#2697752 - 02/11/2008 05:44
Re: MLB Offseason
[Re: Ghost]
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
Zamierzam was karmic ploteczkami przez kilka miechow  Nr 1 jest dla mnie CC Sabathia. Przejscie do Brewers pokazalo, ze kto radzi sobie w AL, bez problemu da rade w NL, czego nie mozna zawsze powiedziec o pitcherach, ktorzy przechodza w drugim kierunku  Brewers przygotowywuja dla niego umowe, ale nie sadze by ja zaakceptowal. Na miejscu CC zostalbym w NL, tylko zmienil klub na znacznie lepszy, Dodgers maja niezla pake i tam bym go widzial. Ale w przypadku CC pewnie o wszyskim zadecyduje kasa, pojdzie tam, gdzie dostanie wielki kontrakt, a druzyna bedzie regularnie grac w PO. Mam uzasadnione obawy, ze trafu on do Yankees, ktorzy: - rozpaczliwie potrzebuja pitchera - sa w stanie mu zaoferowac najwiecej kasy - po nieudanym sezonie musza wywalczyc teraz awans do PO - graja w najlepszej dywizji, co pokazal ten sezon
|
Do góry
|
|
|
|
#2697770 - 02/11/2008 05:55
[Re: lupus]
|
antimadrista
|
Nr 2 to Mark Teixeira
Tego to bym cholera widzial w Red Sox, kasa jest, tylko on podobnie jak CC bedzie oczekiwal dlugoterminowej umowy, a nie wiem czy Theo jest gotow sie na to zgodzic. Po odejsciu Ramireza, i z powodu ciaglych urazow Ortiza, brakuje nam takiego wlasnie gracza. Ten koles jest niesamowity co udowodnil grajac w Texasie, Atlancie czy LA, zmiana druzyny nie wplywa na jego staty, a to nie jest jakis dziad, tylko mlody gracz!
LAA chca go za wszelka cene zatrzymac, ale nalezy pamietac, ze wolnym agentem jest jeszcze K-Rod, wiec nie wiem czy ich budzet to wytrzyma. Jak beda musiec wybierac, to zdecyduja sie na Rodrigueza. Smierdzi mi Jankesami, bo ci podobno nie skorzystaja z opcji na steryda Giambiego, a tego pewnie polkna jakies gowniane zespoly, wiec robi sie miejsce dla Marka.
|
Do góry
|
|
|
|
#2697812 - 02/11/2008 06:15
|
antimadrista
|
Nr 3 wiadomo Ramirez  Od momentu przejscia do LAD, nie mowi nic innego, jak o tym jakby chcial do Yankees. Typowa gadka jak na czlowieka z problami z glowa  Nie chce mi sie gadac o tej calej szopce z nim i Red Sox zwiazanej. Generalnie sam sobie jest winien, ze sie go pozbyli. Miarka sie przebrala, i jego fochow juz nikt nie wytrzymal. W wieku 36 lat, pojdzie tam gdzie dostanie dlugi kontrakt i kupe kasy, a ta zalatwi mu Boras. Trzeba przyznac, ze dla Dodgers jego pozyskanie bylo ruchem doskonalym (nie to co ciota endiru jones) LA to duze miasto, i mysle, ze jednak on wlasnie tam zostanie. Jestem tylko ciekaw kiedy zacznie mu odbijac 
|
Do góry
|
|
|
|
#2721025 - 13/11/2008 03:49
|
Pooh-Bah
Meldunek: 27/08/2007
|
NL Cy Young 2008 powędrowało do Tima Lincecum'a. Wg mnie nagroda powinna trafić do Webba'a Obydwu nie lubię , ale Webb chociaż ładnie grał na początku sezon , a Lincecum co ?? Kisi sie w tym SF , których nie lubię prócz Rowanda - bo jedyny gra w miarę. Drużyna nie mająca ofensywy , jadąca na startach SP. Wogóle cuda różne w tym West NL - najbardziej underowa dywizja , więc co sie dziwić. Z SD robią undery , a Postseason'u nie widać w obydwu przypadkach Jak taki super to zapraszamy do AL , zaraz by mu ERA poleciała i nie mahał by tyle K. Ramirez jak zostanie w LAD to przetestuje go trochę  Sabathia , gdyby grał w NL od początku sezonu w takiej formie , to nagrodę w środku sezonu byśmy mieli rozstrzygniętą. A tak przy okazji : Olsen , Willingham => Nationals Bonifacio + 2 kolesi => Florida Nationals w jakimś stopniu się wzmocniło. Floryda osłabiła sie nieco - zobaczymy co ich managerowi kombinują - czy chcą zrobić drużynę wokół Hanleya ?? Oddali sezon temu - Cabrere , który sie nieco marnował - D-Traina , który Tigersom może zrobić podobnie co w poprzednich latach we Florydzie Teraz - Willinghama i Jacobsa , którzy zawsze sie przydali. Bo niechce mi sie wierzyć , że Amezaga , który grał w ostatnim sezonie wszedzie prócz C i P , coś zdziała. Bodajże od 14 lista FA otwarta i zacznie się handel
|
Do góry
|
|
|
|
#2721538 - 13/11/2008 06:08
|
antimadrista
|
A ja sie ciesze, ze on wygral, we wszelkich sondach glosowalem zawsze na niego. Wyciagnac taki bilans w tak gownianej druzynie to jest naprawde sztuka. Innym sie tego nie udaje, nawet majac najlepsze ofensywy za swoimi plecami. I to wcale nie jest tak, ze jak rzucal Lincecum to oni sie nagle spinali. Po prostu koles jest taki dobry. Osobiscie nie trawie SF, w dupie mam to, ile kasy udupali na Bondsie, a potem na Zito.
Jego najwiekszym problem bedzie natomaist to, ze z ta druzyna nie wejdzie do PO.
|
Do góry
|
|
|
|
#2723605 - 14/11/2008 05:11
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/09/2004
|
Nie mają sobie równych na świecie, a zarabiają po 20 dolarów miesięcznie. Ci, którym udało się uciec do USA, stają się milionerami - pisze o kubańskich bejsbolistach "Rzeczpospolita". troszkę naciągany ten artykulik, ale mimo wszystko milo się czyta coś po polsku o baseballu Przez ponad 30 lat żaden bejsbolista nie opuścił Kuby. W latach 1977 - 1987 reprezentacja tego kraju odniosła 129 zwycięstw z rzędu, nie ponosząc ani jednej porażki w najważniejszych rozgrywkach międzynarodowych. Sowicie opłacani gwiazdorzy amerykańskiej Major League Baseball (MLB) nie mieli żadnych szans w konfrontacji z żyjącymi skromnie, mającymi status amatorów Kubańczykami.
10 lipca 1991 r. reprezentacja Kuby została zakwaterowana w hotelu w Miami, w drodze powrotnej z kolejnego międzynarodowego turnieju.
W nocy pitcher Rene Arocha opuścił swój pokój, a następnie pobiegł do mieszkania ciotki, która wyemigrowała na Florydę kilka lat wcześniej. On jako pierwszy zdecydował się na ucieczkę z zamkniętego świata rządzonego przez Fidela Castro.
Początkowo zupełnie nie zdawał sobie sprawy z własnej wartości. - Myślałem, że jestem dużo słabszy od zawodników grających w Major League Baseball. Byłem pewien, że oni są o lata świetlne przede mną. Kiedy jednak patrzyłem na zawodników z innych drużyn i myślałem sobie - znam kilku kumpli z osiedla na Kubie, którzy grają lepiej niż ktokolwiek z tutaj obecnych - wspomina kubańczyk.
Od tego czasu wielu bejsbolistów z Kuby uciekło do USA, gdzie witani są lukratywnymi kontraktami opiewającymi na miliony dolarów. W ostatnich latach jednak liczba uciekinierów spada, ze względu na zaostrzenia zarówno w karaniu ich samych, jak i namawiających ich agentów sportowych, którzy na Kubę muszą przybywać incognito, a w razie zdemaskowania grozi im nawet więzienie.
Szacuje się, że co najmniej 500 milionów dolarów byliby warci w amerykańskiej lidze MLB bejsboliści grający na Kubie.
|
Do góry
|
|
|
|
#2729220 - 16/11/2008 19:23
[Re: Baqu]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/02/2003
|
Evil Empire znowu w akcji. NY Yankees potwierdzili, że złożyli ofertę CC Sabathi. Szczegóły nie są znane, ale wartość ma przekroczyć deal Johana Santany. Jednym słowem, złożyli mu ofertę nie do odrzucenia. Jeśli jednak to się nie uda, Yankees będą próbowali wziąć za te pieniądze AJ Burnetta i Dereka Lowe'a. Pierwszym elementem, który ma przywrócić ich na tron jest transfer Nicka Swishera z White Sox. To dobry zawodnik, ale zeszły sezon miał bardzo kiepski. Zastanawiam się czy to będzie udany transfer, bo Swisher ma dość trudny charakter. Kibice White Sox po nim płakać nie będą ale są wściekli bo nie dostali prawie nic w zamian.
|
Do góry
|
|
|
|
#2734397 - 19/11/2008 07:44
|
Carpal Tunnel
|
dwie ważne informacje z dzisiaj Red Sox 2B Dustin Pedroia has been named American League MVP, receiving 16 of 28 first-place votes.
The Cubs have reportedly agreed to terms with SP Ryan Dempster on a 4-year deal worth $52 million.
|
Do góry
|
|
|
|
#2772669 - 11/12/2008 06:55
|
Pooh-Bah
|
Zamierzam was karmic ploteczkami przez kilka miechow  Sabathia jest o krok od NYY , dostanie 7 letni kontrakt i ponad 160 milionów. Widac ze poszedl na kase [a kto nie ??] , ostatni sezon pokazal ze NYY maja problemy z batterami niz z SP - Mussina , Pettite , Joba. Teraz dojdzie CC i bedzie goraco , jak bedzie gral jak w NL to CY Young murowane. Ale AL to nie NL i LAA , Boston czy inni nieraz zleja Yankessów Napewno dywizja bedzie ciekawa - nie ma co.
|
Do góry
|
|
|
|
#2780457 - 16/12/2008 03:51
[Re: Ludwiczek]
|
Carpal Tunnel
|
Uciekł z Kuby i będzie zarabiał więcej niż 12 tysięcy rodaków
Bejsbolowy klub Chicago White Sox właśnie poinformował, że zatrudnił 19-letniego Dayana Viciedo. Kubańczyk w maju tego roku uciekł z "raju" braci Castro. W USA podpisał czteroletni kontrakt na 10 mln dolarów. Średnia miesięczna pensja na Kubie to równowartość 17 dolarów, czyli... - statystyczny Kubańczyk musiałby pracować ponad 49 tysięcy lat, by tyle zarobić - Viciedo zarobi w ciągu roku tyle, ile jego 12,3 tys. rodaków Z tej sumy 10 mln, za sam podpis Viciedo dostanie 4 mln. Kubańczyk dał się poznać światu cztery lata temu, gdy został wybrany najlepszym zawodnikiem mistrzostw świata juniorów w meksykańskim Villahermosa. W White Sox szczególnie lubią Kubańczyków - gra tu jeszcze Alexei Ramirez i pitcher Jose Contreras. Zresztą to nie jedyny obcokrajowiec, który dzięki MLB i kilku literkom podpisu na kontrakcie przeszedł drogę od "nędzy" do "pieniędzy", czyli fortuny. Inny przykład to Japończyk Junichi Tazawa, który w swoim kraju był amatorem, a teraz podpisał trzyletni kontrakt z Boston Red Sox na 3 miliony dolarów. btw CC Sabathia dostał 23 mln zielonych za sezon  ... a mowili ze w USA jakiś kryzys finansowy 
|
Do góry
|
|
|
|
#2797050 - 27/12/2008 22:18
|
antimadrista
|
Taa. CC mowil, ze na zachodnim wybrzezu tak bardzo mu sie podoba, po czym po podpisaniu kontraktu o wartosci 161 mln dolarow jest juz na wschodzie  Burnett dostał 82,5 mln dolcow. Zawiodlem sie bardzo na Teixeirze. Ja rozumiem Borasa, taka praca i jego zajeciem jest wciskanie zawodnikow tam gdzie najwicej im zaplaca, nawet jesli to zablokuje budzet na kilka lat. Ale nie po to sie włodarze Bostonu z zawodnikiem spotykaja aby 2 dni pozniej dal im do zrozumienia, ze ma to w dupie. Yankees psuja rynek, ja wiem, ze zwalniaja im sie kontrakty kilku zawodnikow, ale takie lictyowanie (przebili oferte Red Sox o 8 baniek) psuje rynek, bo zaden inny klub nie szasta tak kasa jak oni. W Bostonie wszyscy sa zli za to co zrobil Mark, co zrobili Yankees, bo w USA kryzys a tu ładuja pieniadze w takie dlugoterminowe kontrakty. Zreszta podobne opinie slychac od włodarzy innych klubów. Wiem, ze presja jest wielka na nich, nie podpisali rok temu Santany, ale po tych transferach efekt jest taki, ze maja u siebie najlepiej zarabiajacego 1B(Teixeira), najlepiej zarabiajacego 3B(A-Rod "Gay Rod"), najlepiej zarabiajacego SS (Jeter), najlepiej zarabiajacego Catchera (Posada), najlepiej zarabiajacego Closera (Riviera) Ale ponoc pieniadze nie graja, i jaja beda jak zw 2och z taka pensja sie im polamie  Wiem, ze kazdy tam chce grac, bo nawet ciota zarabia tam niezle pieniadze. Choc ja uwazam, ze nie wygraja WS w tym sezonie W ciagu ostatnich 30 lat, Wimbledon wygrywało 14 roznych zawodnikow. W ciagu ostatnich 30 lat, Superbowl wygrywało 14 zespołow. W ciagu ostatnich 30 lat, Stanley Cup wygrywało 13 zespołów. W ciagu ostatnich 30 lat, tytuł mistrza NBA wygrywało tylko 9 zespołow. W ciagu ostatnich 30 lat, World Series wygrywało aż 20 zespołow 180 baniek za 8 lat to daje ponad 22 milionow za sezon. Eh, zostac takim graczem chocby na 1 sezon 
Edited by lupus (27/12/2008 23:03)
|
Do góry
|
|
|
|
#2797139 - 27/12/2008 23:20
|
Carpal Tunnel
|
Choc ja uwazam, ze nie wygraja WS w tym sezonie  Nie wiem czy kiedykolwiek nadejdzie sezon, w którym tego nie napiszesz  Yankees zawsze mieli górę pieniędzy i z tego korzystali. Skutek tego jest taki, że mają na koncie 26 tytułów mistrzowskich, znacznie więcej niż którykolwiek inny klub, a w ich szeregach grały największe legendy baseballa (przy czym sporo było wychowanków jak choćby Lou Gehrig czy Mickey Mantle). W celu uporządkowania najważniejszych ruchów w MLB Przyszli: Atlanta Braves: Javier Vazquez Arizona Diamondbacks: Felipe Lopez Cleveland Indians: Kerry Wood Colorado Rockies: Huston Street Kansas City Royals: Coco Crisp New York Mets: Francisco Rodriguez, J.J. Putz New York Yankees: Nick Swisher, CC Sabathia, AJ Burnett, Mark Teixeira Oakland Athletics: Matt Holliday Philadelphia Phillies: Raul Ibanez San Francisco Giants: Edgar Renteria, Randy Johnson Karierę zakończyli Mike Mussina z Yankees i Greg Maddux z Padres Wciąż jeszcze jest kilku ciekawych zawodników do wzięcia.
|
Do góry
|
|
|
|
#2797225 - 28/12/2008 00:07
|
antimadrista
|
Nr 1 CC w Yankees (udało mi sie trafic) Nr 2 Teixeira w Yankees (wysmierdziało mi Yankesami) Nr 3 Ramirez w... No wlasnie, Manny sie chyba szykował na Nwoy Jork, ale po podpisaniu Teixeiry, nie ma juz tam dla niego miejsca. A przypomne, ze Ramirez odrzucil porpozycje kontraktu z LAD, liczac, ze dostanie jednak wiecej kasiory gdzie indziej  I wyglada na to, ze sie przeliczył  Moim zdaniem wroci do Dodgers, ale ja bym mu dal jeszcze mniejsza kase za taki numer  Dobic go! Pettitte tez niezly frajer, chciwosc go zabila  Miec taki kontrakt przed nosem i oczekiwac wiekszego, w tym czasie Yankees podpisali Sabathie i Burnetta i moze w tym sezonie zabraknac dla niego miejsca  Nr 4 Francisco Rodriguez O dziwo nie został w Angels, ktorzy sa chyba najwiekszymi przegranymi offseason, straci K-Roda i Teixeiere. Mets, 3 lata, 37 mln, z opcja w 2012. Ale tez mu psikusa Mets zrobili sciagajac Putza Nr 5 BurnetYankees, 5 lat, 82,5 mln Nr 6 Derek LoweFlirt z Mets, podobno sa blisko uzyskania poruzmienia. Nr 7 Rafael FurcalSkonczylo sie tak jak przewidywano LAD. 3 lata za 30 baniek z opcja w 2012 roku. Nr 8 Orlando CabreraDodgers? Nr 9 Oliver PerezStaraja sie o niego Dogers, Brewers i Reds. Chce 14 baniek za sezon Nr 10 Adam DunnPodobno cel Washingtonu po niedudanym pozyskaniu Teixeiry. Nr 11 Brian FuentesStarali sie o niego Cardinals, ale odpuscili, gdy nie mogli doczekac sie decyzji. Zwiazane jest to z tym, iz jego agent stara sie go wepchnac do Angels. Nr 12 K erry Wood2 lata, 20,5 mln dolarow witamy w Clevland (Indians ;)) Nr 13 Pat BurrellTu jest ciekawa sprawa, wszyscy spodziewali sie, ze Phillies znow go podpiszą, tymczasem przebakiwano, ze jest za stary i juz slaby a podpisali Ibaneza, ktory jest starszy, drozszy i slabszy w defensywnie Nr 14 Bobby AbreuNie wiem, Mets?  Nr 15 Ryan DempsterZostaje w Chicago, 4 lata 52 banki  Nr 16 Ben SheetsNie wiem, ma ktos jakies pomysly? Nr 17 Raul IbanezPhilly, 3 lata, 31,5 mln Nr 18 Juan Cruz
Nie wiem, chyba nie zostanie w Arizonie. Nr 19 Orlando HudsonCos o Nationals slyszalem, ale nie wiem czy podjeto juz decyzję. Nr 20 Milton BradleyZielonego pojecia nie mam. Nr 21 Casey BlakeLAD, 3 lata, 17,5 mln z opcja w 2012 Nr 22 Andy PettitePatrz Ramirez  Nr 23 Joe BeimelCos tam rozmawiał z Tigers. Nr 24 Jason GiambiPodobno do Oakland. Nr 25 Mike MussinaZakonczyl kariere. Ciezko by bylo mu wejsc do klubu 300 (ma bilans 270-153), a dopiero w swoim 18 sezonie po raz pierwszy wygral 20 spotkan  Nigdy nie wygrał Cy Young Award, ale mimo tego nikt nie ma watpliwosci, ze to czlowiek do Hall of Fame. Wiadomościa dnia jest fakt, ze Randy "Big Unit" Johnson bedzie przez rok gral Dla Giants (blee) za 8 baniek. Bedzie zapewne chcial wstapic do klubu 300 (ma 295 zwyiestw) po czym zakonczy karierę. Od 2002 roku Giants sa pierwsza druzyna, ktora ma w skladziw 2och zwyciezcow Cy Young Award (Linceum, Zito i Big Unit) Sammy Sosa, chce wrocic do MLB, 40latek, ostro trenuje i czeka az ktos mu zaoferuje kontrakt 
|
Do góry
|
|
|
|
#2797337 - 28/12/2008 00:52
|
Carpal Tunnel
|
Nr 4 Francisco Rodriguez
Ale tez mu psikusa Mets zrobili sciagajac Putza
Drobna rywalizacja jeszcze nikomu nie zaszkodziła, a prawdę mówiąc uważam, że to było super posunięcie. Teraz Metsi nie będą już tak przegrywać w końcówkach jak w zeszłym sezonie. Ale muszą koniecznie podpisać jakiegoś SP (pewnie Lowe przyjdzie do nich) bo z tym na razie cieniutko. Nr 10 Adam Dunn
Podobno cel Washingtonu po niedudanym pozyskaniu Teixeiry.
Dunn bardzo chciałby grać w Cubs i myślę, że jest na to duża szansa. Również kibice (łącznie ze mną) chętnie by go widzieli na Wrigley Field. Nr 16 Ben Sheets
Nie wiem, ma ktos jakies pomysly?
Houston? Sammy Sosa, chce wrocic do MLB, 40latek, ostro trenuje i czeka az ktos mu zaoferuje kontrakt Nikt nie jest na tyle głupi żeby dać mu kontrakt, a przynajmniej taką mam nadzieję  Boję się, że skończy w Cubs...
|
Do góry
|
|
|
|
#2797808 - 28/12/2008 04:02
|
Pooh-Bah
|
Ile to razy RP zawodzili u Metsów ?? Napewno sie poprawią ,bo jednak strata Utleya na poczatku sezonu dla Phillies problemem będzie. Sosa nadawałby sie do jakiegoś słabego teamu ze słabą ofensywą , która nie ma szans na awans. Baltimore w sam raz. Sheets - dziwne , ze jakis zespół ze słabymi lub przeciętnymi Starterami go nie weżmie. Ja bym go widział w Detroit  Nie powiem , ze słabych tam mają , ale po ostatnim sezonie każda pomoc sie przyda. Chociażby closera ściągneli , bo Rodney jak tak bedzie grał , to zaraz go dadzą na DL. Jones to dziadek , ale przynajmniej nie rąbał i nie dawał zwycięstwa Tampie w 10 inningu przez BB. Kasy niby tyle , a na spotkaniu managerów nic nie robili Manny przekombinował - już nich zostanie w tym LAD. Kasy tyle zarobił , więc jedną bańka w tą czy we wtą problemu nie robią lupus - coś Boston cicho siedzi w Offseason , zrobili trejd i jakoś ucichli , a Catcher im potrzebny. Jest wiele ciekawych zapchajdziur  dla lamowatych lub przeciętnych teamów. I-Rod , Abreu , Colon , Fuentes , Griffey , Hoffmann , Lyon , Saito. A Phillies dało na 2 lata kontrakt Moyerowi - koleś ma 46 lat na karku , ciekawe czy dadza mu pograc do 50-tki
|
Do góry
|
|
|
|
#2798057 - 28/12/2008 06:59
|
antimadrista
|
Nr 26 Juan Rivera (Angels) Przedluzony, Angels, 3 lata 12,5 mln Nr 27 Edgar Renteria (wczesniej Tigers) Giants, 2 lata, 18,5 mln  Nr 28 Jamie Moyer (Phillies) Przedluzony Phillies, 2 lata, 13 mln, patrz Pat Burrel  Nr 29 Dennys Reyes (Twins) Przymierzany do Reds. Nr 30 Mark Grudzielanek (Royals) Ponoc Padres. Nr 31 Garret Anderson (wczesniej Angels) Angels nie przedluza z nim kontraktu, zainteresowani sa Oakland. Nr 32 Trevor Hoffman (Padres) Pojęcia nie mam  Nr 33 Joe Crede (White Sox) Moj niewypał w fantasy rok temu, pewnie zostanie na rok Nr 34 Randy Johnson (wczesniej Diamonbacks) Patrz moj post wyzej  Nr 35 Jeremy Affeldt (wczesniej Reds) Giants, 2 lata, 8 mln Nr 36 Paul Byrd (wczesniej Boston) Floryda? Nr 37 Ken Griffey Jr (White Sox) Nie wiem. Nr 38 Braden Looper (Cardinals) Nie wiem. Nr 39 Will Ohman (Braves) Nie wiem. Nr 40 Kevin Millar (Orioles) Pewnie Orioles. Nr 41 Nick Punto (Twins) Twins? Nr 42 Jon Garland (Angels) Nie wiem Nr 43 Mark Kotsay (Boston) Nie wiem Nr 44 Pedro Martinez (Mets) Chciałby zostać. Nr 45 Rocco Baldell (Rays) Ponoc Piraci nablizej pozyskania. Nr 46 Jim Edmonds (Cubs) Chyba zostanie. Nr 47 Ivan Rodriguez (Yankees) Floryda? Nr 48 Scott Eyre (Phillies) Phillies, rok, 2 mln Nr 49 Felipe Lopez (Nationals) Arizona, jeden rok, 3,5 mln Nr 50 Jason Varitek (Boston) Jak ma zostac, niech zostaniej, ale za duzo mniejsza kase, nie jest juz wart 10 baniek za sezon. Mam nadzieje, ze Boras mu tego nie zalatwi
|
Do góry
|
|
|
|
#2822965 - 10/01/2009 05:41
|
antimadrista
|
Nie do konca jestem zachwycony Pennym. Niestety poprzedni sezon mial tragiczny, wynikalo to glownie z kotnzuji, ale jesli Dodgers go nie chca, tzn ze moze byc cos nie tak. Z drugiej strony sztab medyczny Red Sox nie wezmie placka. Pozyjemy zobaczymy, choc spodziwam sie raczej w kilku spotkaniach niezlej masakry, ze strony rywali. A jak juz o Red Sox, podpisano Baldelliego, ten to ma niezla historie kontuzji, ale po przebadniu go, okazalo sie, ze jest w porzadku, i bedzie zarabiał 500k (maksymalnie 1.75 mln), wiec nie bije nas to po kieszeni. Ale wiadomoscia dnia jest, ze John Smoltz po 21 latach spedzonych w Atlancie podpisał jednoroczny kontrakt o wartosci 5 mln dolarow z Red Sox. Moze zarobic dodatkowe 5 mln w bonusach. Jest to jedyny pitcher w historii, ktory moze pochwalic się 200 zwyciestwami i 150 saves, a takze zdobywca nagrody NL Cy Young w 96  Jak widac, odpadl Mark, to inwestujemy male pieniadze.
|
Do góry
|
|
|
|
#2824833 - 11/01/2009 02:55
|
antimadrista
|
2 slowa odnosnie Teixeira'y Two weeks before Christmas, I talked to [my wife] Leigh about it again, and we kind of decided that, hey, the Yankees are where we want to be. Cash [Brian Cashman] might want to give Leigh a hug, because when I asked her during the process, 'Where should I go, where should I go?,' she'd always say, 'I just want you to be happy.' Finally she said, 'I want you to be a Yankee,' and it was a done deal. Once we got the contract figured out, it was a no-brainer for me.  Ponizej Mark z zoną:  Ten trzeci to nie kto inny tylko Boras  I jeszcze zdjęcie Smoltza w barwach Red Sox  
|
Do góry
|
|
|
|
#2825011 - 11/01/2009 03:53
|
Carpal Tunnel
|
Update na dzień 10.01.09
Przyszli: Atlanta Braves: Javier Vazquez Arizona Diamondbacks: Felipe Lopez Boston Red Sox: Brad Penny, John Smoltz, Takashi Saito Chicago Cubs: Milton Bradley Cleveland Indians: Kerry Wood, Mark De Rosa Colorado Rockies: Huston Street, Jason Marquis Houston Astros: Mike Hampton Kansas City Royals: Coco Crisp Los Angeles Angels: Brian Fuentes Milwaukee Brewers: Trevor Hoffman New York Mets: Francisco Rodriguez, J.J. Putz New York Yankees: Nick Swisher, CC Sabathia, AJ Burnett, Mark Teixeira Oakland Athletics: Matt Holliday, Jason Giambi Philadelphia Phillies: Raul Ibanez San Francisco Giants: Edgar Renteria, Randy Johnson Tampa Bay Rays: Joe Nelson, Pat Burrell Washington Nationals: Daniel Cabrera
Karierę zakończyli Mike Mussina z Yankees i Greg Maddux z Padres
==============
Transfer Bradleya oznacza, że nie ma miejsca dla Dunna w Chicago. Szkoda, ale Bradley to też bardzo dobry gracz, tyle że z kruchym zdrowiem.
Ponieważ Red Sox mają tylko jednego catchera, prawdopodobnie uderzą do Texasu po jednego z dwóch bardzo ciekawych młodych zawodników: Teagardena lub Saltalamachhię. W drugą stronę miałby pójść Clay Buchholz.
Prawdopodobny jest też transfer Swishera lub Nady'ego z NY Yankees. Mają tam już za dużo outfielderów.
Poza tym jak zwykle pojawiają się dość nieprawdopodobne plotki, m.in. o transferze Fieldera, Soriano, albo że Mets podpiszą Manny'ego Ramireza.
|
Do góry
|
|
|
|
#2825050 - 11/01/2009 04:20
|
Pooh-Bah
|
W Bostonioe chyba chą założyć kolonie japonśką  Saito też dobry RP i back-up Papelpona. Nie rozumiem Brewers - Torres jest dobrym closerem , a Ci biora dziadka Hoffmana - nie jestem do niego uprzedozny jak lupus - ale naprawde nie rozumiem ruchu - chyba ze jako szeregowy RP to tak. Smoltz jak sie znowu nie polamie to zawsze wspomoze Boston.
|
Do góry
|
|
|
|
#2896764 - 08/02/2009 04:33
|
antimadrista
|
Manny jest w takim wieku, ze chce wydoic jak najdluzszy kontrakt. A takiego nikt mu nie chce dac LAD oferowali mu 2-letni odrzucil, jednoroczny tez odrzucil. On chcialby jak najdluizszy (i duzo kasiory) Ale chetnych na jego uslugi nie ma, wlasciwie tylko Dodgers i Giants cos tam przebakują. Dodgers pozbyli sie Jonesa, i musza podpisac Ramireza, powstaje pytania na jak dlugo i za jaka kase  Stawiam na 3 lata PS A-Rod w 2003 mial pozytywne testy na sterydy 
|
Do góry
|
|
|
|
#2955947 - 05/03/2009 06:50
|
Carpal Tunnel
|
Za dwa lata to nikt mu nie da dobrego kontraktu, dlatego tak zaciekle walczył teraz o dłuższy kontrakt. Ostatni ważny free agent podpisany, zostały już tylko przyblakłe gwiazdy jak choćby Garciaparra. ======== Baseball Prospectus obwieścili swoje przewidywania na 2009 rok. BP to uznana marka, ale oczywiście należy do tego podejść z dystansem. http://www.baseballprospectus.com/fantasy/dc/Specjalnych zaskoczeń nie ma. Nie widziałem jeszcze u buków linii na liczbę zwycięstw w sezonie, ale mam zamiar zagrać jakiś długoterminowy zakład.
|
Do góry
|
|
|
|
#2960901 - 08/03/2009 07:46
|
antimadrista
|
Nie jest tak do konca jak piszecie. Dwuletni kontrakt byl mu juz oferowany, nawet za identyczna kwote, ale odrzucony przez niego. Teraz znow dostal dwuletni, ale go zaakceptowal. Dlaczego? Otoz ma w kontrakcie po 1szym roku kontraktu, moze uzyc opcji "to opt out" Czyli moze go rozwiazac i szukac nowego pracodawcy. Tak jak np zrobil A-rod rozwiazac, a potem ponownie zwiazac sie z obecnym pracodawca. Ten mial farta, sytuacja gospdarcza w USA byla dobra i skasowal 275 mln dolarow  Teraz by pewnie tego nie powtorzyl. Problem Dodgers polegal na tym, ze oni potrzebowali Ramireza. Nie maja w druzynie nikogo kto moglby czyscic bazy, kto by dysponowal taka sila Tym kims mial byc Endiu Jones, ale on po raz kolejny zawiodl, a LAD udalo sie go pozbyc. Boras twierdzil, ze Ramirez nie narzeka na brak ofert  Ta gdyby nie narzekal, to juz dawno by z kims podpisal kontrakt. Mowilo sie o zainteresowaniu Giants, ale to tylko plota rozsiewana przez Borasa, zeby podraznic LA, ze Manny moze trafic do innej druzyny z tej samej dywizji  Moze sie wydawac, ze ta szopka w koncu sie skonczyla, ale jakos nie jestem do tego przekonany.
|
Do góry
|
|
|
|
#2961789 - 09/03/2009 00:02
|
antimadrista
|
Zmeczenie nie pozwolilo mi dokonczyc postu  Cd. Moze sie wydawac, ze ta szopka w koncu sie skonczyla, ale jakos nie jestem do tego przekonany. Odbyla sie konferencja prasowa, na ktorej Manny podziekowal Scotowi, rodzinie, fanom, i kolegom z druzyny  Celowo zrobilem ta emotke, bo jak wiadomo, oni nie zareagowali wielkum hura, ot stalo sie to co musialo stac. Ale Manny uwaza co innego  Oczywiscie Manny by nie byl soba, gdyby nie powiedzial czegos o Red Sox. Tak wiec, stwierdzil, ze przez 8 lat byl nieszczesliwy, ale w LA jest szczesliwy i chce byc tu zawsze  Oczywiscie 160 mln dolarow jakie zarobil grajac w Bostonie to widocznie za malo, aby byc szczesliwym  Ja jestem ciekaw co zrobi Ramirez po sezonie, sytuacja gospodarcza w USA nie najciekawsza, ale znajac tego idiote, jest gotow rozwiazac kontrakt  A moze ktos go udupi jak udupiono Vartika  Tego mu zycze  PS Ramirez przeznaczyl 1 mlb dolarow na jedna z fundacji w LA. Dobry ruch marketingowy, ale to pewnie Boras wymyslil, bo Ramirez by na to nie wpadl  
|
Do góry
|
|
|
|
#2968413 - 12/03/2009 02:34
|
Carpal Tunnel
|
W Europie też umieją grać w bejsbol
World Baseball Classic, czyli mistrzostwa świata w bejsbolu powoli kończą fazę eliminacji. I jest ciekawie. Sypnęło niespodziankami. Okazało się, że i w Europie potrafią grać. Pierwsza zakończyła rywalizację grupa azjatycka. Wygrała ją - sensacyjnie - Korea Południowa. W finale grupy 1:0 pokonała Japonię, gospodarza turnieju. Warto przy tym przypomnieć, że ta sama Korea przegrała z tą samą Japonią (wiadomo, że obie drużyny różniły się startowymi miotaczami) 2:14 raptem dwa dni wcześniej. To pokazuje, jak bejsbol jest nieprzewidywalny. Boleśnie odczuli to Tajwańczycy, którzy ulegli nawet Chinom i teraz rozpoczęli ogólnokrajową debatę, jak podnieść poziom najpopularniejszej na wyspie dyscypliny sportu. Zwycięstwo Korei nad Japonią to jeszcze nic, przy mega sensacji w grupie portorykańskiej. Tam Dominikana została wyeliminowana przez Holandię. Mecz, który o tym zdecydował, był fascynujący. Przez 10 inningów żadnej z drużyn nie udało się zdobyć punktu, dopiero w jedenastym najpierw Dominikańczycy zdobyli jeden, a potem Holendrzy odpowiedzieli dwoma. Ich radość była szalona. Trener Rod Delmonico niemal płakał powtarzając ?To cud?. Dominikana w poprzedniej edycji World Baseball Classic odpadła dopiero w półfinale, w MLB mają pełno gwiazd (w sumie jest ich tam ze 150) i byli jednym z kandydatów do zwycięstwa w całym turnieju, choć z powodu kontuzji nie grał w drużynie wyspiarzy Alex Rodriguez (najcenniejsza z gwiazd MLB - 28 mln dolarów za sezon). Awans do drugiej rundy z tej grupy zdobyli też gospodarze. W środę Holandia zagra z Portoryko o pierwsze miejsce, czyli o to, jak nie trafić w następnym meczu na USA (prawdopodobnie). Oczywiście, połowa holenderskiej drużyny to obywatele przeflancowani z kolonii - z Antylii Holenderskich, gdzie bejsbol jest popularniejszy od futbolu. Większość z nich gra jednak w holenderskiej lidze w Europie. Na pewno są bardziej europejscy niż Włosi, którzy w WBC mieli drużynę złożoną niemal wyłącznie z Amerykanów włoskiego pochodzenia. Też sprawili niespodziankę, eliminując Kanadę, ale ostatecznie nie sprostali Wenezueli, która obok USA awansuje do drugiej rundy z grupy ?kanadyjskiej?. W ostatniej grupie, która gra w Meksyku, wiadomo, że do drugiej rundy awansuje Kuba, a rywalizacja o drugie premiowane miejsce rozegra się między Meksykiem, a Australią. Oba zespoły już raz ze sobą zagrały. Wygrali niespodziewanie Australijczycy i to aż 17:7. We wtorek bejsboliści z Antypodów byli blisko jeszcze większej sensacji. Kuba uniknęła jednak blamażu, dzięki Yosbany'emu Perazie, który w ósmym inningu huknął homera za dwa punkty i zdecydował o zwycięstwie Kuby 5:4. W Polsce turniej można obejrzeć w telewizji ESPN America, która jest na platformie n lub w niektórych sieciach kablowych.
kiedrosport - - -
btw ktos oglada albo typuje ? ja powiem szczerze nie mam czasu :/
|
Do góry
|
|
|
|
#2970100 - 12/03/2009 19:39
|
antimadrista
|
WBC ma jedna wielka wade. Termin rozgrywania turnieju. Wiele gwiazd olewa turniej, i wcale tego nie ukrywaja, wola przygotowac sie do sezonu. Ja sie im nie dziwie, dostaja za to kupe kasy, szkoda naraz sie na urazy. Inni jada, ale byle uraz, naciagniecie miesnia,, i rezygnuja  Sa tez tacy co jada, ale wlasciwie maja to w dupie. Co bedzie to bedzie. Japonia jak zwykle sie spina na WBC, USA tez w tym roku sa mocni, mimo, ze wiele gwiazd zrezygnowalo z udziału w WBC. Ale pake maja niezla, zobaczymy co bedzie w dalszej czesci turnieju. I jak to sie odbije na tych zawodnikach w trakcie sezonu. WBC powinno byc rozgrywane jesienia, kiedy w USA sa PO. I mogliby w nich grac zawodnicy, ktorzy nie awansowali do PO. To jest naprawde spora grupa zawodnikow, duzo gwiazd, i pare meczow wiecej nie sprawiloby aby byli bardziej przemeczeni. Sklad Dominikany podczas spotkania z Holandia: J. Reyes, SS W. Taveras, CF M. Alou, PH J. Bautista, H. Ramirez, DH D. Ortiz, 1B W. Aybar, 1B M. Tejada, 3B J. Guillen, RF R. Cano, 2B N. Cruz, LF M. Olivo, C 
|
Do góry
|
|
|
|
#2977865 - 16/03/2009 00:34
|
Carpal Tunnel
|
Upokarzanie AmerykiŻe Amerykanie mogą przegrać, nie wątpił nikt, ale że przegrają w takim stylu to już duża sensacja. W pierwszym meczu drugiej rundy World Baseball Classic (międzynarodowy turniej z udziałem najlepszych bejsbolistów MLB) drużyna USA przegrała z Portoryko 1:11. Puerto Rico cruises past United States Spotkanie zakończyło się już po siódmym inningu, bo w turnieju obowiązuje znany z amatorskich rozgrywek przepis o końcu meczu po siódmym lub ósmym inningu, gdy jedna z drużyn prowadzi różnicą 10 i więcej punktów. Derek Jeter, największa gwiazda amerykańskiej drużyny, starał się zachować spokój: - Wszyscy jesteśmy zażenowani tym, co się stało, ale nie ma różnicy między porażką 1:2, a 1:11. Tak czy tak jesteśmy w takiej samej sytuacji. - Jeśli wychodzimy na mecz i gramy jak dziś, to mamy, to co mamy - mówił z kolei Adam Dunn. Odpowiedzialność za porażkę wziął na siebie pitcher Jake Peavy, który w dwóch inningach dał rywalom 6 punktów. Dla Amerykanów to już druga z rzędu porażka z niżej notowanym rywalem. Wcześniej, jeszcze w grupie eliminacyjnej, ulegli Wenezueli. I Wenezuelczycy, i Portorykańczycy szaleli po meczu ze szczęścia. Dla nich pokonać USA, zwłaszcza w narodowej grzej Amerykanów, to więcej niż sport. Amerykanie, aby nie odpaść z turnieju muszą teraz wygrać z Holandią w poniedziałek. Wenezuela i Portoryko zagrają we wtorek o awans do półfinału. Amerykanie mają chyba problem z motywacją - tak, jak w poprzednim World Baseball Classic, gdy odpali z turnieju w drugiej rundzie po sensacyjnej porażce z Meksykiem. Dla nich WBC to tylko impreza pokazowa, inna forma wiosennej ligi. Prawdziwa rywalizacja zacznie się za trzy tygodnie, gdy rozpocznie się sezon MLB. Zawodnicy z innych krajów mają motywację o wiele większą, zwłaszcza gdy mają za przeciwników Amerykanów. Widać to nawet na trybunach. W sobotnim meczu, choć spotkanie odbywało się na Florydzie, o wiele głośniej swój zespół dopingowali Portorykańczycy. Tegoroczny turniej WBC bije inaugurację sprzed trzech lat pod każdym względem. Liczba widzów na trybunach wzrośnie (na razie to szacunki) o 38 procent. Oglądalność w telewizji ESPN jest o dużo większa niż trzy lata temu (mecz USA - Wenezuela obejrzało więcej widzów niż hit NBA Boston Celtics - Cleveland Cavaliers). Zysk z turnieju, który podzielą między siebie jego uczestnicy i Międzynarodowa Federacja Baseballa, jest dwa razy większy (15 mln dolarów). W Japonii, która gościła jeden z turniejów eliminacyjnych, spotkanie gospodarzy z Koreą Południową oglądało więcej telewidzów niż jakąkolwiek inną transmisję sportową od czasu finału WBC 2006, w którym Japonia pokonała Kubę, a warto pamiętać, że po drodze były piłkarskie mistrzostwa świata z udziałem Japonii i igrzyska olimpijskie w Pekinie. Dziś wieczorem (o 21:00, transmisja w dostępnej w Polsce telewizji ESPN America) rewanż za finał 2006. Kuba gra z Japonią. kiedrosport- - - ja jestem dzisiaj za skośnymi, Dice-K umie narzucać i myślę, że kurs w granicach ~2 warto brać jeżeli ktoś ma ochotę zagrać. pozdr,
|
Do góry
|
|
|
|
#3020184 - 30/03/2009 04:51
|
Carpal Tunnel
|
Sezon tuż, tuż, więc pora się do niego przygotować. Chciałem zwrócić Waszą uwagę na pewnego gościa: SP Max ScherzerArizona Diamondbacks Scherzer zadebiutował w zeszłym sezonie i zebrał bardzo dobre opinie. Miał jednak wyjątkowego pecha i nie dostał żadnego zwycięstwa, bo jakimś cudem pozostali gracze znajdowali sposób na przegrywanie meczów. Tym samym Scherzer zakończył sezon z bilansem 0-4 (mimo, że ERA tylko 3.05), ale pokazał, że będzie można na niego stawiać. Max to jeden z czołowych specjalistów od strikeoutów, w statystyce K/9 (ilość strikeoutów na 9 inningów) został sklasyfikowany na 12 miejscu w całej lidze. Scherzer jest wprawdzie dopiero 5 w rotacji D'backs, ale biorąc pod uwagę jacy miotacze są przed nim, to wcale nie jest żaden wstyd. Początek sezonu spędzi na liście kontuzjowanych, ale nie jest to nic groźnego. Bardziej chodzi o to żeby zrobić miejsce dla jakiegoś pałkarza, ponieważ zazwyczaj na początku drużyny grają tylko 4 miotaczami. Jak tylko wróci do składu to zaczynam polowanie na jego zwycięstwo, bo raczej będą na to dobre kursy. Ciekawostka na koniec: Scherzer ma oczy różnego koloru, co zresztą widać na zdjęciu 
|
Do góry
|
|
|
|
#3023632 - 31/03/2009 16:35
|
Carpal Tunnel
|
Jedna z amerykańskich stron ogłosiła procentowe szanse poszczególnych drużyn na zwycięstwo dywizji NL Central. 1. Cubs, 55% 2. Cardinals, 15% 3. Astros, 12% 4. Brewers, 10% 5. Reds, 7% 6. Pirates, 1% Mniej więcej się z tym zgadzam, zamieniłbym tylko miejscami Brewers z Astros. Chicago są niby pewniakiem, jednak z tej analizy wynika, że aż 45 razy na 100, Cubs swojej dywizji nie wygrają. Trzeba o tym pamiętać, jeśli ktoś chce grać zakład długoterminowy. W mojej ocenie kurs, jaki proponują buki (np. 1,50 w Bwin) jest nieopłacalny, bo Chicago to drużyna mocno zagrożona kontuzjami swoich liderów, jak choćby Zambrano. Najlepsze jest to, że coraz więcej pojawia się głosów, że swoją dywizję może wygrać najgorsza drużyna ostatnich lat czyli Kansas. Jakoś nie chce mi się w to wierzyć, bo Cleveland jest za silne, ale przy dużej ilości szczęścia, kto wie... Już w zeszłym sezonie dało się zobaczyć zmiany na lepsze, o czym kiedyś zresztą dyskutowałem z Thomem, może teraz będzie jeszcze lepiej.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|