#2612175 - 22/09/2008 00:48
Re: Futbol Amerykański 2008 - NFL & NCAAF
[Re: lupus]
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
NFC East
1) Dallas Cowboys 13-3 4-3 2) New York Giants 10-6 3-3 3) Philadelphia Eagles 9-7 3-3 4) Washington Redskins 8-8 2-4
Dallas Cowboys
Odeszli: RB Julius Jones, LB Akin Ayodele, WR Terry Glenn, S Keith Davis, CB Jacques Reeves, TE Anthony Fasano, CB Nate Jones, DT Jason Ferguson. Przyszli: LB Zach Thomas, CB Adam Jones, RB Felix Jones, CB Michael Jenkins
Bardzo ciekawa ekipa, szeroka, wyrownana kadra, własciwie nie ma brakow na danej pozycji. Ciekawostka jest, ze w grudniu i styczniu Dallas maja bilans 4-7 pod wodza Romo.
New York Giants
Odeszli : DE Michael Strahan, DE Osi Umenyiora (injury), TE Jeremy Shockey, S Gibril Wilson, LB Kawika Mitchell, LB Reggie Torbor, DT William Joseph. Przyszli: : S Sammy Knight, DE Renaldo Wynn, QB David Carr, LB Danny Clark, S Kenny Phillips, WR Mario Manningham, CB Terrell Thomas.
Nie ma juz Shockey'a. Nie ma tez kontuzjowanego Umenyiora. Wiec sa braki w defensywie i ataku, ale na razie Eli sie jeszcze nie spalil.
Philadelphia Eagles
Odeszli: DE Jevon Kearse, LB Takeo Spikes, CB William James, FB Thomas Tapeh, DT LaJuan Ramsey. Przyszli:CB Asante Samuel, DE Chris Clemons, RB Lorenzo Booker, LB Rocky Boiman, TE Kris Wilson, DT Trevor Laws, WR DeSean Jackson.
Wzmocnili defensywe pozyskujac Samuela (16 INT w zeszlym roku), jedna wielka niewiadoma jest to, czy podstawowi zawodnicy beda zdrowi. Na razie jest ok, mimo, ze nie gra kilku WR, ale jak sie znowu McNabb polamie...
Washington Redskins
Odeszli : DE Phillip Daniels (kontuzja), QB Mark Brunell, S Pierson Prioleau.i) Przyszli:DE Jason Taylor, DE Erasmus James, WR Devin Thomas, TE Fred Davis, WR Malcolm Kelly.
W poprzednim sezonie, mieli najmniej sackow w dywizji, teraz pozyskali Taylora, powinno byc lepiej, ale rywale w dywizji niezwykle silni.
|
Do góry
|
|
|
|
#2614325 - 23/09/2008 07:17
[Re: Ghost]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/02/2003
|
Ciekawa kolejka za nami z kilkoma niespodziewanymi rezultatami. Przede wszystkim bezdyskusyjna porażka Patriots z Miami. Przypominam, że Miami w zeszłym sezonie miało bilans 1-15, a Patriots 16-0. Tym samym została przerwana aktualnie najdłuższa seria (21 zwycięstw). Prawdziwy shocker. Teraz została jeszcze jedna długa seria. Kansas właśnie zaliczyło swoją 12 porażkę z rzędu. Pojawiło się jednak światełko w tunelu, Larry Johson zagrał wreszcie przyzwoicie - 121 jardów i 1 touchdown. Tylko że Thigpen na rozegraniu się nie sprawdził i powoli się kończą opcje na tej pozycji. W następnym meczu jako QB zagra pewnie pan Zenek dozorca albo pan Miecio z kotłowni. Edwards jeszcze nie zadecydował  ============== NY Jets - San Diego San Diego to chyba najbardziej pechowa drużyna tego sezonu. Najpierw kontuzji doznał najlepszy gracz ofensywy - Tomlinson i mimo że gra w meczach, to raczej słabo. Później najlepszy gracz defensywy - Merriman poddał się operacji kończącej jego sezon. W meczach też coś im nie idzie, najpierw przegrali z Caroliną dosłownie w ostatnich setnych sekundy a później z Broncos też w samej końcówce przez katastrofalny błąd sędziego. Jednak gdyby mieli więcej szczęścia to mieliby bilans 2-0 bo mimo kontuzji grają super (eee to znaczy ofensywa gra super, bo defensywa niespodziewanie jest przedostatnia w NFL). Zapowiada się więc sporo punktów bo Jets mają teraz Bretta Favre'a, a ten kocha mecze w świetle reflektorów (i w narodowej TV  ). Pora żeby poprowadził Jets do overa. MNF z zeszłego tygodnia nie pobiją w ilości punktów, ale liczę, że coś koło 7 TD + jakiś bonus będzie. New York Jets / San Diego Chargers over 45,5 @ 1.935
|
Do góry
|
|
|
|
#2618175 - 25/09/2008 07:01
|
Carpal Tunnel
|
Kibice Detroit szaleją z radości. Najgorszy GM w NFL, Matt Millen został wreszcie zwolniony przez właściciela Lions. Millen wybierał w pierwszych rundach draftu tak "fantastycznych" graczy jak Joey Harrington czy Mike Williams. Z tych, których pominął można by zrobić team na Superbowl. W ogóle chłop miał nikłe pojęcie o budowaniu drużyny NFL. Może teraz będzie lepiej. Kolejne kontuzje, Bill zagrają przez jakiś czas bez Roscoe Parrisha, dobrego WR ale przede wszystkim świetnego punt returnera. No i dochodzą słuchy, że kłopoty z kostką ma Brett Favre. A linia na Arizonę jest +1  Plaxico Burress, najlepszy WR Giants został zawieszony na 2 tygodnie za niesubordynację. No i jeszcze tradycyjna wiadomość na temat QB w Kansas  Edwards zadecydował, że znowu zagra Damon Huard (ten sam, który w 2 kolejce został zdjęty z boiska po 4 podaniach)
|
Do góry
|
|
|
|
#2619609 - 26/09/2008 06:18
|
veteran
Meldunek: 05/03/2005
|
Znalazłem filmik na forum covers, mnie się bardzo podoba, mimo że off-topic to warto zobaczyć !!! Były quarterback LSU a obecnie Oakland Raiders, super mobilny #2 JaMarcus Russell LINK pozdr.
|
Do góry
|
|
|
|
#2620049 - 26/09/2008 19:13
[Re: marcin332]
|
Carpal Tunnel
|
Oregon wygrał z USC 40 lat temu chyba jedyny mecz w historii i to 3-0 zaledwie a dziś mało kto się spodziewał że powalczą a co dopiero wygrają, po zdobyciu drugiego przyłożenia pod koniec trzeciej kwarty USC miało jeszcze bodajże 3 szanse na wyrównanie ale głupie błędy i przechwyt Oregonu na 4 minuty przed końcem przesądziły sprawę, szkoda bo myślałem że dadzą jednak radę i zagrałem po @ 3,5 na USC w połowie, co cóż tej ligi chyba nie ma co ruszać(przed meczem kurs na USC wynosił 1,01 a gdzie niegdzie nawet 1,005) Oglądałem kawałek tego meczu, bo musiałem wstać o 4 rano  Jak włączyłem TV i zobaczyłem wynik po 3 kwarcie, to myślałem, że jeszcze śpię. USC grało do tego meczu rewelacyjnie, zmiażdżyli przecież niedawno bardzo mocne Ohio State. Oregon z kolei niczym się nie wyróżnił. A tu taka niespodzianka. Ta liga jest jak najbardziej do grania, tylko że ja jeszcze nie znalazłem na nią sposobu 
|
Do góry
|
|
|
|
#2620837 - 27/09/2008 02:54
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/03/2004
|
4 kolejka NFL juz za 2 dni a tu cisza  Wydaje sie ze nadchodzaca kolejka bedzie dosc latwwa do typowania ,ale tak samo sadzilem o kolejce 3  no i denver mnie wydymalo z hendicapem Jakies pierwsze typy ? spostrzezenia ? informacje NYJ -ARI na Jets tylko -1 ? wtf czyzby stalo sie cos o czym nie wiem .Wydaje mi sie ze Jets powinni latwo wygrac to spotkanie . Jak w kazdej kolejce musi byc jakies kuku w ostatniej efektowny łomot NE patriots A w tej kto ? Z nowu na mysl przychodzi STL RAMES  , BILLS wprawdzie wygrali wsszystkie swoje mecze no ale bilansu jakiegos super nie maja z STL. Druga sprawa to Marc Bulger QB Out Sun - Coach's Decision - 09/23/08 To kto bedzie starterem ? Nie wiem czemu ale ciagle mam wrazenie ze Rames moga zagrac duzo lepiej niz dotychczas .Nie wiem czy odwaze sie ich zagrac poraz kolejny ale jak noze w koncu STL win SD-OKL -- niby Chargers bity faworyt i do tego -8  czy ja wiem czy to przeskocza ? Bilans z Okland rewelacyjny no ale obecna forma Oklandczykow + JaMarcus Russell + Darren McFadden = ciezka przeprawa dla SD murowana .No i chyba Underek najpewniejszy w tym meczu.
|
Do góry
|
|
|
|
#2621155 - 27/09/2008 04:51
[Re: raiders_]
|
Carpal Tunnel
|
Cleveland - Cincinnati To jeden z najważniejszych meczów tej kolejki. Obie drużyny mają bilans 0-3 i przegrany z tego meczu, będzie miał małe szanse na playoffy, mimo że to dopiero początek rozgrywek. W Cleveland coraz wyraźniej widać, że Derek Anderson to był gracz na jeden sezon. W związku ze słabymi wynikami posada coacha Browns Romeo Crennela jest poważnie zagrożona. Crennelowi zarzuca się też kilka zupełnie błędnych decyzji taktycznych, zwłaszcza w meczu ze Steelers. Bengals grają wcale nie lepiej, Palmer i jego załoga przynajmniej jednak postawili się w ostatnim meczu mistrzom NFL i o mało co nie doprowadzili do niespodzianki. Także u nich przynajmniej widać jakąś nadzieję. Chętnie bym zagrał na Bengals, bo grają u siebie i wydaje mi się, że potencjałem i formą przewyższają rywali, ale strasznie nie lubię takiej linii -3,5. Poczekam bliżej meczu, bo na razie to wygląda na "trap line" jak to mawiają Amerykanie. ================ Z ważniejszych kontuzji: Prawdopodobnie Al Harris z Packers nie zagra w tym meczu, jak i już w całym sezonie. To spora strata dla defensywy. Na pewno za to nie zagrają Jason Taylor - podpora defensywy Redskins, Jeremy Shockey - podstawowy TE Saints i Willie Parker - świetny RB Steelers, zdobywca 3 przyłożeń w 1 meczu sezonu. =============== @raiders_ Wylecz się z tych Ramsów, bo znowu będziesz klął  Starterem będzie Trent Green, może z nim się rozruszają, tak jak zmiana QB pomogła Vikings. Może...
|
Do góry
|
|
|
|
#2621366 - 27/09/2008 08:35
|
veteran
Meldunek: 05/03/2005
|
jeszcze nie znalazłem na nią sposobu Polecam zakłady na ilość punktów danej dtrużyny. Np wczoraj na Oregon w bet365 była linia tylko 13,5pkt - czysta promocja. Poza tym po wczorajszym "zonku", dzisiaj dobrym typem wydaj się być LOUSVILLE, kurs w bet365 1,6. po tym co czytałem to w stanach jest to chyba kolejna "masówka" jednak 2 dzień z rzędu nie powinno być niespodzianki. Stawka 3/10 (w zeszłym tygodniu grałem na gosci co było bardzo opłacalne dlatego nie szaleje ze stawką - UCONN (4-0)) pozdrawiam kml
|
Do góry
|
|
|
|
#2622421 - 28/09/2008 00:51
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
@raiders_ Wylecz się z tych Ramsów, bo znowu będziesz klął  Starterem będzie Trent Green, może z nim się rozruszają, tak jak zmiana QB pomogła Vikings. Może... Tu jeszcze dochodzi co innego. Bulger stwierdzil, ze nie bedzie wiecej gral dla Linehana (trener Rams). Steven Jackson skrytykowal Linehana, twierdzac, ze to zla decyzja, i jemu i reszta zespolu nie jest szczesliwa, iz Bulger bedzie grzał ławe. Generalnie nieciekawa atmosfera
|
Do góry
|
|
|
|
#2623618 - 28/09/2008 16:37
[Re: raiders_]
|
Carpal Tunnel
|
Panowie co myslicie o :
DEN- KC na Broncos -9,5 dadza rade to pzreskoczyc? biorac pod uwage ostatnie wyczyny KC to ni powinno byc problemu ,ale ciagle mam pzred oczami ostatni mecz Denver z NO gdzie po swietnej 1 kwarcie i wysokim prowadzeniu zaczeli tarcic glupio punkty i w efekcie meczyli sie do samego konca Co o tym sadzicie ?
Kolejne spotkanie to NO -SF Saints z oslabieni , ale tydzien temu pokazali ze walczyc umia do samego konca .Ale jutro wystapia w roli faworyta i hendi -5 jak zagraja tak jak tydzien temu to SF padnie latwo. Z kolei 49ers dosc nieobliczalna druzyna ostatnie w spotaknia wygrane tydzien temu nad Lions( rywal slabiutki) ale ponad 30 pts zdobili
Co sadzicie o tych spotkaniach? Z Denver jest taki problem, że oni nie potrafią bronić w tym sezonie. Kansas wprawdzie nie powinni im przeszkodzić, ale jak trafią na mocniejszą obronę to mogą mieć już kłopot. Dzisiaj jednak jeszcze mogą pokryć handi. W drugim meczu bardziej bym się skłaniał do overa niż do wskazania jednej drużyny. Jak wspomniałeś 49ers to drużyna nieobliczalna, może sprawić niespodziankę.
|
Do góry
|
|
|
|
#2623879 - 28/09/2008 19:29
|
Carpal Tunnel
|
Carolina Panthers (-6.5) @ 1.901
Oglądałem mecz Caroliny z zeszłego tygodnia i trzeba przyznać, że ich defensywa gra bardzo agresywnie. Frerotte został 3 razy zsackowany a wielokrotnie musiał pospiesznie oddawać piłkę żeby do tego nie dopuścić. I to wszystko mimo tego, że Vikings w linii ofensywnej mają tak świetnych zawodników jak Hutchinson czy Birk. Dlatego myślę, że znacznie mniej doświadczony Matt Ryan nie będzie miał łatwego życia na rozegraniu. W ofensywie Panthers nieco zawodzą, ale mają sporo potencjału. Myślę, że wystarczy to na pokrycie handicapu.
Cincinnati Bengals (-3.5) @ 2.110
Wyżej pisałem o tym meczu. Myślę, że dla Cleveland sezon jest już stracony, ba wydaje mi się nawet, że część kibiców Clev życzyłaby sobie słabego występu Dereka Andersona, po to żeby coach mógł z czystym sumieniem postawić od następnego meczu na Brady'ego Quinna.
San Francisco 49ers / New Orleans Saints over 48 @ 1.952
Najwyższa linia w tym tygodniu, ale nie powinno być dużych problemów z jej przekroczeniem. Święci prowadzeni przez Breesa zawsze są bardzo groźni w ataku. Z kolei Niners grają schematami Mike'a Martza co zazwyczaj również oznacza sporą ilość punktów.
cdn.
|
Do góry
|
|
|
|
#2623914 - 28/09/2008 20:10
|
Carpal Tunnel
|
Buffalo Bills (-9) @ 2.070St. Louis jest w rozsypce, atmosfera nieciekawa jak wspominał lupus. Może być taka sytuacja, że zawodnicy zagrają na zwolnienie trenera. Bills młodzi i głodni sukcesu, choć handicap wysoki jak na mecz wyjazdowy. Washington Redskins (+10.5) @ 1.943Redskins to całkiem porządny zespół, myślę że mecz może być wyrównany chociaż raczej tego nie wygrają. Minnesota Vikings / Tennessee Titans under 36 @ 1.87Defense! 
|
Do góry
|
|
|
|
#2623985 - 28/09/2008 20:45
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/03/2004
|
Ghost masz jaja ze znowu zagrales mecz z uczestnictwem rames  ja dalem sobie spokoj z nimi ,bo opini i typo do tego spotkania od groma na necie wiec nie wiadomo w ktora stone isc. Ale jak mial bym juz grac to Over. Ale nie o tym chcialem Mecz Houston -jacksovile widzieliscie rozklad ostatnich pojedynkow pomiedzy tymi zespolami jak sie ulozyly zwyciestwa i porazki LWLWLWLWLW rzadna ekipa nie wygrala lub pzregrala 2 spotkan z rzedu . Z tej wyliczanki wynika ze w dzisiejszym meczu kolej na W Texas Wiec czemu nie dla zabawy za drobniaki WIN TEXAX @3,50 Jedni i drudzy nie powalaja skutecznoscia , chociaz Jagury zdecydowanym faworytem po pokonaniu w ost. kolejce Colts ..... zobaczymy jak z nich faworyt
|
Do góry
|
|
|
|
#2624521 - 29/09/2008 00:06
[Re: lupus]
|
Carpal Tunnel
|
Tampa Bay Buccaneers (-1) @ 1.855 Kansas City Chiefs (+9.5) @ 1.893 Denver Broncos / Kansas City Chiefs over 47 @ 1.943 Typy z internetu, do których się przekonałem  Zagram jednak na Chiefs. Dostają sporo punktów u siebie w domu, a Denver nie ma obrony. Larry Johnson odzyskuje formę, poza tym gorzej już chyba nie zagrają. Starczy, choć zastanawiam się jeszcze nad Oakland
|
Do góry
|
|
|
|
#2625869 - 29/09/2008 19:10
|
Carpal Tunnel
|
Wyjątkowo dobrze mi poszło w tym tygodniu. Dzisiaj ostatni mecz 4 kolejki. Po bardzo ofensywnych poniedziałkowych meczach w tym sezonie, pora na przystopowanie z liczbą punktów. Obrona Ravens wróciła do formy, oddają jedynie 161,5 jarda na mecz, świetnie funkcjonuje także ich gra biegowa. Ale grali oba mecze u siebie z drużynami słabymi a teraz muszą pojechać do bardzo groźnych Steelers. Wydaje mi się, że mają małe szanse na zwycięstwo i grałbym pewne PIT -5, ale jest jeden mały szkopuł. W Steelers nie zagra dziś Willie Parker, który jest bardzo ważnym ogniwem ofensywy. W związku z tym cała uwaga obrony Ravens będzie skupiona na Big Benie a to mu dobrze nie wróży. Jeśli rookie Mendenhall godnie zastąpi Parkera to Pitts wygra, jeśli nie, to może być różnie. Na razie się wstrzymam od typu, poczekam bliżej meczu na opinie innych.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|