PGE Turów Zgorzelec - ASCO Śląsk Wrocław
Działacze Asco Śląska zdecydowali się rozwiązać umowy z Rashidem Atkinsem i Jaredem Homanem. Powodem jest ich słaba postawa w ostatnim spotkaniu z Turowem.
- To bardziej decyzja klubu, niż trenera. Powodem była słaba postawa w ostatnim spotkaniu - tłumaczy dyrektor ds. sportowych wrocławskiej drużyny, Łukasz Orzeł. Jest to reakcja na to, co Jared Homan i Rashid Atkins pokazali w poniedziałkowym meczu z PGE Turowem. Oznacza to, że do piątego półfinałowego spotkania z PGE Turowem wrocławianie przystąpią w bardzo okrojonym składzie. (za plk.pl)
Oglądałem oba spotkania rozgrywane w hali 'Orbita'. Śląsk zaskoczył mnie swą nieporadnością oraz skutecznością, a raczej jej brakiem... W obu spotkaniach nie pokazali praktycznie nic, co mogłoby dawać wrocławskim kibicom nadzieje na przedłużenie serii play-off. Żenująca skuteczność rzutów za 3pkt, brak pomysłu na rozegranie akcji, straty, straty i jeszcze raz straty... Rywalizacja nieubłagalnie dobiega końca. Po jutrzejszym dniu, wynik powinien brzmieć 4-1 na korzyść Turowa. Ponadto brak Atkinsa i Homana dał mi do myślenia. Atkins jak to on, gra przeciętnie, ale swoje ~10 pkt na mecz rzucał. Starał się brać odpowiedzialność za wynik na swoje barki, a że mu to nie wychodziło to już inna sprawa. Do końca zastanawiałem się nad dwoma typami UNDER 140.5 pkt oraz Śląśk UNDER 65.5 pkt i oba postanowiłem zagrać.
Turów - Śląsk (UNDER 140.5) @1.72 unibet
Turów - Śląsk, Suma pkt drużyny gości? (UNDER 65.5 pkt) @1.85 unibet