#2807196 - 03/01/2009 23:07
Re: PLK 2008/2009
[Re: mucioos]
|
stranger
Meldunek: 29/12/2008
|
AZS w Jarosławiu wygląda świetnie -> akurat nie przez pożegnanie z Hughesem, bo on był jak szósty gracz rywali (indywidualność, zero defensywy). Szczubiał w Zniczu próbuje zrobić coś takiego, jak niedawno w Koszalinie - amerykański zespół run n gun, który będzie latał, biegał i rzucał nonstop. Tylko coś z nazwiskami średnio trafia. Na tym tle Norgaardowy AZS wygląda bardzo dobrze. Będzie dwójka, nie na wyjścia. Poznań w Polpharmie kompletnie niedoceniony, kursy na poziomie 3,2 są śmieszne. Tam będzie mecz wyrównany do końca. Polpharma nie ma odpowiedzi na kilku graczy - kto ma pilnować Wójcika? Żaden z wysokich nie jest na tyle sprawny i szybki, żeby spróbować. Zwykle siłą Polpharmy jest malutki Eldridge, który koszmarnie nęka rozgrywających dzięki szybkim rękom i dobrej kondycji. Browna może trochę tym zamęczyć, ale Poznań będzie dziś wdzięczny maleńkiemu Mocnikowi - Eldridge trafi z kosą na kamień. Dwie dwójki - dla odważnych. Dwójka i handi +8 na Poznań dla mniej.
|
Do góry
|
|
|
|
#2807436 - 04/01/2009 00:29
[Re: mucioos]
|
stranger
Meldunek: 20/12/2008
|
Nie zgadzam sie z tobą myśle ze znicz jest w stanie dzis pokonac Koszalin. Chociazby wziąśc przedostatni mecz znicza z polonią u siebie faworytem przeciez była polonia a tu prosze przegrana tylko jednym punktem. Biorąc pod uwagę statysyke ligową koszalin jest lepszy a jeśli statystyki meczowe między nimi to na 2 mecze jakie obie druzyny grały znicz wygrał oba u siebie. Możesz mówic ze AZS ma mocniejszą druzynę ale zauwaz ten mecz znicza to gra o wszystko o pozostanie w lidze więc dlatego stawiam na znicz
|
Do góry
|
|
|
|
#2808075 - 04/01/2009 04:12
[Re: damik444]
|
Meldunek: 29/11/2004
|
no to chyba caly AZS leczyl kaca po 25minutach gry w Jaroslawiu.../ 24straty ale koncowka dobra , juz nie pierwszy raz Znicz odpuszcza po 25min gry, wlasnie tak przegrali z Polonia, dzis mieli juz nawet 30pkt przewagi ale przegrac 23pkt w 15min u siebie tez wyczyn  dobry typ antybukera  ja gralem na under Stali 84,5 choc tez mialem pomysl grac under calego meczu bo linia dosc wysoka i za wysoka sie okazala.
|
Do góry
|
|
|
|
#2808511 - 04/01/2009 07:16
[Re: Pistacjowy]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/10/2006
|
Dzisiaj Znicz dał zarobić. Poszukujemy jutro kolejnej "niespodzianki" w tej wyrównanej lidze. Victoria Górnik Wałbrzych - Sportino InowrocławGórnik to dla mnie drużyna zbliżona umiejętnościami do Znicza Jarosław. Są to dwie najsłabsze ekipy w tym sezonie. Sportino to nie są ogórki i umiejętnościami przewyższają Górnik. Zawodnicy z Inowrocławia zapowiadają walke o play-offy ! Pierwszy mecz zakończył sie zwycięstwem Sportino 74:70. Liczę jutro na pewne zwycięstwo drużyny przejezdnej. 
|
Do góry
|
|
|
|
#2808543 - 04/01/2009 07:47
[Re: skrzypo555]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/09/2007
|
Cieszę się, że trwa dyskusja w temacie PLK  Miło powymieniać się uwagami i porozmawiać o koszu. Pistacjowy nie wiem czy Young wystąpi w jutrzejszym meczu, na chwilę obecną nie. Rano jeszcze posprawdzam informację dotyczące jego osoby i pewno zdecyduje się zagrać Polonię +10.5. Zapomniałeś o Boylanie, który pewno jutro wybiegnie. Trzeba zaczekać na informację odnośnie wcześniej wspomnianego Younga i Omara Barletta, który podpisał kontrakt z ekipą pana Igora Griszczuka. Skrzypo555, na pierwszy rzut oka Inowrocław +6.5 wygląda fajnie. Warto się zastanowić nad tym typem. Jutro na spokojnie się spojrzy 
|
Do góry
|
|
|
|
#2809116 - 04/01/2009 21:06
[Re: antybuker]
|
stranger
|
Boylan nie gra, to pewne. Young również, bez szans - nie zdążyli załatwić papierów (letter of clearance) Barlett - melodia przyszłości, na dziś nie ma go w składzie Anwil gra głównie juniorkami  Plus Koszarek, Pluta, Modrić. Michał Gabiński który raczej służy jako etatowy uczestnik treningów będzie pewnie tym razem podstawowym skrzydłowym <lol>
|
Do góry
|
|
|
|
#2809472 - 04/01/2009 22:53
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/04/2006
|
podstawowa sprawa. a w zasadzie dwie. w meczu Górnika komu bardziej zależeć będzie na zwycięstwie. odpowiedź jest prosta - Górnikowi. spadek zagląda w oczy, nóż na gardle, skład dupy nie urywa, ale rywal jest w zasięgu. i tu jest szansa dla Wałbrzycha. nie mówię tu o pogromie, bo na pogromy to Wałbrzycha nie stać. może jakieś handi dodatnie na Sporttwór wejdzie, ale szału im w tym meczu nie wróżę. oglądałem niedawno ich spotkanie z Prokomem. i co? wolałem iść do Kościoła niż dalej to oglądać. owszem mecz zacięty, dogrywka, ale styl gry to marność nad marnościami. Prokom nie bronił nic, grał dno. a Sportino? fatalna obrona, Kyle w ogóle nie miał wsparcia pod koszem, Obrzut próbował swoich sił w NBA, ale chyba chłopaczyna wstydu nie ma. a reszta? paru słabych Polaków + jeden z najbardziej nielubianych przeze mnie graczy - Łukasz Żytko. styl gry typowy dla Krutikova. paru murzynków za średnie pieniądze prosto po szkole. Millerowi siedziała trójka - to uratowało Sportino. ale zarówno PLK jak Górnikowi bardziej zależy na tym meczu. a jak będzie przekonamy się dzisiaj wieczorem. co do Anwilu? Wiecie. Kiedyś Noteć rozjechała jak walec Astorię grając w 6-osobowym składzie. a i znam masę przypadków kiedy to osłabiona drużyna spinała się niesamowicie do ciężkich pojedynków. więc spokojnie z graniem na Polonię  tyle ode mnie. a i znacie Anwil. dajecie kupę kasę na ich wygraną to wtopią żeby zrobić Wam na złość. a kiedy mają dostać smary, to wygrywają. bleee. nie lubię ich pozdrowienia dla wszystkich wpisujących się w temacie od zapomnianego weterana PLK szejna 
|
Do góry
|
|
|
|
#2809481 - 04/01/2009 22:56
|
Carpal Tunnel
|
Anwil Włocławek - Polonia Warszawa (+8.5)
Zdaje się bardzo popularny typ wśród grających naszą rodzimą ligę kosza. Głównym argumentem przemawiającym za tym typem są osłabienia zespołu pana Igora Griszuczka oraz niemożliwość gry świeżo pozyskanych graczy: Younga i Barletta. O Polonii pisałem już sporo, dzisiaj pewno Tommy Adams zrobi niezły szoł. Pod koszem center Anwilu pewno będzie miał ciężko. Największe osłabienie Anwilu to na pewno brak Marko Brkicia, który prezentuje się obok Łukasza Koszarka bardzo dobrze. Również Przemek Frasunkiewicz jak zawsze zepnie się na Anwil i zagra mecz sezonu, trafiając rzuty których w innych meczach by nie rzucił. Nie ma sensu pisać więcej o tym meczu, wszystko wskazuje na to, że Polonia powinna niestety wygrać to spotkanie. Miłej niedzieli!
|
Do góry
|
|
|
|
#2809579 - 05/01/2009 00:01
[Re: Cypryjczyk]
|
Carpal Tunnel
|
Cypryjczyk, dlaczego Anwil powinien mieć ciężko z Polonią? Ba, dlaczego nie miałby wygrać? Odpowiedź jest prosta, jedyną osobą która może pociągnąć Włocławek to Koszarek, może Modrić. Reszta śmiem wątpić, Pluta w ostatnich meczach miał problemy aby trafić zza linii 6.25; w obronie jest wolny. Pod koszem w sumie samotny Miller, który nie grzeszy prędkością. Przy składzie podkoszowym Polonii wypada bardzo blado, pewno Bacik powiesi go kilka razy i Paul złapie jakieś faule. Masz rację, Griszczuk to motywator niesamowity; ale w Czarnych miał zawodników, którzy seriami mogli rzucać. Wołoszyn, Michalski, Gabiński - o nich nawet nie ma co pisać. Polonia na trójce ma Adamsa, pewno wiesz co ten człowiek robi jak ma wolną pozycję. Ciężko mi znaleźć jakieś argumenty przemawiające za Anwilem, gdyby był taki Bobby Dixon, który potrafi rzucić sporo pozycji i sam sobie wykreuje pozycję to owszem. A tak to przepraszam. Nie widzę za mocno dzisiaj Anwilu w starciu z Polonią, mimo że będę im kibicował to rozum mówi co innego
|
Do góry
|
|
|
|
#2809642 - 05/01/2009 00:30
[Re: Cypryjczyk]
|
stranger
|
Z Adamsa taka "trójka", jak z Cypryjczyka Egipcjanin  Nie mówię, że Anwil tego nie wygra. Bo wystarczy, że Koszarek przez 40 minut będzie latał jak wściekły pies, a Pluta wpadnie w swoją serię trójkową, a może być dziwnie. Ale obiektywnie patrząc, nie widać innych atutów w ataku - Modrić jest zadaniowcem, w wielki mecz Wołoszyna nie wierzę. Kto jeszcze? Nawet jeśli zagrają Boylan i Miller (obaj drobniejsze urazy) wniosą niewiele. Nieprzypadkowo Anwil szukał ostatnio mozliwości dołączenia do zespołu jakichkowleik juniorów  A Polonia? Rozgrywający: Harrington - Koszarek. Remis. Rzucający: Adams - Pluta. Remis. Niskie skrzydło: Frasunkiewicz - Wołoszyn. Polonia. Silne skrzydło: Johnson - Modrić. Drugi mądrzejszy, pierwszy skoczniejszy. Polonia Center: Ansley - NIE WIADOMO KTO. Największa przewaga Polonii. Rezerwy: Radke, Bacik, Przybylski - Gabiński, Michalski. Polonia. Mecz będzie zacięty, skonczy się pewnie jakimś +8 dla Polonii. 76:84.
|
Do góry
|
|
|
|
#2809729 - 05/01/2009 01:09
|
Pooh-Bah
Meldunek: 31/08/2002
|
...
Rozgrywający: Harrington - Koszarek. Remis. Odpowiedź zw1: zdecydowanie Koszarek szczególnie patrząc na jego formę Rzucający: Adams - Pluta. Remis. Niskie skrzydło: Frasunkiewicz - Wołoszyn. Polonia. Silne skrzydło: Johnson - Modrić. Drugi mądrzejszy, pierwszy skoczniejszy. zawsze cenie intelekt...dla mnie przewaga po stronie Anwilu Center: Ansley - NIE WIADOMO KTO. Największa przewaga Polonii. Miller zagra i może brakuje mu sprytu Mike'a ale ja żadnej przewagi Polonii tu nie widzę Rezerwy: Radke, Bacik, Przybylski - Gabiński, Michalski. Polonia. Mecz będzie zacięty, skonczy się pewnie jakimś +8 dla Polonii. 76:84. Griszczuk wycisnie z zespołu wszystko co najlepsze a Polonia pewnie prześpi najważniejsze momenty...no chyba ,że Adams przypomni sobie jak się trafia;) Dla mnie wart grzechu typ na Anwil -5.5 tak 5/10
Edited by zw1 (05/01/2009 03:24)
|
Do góry
|
|
|
|
#2809839 - 05/01/2009 01:42
[Re: zw1]
|
Carpal Tunnel
|
Pistacjowy, zgoda. Zagalopowałem się z tym Adamsem, że to trójka. Mój błąd. Zdecydowanie bardziej dwójka. Odnośnie porównań graczy. Koszarek obecnie lepszy od Grega, jednak zdecydowanie to może nie, bo Greg poprawił się i uspokoił swoje poczynania w porównaniu z poprzednimi sezonami. Adams lepszy od Andrzeja w tym sezonie, głównie z zadań jakie ma Adams a jakie Pluta. Nie wiem jak gra Johnson, widziałem zdaje się tylko jeden mecz tego pana. Modrić naprawdę mądrze gra (proszę nie patrzeć na mecz z Kotwicą bo wrócił wtedy po kontuzji), udany zakup pana Sagadina. Frasunkiewicz bije na głowę Wołka, który w tym sezonie gra tragicznie, nie może się odnaleźć. Nieporozumienie, że tak długo gra we Włocławku, za cienki jest. Odnośnie centra to przewaga Polonii, we Włocławku tylko Miller dzisiaj, w Polonii pod koszem Ansley, Bacik i Hubert Radke (to akurat żart, ale będzie zmotywowany dzisiaj na pewno). To tylko moje osobiste odczucia, możecie się zgadzać bądź nie. Zw1, zobacz jak Igor rozwiązał mecz z Kotwicą, sporo błędów popełnił niestety. Hamilton miał spore problemy gdy przyklejony do niego był Michalski, nie wiem dlaczego wycofał się z tego Igor. Ale nie o tym meczu mówimy. Kibicuję od dawna Anwilowi, ten sezon jednak przyjmuję na chłodno już. Głupie transfery zostały przeprowadzone, nieporozumienie z Sagadinem. Polecam lekturę wywiadu z Igorem na oficjalnej stronie Anwilu, tam wyjaśnił jaki zespół zastał przychodząc do Włocławka. Ciężko mi się pisze, że Anwil wygląda dzisiaj tak jak wygląda; ale trzeba być obiektywnym. Raz jeszcze dziękuję, fajnie poczytać Wasze zdania na temat ekip 
|
Do góry
|
|
|
|
#2810240 - 05/01/2009 04:08
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/04/2006
|
To co dziś zrobiła Polonia, to jakiś żal. Tu nie chodzi o to, że grali źle - chodzi o to, że nie grali w ogóle. Nie wnikam, jak można w pełnym składzie nie nawiązać nawet najmniejszej walki z zespołem pięciu graczy. Wiem tylko, że jeśli kulawy center rywali robi z zespołem co chce, to znaczy, że w następnej kolejce trzeba grać wszystko co sie ma przeciwko Polonii. fakt. można powiedzieć, że dzisiaj czarne koszule były koszulami bezbarwnymi. nawet over siadł, bo pod koniec mieliśmy okazję podziwiać trochę wesołej koszykówki, a biorąc pod uwagę jeszcze to, że Polonia nie broniła kompletnie NIC i nie szła na zbiórkę to wysocy Anwilu (tfu, jeden wysoki Miller) robił pod koszem co chciał. z jednym się tylko nie zgodzę, że teraz trzeba grać teraz wszystko przeciwko Polonii. mecz meczowi nierówny, poza tym za tydzień grają u siebie z Górnikiem, który jest po prostu potwierdzeniem tego, że liga w tym roku jest drastycznie SŁABA.
|
Do góry
|
|
|
|
#2810251 - 05/01/2009 04:13
|
Pooh-Bah
|
Taktyka na tak wyglądający Anwil powinna być prosta. Up tempo ,ciągły nacisk na obronców itp itd.Ale trzeba mieć do tego wykonawców. A Polonia to taka wiekowa drużyna ,która grać tak nie potrafi i choćby Kamińśki krzyczał , mówił , tłumaczył to do takiej gry nie przekona Adamsa , Ansleya , Harringtona czy Bacika. Oni nie mają zdrowia by grać na 100 procent przez 40 minut. Polonia jeszcze niejeden mecz wygra w RZ ale do PO raczej się nie zakwalifikuje nawet z przewagą własnego parkietu.
|
Do góry
|
|
|
|
#2810262 - 05/01/2009 04:19
[Re: shane]
|
Pooh-Bah
|
/... z jednym się tylko nie zgodzę, że teraz trzeba grać teraz wszystko przeciwko Polonii. mecz meczowi nierówny, poza tym za tydzień grają u siebie z Górnikiem, który jest po prostu potwierdzeniem tego, że liga w tym roku jest drastycznie SŁABA. Słabsza niewątpliwie jest niż np w ubiegłym sezonie ale ta liga cały jest na przyzwoitym poziomie i mieści się w pierwszej 10 lig w Europie...w przeciwieństwie do naszej Orange Ekstraklasy.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|