Strona 7 z 20 < 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 19 20 >
Opcje tematu
#2670443 - 21/10/2008 02:32 Re: Here We go again folks :) ***NHL***2008/09*** [Re: nivet]
polskignom Offline
Live fast, die young

Meldunek: 25/02/2004
Tez mi sie wydaje, ze staty 8 lat wstecz to nie do konca bardzo potrzebne dane...a jesli chodzi o zespol Panter, to juz w ogole nie ma raczej sensu ich brac. I nie chodzi o to, ze te staty dyskredytuje, ale Florida zmienila calkowicie oblicze i ciezko powiedziec czy akurat to oblicze solenizantom nie przypasuje...kolejnym problemem jest to, ze sami wlasciciele i ludzie odpowiedzialni za ruchy personalne w klubie nie do konca maja pomysl na oblicze ekipy Panter.

Do góry
Bonus: Unibet
#2670445 - 21/10/2008 02:32 Re: Here We go again folks :) ***NHL***2008/09*** [Re: nivet]
raiders_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/03/2004
Pytales ,odpowiedziel .Jak Ci nie sa potrzebne to nie musisz z tego wogole korzystac.Kazdy ma swoj walsny haczyk na ten sport. Wiecej nie podam tych statystyk zeby nie motac nikomu w glowie ;\)

Do góry
#2670457 - 21/10/2008 02:37 Re: Here We go again folks :) ***NHL***2008/09*** [Re: nivet]
nivet Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/01/2006
a tak żeby nie było OT to całkowicie z tą progresja na L Montreal się zgadzam \:\)

Do góry
#2670467 - 21/10/2008 02:41 Re: Here We go again folks :) ***NHL***2008/09*** [Re: raiders_]
nivet Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: raiders_
Pytales ,odpowiedziel .Jak Ci nie sa potrzebne to nie musisz z tego wogole korzystac.Kazdy ma swoj walsny haczyk na ten sport. Wiecej nie podam tych statystyk zeby nie motac nikomu w glowie ;\)

Pytałem - odowiedziałeś. Dzięki

Chodzi o to że staty nie dają całego poglądu na sprawe, to moje zdanie

zamykamy temat, powodzenia z typowaniem \:\)

Do góry
#2670477 - 21/10/2008 02:45 Re: Here We go again folks :) ***NHL***2008/09*** [Re: nivet]
raiders_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/03/2004
Originally Posted By: nivet
Originally Posted By: raiders_

Pytałem - odowiedziałeś. Dzięki

Chodzi o to że staty nie dają całego poglądu na sprawe, to moje zdanie

zamykamy temat, powodzenia z typowaniem \:\)

I w pelni sie z tym zgadzam

Nawzajem i nie dziekuje \:p

Do góry
#2670502 - 21/10/2008 02:53 Re: Here We go again folks :) ***NHL***2008/09*** [Re: raiders_]
nivet Offline
Carpal Tunnel

A ja podziekuje \:\) pozdro

1 poziom progresji na L MTL @ 4.0 1j Unibet

W unibecie już kurs mniejszy ale 4.0 ma obecnie Bwin \:\)

Do góry
#2670538 - 21/10/2008 03:08 Re: Here We go again folks :) ***NHL***2008/09*** [Re: nivet]
anfa_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/08/2006
ja dziś próbuję overka u pingwinów. boston gra bardzo fajny otwarty hokej co przekłada sie na wynik strzelecki. jeśli dołożyć do tego niezłych grajków z pittsburga i to, że są imo w stanie wpakować dziś więcej niż 2 bramki a nawet powalczyć o W to wszystko przeklada sie na swietny mecz z wieloma golami. 1.88 biorę w centrebecie ;\)

Do góry
#2671065 - 21/10/2008 07:38 Re: Here We go again folks :) ***NHL***2008/09*** [Re: anfa_]
Nyq23 Offline
stranger

Meldunek: 07/11/2006
Witam witam idealna pora zeby cos napisac \:p
zaczniemy od:

Boston - Pittsburgh
Boston po 4 meczach wyjazdowych zwyciestwie w Ottawie i Colorado i dwoch przegranych w Montrealu po karnych i Minesocie wkoncu zawita na wlasnym lodzie . Pittsburgh moim skromnym zdaniem \:p zawodzi na calej lini Małkin i Crosby jeszcze chyba na wakacjach :).
Na dzisiaj przewiduje zwyciestwo Bostonu

Moj typ: 1 (60`)

drugie spotkanie jakie wpadlo mi w oko to:

N.Y. Rangers - Dallas

Rangersi wracaja do siebie po porazce z detroit 5-4 po OT, w tym sezonie mieli znakomity start teraz jak by troche zadyszki dostali \:p , ale ... ale .. nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo po przegranej z Buffalo ,wymeczonym zwyciestwie z Toronto i przegranej z Detrit przyszla pora na dobry mecz przed wlasna publicznoscia i czemu tego nie uczynic ze slabym Dallas , wlasnie ... Dallas dwa mecze na wyjezdzie 2 bramki strzelone 9 straconych \:\) chyba nic wiecej nie musze dodawac.

co jeszcze dzisiaj \:p

Montreal - Florida

tu nie ma czego zbytnio opisywac \:p inny wynik niz zwyciestwo Montrealu bedzie duza niespodziana . Pytanie tylko ile Florida bedzie w stanie strzelic bramek

Moj typ: 1 (60`) over 5,5

i..

Los Angeles - Colorado

to dopiero mecz :] Los Angeles chyba przez wielu niedoceniane
a graja solidny hokej z 3 spotkan u siebie dwie wygrane i porazka tylko 1-0 z Sharks . Colorado w kazdym meczu grad bramek trzy wyjazdy w tym dwie porazki jedna bramka i wygrana tez jedna bramka :].
zaryzykuje i zagram ten mecz za drobne \:p

P.S.

Panowie wiem ze moje analizy spotkan moga byc glupie \:p (czytaj sa) i ameryki tym na pewno nie odkryje , ale moze komus sie to przyd :).Chodzi mi oto ze analiz nie umiem ladnie opisac i moga wychodzi jakis bzdury w trakcie pisania \:p

Pozdrawiam i udanej nocki

Licznik typow:
Trafione 21 Nietrafione 9 Zawarte 30

Do góry
#2671093 - 21/10/2008 13:56 Re: Here We go again folks :) ***NHL***2008/09*** [Re: Feel-Tsu]
Feel-Tsu Offline
veteran

Meldunek: 04/08/2006
Originally Posted By: Feel-Tsu
LA - Colorado over 5,5

co do pozostalych spotkan to kusi mnie zwyciestwo Dallas i under Montrealu

ale piękna nocka 3/3
krotka przerwa jednak dobrze zrobila, luks

Do góry
#2671185 - 21/10/2008 17:22 Re: Here We go again folks :) ***NHL***2008/09*** [Re: Feel-Tsu]
Feel-Tsu Offline
veteran

idąc za ciosem na dziś mam w głowie znow 3 meczyki
na chwile obecna biore pod uwage
Buffalo under 5,5 , Vancouver win i chyba jednak zwycięstwo Anaheim

Buffalo to jedna z ekip ktora traci malo bramek. w 5 dotychczasowych meczach stracili w regulaminowym czasie tylko 7 goli. w zadnym z nich nie stracili wiecej jak 2 gole. co prawda 2-krotnie w tym czasie zanotowywali efektowne overy (7:1, 5:2), a Boston gra glownie overowo to jednak sklanialbym sie tutaj ku malej ilosci bramek. Może to w sumie jest bardziej typ na przelamanie overow Bostonu niz podtrzymanie passy tracenia malo goli przez gospodarzy. Ale to juz zawsze cos

Moj typ na zwyciestwo Canucks jest z kolei podyktowany faktem, iz dzis goscie koncza swoja serie wyjazdowa (6 spotkan) i w dotychczasowych 5 nie udalo im sie wygrac w regulaminowym czasie gry. Dwukrotnie wygrywali po dogrywce, ale po 60 minutach nie dawali rady. Dziś jest na to szansa bo Columbus nie nalezy do najlepszych ekip. Blue Jackets grali dotychczas raz na wlasnej tafli i pokonali 5-3 Nashville. Jakos nie wierze w to, ze w Columbus moze byc swiadkami narodzin jakiejs "twierdzy" nie do zodobycia

Twierdza na pewno nie jest rowniez Anaheim, ktore jednak nie potrafi wygrywac zarowno u siebie jak i na wyjezdzie. w 6 spotkaniach Kaczory wygrali tylko raz, a az 5-krotnie schodzili jako pokonani. Efekt - w moim arkuszu przy Anaheim aż czerwono i dzis chce pokolroowac kolejne pole na zielono. Wszak Toronto u siebie tez nie wygrywa (0-1-1).

nie wiem jak widza to eksperci, ale w pozostalych szykuje mi sie tak na szybko over Calgary i win Tampy, ale to juz bez komentarza..

Do góry
#2671229 - 21/10/2008 18:06 Re: Here We go again folks :) ***NHL***2008/09*** [Re: Feel-Tsu]
Ryan20 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/04/2005
jako że zaraz wyjezdzam to tez cos skrobne \:p

Toronto Maple Leafs - Anaheim Ducks ---> AW za 2,20

w niedziele z Carolina z 33 strzałów tylko jeden wpadł do bramki CAR Leightona. Dodatkowo tragiczny błąd Giguere przy 1 golu i znów wyszła klapa. Kibice kaczorów zastanawiają sie kiedy w końcu skończy się ten koszmar. Co ciekawe jak do tej pory z 24 ! przewag tylko raz ANA zdobyli gola z Caroliną znów 0z4 Teraz zaczynają piękną (ze względu na kursy i nie tylko \:\) ) serie wycieczek po Kanadzie: do toronto, do ottawy, do montrealu, a w drodze powrotnej zachaczą do columbus. jakoś nie wierze by choć raz nie wygrali w tych meczach. W końcu MUSZĄ zacząć grać cos pozytywnego \:\)

Calgary Flames - Washington Capitals ---> AW za 2,50

obie ekipy na dwóch przeciwnych biegunach. Płomienie grają na tyle na ile ich stać a więc mizernie, będą marzyli o 8 miejscu na Zachodzie. Caps wystartowali jednak pozytywnie, szaleje Semin 6+4 juz ! pytanie kiedy do podobnej formy wróci Oveczkin. Washington gra mega ofensywny hokej w kazdym meczu bombarduje rywali mnóstwem strzałów: 43-34-35-30-27 - to ilośc strzałów w dotychczasowych spotkaniach. Ciezka przeprawa czeka GK Toronto ;\) Dodatkowo podobnie jak z ANA, Washinton zaczyna serie 3 wyjazdów, a w kazdym meczu na nich kursiki powinny boc ponad 2,20. powinni Caps jakieś skalpy do domu przywiezc

Vancouver - to jest tak chaotyczna i grająca w kratke ekipa ze az zastanawiam sie czy kiedykolwiek w tym sezonie na nich postawie jakiś grosz \:p dodatkowo Luongo nie błyszczy póki co, jakis wyjątkowo niepewny jak narazie

Tampa - jak widać po małej rewolucji kadrowej "tryby" im jeszcze nie funkcjonują i póki nie pokazą cos dobrego w serii 3-4 spotkań to nie ma co im ufać.... tak to przemysluje sobie udanych typów zycze

Do góry
#2671379 - 21/10/2008 19:46 Re: Here We go again folks :) ***NHL***2008/09*** [Re: Ryan20]
lemex Offline
veteran

Meldunek: 12/12/2002
Calgary-Washington
Płomienie w 5 meczach odniosły tylko 1 zwycięstwo(5:4 Lawiny) i zdobyły 3pkt(1 za OT z Orkami). Kiprusoff regularnie wpuszcza od 3-6 goli w meczu. Rywale na jego bramkę strzelali dotychczas 151 razy i krążek trzepotał w siatce 22 razy. Średnio co 7 strzał to gol. Przy bardzo ofensywnej grze Washingtonu, który po stronie zdobytych bramek ma zapisane 20 oczek, a w 5 spotkaniach na bramkę rywali strzelał 169 - Mikka może mieć sporo roboty.
Bramki Washingtonu zamiennie strzegą Theodoer i Johnson, więc jeśli ta prawidłowość zostanie zachowana, to dzisiaj powinniśmy zobaczyć tego pierwszego, który bynajmniej na razie formą nie imponuje.
Calgary mecze rozpoczyna z dużym impetem, ale z czasem uchodzi z nich powietrze i ofensywny hokej w wydaniu Capitals, może być dla nich "zabójczy".
Typ: over 5.5

Licznik: typów 14
wygranych 8, zwrotów 1, przegranych 5

Do góry
#2674460 - 23/10/2008 02:49 Re: Here We go again folks :) ***NHL***2008/09*** [Re: lemex]
lemex Offline
veteran

No pięknie...............czyżby słomiany zapał i po typerach....?
Chicago-Edmonton
Chicago w 4 ostatnich meczach zdobyło 6 pkt, dwa razy przegrywając po OT z rywalami z Dywizji(Nashville, St.Louis) Pokonali 4:1 Kojoty i 4:2 Orki(mecze w domu). Zdecydowanie poprawili "celowniki" i strzelenie teraz 3-4 goli w meczu nie stanowi aż tak wielkiego problemu jak na starcie. Czy uda się ta sztuka w meczu z Edmonton? - byc może, bo Garon choć broni na razie poprawnie i przyczynia się do zwycięstw Oilers, to może mieć wreszcie słabszy dzień. Dotychczas w 3 meczach w których bronił wpuścił 3 razy po 2 gole. Oilers z kompletem zwycięstw(4) i 13 strzelonymi bramkami w obecnej chwili prezentuje się najlepiej pośród ekip z Dywizji, ale na prawdziwy test wartości przyjdzie czas, bo dwukrotne pokonanie Calgary oraz Kaczek i Lawin, nie oddaje w pełni tego na co ich stać. Typ z grupy tych "po omacku".

Do góry
#2674494 - 23/10/2008 03:17 Re: Here We go again folks :) ***NHL***2008/09*** [Re: lemex]
kiziorro Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/08/2005
wzieli sobie do serca twoje slowa, ze pazdziernik to miesiac oszczedzania \:p

Do góry
#2674523 - 23/10/2008 03:35 Re: Here We go again folks :) ***NHL***2008/09*** [Re: lemex]
Feel-Tsu Offline
veteran

Lemex tu nie o zapał chodzi... hehe kto tu niby słomiany??

dziś nie mialem za duzo czasu na spojrzenie w spotkania, nawet w fusy nie patrzylem zbyt dlugo ,aby cos z nich wyczarowac
ale z pierwszego rzutu oka wyszlo mi np. ze
Ottawa powinna powalczyc o pokrycie handi z Florida, a nawet zrobienie overa. Wyśnił mi się wynik 4-2 dla Senators. Ottawa jak dotad u siebie 2 porazki, zwyciestwo i raz dogrywka. Tak wiec bilans srednio korzystny, ale z drugiej strony jednak overowy.
Natomiast Pantery jak na razie 2 wyjazdy (4-6 Carolina, 1-3 Montreal). Dwie wycieczki, dwie porazki i dwukrotnie roznica dwoch goli. Dziś nie gralbym tutaj na jakies przelamanie serii tylko po prostu tak jak wychodzi czyli win Ottawy, over i handi 1,5. To tak na szybko i ciekawe czy slusznie...

W glowie rysuje mi sie rowniez under 5,5 New Jersey z Dallas. Dodatkowo w tym spotkaniu wieksze szanse przyznaje ekipie Gwiazd, dla ktorych bedzie to drugi mecz z trzech pod nazwa "Odwiedzamy Atlantic Division". Najpierw bylo zwyciestwo 2:1 z Rangersami, teraz pora na Devils a na koniec Islanders. To moze byc nawet kompelt punktow dla Dallas. Devils z kolei grali tylko z druzynami ze Wschodu i to bedzie dla nich pierwszy pojedynek z zachodnia ekipą. W 5 meczach dotychczasowych gospodarze zanotowali az 4 undery. Szykuje mi się piąty, ale jestem ciekaw co sadzicie na temat tego meczu...

Lemex ty mowisz over Edmontonu, a ja dorzucam do tego over San Jose, ktore jak dotad rozgrywa po 2 mecze z wybranymi ekipami. Bylo zwyciestwo i porazka z Anaheim, potem dwa sukcesy z LA, a teraz "uzupelnienie" pojedynku z Philadelphią. W San Jose 5:4 po dogrywce dla Rekinow, a dzis bedzie 4:3 po dogrywce dla Philadelphii.

no i na koniec solidne na wlasnej tafli St Louis (5:2, 6:1, 4:3 k) moze wreszcie pokusi sie o under. Wszak rywalem jest Detroit - a wiec zespol ktore jak dotad do underu pasuje wrecz idealnie

Do góry
#2674675 - 23/10/2008 04:05 Re: Here We go again folks :) ***NHL***2008/09*** [Re: Feel-Tsu]
lemex Offline
veteran

Co do undera 5.5 w meczu NJ-Dallas, byłbym skłonny się zgodzić. Inaczej jednak wyobrażam sobie mecz w Philadelphii i w/g mnie over mocno naciągany, aczkolwiek możliwy, toż to tylko i aż NHL. Skoro pytasz, to i odpowiem, że także inne zdanie mam w meczu St.Louis-Detroit. Otóż w tej parze bardziej prawdopodobny wydaje mi sie over niz under, ale to moje odczucie, a raczej przeczucie. Uzasadnienia nie podam, bo jako typ na noc wybrałem wcześniej Chicago-Edmonton.

No i licznik o którym zapomniałem przy typie.
Licznik: typów 15
wygranych 8, zwrotów 1, przegranych 6

Do góry
#2675457 - 23/10/2008 06:38 Re: Here We go again folks :) ***NHL***2008/09*** [Re: lemex]
beholder Offline
member

Meldunek: 20/05/2005
Dosc pozno juz i pewnie wiekszosc jesli nie spi to sklania sie do snu,co do typowania NHL na czuja czy z fusow ,sztuka jest niebywale trudna.
Odnosnie EDmonton, to chyba zaskoczenie mimo wszystko,z potegami nie grali ale wygrac dwukrotnie z plomieniami do lajtow nie nalezy,osobiscie uwazam iz jeden z dwumeczu przegraja a juz napewno nie wygraja obu ;\) Sklanialbym sie mimo wszystko na CHI ale dla mnie raczej typ ciezki,oliwiarki mogly uwwiezyc w siebie a sila ducha czyni cuda...
Philadelphia....hmmmm ,czy sie w koncu przelamia ,no nie wiem
Rekiny nie naleza do plotek i moze okazac sie to dla ich wedki za slaby splawik ;\) osobiscie sklanialbym sie na zwyciestwo goscie w regolaminowym czasie.
Ottawa nie zachwyca,spewnoscia PO raczej pewne co nie znaczy ze pewnie dzis wygraja,pantery nie spia i jak pokazuje historia zawsze raczej przegrywali co nie znaczy ze tak i dzis musi byc wiec dla mnie no bet,dawalbym rowne szanse a po takim kursie dla mnie jedynka nie do ruszenia.
Gwiazdy dobrze rozpoczely wizyte w Nowym Yorku..czy wszystkie druzyny beda tak goscinne,jakos w to nie wierze...by upolowali komplet pkt nie przegrywajac w reular time, wiec tu pokusilbym sie o zwyciestwo NJ ktore nie spi,mysle ze to taki cykajacy wulkan,z ponadprzecietna obrona i groznym atakiem,grajac z nimi trzeba byc na maxa czujnym chwila nieuwagi mo ze skonczyc sie dlagwiazd gradem bramek ,co moze byc wkalkulowane przez sztab szkoleniowy,przeca jutro kolejny mecz z ....wiec 2 pkt calkiem mozliwe do zgarniecia a i na moj gust latwiejsze niz dzisiejsze.

Do góry
#2675819 - 23/10/2008 20:18 Re: Here We go again folks :) ***NHL***2008/09*** [Re: beholder]
lemex Offline
veteran

Colorado-Edmonton
Lawiny stawiają na atak i mają głęboko gdzieś co się dzieje pod własną bramką. Są od 3 meczy w "gazie", bo "piątkę" zaliczyła Phila i Dallas, a Królowie zostali ocenieni na "czwórkę". Podstawowym mankamentem Lawin jest "luźna" gra w obronie, bo tracą zbyt wiele goli(5 Boston, 3 Edmonton, 5 Calgary, 2 Phila, 4 Dallas i 3 LA). Colorado 3 ostatnie mecze wygrało. W dwóch pierwszych bronił Reycroft, a w ostatnim Budaj, ale to nie po ich stronie tkwi wina za stracone gole.
Edmonton w nocy przegrał do zera w Chicago i była to ich pierwsza porażka sezonu po 4 kolejnych zwycięstwach. Po raz pierwszy w tym sezonie w bramce Oilers zagrał Rooloson i od razu "zaliczył" trójkę. W dzisiejszych derbach Dywizji bramek nie powinno zabraknąć, tak bywało bynajmniej w zeszłym sezonie.

Licznik: typów 16
wygranych 8, zwrotów 1, przegranych 7

Do góry
#2675892 - 23/10/2008 20:47 Re: Here We go again folks :) ***NHL***2008/09*** [Re: lemex]
Matias88 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/10/2007
Tak szukałem tematu z NHL i nie mogłem się doszukać a jednak jest.
Na nockę widzę Dallas win, zespół średnio rozpoczął rogrywki ale to kwestia dotarcia chyba, do tego Capitals

Do góry
#2676566 - 24/10/2008 02:24 Re: Here We go again folks :) ***NHL***2008/09*** [Re: Matias88]
grzegorz1234 Offline
old hand

Meldunek: 16/10/2007
Witam ALL ;\)
Dzis zamierzam skusic sie w koncu na Klonowe Liscie
Druzyna Toronto przegrała 5 meczy pod rząd zespół jest w rozsypce \:\(
dzis podejmóją niedzwiadki którym tez dobrze sie nie wiedzie
ostatanio porazki z pittsburgiem i buffalo
Reasumując dwie druzyny który po prostu grają słabo
jednak kiedys liscie muszą wygrac czy to bedzie dzis ??
tego nie wiem ale sadze ze kurs 3.50
wydaje sie bardzo poprawnym typem a przeciez niedzwiadki do elity nie nalezą
brakuje bardzo sundina w Toronto ale co zrobic
takie zycie
Mój typ - Toronto Maple Leafs

Do góry
Strona 7 z 20 < 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 19 20 >

Moderator:  rafal08