Strona 3 z 3 < 1 2 3
Opcje tematu
#2427404 - 18/06/2008 16:51 Re: NBA Finals 2008 Boston Celtics - Los Angeles Lakers [Re: Venon]
polskignom Offline
Live fast, die young

Meldunek: 25/02/2004
Originally Posted By: Venon

Tych samych 11 expertow typowalo zwyciestwo Pistons w ECF (taka informacje gdzies na sportsline znalazlem). Nic dodac, nic ujac.

Do góry
Bonus: Unibet
#2427408 - 18/06/2008 16:56 Re: NBA Finals 2008 Boston Celtics - Los Angeles Lakers [Re: polskignom]
polskignom Offline
Live fast, die young

"Czyim faworytem ? Chyba gnoma.. \:D "

Fajnie sie takie cos czyta, oj fajnie.

A mzoe Ty chcesz te korepetycje ze znajomosci koszykowki?

Sorry, ale musialem wyrownac niektore rachunki , sorry za 3 posty po kolei \:p . Pozdrawiam.

Do góry
#2427418 - 18/06/2008 17:02 Re: NBA Finals 2008 Boston Celtics - Los Angeles Lakers [Re: polskignom]
Big Ben Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/11/2006
Originally Posted By: polskignom
Szkoda, ze tak troche temat podupadl.

ja swoje napisałem już dawno

Originally Posted By: Big Ben
po dwóch meczach @BOS mamy 2-0, a po kolejnych trzech @LAL 3-2 dla Celtics i serię kończymy 4-2 dla Celtów

wystarczyło sie trzymać tego schematu

Gratulacje dla Celtics za w pełni zasłużone mistrzostwo!

Dziękuje również wszystkim, którzy udzielali się w tym jak i w innych tematach poświęconych NBA

Oby przyszły sezon był równie udany, a userów piszących do tematów NBA coraz więcej

Big Ben Beniowski pozdrawia

Do góry
#2427425 - 18/06/2008 17:07 Re: NBA Finals 2008 Boston Celtics - Los Angeles Lakers [Re: Baqu]
Platini Offline
Porucznik

Meldunek: 15/04/2005
Jak napisał wyżej Baqu, wygrana zasłużona
Drużyna, która tworzyła kolektyw, mająca świetną ławkę oraz dzięki ogromnej motywacji bardzo łatwo uporala się z LAL.

Szkoda tylko, że nie mogłem obejrzeć wszystkich spotkań finałowych.

Wynik ostatniego spotkania robi wrażenie.
Boston rzucający 131 punktów
W takim meczu ? Wielkie uznanie.

Do góry
#2427446 - 18/06/2008 17:17 Re: NBA Finals 2008 Boston Celtics - Los Angeles Lakers [Re: Platini]
Skiper Offline
shaken not stirred

Meldunek: 07/07/2005
131-92 !!! in your face !!!

to się nazywa zakończenie sezonu !!!

\:\)

Do góry
#2427450 - 18/06/2008 17:19 Re: NBA Finals 2008 Boston Celtics - Los Angeles Lakers [Re: Platini]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/09/2004
Originally Posted By: Platini

Wynik ostatniego spotkania robi wrażenie.
Boston rzucający 131 punktów
W takim meczu ? Wielkie uznanie.

lakers w połowie ? pod koniec II kwarty "siedli" Boston grał swoją bardzo dobrą koszykówkę, a oni klopsa, pozniej już Lakersi wiedzieli, ze są przegrani a Boston nadał rzucał i grał "swoje" stąd taki wynik \:\)

Tytul MVP jak najbardziej zasluzenie przypadl Pierce'owi, mimo 2 slabszych spotkan to on byl glownym motorem napedowym, to on jest prawdziwym liderem Celtow, to on powstrzymal Jamesa i Bryanta (w najwazniejszych momentach przy nich byl Pierce), to on w finale gral z podkreconym kolanem.

nie zgodzę się, własnie te słabsze spotkania Pierce'ya w finałach przesądziły o tym, iż moim zdaniem MVP należał się Allenowi, to on bardzo często ciągnął cały team, rzucał ważne punkty i sam wykańczał akcje, Pierce był w tych finałach dobry, ale parę razy zawiódł - Ray nie zrobił tego, a w trzecim spotkaniu tylko dzieki niemu wynik był wyrównany, szkoda, ze MVP znowu dostaje gość, tylko dla tego, ze jest "politycznie poprawny" czyli jest "liderem zespołu" i tak na prawde gdyby Lakersi wygrali - nagroda poszła by w rece Kobiego, Celci wygrali... poszla w ręce wiemy kogo.

Do góry
#2427457 - 18/06/2008 17:24 Re: NBA Finals 2008 Boston Celtics - Los Angeles Lakers [Re: Baqu]
polskignom Offline
Live fast, die young

Wiesz Baqu...roznica polega na tym, ze Pierce grajac "slabo" w meczu no. 6 zaliczyl 10 asyst, a Ray tez mial slabszy wystep w meczu no. 5 - spadl za faule. Dla mnie wybor mogl byc tylko jeden i nie byl politycznie poprawny, a jedyny sprawiedliwy.

No i nie oszukujmy sie, to Pierce zatrzymal Bryanta w decydujacym fragmencie Finalow. ;\)

Do góry
#2427463 - 18/06/2008 17:32 Re: NBA Finals 2008 Boston Celtics - Los Angeles Lakers [Re: polskignom]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

meczu numer 6 nie ma nawet brać co pod uwagę, gdyż "mecz" toczył się max do połowy drugiek kwarty, pozniej było tylko dobijanie lakersow, mi chodziło o spotkanie nr 3 w wykonanie Pierce'a - było beznadziejne, Allen masz racje miał słabe spotkanie nr 5, aczkolwiek w tym jego najsłabszym występie i tak zagrał na poziomie występów Garnetta - co o czymś również świadczy \:\) Ja sie nie oszukuje, nawet komentatorzy zauwazyli ( nie polscy na całe szczescie ) jak doskonałą robotę robił Ray w kryciu Brylanta, nawet Shane Battier robił to gorzej, a przecież przed finałami uznawany był za koszykarza najlepiej kryjącego strzelbę Lakersów, takze moim zdaniem Ray MVP

Do góry
#2427560 - 18/06/2008 18:29 Re: NBA Finals 2008 Boston Celtics - Los Angeles Lakers [Re: Baqu]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

heh jeszcze znalazłem coś na całkowity deser :-D

Postgame Presser: Brian Scalabrine \:D

nie dość, że koleś ogólnie jest mega śmieszny, a za kibiców z Bostonu uważany za maskotkę ( nie zagrał ani sekundy w finale ) to jeszcze ostatnie pytanie na które odpowiadal całkowicie mnie rozbroiło ! a co najlepsze, ma racje !

Do góry
#2427988 - 18/06/2008 20:33 Re: NBA Finals 2008 Boston Celtics - Los Angeles Lakers [Re: polskignom]
Zabielany Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/02/2005
"Czyim faworytem ? Chyba gnoma.. \:D "

Fajnie sie takie cos czyta, oj fajnie.

Gnom to akurat fakt... Lakersi byli faworytami.."ekspełtów", wiekszosci graczy... a przede wszystkim bukmacherow. Przed rozpoczeciem finałów w Pinnacle w pewnym momencie bylo 1.45 na mistrza.. wiec chcac czy nie chcac faworytem byli. A to, ze Twoim faworytem był Boston po 2.8 to juz mozna tylko pogratulować.

A mzoe Ty chcesz te korepetycje ze znajomosci koszykowki?

\:D

Sorry, ale musialem wyrownac niektore rachunki , sorry za 3 posty po kolei \:p . Pozdrawiam.

Nie ma sprawy. \:\)

No cóż... strasznie sie pomylilem i grubo popłynąłem. Widocznie nie widzialem tego, co widziala wiekszosc. Przypiąłem sobie do Bostonu łatkę nieudaczników i konsekwentnie sie jej trzymałem. Boston był w tym finale przynajmniej o 1, jesli nie o 2 klasy lepszym zespołem. MVP dla Pierce'a zasluzone.

Jeszcze rok temu byli pośmiewiskiem...wszyscy...od Ainge'a przez Doca po KG. Dzisiaj są wielcy. NBA jest wspaniale.

Do góry
#2428031 - 18/06/2008 20:50 Re: NBA Finals 2008 Boston Celtics - Los Angeles Lakers [Re: Zabielany]
Big Ben Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/11/2006
Zabielany za posypanie głowy popiołem i wreszcie uznanie racji kogoś innego niż swoich \:\)

Ładnie kończy się ten sezon...bardzo ładnie

Do góry
#2428629 - 18/06/2008 23:20 Re: NBA Finals 2008 Boston Celtics - Los Angeles Lakers [Re: Big Ben]
juancarlos Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/04/2007
juz w pierwszym sezonie po skompletowaniu Big 3 udalo sie Bostonczykom zdobyc pierwscienie. I za to im

w RS pokazali wszystkim, jak wyglada defensywa idealna w tej grze. W PO juz troche gorzej, ale wiadomo, to inna gra i idealnym byc nie mozna ;\)

Swietnie pokazala sie lawka. I to w tych najwazniejszych momentach. PO i Finals wygrali w duzej mierze dzieki tym, ktorzy w pierwszej '5' nie wychodzili

MVP Finals - Allen czy Pierce? Dla mnie na remis, ale logicznym bylo, ze dostanie ten drugi za te bodaj 10 sezonow w Bostonie.

Czekamy na wymiany, draft i ciekawy sezon 08/09

Do góry
#2428656 - 18/06/2008 23:26 Re: NBA Finals 2008 Boston Celtics - Los Angeles Lakers [Re: Big Ben]
Venon Offline
addict

Meldunek: 21/08/2007
Zauwazyliscie ze w seriach z Atlanta i Cavs skonczonymi do 3, Ray Ray byl cieniem samego siebie? Z Pistons i Lakers[zwlaszcza z Lal] Ray gral na swoim najwyzszym poziomie:)

Jesli chodzi o Lakers, to w tych finalach zagrali dobra 4q w meczu nr2 i dobra 1q w meczu nr1, a Bryant raz na zawsze udowodnil ze porownania z MJ nie maja miejsca. Sadzilem ze jeziorowcow stac na znacznie wiecej, a wiekszosc bukow twierdzila ze wygraja to bardzo latwo.

Wielka zasluge trzeba oddac asystentowi trenera Bostonczykow Thibodeau, ktory odpowiada za defensywe. Zarowno LeBron jak i Kobe eksplodowali w swoich seriach po razie i to nie byla jeszcze jakas wielka eksplozja:)

Co do samego sezonu, jednego z najciekawszych od lat:
-kilka blockbuster trades, ktore nie wypalily, Shaq/Marion czy Kidd/Harris+kasa nie zrobily roznicy, o free transferze Gasola nie wspominam.
-Bardzo mocny zachod, a w nastepnym sezonie dojdzie jeszcze Portland...
-Starzejacy sie spurs, suns, koniec z run and gun offense via Suns [tego zal mi najbardziej]

Do góry
#2431675 - 20/06/2008 03:26 Re: NBA Finals 2008 Boston Celtics - Los Angeles Lakers [Re: Venon]
polskignom Offline
Live fast, die young

Originally Posted By: Venon

-Bardzo mocny zachod, a w nastepnym sezonie dojdzie jeszcze Portland...

Ja bym tak tego Zachodu nie demonizowal. Rozne historie sprawily, ze uklad sil w trakcie sezonu byl, jaki byl, ale w przyszlym moze sie lekko pozmieniac (dalej calosc w kierunku Zachodu mimo wszystko). Moze Pistons cos przemebluja...no i przede wszystkim Bulls. Jak John znowu spierdzili trejdy to niech spada z tej poadki, bo sie do niej po prostu nie nadaje. Byki maja wszystkie karty w reku, swietny, mlody i perspektywiczny roster, no. 1 w drafcie...tak naprawde moga zrobic cos na ksztalt Celtow, czyli ekipe od razu na majstra albo powoli budowac ekipe na za 2-3 lata.

Plotki glosza, ze Memphis bardzo chce Arenasa. ;\)

Do góry
#2449604 - 27/06/2008 01:03 Re: NBA Finals 2008 Boston Celtics - Los Angeles Lakers [Re: polskignom]
Skiper Offline
shaken not stirred

Meldunek: 07/07/2005
tydzień od finałów minął, tytułem zakończenia sezonu podziękowania dla tych co cały sezon w tym dziale o NBA pisali, nie będę tu nikogo wymieniał by nie pominąć, kto widzi ten wie kogo mam na myśli, i jak to mówią na wielkich szlemach, see you next year

Do góry
Strona 3 z 3 < 1 2 3

Moderator:  rafal08