po odejsciu Ramireza, i z powodu ciaglych urazow Ortiza, brakuje nam takiego wlasnie gracza.
Ten koles jest niesamowity co udowodnil grajac w Texasie, Atlancie czy LA, zmiana druzyny nie wplywa na jego staty, a to nie jest jakis dziad, tylko mlody gracz!

LAA chca go za wszelka cene zatrzymac, ale nalezy pamietac, ze wolnym agentem jest jeszcze K-Rod, wiec nie wiem czy ich budzet to wytrzyma. Jak beda musiec wybierac, to zdecyduja sie na Rodrigueza.
Smierdzi mi Jankesami, bo ci podobno nie skorzystaja z opcji na steryda Giambiego, a tego pewnie polkna jakies gowniane zespoly, wiec robi sie miejsce dla Marka.

Do góry
#2697812 - 02/11/2008 06:15 Re: MLB Offseason [Re: lupus]
lupus Offline
antimadrista

Nr 3 wiadomo Ramirez ;\)

Od momentu przejscia do LAD, nie mowi nic innego, jak o tym jakby chcial do Yankees.
Typowa gadka jak na czlowieka z problami z glowa \:\)
Nie chce mi sie gadac o tej calej szopce z nim i Red Sox zwiazanej. Generalnie sam sobie jest winien, ze sie go pozbyli.
Miarka sie przebrala, i jego fochow juz nikt nie wytrzymal.

W wieku 36 lat, pojdzie tam gdzie dostanie dlugi kontrakt i kupe kasy, a ta zalatwi mu Boras.
Trzeba przyznac, ze dla Dodgers jego pozyskanie bylo ruchem doskonalym (nie to co ciota endiru jones)
LA to duze miasto, i mysle, ze jednak on wlasnie tam zostanie.

Jestem tylko ciekaw kiedy zacznie mu odbijac ;\)

Do góry
#2697904 - 02/11/2008 06:59 Re: MLB Offseason [Re: lupus]
Ludwiczek Offline
Pooh-Bah

Ramirez w koszulce NYY na Fenway - już to widze , będzie jak z Damonem - buczenie , tyle że głośniejsze.

Już prędzej go widze w koszulce Dodgersów , przynajmniej kibice mu może owacje zgotują za lata gry jak przyjdzie mu grać na Fenway.
Ale jak wspominał lupus najpierw mówi potem myśli i słyszy sie o różnych odchyłach Mannego.

Ja osobiście widziałbym Ramireza w LAD - ponabija sobie jeszce statystyk - za ten okres gry co grał w NL to staty ma super.

Do góry
#2717393 - 11/11/2008 06:04 Re: MLB Offseason [Re: Ludwiczek]
Ghost Offline
Carpal Tunnel

I mamy pierwszy niezwykle ważny trade tego offseason. Matt Holliday trafia do Oakland Athletics. Już widzę wzrastającą liczbę fanów tej drużyny w Stanach ;\) Ale w sumie czemu się dziwić, Matt to 3-krotny All Star i człowiek, który doprowadził 2 lata temu Colorado do World Series

Do góry
#2721025 - 13/11/2008 03:49 Re: MLB Offseason [Re: Ghost]
Ludwiczek Offline
Pooh-Bah

NL Cy Young 2008 powędrowało do Tima Lincecum'a.

Wg mnie nagroda powinna trafić do Webba'a
Obydwu nie lubię , ale Webb chociaż ładnie grał na początku sezon , a Lincecum co ??
Kisi sie w tym SF , których nie lubię prócz Rowanda - bo jedyny gra w miarę.
Drużyna nie mająca ofensywy , jadąca na startach SP.
Wogóle cuda różne w tym West NL - najbardziej underowa dywizja , więc co sie dziwić. Z SD robią undery , a Postseason'u nie widać w obydwu przypadkach
Jak taki super to zapraszamy do AL , zaraz by mu ERA poleciała i nie mahał by tyle K.

Ramirez jak zostanie w LAD to przetestuje go trochę \:\)

Sabathia , gdyby grał w NL od początku sezonu w takiej formie , to nagrodę w środku sezonu byśmy mieli rozstrzygniętą.

A tak przy okazji :

Olsen , Willingham => Nationals
Bonifacio + 2 kolesi => Florida

Nationals w jakimś stopniu się wzmocniło. Floryda osłabiła sie nieco - zobaczymy co ich managerowi kombinują - czy chcą zrobić drużynę wokół Hanleya ??
Oddali sezon temu
- Cabrere , który sie nieco marnował
- D-Traina , który Tigersom może zrobić podobnie co w poprzednich latach we Florydzie
Teraz
- Willinghama i Jacobsa , którzy zawsze sie przydali.
Bo niechce mi sie wierzyć , że Amezaga , który grał w ostatnim sezonie wszedzie prócz C i P , coś zdziała.

Bodajże od 14 lista FA otwarta i zacznie się handel

Do góry
#2721375 - 13/11/2008 05:28 Re: MLB Offseason [Re: Ludwiczek]
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Żartujesz chyba.
Cy Young to nagroda indywidualna, a nie drużynowa. I Lincecum zasłużył na nią jak mało kto. ERA druga najniższa, strikeoutów najwięcej z miażdżącą przewagą, zwycięstw aż 18 w dziadowskiej drużynie. Nagroda bezdyskusyjna! To że Webb miał więcej zwycięstw, to tylko dlatego, że gra w lepszym teamie i ma lepsze wsparcie kolegów z ofensywy.
A po to są nagrody Cy Young'a oddzielne dla NL i AL żeby nie porównywać dwóch różnych lig.

Do góry
#2721538 - 13/11/2008 06:08 Re: MLB Offseason [Re: Ghost]
lupus Offline
antimadrista

A ja sie ciesze, ze on wygral, we wszelkich sondach glosowalem zawsze na niego.
Wyciagnac taki bilans w tak gownianej druzynie to jest naprawde sztuka. Innym sie tego nie udaje, nawet majac najlepsze ofensywy za swoimi plecami.
I to wcale nie jest tak, ze jak rzucal Lincecum to oni sie nagle spinali. Po prostu koles jest taki dobry.
Osobiscie nie trawie SF, w dupie mam to, ile kasy udupali na Bondsie, a potem na Zito.

Jego najwiekszym problem bedzie natomaist to, ze z ta druzyna nie wejdzie do PO.

Do góry
#2721630 - 13/11/2008 06:32 Re: MLB Offseason [Re: lupus]
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: lupus

Jego najwiekszym problem bedzie natomaist to, ze z ta druzyna nie wejdzie do PO.

Za rok nie, ale za 4-5 lat mogą być najlepsi. I wcale nie żartuję ;\)

Do góry
#2723605 - 14/11/2008 05:11 Re: MLB Offseason [Re: Ghost]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/09/2004
Quote:
Nie mają sobie równych na świecie, a zarabiają po 20 dolarów miesięcznie. Ci, którym udało się uciec do USA, stają się milionerami - pisze o kubańskich bejsbolistach "Rzeczpospolita".

troszkę naciągany ten artykulik, ale mimo wszystko milo się czyta coś po polsku o baseballu \:\)

Przez ponad 30 lat żaden bejsbolista nie opuścił Kuby. W latach 1977 - 1987 reprezentacja tego kraju odniosła 129 zwycięstw z rzędu, nie ponosząc ani jednej porażki w najważniejszych rozgrywkach międzynarodowych. Sowicie opłacani gwiazdorzy amerykańskiej Major League Baseball (MLB) nie mieli żadnych szans w konfrontacji z żyjącymi skromnie, mającymi status amatorów Kubańczykami.

10 lipca 1991 r. reprezentacja Kuby została zakwaterowana w hotelu w Miami, w drodze powrotnej z kolejnego międzynarodowego turnieju.

W nocy pitcher Rene Arocha opuścił swój pokój, a następnie pobiegł do mieszkania ciotki, która wyemigrowała na Florydę kilka lat wcześniej. On jako pierwszy zdecydował się na ucieczkę z zamkniętego świata rządzonego przez Fidela Castro.

Początkowo zupełnie nie zdawał sobie sprawy z własnej wartości. - Myślałem, że jestem dużo słabszy od zawodników grających w Major League Baseball. Byłem pewien, że oni są o lata świetlne przede mną. Kiedy jednak patrzyłem na zawodników z innych drużyn i myślałem sobie - znam kilku kumpli z osiedla na Kubie, którzy grają lepiej niż ktokolwiek z tutaj obecnych - wspomina kubańczyk.

Od tego czasu wielu bejsbolistów z Kuby uciekło do USA, gdzie witani są lukratywnymi kontraktami opiewającymi na miliony dolarów. W ostatnich latach jednak liczba uciekinierów spada, ze względu na zaostrzenia zarówno w karaniu ich samych, jak i namawiających ich agentów sportowych, którzy na Kubę muszą przybywać incognito, a w razie zdemaskowania grozi im nawet więzienie.

Szacuje się, że co najmniej 500 milionów dolarów byliby warci w amerykańskiej lidze MLB bejsboliści grający na Kubie.

Do góry
#2729220 - 16/11/2008 19:23 Re: MLB Offseason [Re: Baqu]
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Evil Empire znowu w akcji.

NY Yankees potwierdzili, że złożyli ofertę CC Sabathi. Szczegóły nie są znane, ale wartość ma przekroczyć deal Johana Santany. Jednym słowem, złożyli mu ofertę nie do odrzucenia.
Jeśli jednak to się nie uda, Yankees będą próbowali wziąć za te pieniądze AJ Burnetta i Dereka Lowe'a.

Pierwszym elementem, który ma przywrócić ich na tron jest transfer Nicka Swishera z White Sox. To dobry zawodnik, ale zeszły sezon miał bardzo kiepski. Zastanawiam się czy to będzie udany transfer, bo Swisher ma dość trudny charakter. Kibice White Sox po nim płakać nie będą ale są wściekli bo nie dostali prawie nic w zamian.

Do góry
#2734397 - 19/11/2008 07:44 Re: MLB Offseason [Re: Ghost]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

dwie ważne informacje z dzisiaj

Quote:
Red Sox 2B Dustin Pedroia has been named American League MVP, receiving 16 of 28 first-place votes.

Quote:
The Cubs have reportedly agreed to terms with SP Ryan Dempster on a 4-year deal worth $52 million.

Do góry
#2735566 - 20/11/2008 03:43 Re: MLB Offseason [Re: Baqu]
Ludwiczek Offline
Pooh-Bah

Boston Red Sox zrobiło wymiane z Kansas.
Do Kansas przejdzie OF Coco Crisp.
W drugą stronę przejdzie RP Ramon Ramirez

Do góry
#2738158 - 21/11/2008 20:56 Re: MLB Offseason [Re: Ludwiczek]
Ludwiczek Offline
Pooh-Bah

Mike Mussina kończy swa długą karierę

2B Philies Chase Utley idzie na operacje. Wróci do gry w okolicach maja/czerwca sezonu 2009

Do góry
#2739066 - 22/11/2008 01:27 Re: MLB Offseason [Re: Ludwiczek]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

to ja jeszcze dodam, że Białe Skarpetki mocno się wzmocniły 3B Dayanem Viciedo - 19 letnim kubańczykiem, który od 14 roku życia gra w drużynie narodowej. więcej informacji tutaj

Do góry
#2772669 - 11/12/2008 06:55 Re: MLB Offseason [Re: Baqu]
Ludwiczek Offline
Pooh-Bah

Originally Posted By: lupus
Zamierzam was karmic ploteczkami przez kilka miechow

\:p

Sabathia jest o krok od NYY , dostanie 7 letni kontrakt i ponad 160 milionów.
Widac ze poszedl na kase [a kto nie ??] , ostatni sezon pokazal ze NYY maja problemy z batterami niz z SP - Mussina , Pettite , Joba.
Teraz dojdzie CC i bedzie goraco , jak bedzie gral jak w NL to CY Young murowane.
Ale AL to nie NL i LAA , Boston czy inni nieraz zleja Yankessów
Napewno dywizja bedzie ciekawa - nie ma co.

Do góry
#2780457 - 16/12/2008 03:51 Re: MLB Offseason [Re: Ludwiczek]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

Quote:
Uciekł z Kuby i będzie zarabiał więcej niż 12 tysięcy rodaków

Bejsbolowy klub Chicago White Sox właśnie poinformował, że zatrudnił 19-letniego Dayana Viciedo. Kubańczyk w maju tego roku uciekł z "raju" braci Castro. W USA podpisał czteroletni kontrakt na 10 mln dolarów. Średnia miesięczna pensja na Kubie to równowartość 17 dolarów, czyli...
- statystyczny Kubańczyk musiałby pracować ponad 49 tysięcy lat, by tyle zarobić
- Viciedo zarobi w ciągu roku tyle, ile jego 12,3 tys. rodaków
Z tej sumy 10 mln, za sam podpis Viciedo dostanie 4 mln.
Kubańczyk dał się poznać światu cztery lata temu, gdy został wybrany najlepszym zawodnikiem mistrzostw świata juniorów w meksykańskim Villahermosa.
W White Sox szczególnie lubią Kubańczyków - gra tu jeszcze Alexei Ramirez i pitcher Jose Contreras.
Zresztą to nie jedyny obcokrajowiec, który dzięki MLB i kilku literkom podpisu na kontrakcie przeszedł drogę od "nędzy" do "pieniędzy", czyli fortuny. Inny przykład to Japończyk Junichi Tazawa, który w swoim kraju był amatorem, a teraz podpisał trzyletni kontrakt z Boston Red Sox na 3 miliony dolarów.

btw CC Sabathia dostał 23 mln zielonych za sezon ... a mowili ze w USA jakiś kryzys finansowy \:p

Do góry
Strona 1 z 3 1 2 3 >

Moderator:  rafal08