Strona 10 z 20 < 1 2 ... 8 9 10 11 12 ... 19 20 >
Opcje tematu
#2702459 - 04/11/2008 19:50 Re: Here We go again folks :) ***NHL***2008/09*** [Re: seitedo]
lemex Offline
veteran

Meldunek: 12/12/2002
San Jose-Minnesota
Można zadać sobie pytanie - czy Minnesota jest w stanie jako pierwsza w tym sezonie na lodzie w San Jose pokonać Rekiny? Nie udała się ta sztuka Anaheim(4:1), LA(3:1), Columbus(5:2), Philii(5:4ot), Pingwinom(2:1) i nawet Detroit(4:2). Jeśli Nabokov ma słabszy dzień i wpuści 4,6 goli, to i tak jego kumple ratują wynik strzelając rywalom o bramkę więcej, bądź w OT czy SH. SJ przegrało tylko 2 mecze i to na wyjeździe: 0:4 w rewanżu z Anaheim i 3:4 z Floridą.
Czy Minnesota, która w meczach wyjazdowych rozłożyła na "łopatki" Kopciuszków ze Wschodu: Atlantę 4:2, Floridę 6:2 i TB 1:0ot oraz przeciętny Phoenix 3:2 da radę ograć San Jose? Nawet nie błyszczące jeszcze pełnym blaskiem Gwiazdy ograły ich 4:2. Tak na prawdę, to Minnesota nie miała jeszcze prawdziwego testu w trakcie tych rozgrywek i nie rozegrała dotychczas "trudnej" serii wyjazdowej. Zobaczymy jak poradzą sobie w San Jose, Colorado i Vancouver. "Poszukam" w tych meczach ich przegranej.
Typ:1, 1X, 1 win

Licznik: typów 31
wygranych 15, zwrotów 1, przegranych 15

Do góry
Bonus: Unibet
#2702969 - 05/11/2008 01:03 Re: Here We go again folks :) ***NHL***2008/09*** [Re: lemex]
Matias88 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/10/2007
Tak sobie patrzę na dzisiejsze spotkania śledzę i wypatrzyłem iż Calgary tylko raz w tym sezonie miało dogrywkę czyli remis w regulaminowym czasie gry. Warto chyba rozpocząć progresję na X bo prędzej czy później remis padnie tylko czy portfel wytrzyma ewentualne opóźnienie?

Do góry
#2704720 - 05/11/2008 08:17 Re: Here We go again folks :) ***NHL***2008/09*** [Re: Matias88]
Hans Offline
old hand

Meldunek: 21/09/2005
Originally Posted By: Matias88
Warto chyba rozpocząć progresję na X bo prędzej czy później remis padnie tylko czy portfel wytrzyma ewentualne opóźnienie?

Na to pytanie powinieneś odpowiedzieć sobie sam. Ja osobiście zraziłem sie do grania na OT po pamiętliwej megaserii Rekinów, którzy przez pół sezonu nie zremisowali meczu...budżet wkońcu pękł (choć dziś bije sie w czółko bo można było spokojnie uniknąć porażki).
Dlatego uważam że można grać na OT ale do pewnego momentu. Po prostu Amerykanie kochają liczby i coś co dziś wydaje sie nie możliwe wkrótce może stać sie faktem. Ale dopóki istnieje "naturalna" szansa padnięcia remisu w meczach z udziałem jakiejkolwiek ekipy to myśle, że można spróbować szczęścia.

Jak już sie odezwałem w temacie (mimo późnej pory) to podam też moje zagrane typy na dziś:

SJS - MIN 1 & asekuracyjnie OT na zwrot
VAN - NAS 1 & 1(ot+sh)

Przy okazji pozdrowienia dla wszystkich piszących i czytających ten temat ;\)

Do góry
#2705096 - 05/11/2008 20:06 Re: Here We go again folks :) ***NHL***2008/09*** [Re: Hans]
lemex Offline
veteran

Anaheim-St.Louis
4 porażki pod rząd zaraz na starcie sezonu podziałały mobilizująco na Kaczory, bo teraz grają jak z nut i oby dzisiaj Nutki do tej muzyki zatańczyły. Gospodarze od 8 meczy zdobywają punkty odnosząc 4 zwycięstwa w reg.time, 3 po OT i 1 porażkę po SH. W domu pokonali SJ 4:0, Detroit 5:4ot i Calgary 3:2 - można rzec, że nie byle kogo. Przegrali z Kojotami 3:2, Caroliną 3:1 i Orkami 7:6sh, ale to był tak dziwny mecz, że patrząc na II tercję i grad bramek, można była oniemieć.
St.Louis mimo super układu gier(na 10 meczy 8 w domu) spisuje się słabo. Te 2 wyjazdy grali na Wschodzie i przegrali z równie słabymi NYIslanders 5:2 i sprawili niespodziankę w Toronto, pokonując miejscowych 5:4sh. W bramce Nutek wystąpili już Legace, Mason, Bishop i Shwarz. Gdybym miał wizę do USA, to i dla mnie znalazło by się miejsce, w końcu 3/4 bramki zasłaniałbym ciałem(żart). Można szukać sensacji i liczyć na przełamanie serii Anaheim, ale czy stać na to ekipę St.Louis?
W tym przypadku jednak zaufam Kaczorom zza oceanu, bo wydaje się, że są bardziej wiarygodni niż nasze krajowe.
Typ: 1X, 1otsh

Licznik: typów 34
wygranych 18, zwrotów 1, przegranych 15

Do góry
#2705158 - 05/11/2008 20:58 Re: Here We go again folks :) ***NHL***2008/09*** [Re: lemex]
Matias88 Offline
Carpal Tunnel

Dokładnie to właśnie te 2 ekipy mają odpowiednio 1 ot a druga 0 po miesiącu gry. Oczywiście życie może spłatać figla ale dobierając stawki można uniknąć bankructwa szczególnie, że mnożnik to w tym wypadku 4

Do góry
#2707609 - 06/11/2008 21:17 Re: Here We go again folks :) ***NHL***2008/09*** [Re: Matias88]
lemex Offline
veteran

San Jose-St.Louis
Dzisiaj kolejny odcinek serialu pt:"Kto pokona San Jose na ich lodzie?"
Wiele napisałem na temat SJ przy meczu z Minnesotą i nie będę tworzył nowych rozważań, bo tamte jak na razie były słuszne. Są mocni i tyle. Oczywiście, że można szukać "drogiej sensacji", bo czym byłby sport bez niespodzianek?
Nutki w nocy "zatańczyły" tak jak im Kaczory "przygrywały" i do stanu 2:2 można było mieć złudzenia co do innego wyniku jak ich porażka, ale nie starczyło im ani sił, ani umiejętności, że o szczęściu nie wspomnę. Nie chciałbym być dzisiaj w skórze goolie Nutek, bo czeka gościa dzisiaj nie zła jazda i bombardowanie. Każdy wynik inny niż wygrana SJ, to niespodzianka wielkiego kalibru.
Typ:1, 1X, 1otsh

Licznik: typów 36
wygranych 20, zwrotów 1, przegranych 15

Do góry
#2707692 - 06/11/2008 22:22 Re: Here We go again folks :) ***NHL***2008/09*** [Re: lemex]
antek23 Offline
enthusiast

Meldunek: 31/10/2006
Witam all \:\)
Co prawda do "leśnych dziadków" nie należę ale październik troszkę odpuściłem (nie licząc kilka typów na przełamanie poszczególnych Serii W i L) żeby zobaczyć jak się będą rozkładały siły w tym sezonie, fakt faktem, że to dopiero początek sezonu i jeszcze niejeden zespół będzie przechodzić kryzysy i wzloty ale pierwsze wnioski jakieś już są \:\) zobaczymy jak sie to przełoży na typy :P.
Dziś postanowiłem zagrać :

Colorado Avalanche - Minnesota Wild
Typ 1 i 1 ML kurs 2.0 i 1.65 Bwin

Lawiny 4 L z rzędu, na razie jedna z najsłabszych ekip w lidze, stosunek W i L w domu 3-3-0, mam nadzieje, że już niedługo zaskoczą :). Pięć najbliższe meczy grają z:

Nov 6, 2008 Wild Avalanche
Nov 8, 2008 Predators Avalanche
Nov 12, 2008 Avalanche Canucks
Nov 15, 2008 Avalanche Oilers
Nov 18, 2008 Avalanche Flames

wszystkie z tych ekip do "potęg" ligi nie należą dlatego uważam, że przełamanie wisi w powietrzu \:\)

Do góry
#2709372 - 07/11/2008 20:13 Re: Here We go again folks :) ***NHL***2008/09*** [Re: antek23]
lemex Offline
veteran

Buffalo-Atlanta
Miller w 2 ostatnich meczach zjechał z lodu nie pokonany i jego ekipa odniosła 2 wartościowe zwycięstwa: 5:0 z Washingtonem i 2:0 nad New Jersey. Gospodarze dzisiejszego spotkania mieli chwilę słabości w domu w potyczkach z Ottawą i TB - oba mecze przegrane 5:2. Sabres w domu dotychczas pokonali: 2:1sh Montreal, 5:2 Orki, 3:2sh Boston i wspomniany wcześniej Washington 5:0. Miller miał tylko jeden słabszy dzień jak na razie i hokeiści TB zaaplikowali mu 5 trafień. Jeśli to on stanie dzisiaj między słupkami, to nie sądzę, aby Atlanta mimo "przebłysku" w meczach z Floridą 5:3 i NYIslanders 4:3, miała aż tyle powodów do radości z tytułu strzelenia gola.
W tym tygodniu w bramce Atlanty oglądaliśmy Pavelca, który puścił 2 razy po 3 gole, ale przyniósł ekipie szczęście, bo wreszcie zaczęli wygrywać. Na jak długo tego szczęścia wystarczy, być może przekonamy się już dzisiaj. W zeszłym sezonie Buffalo u siebie "rozstrzelało" Atlantę, bo jak inaczej inaczej nazwać zwycięstwa 6:0 i 10:1 , toż to po prostu hokejowy nokaut.
Typ: 1, 1X, 1otsh

Licznik: typów 39
wygranych 22, zwrotów 1, przegranych 16

Do góry
#2711312 - 08/11/2008 20:44 Re: Here We go again folks :) ***NHL***2008/09*** [Re: lemex]
lemex Offline
veteran

Detroit-New Jersey
Najpoważniejszym zagrożeniem, że Detroit nie odniesie dzisiaj zwycięstwa jest fakt, że wracają na swój lód po serii 5 wyjazdów. Z obserwacji wynika, że takie ekipy często mają problem z wygraniem kolejnego meczu.
New Jersey opanowane przez kontuzje, co nie znaczy, że dzisiaj zagrają 1 czy 2 piątkami, ale brak Brodeur'a może mieć poważny wpływ na ich najbliższe wyniki. Weeks od czasu jak zmienił Brodeur'a w meczu z Atlantą(wygrany 6:1) w niespełna 3 meczach wpuścił 6 goli, tak więc tragedii nie ma.
Nie ma sensu rozpisywać się nad siłą ofensywną Detroit, bo każdy, kto cokolwiek wie o NHL, to zdaje sobie sprawę z tego, co może dzisiaj czekać goolie NJ.
Typ:1,1X,1otsh

Licznik: typów 42
wygranych 23, zwrotów 1, przegranych 18

Do góry
#2711366 - 08/11/2008 21:29 Re: Here We go again folks :) ***NHL***2008/09*** [Re: lemex]
Matias88 Offline
Carpal Tunnel

Dziś krótko. Kontynuuję progres na remis Calgary i Kojotów odpowiednio 3 i 2 etap. Dorzucam też win Colorado, które ma fatalną passe porażek pora coś wygrać

Do góry
#2712922 - 09/11/2008 07:46 Re: Here We go again folks :) ***NHL***2008/09*** [Re: Matias88]
antek23 Offline
enthusiast

Meldunek: 31/10/2006
Dziś drugie podejście naL
W Colorado oraz zacznę konsekwentnie grać na
W Detroit, liczę na jakąś serie W

Do góry
#2714266 - 09/11/2008 23:45 Re: Here We go again folks :) ***NHL***2008/09*** [Re: antek23]
lemex Offline
veteran

Phoenix-San Jose
Seria zwycięstw(7)Rekinów zbliża się nieuchronnie ku końcowi i teraz sztuka polegać będzie na trafieniu tego zdarzenia. W nocy, a właściwie nad naszym ranem, Dallas było bliskie doprowadzenia do OT, a w dogrywce nie wiadomo jak by się mecz zakończył, bo Gwiazdy bardzo wysoko zawiesiły dzisiaj poprzeczkę i gdyby nie błąd Turco w ostatniej minucie, to......... gdybanie.
Phoenix to główny kandydat na OT, bo w tym sezonie po rozegraniu 12 meczy jeszcze nie grali w dogrywce. Jest to kąsek dla amatorów progresji.
Ja jednak w tej parze przy takich okolicznościach wolę wybrać typ na ilość strzelonych goli. W 8 meczach rozegranych w ciągu 2 sezonów w Phoenix padło pięć overów 5,5 jeden mecz zakończył się wynikiem 1:4 i dwa razy był under.
Typ: over 5

Licznik: typów 45
wygranych 26, zwrotów 1, przegranych 18

Do góry
#2717175 - 11/11/2008 03:37 Re: Here We go again folks :) ***NHL***2008/09*** [Re: lemex]
lemex Offline
veteran

Washington-Tampa Bay
Capitals w 4 ostatnich meczach zaliczyli 4 undery 5,5 grając z Buffalo, Ottawą, Caroliną i Rangersami. Strzelili 7, a stracili 10 bramek. Od 3 meczy bramki Wshingtonu strzeże Johnson i w tych meczach Capitals zdobyli 5 pkt.
Tampa zagra czwarty mecz wyjazdowy z rzędu i to wreszcie z ekipą z własnej Dywizji, bo wcześniejsze to wycieczka do New Jersey(3:4ot), NYRangers(2:5) i wygrany z Philadelphią(2:1).
Nie można przemilczeć faktu, że TB dobrze sobie radzi w meczach wyjazdowych, bo nie licząc tych meczy z Pragi, to w 5 wyjazdach zdobyli jakby nie było 7 pkt.
Zerkając 2 sezony wstecz, od razu w oczy rzucają się overy, których w 8 spotkaniach było 6.
Typ: over 5,5

Licznik: typów 46
wygranych 27, zwrotów 1, przegranych 18

Do góry
#2717807 - 11/11/2008 18:56 Re: Here We go again folks :) ***NHL***2008/09*** [Re: lemex]
lemex Offline
veteran

San Jose-Nashville
Rekiny znalazły pogromcę w rywalu z własnej Dywizji i po 7 zwycięstwach(1 po OT), przegrały z niżej notowanymi Kojotami 2:4. Jeszcze wcześniejszy ich mecz z Dallas już był na pograniczu porażki, ale wtedy cudem "wykaraskali" się. Czy te dwa spotkania, to oznaka "zamulenia" Rekinów? Dzisiejsze spotkanie powinno dać odpowiedź. Do "złamania" została seria SJ w meczach domowych. Zastanawiam się, czy w "zderzeniu" tak skutecznych na własnym lodzie Rekinów z rywalem, który na wyjeździe raczej radzi sobie słabo jest możliwe "przełamanie" obu pass. Nashville na 8 meczy wyjazdowych w reg.time przegrali 6 spotkań, 1 po OT i 1 mecz wygrali w SH. 3 ostatnie mecze Predators to wyjazdy do Orek 0:4, Płomieni 6:7 i Lawin 0:1. To dopiero połowa, bo na trasie "rajzy" jest jeszcze San Jose, Anaheim i Los Angeles. Odrobione lekcje z historii pokazują, że 2 poprzednie sezony w tej Dywizji, to większość porażki Nashville i liczę, że nic specjalnie się tu nie zmieni.
Typ:1,1X, 1otsh

Licznik: typów 47
wygranych 28, zwrotów 1, przegranych 18 ostatnie mecze

Do góry
#2721685 - 13/11/2008 06:45 Re: Here We go again folks :) ***NHL***2008/09*** [Re: lemex]
Zebras Fan Offline
addict

Meldunek: 30/01/2005
Witam

Carolina - Washington
Bardzo ważne będą dla obu zainteresowanych wygraniem dywizji ekip bezpośrednie pojedynki. Narazie 1-0 dla stołecznych więc czas na rewanż. Kurs 2,45 w betsafe na Carolinę smakowity.

Buffalo - St. Louis
Pojedynek ekip które bardzo mocno zaczęły a aktualnie delikatnie przystopowały. Wydaje się że buffalo jest tu murowanym faworytem ale dla mnie kurs na nich duużo za niski. Lepiej delikatnie w betsson na st. louis po 3,95 bo powtórka z zeszłego roku bardzo możliwa.

New Jersey - NY Rangers
W tym meczu wszystko jest przeciw Diabłom, bilans ostatnich meczy bardzo fatalny plus brak niezniszczalnego wydawało się Brodeura. W devils już są też głosy tak skrajne jak propozycja poddania sezonu i wzięcie kogoś z wysokich numerów draftu przed następnym sezonem. Jak dla mnie diabły powalczą jednak o play off. Dziś jest ku temu szansa by pokazać że to z czego diabły słyną nie odeszło z Brodą. Kurs 3,00 na devils z unibetu O.K.

Columbus - Phoenix
Pojedynek solidnych grających fizyczny hokej columbus oraz młodych grających z polotem kojotów. Columbus jest mocne u siebie ale kojoty już w zeszłym sezonie pokazały że potrafią walczyć na obcych taflach. W tym sezonie też radzą sobie na wyjazdach wyśmienicie a dodajmy że ze słabymi nie grali:
W at Anaheim 4 2
L at Chicago 1 4
L at Ottawa 3 6
L at Montreal 1 4
W at Calgary 4 2
L at Vancouver 0 1

Dlatego warto myślę włożyć pieniądze w Phoenix (2,65 Unibet)

Florida - Tampa Bay
Dla mnie mecz NO BET, kursy wystawione idealnie jedyne co mi przychodzi do głowy delikatnie na x w betsson po 4,2.W derbach taki wynik nie będzie dla nikogo zaskoczeniem.

Chicago - Boston

Pojedynek dwóch rozpędzonych i wygrywaj ących ostatnio wysoko ekip. Boston chce wejść znowu do play off a chicago liczy że młode wilczki mają już zęby stałe a nie mleczne i będą kąsać cały sezon. Ja dziś stawiam na Savarda i spólkę a 2,90 w expekcie jest smakowite.

Vancouver - Colorado

Wewnątrz dywizyjna bitwa kandydatów do play off. Dodatkowo kibiców elektryzuje czy Luongo podtrzyma passę meczy bez straty gola do 4. Zbyt wiele tu niewiadomych lecz jakbym miał stawiać to x z delikatnym wskazaniem na colorado.

Do góry
#2721749 - 13/11/2008 07:06 Re: Here We go again folks :) ***NHL***2008/09*** [Re: Zebras Fan]
wojciechq Offline
veteran

Meldunek: 01/12/2007
Buffalo po ostatnich niewyraźnych wystepach powinno w koncu zagrac tak jak ich na to stac, a wiec przede wszystkim skutecznie. tym bardziej, ze z SLB nie wygrali u siebie juz dawno dawno, a wiec czas na przelamanko! i to z jajem, zeby zadowolić malkontentów, którzy marudzą - gdyż po udanym początku, nadeszły gorsze występy. tym razem powinno być do przodu, gdyż Nutki w tym sezonie niczym szczególnym nie zachwycają.
do tego chodzi mi po glowie X lub 2 (a moze po prostu X2 ;\) ) w meczu Florida - TBL

Do góry
#2723989 - 14/11/2008 08:33 Re: Here We go again folks :) ***NHL***2008/09*** [Re: wojciechq]
embor Offline
member

Meldunek: 06/09/2005
No i smutno i jakoś tak pusto się zrobiło........ \:\(

Do góry
#2730924 - 17/11/2008 05:11 Re: Here We go again folks :) ***NHL***2008/09*** [Re: embor]
violent Offline
enthusiast

Meldunek: 08/09/2007
Witam wszystkich piszących w temacie NHL!!!!!!!!!!!!!!!!!! Niezła nędza w się tu zrobiła czyżby NHL miał przerwę?????
Ja gram progresje i lubiłem poczytać opinie innych a tu początek sezonu i widzę klapa a wiec podam swoje typy na rozruszanie tematu!
Jedyna moja zmiana w stosunku do rozpoczęcia sezonu to granie wszystkiego na ML powód prosty dzięki postawieniu wczoraj ML na N.J.Devils mogę tu pisać i grać za realną kasę fatalna forma Diabłów nadszarpnęła mój budżet(na krawędzi bankructwa) ale zmiana taktyki gry uzmysłowiła mi że jednak tędy droga no i tak też będzie od teraz wyglądała moja gra.
Z dzisiejszych meczy mam rozpoczętą jedna progresję:
-Atlanta(L)to już 4 mecze bez porażki jak na ta drużynę to stanowczo za dużo a więc już czas coś przegrać!
Z nowych progresji rozpoczynam dwie:
-Montreal(W)po dobrym początku sezonu nadszedł czas na mały kryzys ale wydaje się że zadyszka nie potrwa długo dlatego rozpocznę już teraz szukania przełamania złej passy!
-Anaheim(W)po fatalnym starcie była niezła seria bez porażki w regulaminowym czasie gry wydaje się że Kaczory już weszły w sezon i teraz szybciej się otrząsną z letargu!

To tyle na początek zaznaczam że środków na sensowne granie jest tak na 5 poziomów(Atlanta 2 poziom)

Do góry
#2731830 - 17/11/2008 22:25 Re: Here We go again folks :) ***NHL***2008/09*** [Re: violent]
violent Offline
enthusiast

Meldunek: 08/09/2007
Coś niestety pisze tutaj sam ze sobą ale skoro wszystkich wybiło to trudno!!!!
Początki publicznego grania naprawdę super wszystkie progresy skończone na początku????Po Diabłach to sam miód ale nie wolno popadać w samouwielbienie bo to NHL i porażka może już być za rogiem!!!!
Z dzisiejszych meczy meczy zainteresował mnie tylko jeden:
-Ottawa(W)tak złego początku sezonu w wydaniu Senatorów nie pamiętam a dodatkowo wyprzedzają ich w tabeli takie potęgi jak
Thrashers czy Kings!!!!!!!!!!(bez urazy ale to słabe zespoły)mogło sie wydawać że po falstarcie i 4 porażkach z rzędu nastąpiło przebudzenie Senatorów ale jak widać dalej coś tam nie gra w "trybach" tej maszyny.
Uważam że dzisiaj też przegrają u Rangersów ale ze to jest NHL to już dzisiaj rozpocznę polowanie na zwycięstwo Ottawy a jeśli to nie wejdzie to następne 3 mecze zagrają na własnych śmieciach no wydaje się że przynajmniej jeden z nich są w stanie wygrać!!!!

Plan gier:

Nov20,2008 Montreal
Nov22,2008 Rangers
Nov27,2008 Toronto

Mając w pamięci poprzedni sezon i ich wyczyny mimo iż nic 2 razy się nie zdarza rezerwuje 6 poziomów gry ich na W(ML)

Do góry
#2732677 - 18/11/2008 05:14 Re: Here We go again folks :) ***NHL***2008/09*** [Re: violent]
Matias88 Offline
Carpal Tunnel

Moje remisy nie padają jak na razie ale czekam wciąż ;\) Co do Ottawy to zgadzam się jakieś fatum nad nimi. Sam skuszę się na ml po niezłym kursie bo Rangers też rewelacji w ostatnich meczach nie pokazywali więc szansa na przełamanie 4 porażek z rzędu dla Senatorów jest. Do tego L Wyspiarzy z mocnymi Orkami.

Do góry
Strona 10 z 20 < 1 2 ... 8 9 10 11 12 ... 19 20 >

Moderator:  rafal08