Strona 4 z 15 < 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 >
Opcje tematu
#2607745 - 19/09/2008 06:48 Re: Futbol Amerykański 2008 - NFL & NCAAF [Re: Ghost]
raiders_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/03/2004
Panowie jakies ciekawe doniesienia z druzyn NFL przed 3 kolejka ? jakies znaczace oslabienia lub powroty?

Macie na oku jakies ciekawe typki ?

Co myslicie o JAC-IND spotkalem wiele opini ze w tym meczu murowany Under 41,5 no i wielu typuje wtope Colts w calym meczu... co o tym myslicie ?

Do góry
Bonus: Unibet
#2608365 - 19/09/2008 21:48 Re: Futbol Amerykański 2008 - NFL & NCAAF [Re: raiders_]
Fab Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/01/2008
Week 3, czas coś skrobnąć ;\)

Atlanta Falcons (-4);(-5.5) różnie było/jest. QB Tyler Thigpen dla Chiefs, wybaczcie ale z nim to offense nie istnieje + RB Larry Johnson słabo się prezentujący jak na jego możliwości. Falcons z niezłym ogórem na QB Ryanem(z Lions dobre spotkanie). Stabilna gra w ich wykonaniu powinna pozwolić spokojnie to wygrać.

Broncos -5.5 WR Marques Colston ciągle poza grą, defensywa New Orleans Saints w porównaniu z offense Broncos, na korzyść tych drugich + niezła obrona Denver & home match.

Cleveland Browns (+2.5). Nie widzi mi się gra Ravens ot tak ;\)

St. Louis Rams (+11)
wiadomo jak St. Louis się prezentuję, ale 11! na możliwości Seattle Seahawks. Mimo wszystko offense Rams wygląda lepiej.

Tennessee Titans (-5) Tennessee z ich grą powinni na luzie powieźć Houston. Obrona Texans nie powinna być wstanie przeciwstawić się atakom Titans. Chris Johnson z przodu swoje powinien zdobyć.

Poza tym to co pisałRaiders, Under JAC-IND staje się masówką powoli.

Do góry
#2608556 - 20/09/2008 00:24 Re: Futbol Amerykański 2008 - NFL & NCAAF [Re: Fab]
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/02/2003
Mi też pierwsze co do głowy przyszło w związku z meczem Indiany to under. Oba teamy zawodzą na początku sezonu. Gra biegowa nie istnieje ani w jednym ani w drugim (28 i 32 miejsce). Średnia Colts w obu meczach to zaledwie 39 jardów, Jaguars niewiele lepiej. Dodatkowo kontuzje w liniach ofensywnych obu drużyn, powodują, że na razie ciężko będzie im te wyniki poprawić. Dlatego uważam, że będą musieli zagrać odważniej podaniami. Tutaj Colts wypada już całkiem przyzwoicie, bo Manning powoli wraca do formy. Jaguars może też się obudzą, bo rywale zagrają bez najlepszego defensora ubiegłego sezonu Boba Sandersa. Także ten under wcale już nie wygląda tak dobrze.

=========

Tak jak napisał Fab, coach Kansas zdecydował, że na pozycji QB wystartuje Tyler Thigpen. Zobaczymy co pokaże.

Zmiana QB również w Minnesocie, w której wreszcie zauważyli, że Tarvaris Jackson chyba przestał się rozwijać jako rozgrywający i jest zwyczajnie słaby. Jego miejsce zajmie doświadczony Gus Frerotte, a Vikings pewnie poszukają QB w następnym drafcie.

Dwie kontuzje najlepszych RB ubiegłego sezonu. Ani Adrian Peterson z Vikings, ani LaDainian Tomlinson z Chargers, nie trenowali w czwartek. Pewnie obaj mimo to zagrają, ale na ile procent? Tomlinson gra z kontuzją od początku sezonu, i gra bardzo słabo w stosunku do tego, do czego nas przyzwyczaił.

Do góry
#2608569 - 20/09/2008 00:29 Re: Futbol Amerykański 2008 - NFL & NCAAF [Re: Ghost]
Ludwiczek Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 27/08/2007
Kolejka nieco łatwa do typowania - ja na sam początek widze 3 picki - Atlanta -5.5 [6/10] - tragedia to co grało Kansas tydzień temu. Falcons takie słabe nie są , ale pod uwagę warto wziąść to że jak Kansas przy słabym passingu grało jeszcze dobrze biegiem to teraz i to leży i to , przykład z ostatniego meczu - 2 INT , 1 TD [ostatnia kwarta] , 5 sacków oraz ''super'' bilans w postaci 14 celnych podań na 33 Thipgena , który prawdopodobnie będzie starterem , rushing - dno - Jonhson ledwo 22 yardów na 12 podań - nie porównuje do Oakland , bo to epoka świetlna z McFaddenem w ostatnim meczu , który rośnie na gwiazdę , mimo że jest rookie.
Atlanta też nie zachwyciła - Ryan - ich QB z tegorocznego draftu - pick nr 1 - 2 INT + 4 sacki + Rating 29.6. Pierwszy mecz udany - drugi katastrofa jednym słowem
Punkty zdobywane przez FG też dobrze nie wróżą.
Ale po ostatnim meczu moim zdaniem Atlanta wygra - dodatkowy plus , że grają w domu.
I jeszcze jedna sprawa - w lidze Atlanta pod względem zdobywania yardów na mecz i yardów biegowych jest w czołówce - ale w sporym stopniu to zasługa pierwszego wygranego meczu z Lions.

Drugi pick na moje oko to Titans -5 [8/10] - z takiem kursem w Pinie [2.02] to brać i grac i o nic nie pytać. Titans przy odrobinie szczęście przed bye w 6 kolejce mogą mieć ładny bilans.
8.5 traconych punktów na mecz , 60 yardów biegowych oraz 141.5 passingowych to świetny wynik , mimo , że rywale byli mocni na swój sposób - Jaguars i Bengals.
Titans to głownie defensywa , która jak narazie gra dobrze - 4 INT robi swoje - po 2 przechwycone podania od Palmera i Garrarda - co ciekawsze w zeszłym sezonie - bardzo udanym dla Jaguars Garrard miał tylko 3 INT.
Udana gra Chris Johnson oraz LenDale White w biegu oraz przyzwoita gra rezerowowego QB Collinsa dają szanse na zwycięstwo.
Oglądałem mecz z Pittsburghiem - Houston z takim offensem i deffensem mogą sie modlić by wygrać 4 mecze w tym sezonie - jakby nie odpuszczenie Pittsburghu to cieńko by to wyglądało.
Houston ma ten plus , że odpoczywali sobie , bo huragan Ike musiał poszaleć.

3 mecz to spory dog - Rams +9.5 [1/10]
Ilu Seattle ma zdrowych WR ??

Do góry
#2608581 - 20/09/2008 00:33 Re: Futbol Amerykański 2008 - NFL & NCAAF [Re: Ludwiczek]
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Ludwiczek

Ilu Seattle ma zdrowych WR ??

No jak Koren Robinson, akurat nie będzie miał imprezy przed meczem, to ze dwóch się znajdzie \:D

Do góry
#2609117 - 20/09/2008 04:22 Re: Futbol Amerykański 2008 - NFL & NCAAF [Re: Ghost]
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Czas znowu zmierzyć się z NCAA

Dzisiaj jest jeden mecz. Baylor z bardzo dobrym, ale młodym i mało doświadczonym QB, przyjeżdża do Connecticut, które znane jest z mocnej obrony. Linia wysoka, a tyle punktów nie powinno paść.

Baylor / Connecticut under 51,5 @ 1.952

Do góry
#2609240 - 20/09/2008 05:39 Re: Futbol Amerykański 2008 - NFL & NCAAF [Re: Ghost]
raiders_ Offline
Carpal Tunnel

Pzregladam oferte na 3 kolejke i chodza mi po glowie 3 dogi mianowicie

DETROIT(8/10) - Lions zaczeli fatalnie sezon w obu meczach 2 polowe nic nie graja zaczynaja dopiero gonc w 2 polowie spotkania jak juz sa bliskow wyrownaia ,nastepuje zalamanie ,brak zimnej krwi traca pilke i punkty.Jednak sadze ze SF jest slasza ekipa niz LIONS i mimo wygranej SF w Seattle w niedziele KITNA powinien odnotowac pierwszy WIN w tym sezonie

STL RAMS(7/10) - jakos ciagle wieze w ta ekipe i jesli maja wygrac to najblizszy rywal jest najodpowiedniejszy do tego.lezacego w prawdzie sie nie kopie ale Rams powinni wykorzystac sytuacje i skopac tylki oslabionym SEAHOWKS

OKLAND & +9,5(5/10) po ostanim pokaze w KAnsas druzyna napewno jest nabuzoana i beda chcieli pokazac ze to nie przypadek ze wygrali

No i JACKSONVILE (6/10)-wygrana \:\)
Dwa pierwsze typy 8/10

Do góry
#2609254 - 20/09/2008 05:56 Re: Futbol Amerykański 2008 - NFL & NCAAF [Re: raiders_]
raiders_ Offline
Carpal Tunnel

Panowie a to zeby lepiej sie myslalo tad typaki do 3 kolejki \:\)

Do góry
#2609293 - 20/09/2008 06:56 Re: Futbol Amerykański 2008 - NFL & NCAAF [Re: raiders_]
kamil#15 Offline
veteran

Meldunek: 05/03/2005
Baylor / Connecticut under 51,5

W tym meczu granie undera zdecydowanie jest najlepszą opcją jednak tylko jeśli bierzemy pod uwagę charakterystykę gry obydwu zespołów - a mianowicie grę biegową. Dodatkowo na uwagę zasługuje solidna obrona gospodarzy i statystyki traconych punktów. Jednak z tego co przeczytałem na stronie i forum covers under jest chyba najbardziej popularnym zakładem dzisiejszego wieczoru a więc pomimo, że wszystko z pozoru wygląda przejrzyście będzie to naprawdę cieężki mecz do wytypowania. Teoretycznie Connecticut Huskies powinni z łatwością ograć Baylor Bears. Po pierwsze jest to pierwszy mecz gości poza własnym stadionem, po drugie gospodarze do tej pory odnieśli 3 zwycięstwa z czego 2 bardzo imponujące, po trzecie w zespole Huskies na pozycji running back występuje Donald Brown II, zawodnik który w ostatniej kolejce zdobył aż 206 jardów grą biegową.
Na uwagę załugują jednak fakt iż na przekór statystykom linia handicapu spadała z 14,5 do 12,5 czyli gracze chyba wolą handi na gości.

Co więc można o tym myśleć naprawdę nie wiem, jakby nie patrzeć to z każdej strony pojawia się ryzyko i w moich oczach nawet ten under nie wygląda wcale na tak oczywisty. Tak na prawdę nie wiemy jak zachowają się goście poza domem a gospodarze w zeszłym sezonie chyba ani razu nie przegrali u siebie. Albo mecz będzie na styku i podnie ten UNDER albo Connecticut "pojedzie" ostro z Baylor i linia "pęknie".

Podsumowując: intuicyjnie gram Baylor - Powyżej 19.5 z bet365 ale za stawkę symboliczną 2/10. Wierzę w tego młodego QB Bears - Roberta Griffina.

pozdrawiam kml

Do góry
#2609393 - 20/09/2008 16:08 Re: Futbol Amerykański 2008 - NFL & NCAAF [Re: kamil#15]
Ghost Offline
Carpal Tunnel

@Kamil#15
Szkoda, że nie napisałeś tego posta przed moim \:\( Mam nadzieję, że zarzucisz coś na dziś, bo widzę że masz sposób na tą ligę.

Robert Griffin zagrał świetnie, bez kompleksów i jeszcze o nim będzie głośno.

Dzisiaj ciąg dalszy mojej drogi przez mękę... \:\(

Do góry
#2609792 - 20/09/2008 22:23 Re: Futbol Amerykański 2008 - NFL & NCAAF [Re: Ghost]
Ghost Offline
Carpal Tunnel

May the force be with me...

Florida Atlantic (+7) @ 1.926
Purdue (-10) @ 1.952
Troy (+21) @ 1.952
NC State (+7) @ 1.935
Ul Monroe (+6) @ 1.990
North Carolina (-3.5) @ 1.926
Michigan State (-8.5) @ 1.926
Boise State (+10) @ 1.990
Tennessee U (+7.5) @ 1.935

Typy zebrane od najlepszych specjalistów, oby przyniosły efekt

Do góry
#2610422 - 21/09/2008 02:20 Re: Futbol Amerykański 2008 - NFL & NCAAF [Re: Ghost]
kamil#15 Offline
veteran

Originally Posted By: Ghost
bo widzę że masz sposób na tą ligę.

hahaha, spoko ale to chyba szczęście \:\)
czuję się teraz zobowiązany, żeby coś trafić \:\)

Zacznę może od typu:
Boise State - Oregon over52/1,9
Po pierwsze Oregon jest 4 ofensywną ekipą w lidze a swoją grą prezentuje naprawdę wysoki poziom i statystycznie ich zwycięstwo nie powinno budzić większych wątpliwości. Co prawda ich podstawowy QB Justin Roper nie jest w pełni sił co przemawiało by za dodatnim handi na Boise jednak według mnie jego zmiennik Jeremiah Masoli jest zdecydowanie w stanie poprowadzić Oregon do wysokiego zwycięstwa. Jeśli nawet nie udało by się pokryć handi to powinno paść sporo punktów a Boise powinno dołożyć 2-3 TD.
Podsumowując nie wiem jak bedzie z handi ale over jest dla mnie najpardzie prawdopodobny.

zauważyłem, że w graniu NCAAF najbardziej opłaca się podawać 2-3 typy na kolejkę gdyż wyniki potrafią być bardzo zaskakujące

pozdrawiam a to był typ pod presją wyniku

Do góry
#2610436 - 21/09/2008 02:24 Re: Futbol Amerykański 2008 - NFL & NCAAF [Re: kamil#15]
kamil#15 Offline
veteran

i taki mały UNDERDOG

Auburn - LSU
N 21/09/08 01:30 (CET)
typ:1
kurs:2,05
bet365 oczywiście

Do góry
#2610950 - 21/09/2008 05:19 Re: Futbol Amerykański 2008 - NFL & NCAAF [Re: kamil#15]
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Ja nie potrafię w NCAA zagrać tylko 2-3 typów ;\)

Auburn (+2) @ 1.990
Wake Forest (+4.5) @ 2.000
New Mexico (+10) @ 1.990
Arizona State (+7) @ 1.909
San Jose State (+7) @ 1.990
South Florida (-29.5) @ 1.926

No, starczy...

Do góry
#2610952 - 21/09/2008 05:20 Re: Futbol Amerykański 2008 - NFL & NCAAF [Re: Ghost]
Ghost Offline
Carpal Tunnel

A nie, jeszcze jeden pominąłem

Iowa State (+2.5) @ 1.935

Do góry
#2611288 - 21/09/2008 19:30 Re: Futbol Amerykański 2008 - NFL & NCAAF [Re: Ghost]
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Dobra od przyszłego tygodnia całkowicie zmieniam typowanie NCAA, bo to jest porażka jakaś.

Na szczęście dzisiaj jest NFL

Krótki opis niektórych meczów

Oakland - Buffalo

Zdecydowanym faworytem buków jest Buffalo i trudno się temu dziwić. Bills rozpoczęli sezon w znakomitym stylu, wygrywając pewnie dwa mecze (choć fakt, że z drużynami osłabionymi kontuzjami). Ale ich defensywa wzmocniona Marcusem Stroudem jest jedną z lepszych w lidze, a special teams jest chyba najlepszą taką formacją w NFL, co pokazali przede wszystkim w pierwszym meczu. W ofensywie RB Marshawn Lynch zapewnia wysoki poziom, a QB Trent Edwards zaczyna chyba się rozwijać w odpowiednim kierunku i gra naprawdę solidnie. Prawdę mówiąc grałbym grubo Bills nawet z tak dużym handicapem, ale po ostatnim pokazie McFaddena z Raiders troszkę się mój zapał ostudził. Oakland wygrało 4 ostatnie mecze z Bills ale poprzedni był w 2005 roku. Na razie ten mecz odpuszczam.

cdn...

Do góry
#2611585 - 21/09/2008 21:30 Re: Futbol Amerykański 2008 - NFL & NCAAF [Re: Ghost]
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Kansas City - Atlanta

Jak już pisałem wcześniej Kansas gra straszny piach, nie działa dobrze ani ofensywa ani defensywa. Larry Johnson jest bez formy, na rozegraniu grają ludzie praktycznie z ulicy. Jednak Atlanta ma też swoje problemy. Matt Ryan jako rookie będzie z pewnością grał bardzo nierówno, dobre występy (jak w 1 meczu) przeplatając ze złymi (jak w drugim, gdzie zaliczył 2 przechwyty i tylko 39% celności podań). Gra biegowa, która świetnie na razie wypada w statystykach, nie wyglądała już dobrze przeciwko lepszej obronie niż ma Detroit (Detroit i defensywa \:D ). Oba teamy należą do najmłodszych i najmniej doświadczonych w NFL, a z takimi to nigdy nie wiadomo co mogą odwalić. Kansas ma 11 porażek z rzędu.

Cincinnati – NY Giants
Tu nie powinno być niespodzianki. Giants grają jak na mistrzów przystało, przed sezonem wydawało się, że mogą mieć problemy z defensywą, ale okazało się, że nie ma żadnych. Bengals z kolei grają koszmarnie, zwłaszcza w ofensywie. Mimo wielkiego potencjału zdobyli w 2 meczach ledwie 17 punktów. Ich jedynym usprawiedliwieniem jest to, że grali przeciwko obronom nr 1 (Ravens) i 2 (Titans). Teraz zagrają z defensywą nr 3.

Typy później, cdn...

Do góry
#2612114 - 22/09/2008 00:24 Re: Futbol Amerykański 2008 - NFL & NCAAF [Re: Ghost]
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
Nie mialem czasu wiec koncze ;\)

AFC West

1) an Diego Chargers 11-5 5-1
2) Denver Broncos 7-9 3-3
3) Oakland Raiders 4-12 2-4
4) Kansas City Chiefs 4-12 2-4

San Diego Chargers

Odeszli :RB Michael Turner; CB Drayton Florence; S Marlon McCree.
Przyszli : LB Derek Smith; OT L.J. Shelton; CB Antoine Cason; RB Jacob Hester.

Ich slabymi stronami sa moim zdaniem mimo wszystko QB Rivers oraz po odejsciu Turnera, oprocz LT brak dobrych RB.
Ale Chargers grajac w przecietnej dywizji powinni bez problemu ja wygrac i zapewnic sobie awans do PO.

Denver Broncos

Odeszli : K Jason Elam; C Chris Myers; WR Javon Walker.
Przyszli:DT Dewayne Robertson; LB Niko Koutouvides; C Casey Weigman; LB Boss Bailey; WR Eddie Royal; T Ryan Clady.

Mloda, utalentowana druzyna, ale chyba jeszcze nie gotowa aby powalczyc z San Diego o zwyciestwo w dywizji.

Oakland Raiders

Odeszli : DE Chris Clemons; WR Jerry Porter; DT Warren Sapp; CB Fabian Washington; WR Drew Carter
Przyszli : CB DeAngelo Hall; T Kwame Harris; C John Wade; DE Kalimba Edwards; WR Javon Walker; S Gibril Wilson; RB Darren McFadden.

Druzyna w przebudowie, Russel narazie zawodzi, po 1szym spotkaniu juz mowilo, sie, ze trener poleci, ale II kolejka go uratowala (ale na jak dlugo?).
Biorac pod uwage, ze w dywizji maja KC, jest szansa osbic sie od dna

Kansas City Chiefs

Odeszli: DE Jared Allen; TE Jason Dunn; C Casey Wiegmann, WR Eddie Kennison
Przyszli: WR Devard Darling, OLB Demorrio Williams; DT Glenn Dorsey; T Brandon Albert; WR Will Franklin

Kolejna druzyna w totalnej przebudowie, bedzie PO, tylko jesli jakis huaragan przeszedlby nad pozostalymi zespolami z dywizji. \:D

Do góry
#2612120 - 22/09/2008 00:27 Re: Futbol Amerykański 2008 - NFL & NCAAF [Re: Ghost]
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Kiedy patrzyłem po raz pierwszy na kursy na tą kolejkę, wydawała mi się bardzo prosta. Teraz, kiedy musiałem wybrać 5 typów do konkursu, okazało się to trudnym zadaniem.

Detroit Lions / San Francisco 49ers over 47 @ 1.971

Linia wydaje się być zdecydowanie za niska, biorąc pod uwagę możliwości ofensywne i defensywne jednych i drugich. Detroit ma dobry atak i żadnej obrony. Koordynatorem ofensywy 49ers jest niejaki Mike Martz, doskonale znany z tworzenia potęg ofensywnych (wcześniej pracował w Detroit właśnie). Tymczasem defensywa dość podejrzana, bo jak można inaczej określić sytuację, w której Seattle bez WR rzuca im 30 punktów? Tylko że najdziwniejsze jest to, że ta linia taka niska. Podejrzane...

Cleveland Browns / Baltimore Ravens under 37,5 @ 1.909

Oglądałem dzisiaj kawałek meczu Browns z zeszłej kolejki i muszę przyznać, że grali całkiem nieźle w defensywie. O obronę Ravens nie trzeba się martwić, od paru lat to jedyne co u nich dobre.

Tennessee Titans (-4.5) @ 1.917

Tu miałem spore wątpliwości, bo Texans tak naprawdę nie wiadomo na co stać. Grali tylko jeden mecz, gdzie wprawdzie się nie popisali, ale mają potencjał w ofensywie lepszy niż Titans. Gdzieś przeczytałem, że Titans mogliby w ofensywie wystawiać uczniów szkół średnich a i tak wygraliby parę meczów dzięki obronie. Też tak myślę i dlatego ostatecznie zagrałem, ale z mieszanymi uczuciami. Oby Bulluck, Albercik i inni mnie nie zawiedli.

St Louis Rams (+9.5) @ 1.917

Typ na przebudzenie Rams, Seattle nie jest już postrachem dla nikogo.

Pozostałe typy:
Chicago Bears (-3) @ 1.833
Cincinnati Bengals / New York Giants over 41,5 @ 1.926
Buffalo Bills (-9.5) @ 1.935

Jeszcze pewnie dorzucę coś na późniejsze mecze.

Do góry
#2612132 - 22/09/2008 00:35 Re: Futbol Amerykański 2008 - NFL & NCAAF [Re: lupus]
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
AFC North

1) Pittsburgh Steelers 10-6 5-1
2) Cleveland Browns 10-6 3-3
3) Cincinnati Bengals 7-9 3-6
4) Baltimore Ravens 5-11 1-5

Pittsburgh Steelers

Odeszli : G Alan Faneca, OLB Clark Haggans, TE Jerame Tuman.
Przyszli : C Justin Hartwig, RB Rashard Mendenhall, WR Limas Sweed.

Mimo, tego, ze Browns pokazali sie w zeszlym sezonie z niezlej strony to do nich bedzie nalezec dywizja.

Cleveland Browns

Odeszli : CB Leigh Bodden.
Przyszli: DE Corey Williams, NT Shaun Rogers, WR Donte' Stallworth, CB Travis Daniels.

W opinii wielu ekspertow kluczem do ich sukcesu bedzie QB.
Anderson jednak nie jest tym, kim byl rok temu, zawodzi na poczatku sezonu i nic tylko czekac az pojawi sie Quinn.

Cincinnati Bengals

Odeszli : DE Justin Smith, S Madieu Williams.
Przyszli : DE Antwan Odom, TE Ben Utecht, LB Keith Rivers.

Byc moze wielu uzna to idotyzm, ale moim zdaniem Palmer chyba najlepsze lata ma juz za soba.
Pozdrowienia dla Chada Ocho Cinco \:D

Baltimore Ravens

Odeszli: QB Steve McNair, T Jonathan Ogden
Przyszli: CB Frank Walker, RB Ray Rice, QB Joe Flacco.

Nowy trener powinien zajac sie głownie grą góra, bo dolem nie maja problemow \:\)

Do góry
Strona 4 z 15 < 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 >

Moderator:  rafal08