#235269 - 30/08/2004 00:59
Sprawy organizacyjne
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
Witam wszystkich i prosze o uwagi dotyczące tego,jak Waszym zdaniem ten dział ma wyglądać. Ja proponowałbym poprzenosić TU tematy związane z 1)MLB 2)NFL 3)NBA 4) ? ....propozycje innych lig (mile widziane) O przeniesienie tematów prosze [g]um[p]'a,Fehera i Donica - oczywiście nie musi być zaraz,ale w miarę mozliwości w ciagu 2-3 dni. Wstepnie ustaliliśmy,że kazdą ligą bedzie opiekować sie 2-3 osoby,które maja za zadanie kreowanie i uaktualnianie tematów. MLB - Feher i Donic NFL - Ghostface oraz Mogarycz i Krajan NBA - Szakatak oraz mbzyk i Krajan Ważne !!! Bardzo proszę ,by ,przynajmniej na razie,nowe tamaty zakładali tylko i wyłacznie wymienieni wyżej Koledzy - pozwoli nam to uniknąć bałaganu. Potem,jak juz dział nabierze kształtu - wszystko po staremu. Pozostaje życzyć Wszystkim ,by "USA Sports" spełnił ich oczekiwania. Teraz jeszcze 2-3 dni na zgłaszanie uwag i propozycji,tak więc zachecam wszystkich zainteresowanych do pisania postów Pozdrawiam amkwish - Sulphur City PS.Conrad ,czekam na odpowiedź na priva 
|
Do góry
|
|
|
|
#235271 - 30/08/2004 01:20
Re: Sprawy organizacyjne
|
addict
Meldunek: 27/05/2003
|
hej
co do lig to zalezy czy beda chetni i obeznani na tyle, aby chcieli cos napisac, np. NCAA, WNBA, CFL
natomiast mala uwaga, co do porzadku tworzonych tematow; jezeli maja tu byc zamieszczane wszystkie amerykanskie sporty, to jak kazdy zacznie zakladac temat na odzielne spotkanie to znowu bedzie niezly syf
pewnie juz to ustaliliscie, ale jezli sie powtarzam, to przepraszam
otoz proponuje aby na kazdy dzien zakaldany byl jeden temat np.
NBA - 29.08.2004 NHL - 29.08.2004
natomiast w przypadku NFL, czy CFL, jeden na caly tydzien np.
NFL - 23-29.08.2004 (tydzien 35)
wtedy, powinna byc jako taka plynnosc i przejrzystosc
moze kogos obrazam, za co z gory przepraszam, ale np. pisanie: Baseball - MLB 2004 cz.17 to dla mnie totalna bzdura; co z tego ze bedziemy numerowac kolejne tematy
a tak jeden temat bedzie mial 50, no gora 100 postow i po tygodniu, czy tam dwoch do wykasowania
aha i jeszcze jedno niech tematy z poszczegolnych sportow zaklada tylko jedna osoba, a nie zeby jakis burak wyskakiwal, aby moc zobaczyc swoj nick jako autora tematu
|
Do góry
|
|
|
|
#235272 - 30/08/2004 01:24
|
Carpal Tunnel
|
Pierwsza moja propozycja jest taka. Treść poszczególnych temetów powinna zaczynać sie od nazwu ligi,której dany topic dotyczy np. "NFL Week 1" Ghostface proponuje podział "tygodniowy" NFL. Szak (tak przypuszczam) bedzie nadal za podziałem NBA na poszczególne dni. MLB dotychczas była dzielona na "części 1,2 itd". Wypowiedzcie sie też na ten temat. Jak to zrobic ,by wszystko było jak najbardziej przejrzyste i aby nie było bałaganu w tematach. Gump,ja juz powoli przenoszę NBA  ,tyle ,że jeszcze nie moge zmienić tytułów,hehe. amkwish
|
Do góry
|
|
|
|
#235273 - 30/08/2004 03:25
|
addict
Meldunek: 21/08/2004
|
propozycja innej ligi-----> WNBA tyle 
|
Do góry
|
|
|
|
#235275 - 30/08/2004 04:45
|
Carpal Tunnel
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał piotrek7w: [qb] otoz proponuje aby na kazdy dzien zakaldany byl jeden temat np. NBA - 29.08.2004 NHL - 29.08.2004 natomiast w przypadku NFL, czy CFL, jeden na caly tydzien np. NFL - 23-29.08.2004 (tydzien 35) wtedy, powinna byc jako taka plynnosc i przejrzystosc aha i jeszcze jedno niech tematy z poszczegolnych sportow zaklada tylko jedna osoba, a nie zeby jakis burak wyskakiwal, aby moc zobaczyc swoj nick jako autora tematu[/qb][/QUOTE]Piotrek,dokładnie tak bym to sobie wyobrażał 1)NFL tak jak proponujesz - btw Ghostface też jest tego zdania 2)NBA tematy na 1 dzień "NBA 23.11.2004" Szakatak ? Ty się jeszcze wypowiedz,to samo mbzyk i Krajan. 3)MLB proponuje tak ,jak NBA (liczba meczów w jednym dniu to uzasadnia) Tylko...o tym niech zdecyduja Feher i Donic - oni to prowadzą. Co do pozostałych lig,to Top Dog poprowadzi WNBA. IMO nie ma sensu bić rekordów i na siłe właczać innych lig tylko po to,by ....były. Temat ma sens,jesli jest Ktoś,kto sie na danej lidze zna. Może niebawem wróci Prototyp - spec od NCAA i wtedy jedziemy z basketem uczelnianym. I jeszcze jedno ,z postu Piotrka,wychodzi naprzeciw moim oczekiwaniom Po to są osoby,kreujące poszczególne ligi,aby to one i nalegam na to - WYŁACZNIE TE OSOBY zakladały nowe tematy. W ten sposób unikniemy bałaganu. Jeżeli natomiast Ktoś uważałby,że potrzebny jest taki to a taki nowy topic,to niech bedzie uprzejmy napisać do tematu "sprawy organizacyjne" - ja bede na bieżąco taką korespondencje czytał i starał sie jak najszybciej odpowiadać na wszelkie sugestie i wątpliwości. Jeżeli Ktoś ,z różnych powodów,nie ma chęci o czymś pisać publicznie,to niech śle do mnie priva,zagladam tam ostatnio często :-) Pozdrawiam amkwish - Sulphur City
|
Do góry
|
|
|
|
#235276 - 30/08/2004 05:10
|
addict
|
Jeszcze co do organizacji WNBA. Tematy beda zakładane na dany dzień, pierwszy bedzie WNBA-01.09.2004 Od 20 września faza play-off a tam tematy jak zdążyłem zauważyć w NBA, czyli półfinały i finały konferencji oraz Wielki Finał WNBA. tyle 
|
Do góry
|
|
|
|
#235277 - 30/08/2004 05:20
|
Carpal Tunnel
|
Oki Dogi Ja natomiast podjąłem arbitralna decyzę  - na 100% musi byc NCAA. Cały czas licze na powrót Prototypa ,ale zapomniałem o "teges6" - jak czytasz ,odezwij sie ,proszę. Młyn z ta ligą niekiepski,bo 32 konferencje,ale jest jeden powód,dla którego ta liga MUSI tu zaistnieć. Jest bowiem ,w fazie zasadniczej,zdecydowanie bardziej przewidywalna niz np.NBA i nie przepuścimy okazji do zarobku. BTW zerknijcie na tabele z ubiegłego sezonu. Potem NCAA Tournament to juz inna bajka,ciężko to było typować,ale mecze w konferencjach jak najbardziej do grania. Jezeli Ktoś interesuje się NCAA to jest szczególnie mile widziany Pozdrawiam amkwish - Sulphur City
|
Do góry
|
|
|
|
#235279 - 30/08/2004 18:17
|
Carpal Tunnel
|
Rafał,jedno mamy więc ustalone i można juz teraz zapowiedzieć :
NBA ma "dzienny" układ w tematach.
Natomiast co do oznaczenia to niech będzie nr kolejny tematu,choc i tak o tym,czy dany temat jest wyżej czy niżej decyduje to,gdzie umieszczono najświeższy post.
Umawiamy sie ,że nowy temat wyglada tak:
"NBA[spacja]numer kolejny,poczawszy od 001[spacja]data(dd.mm.rrrr)"
czyli przykladowo
"NBA 015 30.10.2004"
A propos komentarzy pomeczowych - tak jak proponujesz i to będzie ścisle przestrzegana zasadą. Przez pierwszych parę dni,zanim sie przyzwyczaimy do tego,ja będę posty (w razie czego) "przeklejał",a po jakimś czasie deletował,jeżeli by robiły bałagan w nowym temacie.
Pozdrawiam
amkwish - Sulphur City
|
Do góry
|
|
|
|
#235280 - 30/08/2004 21:21
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/03/2004
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał amkwish: [qb]Rafał,jedno mamy więc ustalone i można juz teraz zapowiedzieć :
NBA ma "dzienny" układ w tematach.
Natomiast co do oznaczenia to niech będzie nr kolejny tematu,choc i tak o tym,czy dany temat jest wyżej czy niżej decyduje to,gdzie umieszczono najświeższy post.
Umawiamy sie ,że nowy temat wyglada tak:
"NBA[spacja]numer kolejny,poczawszy od 001[spacja]data(dd.mm.rrrr)"
czyli przykladowo
"NBA 015 30.10.2004"
A propos komentarzy pomeczowych - tak jak proponujesz i to będzie ścisle przestrzegana zasadą. Przez pierwszych parę dni,zanim sie przyzwyczaimy do tego,ja będę posty (w razie czego) "przeklejał",a po jakimś czasie deletował,jeżeli by robiły bałagan w nowym temacie.
Pozdrawiam
amkwish - Sulphur City[/qb][/QUOTE]Macie moje poparcie w dotychczasowych rozważnia co do trybu i schematów poszczególnych podtematów. Mam jeszcze jeden pomysl do rozważenia. Rozdzielić posty związane z informacjami przedmeczowymi do momentu wykreowania typu, od pomeczowych komentarzy. Nie za bardzo podobuje mi się ...."NBA 015 30.10.2004" Wizualnie za dużo rozmywających się cyferek wg mnie lepiej i przejrzyściej byloby np: "NBA-015: 30.10.04" - TYPY "NBA-015: 30.10.04" - OPINIE POMECZOWE Są to tylko detale ale wlaśnie detale skladają się na calość. Co można jeszcze wprowadzić do dzialu - tu myślę o dwóch tematach. 1)NBA - NOWINKI (lub jakoś inaczej) temat w którm podawalo by się najświeższe informacje o kontuzjach, wymianach, nieobecnościach, itp rzeczach. Na razie tyle - myslę co by tu jeszcze wprowadzić aby tematy byly jak najprzejrzystrze i w miarę ciekawe. Jak cos wydumam to się odezwę Pozdrawiam KRAJAN
|
Do góry
|
|
|
|
#235281 - 30/08/2004 22:47
|
addict
Meldunek: 27/05/2003
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał KRAJAN: [qb]Mam jeszcze jeden pomysl do rozważenia. Rozdzielić posty związane z informacjami przedmeczowymi do momentu wykreowania typu, od pomeczowych komentarzy. [/qb][/QUOTE]nie wiem jak inni, ale jestem za bardzo leniwy aby otwierac poszczegolne tematy, raz dla analiz meczowych, dwa dla pomeczowych (a tych jest zdecydowanie mniej); a poza tym t juz bedzie byt lekkie rozdrobnienie
[QUOTE]Oryginalnie wysłał KRAJAN: [qb]Nie za bardzo podobuje mi się ...."NBA 015 30.10.2004" Wizualnie za dużo rozmywających się cyferek wg mnie lepiej i przejrzyściej byloby np: "NBA-015: 30.10.04" - TYPY "NBA-015: 30.10.04" - OPINIE POMECZOWE Są to tylko detale ale wlaśnie detale skladają się na calość.[/qb][/QUOTE]tu masz racje, za duzo tych cyferek; rok mozemy sobie chyba darowac, bo biorac logicznie to i tak bedzie wiadomo o co chodzi
moze prosciej bedzie:
NBA 30/8 NBA 1/10
ja tam bede sie ciagle upieral ze numerowanie tematow jest niepotrzebne, gdy stosuje sie date
[QUOTE]Oryginalnie wysłał KRAJAN: [qb]Co można jeszcze wprowadzić do dzialu - tu myślę o dwóch tematach. 1)NBA - NOWINKI (lub jakoś inaczej) temat w którm podawalo by się najświeższe informacje o kontuzjach, wymianach, nieobecnościach, itp rzeczach. [/qb][/QUOTE]tu sie zgadzam, temat na nowinki na pewno sie przyda
jeszcze jedna drobna uwaga; moze zamiast bawic sie w rozdzielanie tematow z jednego dnia, mozna wprowadzic cos takiego ca ja nazwalbym tytulem postu
jest jedno forum (nie bede spamowal, zeby nie bylo problemow), ktore szczegolnie ma to ladnie zrobione w dziale typow pilki noznej; tytul ten umieszczany jest zaraz obok ikony wiadomosci, tu gdzie u nas jest informacja kiedy wyslano posta
wystarczylo by pogrubiona czcionka wpisac np. nazwy druzyn, rodzaj wiadomsci lub po prostu jakas informacje co zawiera dany post
w ten sposob odpada koniecznosc czytania kazdego postu, w celu znalezienia konkretnych potzebnych nam informacji
np. LA Lakers i jakas informacja o kontuzji ktoregos zawodnika, albo zmaianie skaldu, albo BOG jeden wie czego zwiazanego z ta druzyna i rozgrywanym meczem
Kidd nie zagra i informacja ze dzisiaj zawodnik ten nie zagra poniewaz ma kontuzje czegos tam, albo cos sie stalo
Sacramento - Houston i analiza meczu, skladow, mozliwosci razem z typem
co wy na to?? moze bedzie to wymagalo napisania jednego zdania wiecej, ale przyznam szczerze, iż przegladanie takich postow i szukanie informacji o konkretnych meczach jest zdecydowanie szybsze i efektywniejsze, a przy rozgrywaniu kilkunastu meczow dziennie pozwoliloby na utrzymanie przejrzystosci i czytelnosci postow
PS. moze troche sie wcinam i wymadrzam, ale przydaloby sie aby choc jeden temat na tym forum czytalo sie z przyjemnoscia i efektami
|
Do góry
|
|
|
|
#235283 - 31/08/2004 00:06
|
addict
Meldunek: 04/01/2004
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał ghostface: [qb]Panowie, przejdzmy od slow do czynow. Chcialbym powiedziec kilka slow Utworzylem juz temat dla NFL na nowy tydzien, zeby juz sie cos dzialo w tym dziale. Prosze amkwisha o przeniesienie starego tematu o NFL bo jeszcze jeden mecz dzisiaj z 3 kolejki pozostal. Uwazam, ze tworzenie 2 tematow dziennie tyczacych sie NBA mija sie zupelnie z celem. Po pierwsze nie codziennie ktos bedzie chcial napisac cos o wczorajszych meczach a po drugie , pamietajmy, ze zbyt duza ilosc tematow to rowniez balagan, i to kto wie czy nie gorszy. Do roboty  al: [/qb][/QUOTE]popieram za duzo tematów to chaos - bedzie kontuzja to napisać przy typie na dany mecz i koniec.
|
Do góry
|
|
|
|
#235284 - 31/08/2004 01:04
|
Carpal Tunnel
|
IMHO sprawa bezdyskusyjna - 1 dzień meczowy w NBA=1 temat na forum. W temacie zamieszczamy zarówno typy na dany dzień,jak również wszelkie informacje zwiazane z meczami. Potem do tego samego topiku wpisujemy pomeczowe opinie i uwagi. Mija 24-48 godzin (tu do ustalenia) - temat zamykam. Ghostface,juz wykonuję  ,za chwileczke,bo wlaśnie zmywam,pastuje i froteruje "Parkiet" Wykonuje = proszę Fehera,bo ja nie mam tam moda Pozdrawiam amkwish - Sulphur City
|
Do góry
|
|
|
|
#235285 - 31/08/2004 03:11
|
veteran
Meldunek: 04/11/2003
|
Przejrzałem, przeczytałem, i wszystko wygląda bardzo zachęcająco  Popieram również propozycję- 1 dzień- 1 temat. Wytłuszczone nagłówki twż dobry pomysł. Teoretycznie wygląda świetnie, miejmy nadzieję że praktyka pójdzi w parze z teorią. Mam jeszcze jedną propozycję, z tym że ze względu na to że nowy temat bedzie zakładany codziennie, nie wiem jak do końca to rozwiązać. Myślę o umieszczeniu linków np. w pierwszym poście tematu do stron ze statystykami, opisami przedmeczowymi czy wynikami live. Pomogłoby to ustrzec zaśmiecania tematu postami w stylu: CZe, gdzie mógłbym na żywo śledzić przebieg meczu Sacramento-Miami? Mysle, że możnaby było stworzyć jeszcze jedenstały temat głowny np. Sporty Amerykańskie-linki, i tam w kilku postach umieścić linki do polecanych przez nas stron o pożądanej tematyce. Chyba tyle, pozdro all
|
Do góry
|
|
|
|
#235286 - 31/08/2004 03:46
|
Carpal Tunnel
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał mbzyk: [qb] Mysle, że możnaby było stworzyć jeszcze jedenstały temat głowny np. Sporty Amerykańskie-linki, i tam w kilku postach umieścić linki do polecanych przez nas stron o pożądanej tematyce. Chyba tyle, pozdro all[/qb][/QUOTE]Pomysł na linki w jednym temacie jest dobry,ale ma jedna zasadniczą wadę. Linki podamy,powiedzmy juz teraz i za np.100 dni topik "schowa" się (będzie gdzieś na dole) i uzytkownicy mający ustawione w profilu "pokazuj tematy z ostatnich 10,30 czy 60 dni" tego nie zobaczą,więc będą pytać Umiescimy linki w pierwszym temacie na przyklad z NBA - za jakiś czas bedzie to samo. Jest chyba jedno rozwiazanie,z pozoru głupawe,ale może byc skuteczne. Na ESPN cazy tez CBS sa tygodniowe "rozkladówki" (schedule) - to samo na stronie głownej NBA. Przyjmijmy ,ze założymy temat "NBA linki" i jeżeli np.co tydzień Ktoś byłby uprzejmy DOPISAĆ (nie edytować) w nim post z podaniem linka do aktualnego schedule'a to temat się zaktualizuje i będzie widoczny dla kazdego,kto zajrzy do "USA Sports". Posty z rozkladówkami można by wklejać regularnie,raz na tydzień. Jeżeli pierwsze mecze ligowe odbędą sie ,dajmy na to,w sobotę,to temat z linkami uaktualniamy właśnie co każdą sobotę. Oczywiście podobnie moglibyśmy postapić z tematem "Linki" dla kazdej z lig. Co Wy na to ? Pozdrawiam amkwish - Sulphur City
|
Do góry
|
|
|
|
#235287 - 31/08/2004 04:39
|
addict
|
Moim zdaniem dobrym pomysłem jest wspomniane juz wprowadzenie tematu NBA-News
W tym temacie kazdy kto stwierdzi ze zaistnieje taka potrzeba ,napisze o kontuzjach, transferach, zmianach trenera, atmosferze w zespole itd.
Ten pomysł jest wg mnie bardzo dobry.
|
Do góry
|
|
|
|
#235288 - 31/08/2004 19:48
|
veteran
Meldunek: 10/02/2004
|
Od słów do czynów. Postanowiłem stworzyć stronkę z linkami. Umieściłem wstępnie kilka linków i czekam na opinie czy w takiej formie ta stronka mogłaby istnieć. Ze swej strony mogę obiecywać odświeżanie jej tak aby co jakiś czas była ona na górze strony oraz dokładanie kolejnych linków. Jeśli są jakieś błędy lub ktoś posiada inne adresy to oczekuję na info w mojej skrzynce. Jeśli propozycja sie nie przyjmie to ją automatycznie usunę. Pozdrawiam.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|