#2600444 - 16/09/2008 01:48
Re: Kibice GKS-u zmasakrowani przez policję [2]
[Re: Biszop]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/12/2003
|
Najbardzie zbulwersowalo mnie "bicie rekordow w otwieraniu drzwi"  Wg mnie to jest po prostu zabawne - zreszta ten motyw byl juz wykorzystany w filmie Barei, wiec jest uniwersalnie smieszny. Na tej liscie brakuje mi jeszcze spiewania klubowych piosenek i mowienia brzydkich wyrazow...
|
Do góry
|
|
|
|
#2600476 - 16/09/2008 02:13
[Re: Wychowany_Na_Nalewce]
|
old hand
Meldunek: 02/11/2003
|
To jest opis wydarzeń z kilku podróży pociągiem, nie tylko jednej. Z identyfikacją nie ma problemów, bo ci debile robią to z okrzykiem na ustach, jakby na cześć i chwałę klubu, którego "godnie" wspierają. Taki etos chyba mają. Na tej liscie brakuje mi jeszcze spiewania klubowych piosenek i mowienia brzydkich wyrazow... Nie wymieniłem, bo uznałem to za normę. Pytałem o zgoła inne czynności, które pewne grupy społeczne uznają za naturalne.
|
Do góry
|
|
|
|
#2600546 - 16/09/2008 02:40
[Re: jinx]
|
journeyman
Meldunek: 12/12/2007
|
jedno pytanie
czy ktorykolwiek z klakierow policji,byl kiedys na jakimkolwiek meczu wyjazdowym w Polsce ?
czy li tylko wyglasza swoje farmazony gapiac sie w ekran kompa ,opychajac czipsami ,zapijajac kola i stukajac w jaja.
prosze o szczere odpowiedzi
|
Do góry
|
|
|
|
#2600789 - 16/09/2008 04:00
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/09/2006
|
W sumie nic nowego - ci, którzy nigdy z tym styczności nie mieli, swoją wiedzę czerpią z Onetu, TVNu i Wyborczej mają oczywiście rację i najlepiej wiedzą jak jest. Natomiast ci co jeżdżą to są tak otumanieni ilością wypitego piwa, masowo jedzonych dropsów i skuna spalonego w ilościach, które można już ważyć wagą samochodową, że tak naprawdę nie wiedzą jak np. na wyjazdach jest. Dobrze, że gdy wrócą do domu to z telewizji się dowiedzą jak było na tym właśnie wyjeździe. To coś jak z dziewicą rozmawiać o seksie, szkoda tylko że ona całą swoją wiedzę czerpie z Bravo, JOYa, czy innej Filipinki...
|
Do góry
|
|
|
|
#2600792 - 16/09/2008 04:01
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/11/2004
|
Dimes i inni pro-policyjni userzy: A co powiecie na policyjną prowokacją która miała wczoraj miejsce na stadionie Widzewa i świadkiem jej było kilkanaście osób? Pan Policjant: Wiecie dlaczego kibice Stali przyjechali dzisiaj do Łodzi? Jeden z zaciekawionych kibiców: Dlaczego? Pan Policjant: Żeby zobaczyć żydów.
komentarz ludzi inteligentnych chyba niepotrzebny. Pana dimesa i innych proszę o komentarz.
|
Do góry
|
|
|
|
#2600872 - 16/09/2008 04:26
[Re: dextereq1]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/01/2005
|
Prowokacje milicji były są i będa.Niestety dopoki pracować tam moze każdy i nie ma specjalnych wymagań to nic sie nie zmieni.
|
Do góry
|
|
|
|
#2601294 - 16/09/2008 14:55
[Re: Maciek]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 14/12/2006
|
DNO ta pilka nozna !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie no Maciek tak nie można - każdy legalny sport (dodałem legalny by ktoś nie pomyślał, że mordobicie w tzw. ustawkach jest w porządku) jest OK. Ja tam mogę na wszystko popatrzeć, mi się nawet curling podoba ale bandytów mieniących się kibicami znieść nie mogę. Jest jasne, ze są emocje, że w tłumie pojawia się zupełnie inny nastrój - walka, adrenalina, testosteron itp. ale zachowanie niektórych (podkreślam niektórych)matołów o zwierzęcych zachowaniach, a którzy niestety (podkreślam niestety) ciągną w dół tych porządnych. Nie jestem klakierem policji. Mi kibicowanie nie przeszkadza. Przeszkadza mi bydło nazywające się kibicami. Chcą się rozładować niech idą do wojska - pewnie większość z nich spierd...la od niego jak od ognia. Z jakiej racji jak napisano powyżej władze miasta muszą wydawać wielkie pieniądze by zamykać pół miasta, wynajmować dziesiątki autobusów by przewieść kibiców w asyście setek policjantów z dworca na stadion i na odwrót? Zamykane sklepy na trasie "stonki", zamykane ulice, uliczne pojedynki... to mi się nie podoba. Zróbmy porządek jak Anglii - słowa złego nie powiem. Pozdrawiam wszystkich szanujących porządek publiczny i spokój obywateli niekoniecznie fanatycznych kibiców.
|
Do góry
|
|
|
|
#2601307 - 16/09/2008 15:16
[Re: polskignom]
|
old hand
Meldunek: 25/03/2008
|
A jeszcze glupsi sa ludzie, ktorzy nieudolnie probuja bronic tych zenujacych patafianow, ktorzy za nic maja hymn narodowy, czy to swoj, czy innej nacji. Ciebie to już w ogóle nie potrafię pojąć czy nie potrafisz zrozumieć tego jaka była sytuacja z tym hymnem że był słabo słyszalny,że zostało odśpiewane to co zawsze i koniec dalej nie było słychać i nie pisz że Ci ludzie mają za nic hymn,bo to właśnie Oni jadą tyle kilometrów za naszą reprezentacją by ją dopingować,by w San Marino było więcej kibiców Polskich niż gospodarzy,gdyby nie Oni to nikogo by tam nie było,bo Wy tylko umiecie narzekać na wszystko do około ale nikt nie ruszy dupy by jechać dopingować swój kraj,tylko najlepiej ponarzekać przed Telewizorem,najlepiej posłuchać radia pooglądać TV i wysuwać wnioski co się działo. Teraz w sprawie kibiców GKS Katowice dlaczego Policja zabrała kibicom komórki z nagranymi filmikami z pacyfikacji a gdy pooddawali a któryś z "wykształconych" policjantów po dłuższym namyśle doszedł do wniosku że usunięte filmiki można przywrócić to nagle potraciły się kibicom wszystkie telefony ale tego w telewizji nie powiedzą bo nie można :].Oczywiście sytuacja przed mydlinkami była bezsensowna i winna była grupa chuliganów ale dlaczego POlicja spacyfikowała cały pociąg nawet kierownika pociągu gazowali wszystkich deptali,pluli,wyzywali,jeden z chłopców (14 letni) miał astmę zaczął się dusić policjanci zaczęli się z niego śmiać dopiero po interwencji jednego z opiekunów Policja "zaopiekowała"się chłopcem czyli wrzucili go do kibla.Ilu chłopców poszło siedzieć do więzienia za niewinność za to że po prostu byli na meczu swojej ukochanej drużyny więcej na temat tego nie będę pisał bo i tak jeżeli ktoś nie wie jak to wygląda i nigdy tego nie przeżył nie zrozumie,policja jest potrzebna ale jeżeli my mamy przestrzegać prawa to niech Oni też to robią.
|
Do góry
|
|
|
|
#2601448 - 16/09/2008 17:57
[Re: polskignom]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/12/2003
|
Jaka wataha obroncow? Zbulwersowales sie na kanapie, w 30 sekund zalogowales sie na forum i wpisales w tym temacie z radoscia, ze mozesz dokopac kibolom, a gdy okazalo sie, ze trafiles kula w plot i zachowales jak typowy onetowiec wyciagajacy wnioski na podstawie tv, to nie potrafisz przyznac sie do bledu - glupio ci i dalej brniesz w zaparte. Koncz wasc wstydu oszczedz. Kibole profanujacy polski hymn - no tego to chyba jeszcze nie bylo  Jedyna profanacja z jaka sie spotkalem byla ze strony gamoni z siatkowki czy innego malysza noszacy na narodowych barwach reklamy TP. W czasie wojny na Balkanach to wlasnie fanatyczni kibice walczyli w pierwszych szeregach za swoj kraj i podobnie byloby w Polsce, podczas gdy zwolennicy porzadku publicznego srali by w gacie albo wyemigrowali do UK.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|