powiem tak... do 12k z rocznikow nie starszych niz 98 ciezko bedzie wyhaczyc cos fajnego. Z tego co widze szykujesz sie na francuza jakiegos. Odradzam. Mialem w swoim zyciu (tzn starszy mial

) renault lagune rocznik 97 i renault megane classic rocznik 99. W obydwu autach byly problemy z eletryka. W dodatku zawieszenie francuzow nie jest zbytnio dobre na nasze polskie drogi. w dodatku czesci sa drogie. Takze stanowczo odradzam kupno jakiegokolwiek francuza.
Moge ci natomiast polecic takie auta jak:
1. VW golf III rocznik 95, 96 1,9TDI do 12k powinienes znalezc. Bardzo dobre auto. Jedynym minusem jest to ze po polsce jezdzi mnostwo golfow (czesci tanie bo jest ich duzo).
2. Toyota Celica rocznik 94, 2.0GT. Sportowe 3 drzwiowe auto. Niezly wykop

spalanie 9-10l przy dosc ciezkiej nodze. Czesci nie sa drogie. Malo awaryjny. Silnik nie do zajechania. Cena od 8k do 12k. Celiki w bardzo dobrym stanie, bezwypadkowe, z dobrym wyposazeniem chdoza po 11-12k. Ja mam taka celice i jestem bardzo zadowolony.
Aha na koniec dodam ze nie ma juz takiej roznicy w samochodach 10letnich a przykladowo 14-15letnich. Wszystkie sa juz stare. Chodzi o to zeby kupic samochod ktory jest pewny, bezwypadkowy, bezawaryjny(silnik dlugowieczny). Bo jasne mozna kupic przykladowo fiata z rocznika 98,99 ktory mial tam jakies przejscia i dlatego miesci sie w twoim budzecie ale duzo lepiej kupic samochod ktory jest 2-3 lata starszy a jest pewny i ma nieposzlakowana opinie.