Bład tkwi w jednakowej stawce na kazdy mecz moim zdaniem.Gdyby odjac mecze Feda,Nadal ,Djoko ta statystyka wygladałaby zupelnie inaczej a gdyby jeszcze usunac mecze zawodnikow z pierwszej 10 (nie liczac Denki) w Szlemach to juz ten minus nie bylby taki znaczny lub wcale by go nie bylo
Dobra wywaliłem wszystkie spotkania z kursem poniżej 1,05 i minus zmniejszył się od razu z -24251 j na -23066 j

Dodam, że było tych spotkań 52 w całym sezonie i tylko dwa razy nie weszły (po kursach 25 i 24). Biorąc pod uwagę normalne turnieje ATP (nie licząc szlemów) to minus zwiększył się z -8474 j do -11689 j
Grając na faworytów ogólny plus z wszystkich turniejów podniósł się z 7160 j do 7505 j i yield się troszeczkę powiększył

------------
Dobra usunąłem jeszcze z ciekawości wszystkie kursy poniżej 1,1 i tutaj niespodzianka, bo minus zmniejszył się z tych -23066 j do -18844 j. Nie licząc jednak szlemów minus się podniósł z tych -8474 j do -10279 j.
Grając na faworytów plus z wszystkich turniejów wyniósł teraz 7556 j, więc też się podniósł o 400 j. No i yield przekroczył prawie barierę 3%.
Jeszcze Rafał chcesz pogdybać ? Mame oszukasz, tate oszukasz, ale matematyki nie oszukasz

I jestem przekonany, że podobne wyniki wyszłyby jakby tak przeanalizować inne sporty, gdzie buki dość dokładnie szacują prawdopodobieństwo, czyli piłka + sporty amerykańskie. Oczywiście mówie tutaj o dużej próbie meczów (co najmniej 2 tysiące spotkań).