#2574547 - 29/08/2008 17:51
Liga Mistrzów 2008/2009 - Grupa D - FC Liverpool, PSV, Olympique M, Atletico M.
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/09/2004
|
16/09 PSV TBD Atlético Philips Stadion, Eindhoven (NED) 16/09 Marseille TBD Liverpool Vélodrome, Marseille (FRA)
01/10 Liverpool 20:45 PSV Anfield, Liverpool (ENG) 01/10 Atlético 20:45 Marseille Vicente Calderón, Madrid (ESP)
22/10 Atlético TBD Liverpool Vicente Calderón, Madrid (ESP) 22/10 PSV TBD Marseille Philips Stadion, Eindhoven (NED)
04/11 Liverpool 20:45 Atlético Anfield, Liverpool (ENG) 04/11 Marseille 20:45 PSV Vélodrome, Marseille (FRA)
26/11 Atlético TBD PSV Vicente Calderón, Madrid (ESP) 26/11 Liverpool TBD Marseille Anfield, Liverpool (ENG)
09/12 PSV 20:45 Liverpool Philips Stadion, Eindhoven (NED) 09/12 Marseille 20:45 Atlético Vélodrome, Marseille (FRA)
|
Do góry
|
|
|
|
#2673715 - 22/10/2008 19:56
Re: Liga Mistrzów 2008/2009 - Grupa D - FC Liverpool, PSV, Olympique M, Atletico M.
[Re: Stalion]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/07/2007
|
PSV - MarsyliaW takim skłądzie wybiegnie dziś najprawdopodobniej drużyna gości. Marsylia: Mandanda - Bonnart, Zubar, Hilton, Taiwo - Cana, Cheyrou - Valbuena (ou Ziani), Ben Arfa, Koné - Niang. Hm ciężko tutaj przewidzieć under/over. Może być 1-0, 0-1, a równie dobrze 2-2, itp. Za underem przemawia słaby potencjał PSV w ataku. PSV w lidze wygrał 3-0 z Graafschap i 5-1 z Utrechtem, a tak to strzela po 1. Marsylia dość dobrze sobie radzi w ofensywie, formacja obronne obydwu druzyn rowniez nie sa monolitami. Wiec ciezko tutaj wytypowac under/over, są i za i przeciw. Jeszcze wczoraj duzo goli dzisiaj moze byc odwrotnie 
|
Do góry
|
|
|
|
#2674358 - 23/10/2008 01:42
Re: Liga Mistrzów 2008/2009 - Grupa D - FC Liverpool, PSV, Olympique M, Atletico M.
[Re: mura]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/07/2007
|
Analizowałem te wszystkie dzisiejsze spotkania i zdecydowałem sie zagrać over 2.5 w spotkaniu PSV - Marsylia. Początkowo nie byłem do konca przekonany, ale poczytałem troche i opinie kilku znajacych sie na rzeczy osob utwierdziły mnie aby grać na over 2.5 w tym spotkaniu.
|
Do góry
|
|
|
|
#2675610 - 23/10/2008 16:26
Re: Liga Mistrzów 2008/2009 - Grupa D - FC Liverpool, PSV, Olympique M, Atletico
[Re: Gaske]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2006
|
Mandanda był chyba wg L'Equipe bramkarzem tamtego sezonu w Ligue 1 . nie widzialem jak gra, ale widocznie do najgorszych nie nalezy. wszystko w temacie, zdarzało mu się puszczać takie bramki przy których ostatnie rewelacyjne interwencje Boruca to tylko maluczkie błędziki, takie plebiscyty mają to do siebie, że na pierwszy ogień idzie przede wszystkim marka zespołu i z garstki wybiera się tego "najlepszego" ciekawe kogo mieli wybrać, skoro we Francji dobrych bramkarzy po prostu nie ma, pół ligi GK nie jest biała, a nawet Lyon po G.Coupet wystawia jakieś firanki do bramki jedyny murzyn który potrafi bronić to Kameni, tylko że on gra w Hiszpanii
|
Do góry
|
|
|
|
#2701423 - 04/11/2008 04:01
Re: Liga Mistrzów 2008/2009 - Grupa D - FC Liverpool, PSV, Olympique M, Atletico
|
Carpal Tunnel
|
OM - PSV
klasyczne value na gości. kurs @5 to jakie nieporozumienie, niewspółmierne do szans, dlatego próbuję. całkiem niedawno w Eindhoven Psv nie dał najmniejszych szans Francuzom, nie tylko wygrywając 2-0 ale i wyraźnie dominując przez większą część meczu. nie bardzo wiem czemu na Stade Velodrome losy miałyby tak po prostu się odwrócić. kibice nie grają a Marsylia przeklęty klub niczym Atletico już tyle razy zawodzili swoich zagorzałych arabskich kibiców. karty w tej grupie i tak rozdane, pozostaje walka o 3 lokatę. na mnie do tej poru większe wrażenie zrobili Holendrzy. w lidze być może sytuacja sugeruje że to OM ma dużo większe szansę na zwycięstwo. niektóre wyniki PSV traktuję jako brak motywacji w słabej lidze. francuska poziomem nieco wyżej, ale póki będzie w niej więcej kolorowych, którzy po prostu mniej myślą na murawie, to pewnej granicy nie przekroczą. OM zbłaźniło się niedawno u siebie ulegając PSG (w drugiej połowie klasyczny nokaut 0-3). słaby bramkarz, pełno błędów w obronie i często gęsto jakiś paraliż wdziera się w umiejętnosci napastników. PSV z kilkoma ciekawymi młodzieniaszkami, myślę ze powalczą. ciekawa konfrontacja na ławce trenerskiej holendersko - belgijska (Stevens silnie związany z psv przecież większośc kariery piłkarskiej tam spędził, Gerets belgijska szkoła ale kilka sezonów prowadził PSV).
|
Do góry
|
|
|
|
#2701659 - 04/11/2008 04:54
|
member
Meldunek: 17/07/2006
|
"niektóre wyniki PSV traktuję jako brak motywacji w słabej lidze." sprawdz dokladnie czemu psv tak slabo gra. jakos to slabe Atletico wedlug ciebie nie dalo zadnych szans psv i gladko ich pokonalo na wyjezdzie 3:0 liverpool tez im nie dal zadnych szans, a marseille walczylo na rowni z nimi "francuska poziomem nieco wyżej, ale póki będzie w niej więcej kolorowych, którzy po prostu mniej myślą na murawie, to pewnej granicy nie przekroczą." a holandia przeskakuje? jakos w ostatnim czasie ta liga idzie w dol i to samo sie dzieje tez z francuska, wiec to nie ma nic do rzeczy "OM zbłaźniło się niedawno u siebie ulegając PSG (w drugiej połowie klasyczny nokaut 0-3). słaby bramkarz," marseille przewazalo przez caly mecz, a gosciom udaly sie kontry, to byl wypadek przy pracy, bo psg przegralo dwa nastepne mecze w lidze slaby bramkarz?  widac ze nie masz pojecia o czym piszesz typ popieram, bo to duzy value 
|
Do góry
|
|
|
|
#2701758 - 04/11/2008 05:25
[Re: picio]
|
Carpal Tunnel
|
"niektóre wyniki PSV traktuję jako brak motywacji w słabej lidze." tu miałem na myśli to: PSV - Roda 2:3 Breda - PSV 2:1 tak samo jak i nikłe wygrane z Volendam czy Spartą po 1:0 zdobycie już któregoś tytułu z rzędu zapewne rozleniwia. jakos to slabe Atletico wedlug ciebie nie dalo zadnych szans psv i gladko ich pokonalo na wyjezdzie 3:0 liverpool tez im nie dal zadnych szans, a marseille walczylo na rowni z nimi Atletico przeklęte bo od lat mają kasę, talenty, aspiracje i się błaźnią w lidze!!! miałem na myśli lokalną rywalizację i analogię do OM bo u nich jest to samo a od lat dostają łomot od Lyonu !!!! psv-atlecio 0:3 hmm rozmiary porażki zdziwiły, zwycięstwo gości w ogóle bo sam to grałem  i ten mecz był żałosny w wykonaniu gości - to fakt zresztą ja o Atletico pisałem w tym sezonie w superlatywach więc ich postawa w lidze po raz kolejny rozczarowuje i mnie. natomiast karty w grupie rozdane jak pisałem. natomiast czy Marsylia grała w Eindhoven jak równy z równym?? LOL, bez komentarza. "francuska poziomem nieco wyżej, ale póki będzie w niej więcej kolorowych, którzy po prostu mniej myślą na murawie, to pewnej granicy nie przekroczą." a holandia przeskakuje? jakos w ostatnim czasie ta liga idzie w dol i to samo sie dzieje tez z francuska, wiec to nie ma nic do rzeczyjak Cie tak bardzo razi moja mała dygresja to napisz skargę do Conrada albo napisz do mnie priv, jeśli jesteś tak skrupulatny by piętnować każdą wypowiedź marseille przewazalo przez caly mecz, a gosciom udaly sie kontry, to byl wypadek przy pracy, bo psg przegralo dwa nastepne mecze w lidze hm... zajeżdża mi tu tłumaczeniem się. wynik poszedłw świat. 4 bramy u siebie stracić w takim meczu to wstyd, zwłaszcza prowadząc do przerwy. zresztą czy ja pisałem że PSG grało lepiej? napisałem że się zbłaźnili i to jest fakt, żeby od leszczy u siebie dostać łomot i 4 bramki  cóż, przepraszam że mam własne zdanie i nie kieruje się plebiscytami, zresztą patrz wyżej. -- a tak w ogóle.. kolejny atak "dwukontowca" na moją osobę?
|
Do góry
|
|
|
|
#2701864 - 04/11/2008 05:53
|
member
|
"zdobycie już któregoś tytułu z rzędu zapewne rozleniwia." lyon we francji nie ma z tym problemu  "Atletico przeklęte bo od lat mają kasę, talenty, aspiracje i się błaźnią w lidze!!!" ale nie przeszkodzilo im to w latwym pokonaniu psv i to na wyjezdzie, wiec to nie pasuje "miałem na myśli lokalną rywalizację i analogię do OM bo u nich jest to samo a od lat dostają łomot od Lyonu !!!!" dwa ostatnie mecze wygralo marseille "natomiast czy Marsylia grała w Eindhoven jak równy z równym?? LOL, bez komentarza." ja tego nie napisalem, mi chodzilo o to ze porownujesz marseille do atletico, a to atletico nie dalo zadnych szans psv "jak Cie tak bardzo razi moja mała dygresja to napisz skargę do Conrada albo napisz do mnie priv, jeśli jesteś tak skrupulatny by piętnować każdą wypowiedź" jaka skarge i po co??? nie kazda pietnuje, tylko te z ktorymi sie nie zgadzam "hm... zajeżdża mi tu tłumaczeniem się. wynik poszedłw świat. 4 bramy u siebie stracić w takim meczu to wstyd, zwłaszcza prowadząc do przerwy. zresztą czy ja pisałem że PSG grało lepiej? napisałem że się zbłaźnili i to jest fakt, żeby od leszczy u siebie dostać łomot i 4 bramki \:D" jakim tlumaczeniem sie???? dopiero dzis zobaczylem ostatnie wyniki psg  mu wygralo w tamtym roku lm a ostatnio stracilo 3 bramki z beniaminkiem "cóż, przepraszam że mam własne zdanie i nie kieruje się plebiscytami, zresztą patrz wyżej." to czym sie kierujesz?? takich plebiscytow za nic sie nie wygrywa "a tak w ogóle.. kolejny atak "dwukontowca" na moją osobę? " jakiego dwukontowca? to zaden atak na ciebie tylko przedstawiam swoje zdanie nie chcialem cie atakowac 
|
Do góry
|
|
|
|
#2701920 - 04/11/2008 06:06
[Re: picio]
|
Carpal Tunnel
|
ok, tak krótko, już dziś czasu nie mam, chyba po prostu niejasno się wyraziłem/nie zrozumiałeś mnie. żeby nie było: Atletico > PSV/OM to bez dwóch zdań !!! PSV-OM hmmmm? raczej remisowo ze wskazaniem na którąś stronę w zależności od dyspozycji dnia, wobec pewnego 2:0 w Holandii kurs @5 uważam za przeszacowany. liga francuska>liga holenderska to też jasne Lyon fenomen a brak konkurencji w kraju (czy ze strony PSG, Monaco, Marsylii, Bordeaux czy innych) raczej dobrze o lidze nie świadczy. 7 majstrów z rzędu PSV troszkę dłużej się musi męczyć z Ajaxami, Fejenordami czy Alkmarami  klątwa Atletico dotyczyła krajowego podwórka. pozostałych uszczypliwości i kontr nie komentuje, troszkę nie ten pułap. pozdro 
|
Do góry
|
|
|
|
#2701932 - 04/11/2008 06:12
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
Atletico przeklęte bo od lat mają kasę, talenty, aspiracje i się błaźnią w lidze!!!
Niezly pasztet ,w dodatku jeszcze wykrzyczany  Strata 3 bramek w 8 minut na Camp Nou. Blazenada ? Moze ,tylko takie mecze zdarzaja sie raz na nascie lat. Derby Madrytu widziales ? Po tym co piszesz ,watpie. Atletico bylo ekipa zdecydowanie lepsza ,ale fart byl po stronie rywala. Trzeci mecz na szczycie - remis z Villarealem. w dziesiatke wyciagneli na 4:4. Atletico nie ma talentow wlasnego chowu ,oni talenty kupuja ,a co sie tyczy kasy to przez ostatnie 3 lata nie bylo z tym u nich rozowo. I zeby nie bylo calkiem OT. Remis w meczu Marsylii z PSV. A tak na marginesie ,to obecnosc tych dwoch ekip w CL odzwierciedla tylko ,ze ta "liga" sie stacza 
|
Do góry
|
|
|
|
#2701993 - 04/11/2008 06:41
[Re: Amkwish]
|
member
|
stoczyla sie w tamtym sezonie gdy grala valencia  po grupach tylko barcelona cudem sie utrzymala, bo grala ze slabymi celticiem i schalke przypomne ze 2 sezony wczesniej w cwiercfinale gralo psv po ograniu arsenalu, a valencia bardzo szczesliwie pokonala inter, ktory w lm gra slabo jesli obecnosc psv stacza ta lige to co mozna powiedziec o hiszpanskich zespolach? 
|
Do góry
|
|
|
|
#2701995 - 04/11/2008 06:41
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/01/2005
|
To ja moze napisze o drugim meczu w tej grupie  Liverpool - Atletico trudno jednoznacznie wskazac mi tu zwyciezce tego spotkania,ale typ na over 2,5 chodzi mi juz od dawna po glowie. Liverpool u siebie bedzie moim zdaniem bardziej nacieral,a limit pecha wykorzystal juz chyba w sobote przegrywajac z Kogutami, jednoczesnie marnujac wiele dogodnych okazji. Z drugiej strony jakos ciezko mi sobie wyobrazic Atletico nie strzelajace gola. Warto dodac,ze juz w pierwszym spotkaniu tych ekip bylo mnostwo sytuacji do ustrzelenia overa,ale wtedy troche przeszkodzil sedzia. Tym razem wydaje mi sie,ze bedzie inaczej... Over 2,5 7/10 over 3,5 4/10 PS. OM - PSV jak dla mnie no bet, obie druzyny nic specjalnego nie prezentuja...
|
Do góry
|
|
|
|
#2702321 - 04/11/2008 17:32
[Re: MagiK]
|
Carpal Tunnel
|
masz pecha Amk bo oglądałem derby  i co widziałem? ano gol w 30sek dla Realu a minutę później mogło być już 2-0 (brakło centymetrów - poprzeczka) potem ABSOLUTNA DOMINACJA Realu, kilka bardzo groźnych akcji, z czego 1 lub 2 (aż nie pamiętam ale co najmniej 1) sędzia NIE UZNAł PRAWIDłOWEJ BRAMKI dla Królewskich. potem jeszcze przerwałakcje gdy Real wychodził sam na sam (nie zastosował przywileju korzyści) ogólnie w cały ten pojedynek wplątał się (a raczej wplątali) beznadziejni sędziowie, dawno tak słabych nie widziałem, notoryczne pomyłki faule, spalone, czerwone kartki, jednym słowem masakra. w 2 połowie Atletico się obudziło i miało wiecej z gry, ale Real również stwarzal świetne okazje na gole. nie dziwie sie że Atletico bardziej chcialo, w końcu Real prowadził i nie musiał narzucac tempa. w sumie remis byłby sprawiedliwy, wyrównali późno a potem dali sobie jeszcze wcisnac na koniec z karnego po fatalnym błędzie. jeden powie pech, ja to nazywam klątwą. z Realem po raz kolejny stracili bramkę na samym początku spotkania, a meczu nie wygrali z nimi od 1999 roku, jak na derby i zespół tej klasy to wstyd, w miedzyczasie ośmieszał ich np. Seedorf strzelając Molinie bramkę z połowy zresztą Atletico jest lepem na ciekawe mecze vide ostatni pojedynek 4-4 z Villareal (nie ogladalem, ale brawo), gdy grał Torres mieli patent na Barcę, tak jak kiedyś Valencia z Angulo i Hectorem Cuperem regularnie zdobywała Camp Nou. ale Atletico zdarzyło się choćby 0-6 u siebie z Barcą całkiem niedawno  żeby nie bylo- mi jest przykro bo kibicuję Atletico, pamietam jeszcze czasy gdy w ataku brylował Hasselbaink i to był bodajże pierwszy Murzyn w klubie, bo wczesniej kibice nie pozwolili na to by ktoś o ciemnym kolorze skóry grał dla Atletico (tak samo jak przez lata w Rangersach nie grał żaden katolik) ja jednak kibicowałem i kibicuję Atletico, z tego względu że mając za międzą tak wielkiego rywala, będąc sportowo zawsze w jego cieniu, kibice są liczni i fanatyczni, dlatego też w innych derbach Europy kibicuję właśnie takim klubom: Everton , the Citizens, Ac Torino, Verona czy tsv 1860. sorry za OT, ale cóż chyba i tak nie ma za co przepraszać, piłka nożna jest najpopularniejszym sportem na świecie a w Stadionie Pilarskim poza nielicznymi wyjątkami - nic się nie dzieje. -- racja - remis może być, tak samo jak i win OM, niemniej @5 na Psv to przesada. w drugim meczu tej grupy nie zdziwię się na kolejne bts i 1-1.
|
Do góry
|
|
|
|
#2702911 - 05/11/2008 00:38
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/09/2004
|
Derby Madrytu widziales ? Po tym co piszesz ,watpie. Atletico bylo ekipa zdecydowanie lepsza ,ale fart byl po stronie rywala.
 Amkwish z całym szacunkiem dla Twojej osoby. Nie wypisuj takich głupot! Przepraszam za OT.
|
Do góry
|
|
|
|
#2702931 - 05/11/2008 00:44
[Re: kfjatek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
Derby Madrytu widziales ? Po tym co piszesz ,watpie. Atletico bylo ekipa zdecydowanie lepsza ,ale fart byl po stronie rywala.
 Amkwish z całym szacunkiem dla Twojej osoby. Nie wypisuj takich głupot! Przepraszam za OT. Jasne Kwiatek ,jestes blizej niz ja ,widzisz i wiesz wiecej ,potrafisz ocenic lepiej ,nawet nie osmielałbym sie dyskutowac  Racja ,nie powinienem pisac o hiszpańskiej piłce ,wezme to sobie do serca i przerzuce sie na trotting. Masz pecha amk ,bo oglądałem derby - podpisano MURAO ja p....... wszystko u Ciebie w porzadku ?  Jak Mura oglada mecz to wszyscy musza uwazać tak jak ON ,nie masz prawa do innej oceny. Śmieszne tylko jest to ,ze wysmiewasz sie z mojej opinii ,a potem sam piszesz ,ze "remis byłby sprawiedliwy" - rozdwojenie jaźni ? Rozumiem wobec tego ,ze gdy pytasz "amk ,co tam na dzis z hiszpańskiej" to pytasz po to ,by zagrywac odwrotnie  AMEN !
Edited by amkwish (05/11/2008 00:54)
|
Do góry
|
|
|
|
|
|