vs
ZDARZENIE: Prokom Trefl Sopot - Polpak Świecie (mecz numer 1)
TYP: Polpak Świecie +9,5
KURS: 1.87
BUKMACHER: Expekt
TYP: poniżej 157,5 pkt w meczu
KURS: 1.85
BUKMACHER: Unibet
Data i godzina rozpoczęcia spotkania: 28.04.2008 (poniedziałek), godz. 18:00Pierwszy mecz już jutro, więc trzeba skrobnąć parę zdań.
Będę pisał od myślników, bo nie chce mi się za bardzo produkować nad tym wszystkim, a do powiedzenie mam dużo... Zaczynamy.
Dlaczego Polpak z dodatnim handicapem?
a) Ile razy to już Prokom zrobił nas w balona po żenującym kursie? Zastanówcie się dobrze...
b) Handi na Polpak według mnie wyjątkowo okazałe. Spodziewałem się kursów około 1.30 na Prokom a tu proszę, 1.15

Ale to dobrze - tym lepiej dla mnie.
c) W pierwszy meczu daję sobie rękę uciąć, że Polpak powalczy z pełnym zaangażowaniem, tak jak to miało miejsce np. w pierwszym spotkaniu ćwierćfinałowym z Anwilem we Włocławku
d) Ludzie. Polpak wyeliminował Anwil i tym samym Włocławek nie jest w półfinale pierwszy raz od 10 lat

e) Atmosfera w zespole jest po prostu BAJECZNA
f) Prokom nie ma rozgrywających i cały czas szału nie grają. Mylę, że nawet jeśli zwyciężą to po w miarę wyrównanym spotkaniu.
g) Może i Polpak w ostatnim meczu zawdzięcza trochę awans Anwilowi, który zagrał po prostu NĘDZĘ, ale kurna. Powalczyć w Sopocie mogą.
h) Prokom MUSI, a Polpak MOŻE awansować do finału. Kto będzie grał z większym ciężarem odpowiedzcie sobie sami.
i) Akcja bij mistrza!
Apropos undera:
Prokom ma wyśmienitych strzelców, a może nawet jak nie wyśmienitych to lepszych od Polpaku i jeśli Świecie myśli o nawiązaniu walki z Prokomem w Sopocie to musi skupić się na OBRONIE. Obrona będzie kluczem do sukcesu. Poza tym trener Polpaku i zawodnicy podkreślają w każdym z wywiadów, że to właśnie znakomita gra w defensywie pozwoliła im wyeliminować Anwil. PO = obrona!

Tyle ode mnie

PS. Na mecz nie jadę