Czytać, uczyć się, potem znowu czytać i jeszcze raz czytać, potem z parę lat popracować gdziekolwiek, a potem brać się za krytykowanie i opluwanie. Odwrotna kolejność rodzi właśnie tego typu problemy i niesmak.
Nie ma szans, najłatwiej się wymaga od innych, obywatel/kibic wymaga od Policji nie wiadomo czego, samemu robiąc rzeczy które są zabronione, ot taka mentalność, jest zakaz picia w miejscach publicznych? Jest.
Może i głupi ale jest i powinno się go przestrzegać tak samo jak wszystkich innych zakazów, a jeśli łamiemy zakaz to musimy być świadomi że możemy ponieść konsekwencje i wszelkie pyszczenie nic nie pomoże.
Jedziesz za szybko samochodem, to robisz to na swoją odpowiedzialność i musisz być swiadom tego że jak Cię złapią to nie pomogą tłumaczenia że znak jest bez sensu bo tu można szybciej przecież...
Nie wiem co tam dodoMajdan ze Świerczewskim napsocili ale skoro zaczyna się szarpać z Policją to albo wydaje mu się że jest taaaki kozak albo jest zwyczajnie głupi, niebiescy pewnie przekroczyli granicę ale "piłkarze" nie są bez winy bo nie uwierzę że grzecznie przyszli porozmawiać i zwrócić uwagę, nawet tacy słabo douczeni policjanci nie biją za friko takich znanych "osobistości", aż tak głupi nie są.
Wymagać od policjanta to troche tak jak wymagać od wiekszości społeczeństwa bo przecież w Policji pracują zwykli ludzie i skoro co raz więcej tam przygłupów to muszą się przecież skądś brać, no chyba że specjalnie są hodowani z probówek na komisariatach.
Pózniej przyjdzie jeden taki z drugim bo niby mature zdali i już są lepsi od byle którego policjanta ale taki sphinx czy inny wafel mają papier że przez ileś tam lat nie dali rady się nauczyć pisać po polsku poprawnie (dla mnie są zwykłymi śmierdzącymi leniami podcierającymi dupę papierekiem) ale to w niczym nie przeszkadza żeby czuć się lepszym i uprawnionym do osądów.
Zresztą różnica między zwykłym "pałkarzem", a takim ortografem jest zadna, jeden i drugi wybrał w życiu drogę lewusa, z tym że pałkarz wykonuje
polecenia często głupie i absurdalne, a geniusz ortografii będzie udawał mądrego i lepszego niż byle jaki policjant.
Nie bronię Policji jako takiej, poprostu wkurza mnie jak czytam mądrości takich którzy dwóch zdań z sensem nie potrafią sklecić.
Co do akcji w Warszawie nie wypowiadam się wcale, nie znam szczegółw ale jedno mnie zastanawia, po co komuś kto idzie na mecz widelec??
Mama pochowała ze strachu wszystkie noże, a o widelcu zapomniała czy może ów delikwent śpiesząc się na mecz ukochanej drużyny chciał zjeść na prędce spakowany obiad na trybunach??