#2006455 - 30/01/2008 08:03
Re: NBA 29/01
[Re: Big Ben]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/09/2004
|
może po krótce, ale zawsze coś... moim zdaniem dziś warte uwagi: Toronto (24-19) at Washington (23-19) tutaj over ( wystarczy popatrzec na statystyki, jak strzelały oba teamy w waszyngtonie, nie dziwią wyniki 118-123 czy 129-109 ) linia mnie lekko zszokowała, spokojnie do przeskoczenia tak samo win raptorow, ktorzy sa o wiele silniejsi podkoszowo, jezeli w Bostonie wygrali to z Waszkami sobie nie poradzą ? ;p Minnesota (8-35) at Chicago (17-26) szpital u gospodarzy, leśne wilki na fali... (yyy co ja pisze  ) fakt faktem trzecia wygrana Miny na wyjeździe ( o ile miala by sie wydarzyc dzis ) to po prostu mnie nie zdziwi, wiec +hc łykam niczym młody pelikan Golden State (27-18) at Houston (24-20) tutaj podobnie jak w 'szikago' -> filary drużynowe pod bandażami i raczej dzisiaj nie zagrają, wojownicy dobrze o tym wiedzą i postarają się to wykorzystać, zresztą nawet jaj jajo grał to GSW i tak pokonali rakiety w trzech ostatnich spotkaniach ( w tym 2ch wyjazdowych ) ! zastanawiam się równiez nad overkiem, gospodarze mają serię OUUOUU... Atlanta (19-22) at Phoenix (32-13) Hawks grają ostatnio dobry basket, widać lepsze zgranie i co za tym idzie ilość koszy rzuconych, jeżeli dali radę zaliczyć w potrland 93 oczka, to uważam, że spokojnie w PX rzucą ponad 'setkę'... jeżeli gospodarze zagrają na swoim dobrym domowym poziomie, z overem 209 moim zdaniem nie będzie żadnych problemów! San Antonio (28-15) at Seattle (9-35) ostrogi już mają na koncie 8xU z rzędu, czas zacząć małą progresję na przełamanie... dodatkowo gospodarze nie pokryli juz 3hc z rzędu, linia -7 wydaje sie dosc wysoka, aczkolwiek jak popatrzymy na ostatnie spotkania tych ekip, to wygrane Spurs dziesięcioma oczkami były na porządku dziennym, równiez uważam, że to typ warty uwagi. pozdr, 
|
Do góry
|
|
|
|
#2006647 - 30/01/2008 09:36
[Re: Baqu]
|
shaken not stirred
Meldunek: 07/07/2005
|
Dobra na dziś poszły dwa bety... 1) czworonożny kotlet czyli DET, SAS, LAL i PHX po jakimś mizernym 2.50 2) dwugłowiec Miami + Minnesota, rozbite na 2 z uwagi na to że:  KG jest OUT  Ray Allen jest OUT 1-MIN ML @2.5 + MIA ML @2.6 2-MIA(+4.5) + MIN (+4) Czyli sam mecz sprowadza się do starcia Wade'a z Pierce'm, jako że uważam tego drugiego za zdrewnianego gościa który z trudem odrywa się od parkietu więc widzę tu jakieś zalety dla Żaru. A Leśne Wilki coś zaczeły grać, nikt oczywiście nie wie dlaczego, więc pewnie jak zaczęli tak skończą z dobra grą po cichu, lecz w wyjazdach mają ATS dobry bilansik bo 12-11.
|
Do góry
|
|
|
|
#2007120 - 30/01/2008 20:18
[Re: Skiper]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/04/2007
|
30.01.2008 - środa: Washington Wizards @ Toronto Raptors - 01:00 Milwaukee Bucks @ Philadelphia 76ers - 01:00 Miami Heat @ Orlando Magic - 01:00 Denver Nuggets @ Memphis Grizzlies - 02:00 Golden State Warriors @ New Orleans Hornets - 02:00 Chicago Bulls @ Minnesota Timberwolves - 02:00 New York Knicks @ Utah Jazz - 03:00 Cleveland Cavaliers @ Portland Trail Blazers - 03:00 Charlotte Bobcats @ Sacramento Kings - 04:00 Atlanta Hawks @ Los Angeles Clippers - 04:30
|
Do góry
|
|
|
|
#2007411 - 30/01/2008 21:44
[Re: juancarlos]
|
Carpal Tunnel
|
Tak sobie dumam nad meczem Cavaliers @ Blazers. Pojedynek zapowiada sie dosc wyrownanie, oba zespoly raczej bez znacznych oslabien, jednak u Kawalerzystow zabraknie dzisiaj dwoch graczy - rezerwowego Andersona Varejao ( 7.8 ppg; 8.5 rpg; 1.2 apg) i Sashy Pavlovicia ( 7.3 ppg; 2.7 rpg; 1.8 apg). PTB spuscili ostatnio troche z tonu i ostatnie ich 10 spotkan wychodzi na remis - 5-5. Trzeba jednak wspomniec, ze az 7 z nich odbylo sie na wyjezdzie, a ostatnimi dwoma pojedynkami u siebie - z Rockets (porazka 79:89) i Atlanta (wygrana 94:93, a do przerwy przegrywali 15 punktami), Blazers zaczeli serie 6 spotkan we wlasnej hali - po Cavs, zostali im na rozkladzie NYK, Denver i Bulls. A wlasnie sila Blazers w tym sezonie jest wlasna hala - bilans 18-4 mowi sam za siebie. Cavaliers ida jak burza. 8-2 w ostatnich 10 spotkaniach, a wygrali miedzy innymi z LAL w ich hali, SAS rowniez na wyjezdzie i rozbili Czarodziejow az 36 punktami. Blazers niby silni u siebie, ale nie wiem, czy Roy i Aldridge sa w stanie przeciwstawic sie rozkreconym Jamesowi, Ilgauskasowi, czy Goodenowi. Cos mi pachnie kolejnym zwyciestwem Cavaliers. Co myslicie panowie? Skiper, Big Ben, Baqu i reszta?  co do innych pojedynkow, to moze byc smiesznie w Orlando. Heat mozliwe, ze wystapia bez Wade'a, a wtedy przy innych absencjach - Shaq, Mourning - Orlando powinno ich zjesc  widzialem 13-punktowe spready i jezeli rzeczywiscie DW nie pojedzie do Orlando, warto chyba powazniej rozwazych opcje miazgi Zarow przez Howarda, Turkoglu, Lewisa i spolke 
|
Do góry
|
|
|
|
#2007485 - 30/01/2008 22:09
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/07/2007
|
Juan powiem tak ciekawie wygląda hc na orlando.. ale co z tego, wczorajszą/dzisiejszą porażkę San Antonia zapamietam na długo, kończyli mi kupon razem z Lakersami, bałem się o LA bo grali słabo, tzn NY tak dobrze a w 3 kwarcie prowadziły ostrogi 13 pkt, na 3 minuty przed końcem mieli +6 co więcej na minutę przed końcem Gino rzucił za 3 i było pewne, że wygrają i co  i wielka katrastrofa  Uparliście się ostatnio na GSW oni przecież jak Denver grają bez ławki rezerwowych, dzisiaj może już wróci Carmelo więc z Memphis może sobie poradzą.. może
|
Do góry
|
|
|
|
#2007750 - 30/01/2008 23:03
[Re: Bodzio21]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/11/2006
|
Wywołany do tablicy odpowiadam  Osobiście odpuszczam mecz Blazers - Cavs. Portland już najlepszy okres gry ma za sobą, w tej chwili są trochę nieobliczalni. Cavs z kolei grają ostatnio naprawdę bardzo dobrze. Naprawdę ciężko sprawa z tym spotkaniem, dlatego dla mnie NO BET... Co do meczu Magic - Heat , to wśród nieobecnych po stronie gości trzeba jeszcze dopisać Haslema..no teraz to dopiero sytuacja Miami się skomplikowała  Centrzy kontuzjowani, Wade chory (ale może zagra), Haslem skręcona kostka...  ___________________________ Na razie tyle ode mnie, wieczorkiem pewnie jeszcze coś napiszę 
|
Do góry
|
|
|
|
#2008064 - 31/01/2008 00:11
|
Carpal Tunnel
|
Chodzi mi jeszcze po glowie Sacramento -7 przeciwko Bobcats. Wszyscy juz chyba wiemy, ze po pladze kontuzji w Sacramento nie ma juz sladu i z koncem tego nieszczescia Kings zaczeli w koncu i grac, i wygrywac  Ostatnie 10 gier to 6-4, jednak nadal nie bardzo moge zrozumiec ich porazki @ LAC (111:85 na korzysc Clippers)  Potem jeszcze ulegli Utah, co akurat hanby im nie przynosi, oraz pokonali Seattle w ich hali. Warto wspomniec takze, ze przez ostatnie 2 tygodnie, zespol Reggiego Theusa gral w Sacramento tylko raz! Pokonali wtedy Nets 128:94. Kibice z pewnoscia stesknili sie za swoimi ulubiencami, a i samym zawodnikom wypadaloby dobrze zaprezentowac sie po takiej rozlace ze swoimi fanami Bobcats na wyjezdzie marnie. Ostatnia wygrana przeciwko LAC (ci wtedy bez Chrisa Kamana) byla dopiero czwarta, jaka zespol odniosl w tym sezonie poza swoja hala. Do tego dochodzi 13 porazek. Tym samym bilans 4-13 at road jest najgorszym w calej NBA!Chyba lekka przewaga Bobkow pod koszem, ale Artest, Martin i Bibby przeciwko Feltonowi i Richardsonowi powinni sobie spokojnie dac rade. W poprzednich latach w Sacramento, zawsze spokojnie pokonywali Bobcats, za kazdym razem pokrywajac 7-punktowy spread. 2006/2007Sacramento Kings - Charlotte Bobcats 135:120 2005/2006Sacramento Kings - Charlotte Bobcats 110:92 2004/2005Sacramento Kings - Charlotte Bobcats 109:92 
|
Do góry
|
|
|
|
#2008123 - 31/01/2008 00:27
|
shaken not stirred
|
Tym samym bilans 4-13 at road jest najgorszym w calej NBA! Minnesota ma 2-22. Memphis ma 4-17. Miami ma też 4-17. New York ma 4-16. 
|
Do góry
|
|
|
|
#2010480 - 31/01/2008 07:04
|
Profesor
Meldunek: 19/08/2005
|
Czy może ktoś mi wytłumaczyć skąd taki kurs na wygraną Wizards @6,4 w Pinnacle, handi +10,5 Washington na wyjeździe to oczywiście nie ten sam zespół co u siebie ale bez przesady ... mecze między tymi drużynami zawsze byly zacięte choćby wczoraj czy poprzedni mecz w stolicy ... Wizards ponownie bez Butlera który ostatnio sporo rzucał jesli nie najwięcej no ale skoro dali rade bez niego u siebie to handi +10 chyba warto zagrać Ja tam próbuje ML Może się okaże że Bosh bedzie miał słabszy "okres"  .... bo ilez można grac na takim procencie z gry ? słabszy dzien musi przyjsc  oby dziś
|
Do góry
|
|
|
|
#2010536 - 31/01/2008 07:16
[Re: Stoin]
|
veteran
Meldunek: 22/08/2006
|
Weź pod uwagę to, że w przeciągu ostatnich 3 dni wizards, grali 2 ciężkie mecze z dogrywkami, muszą to poczuć w kościach. Ja gram Toronto - 8.5 @1.75
Oprócz tego wezmę Orlando -16 i Minnesote ML.
|
Do góry
|
|
|
|
#2010594 - 31/01/2008 07:26
|
Carpal Tunnel
|
Chciałem sobie trochę popisać, ale widzę, że kursy w necie na zagrane przeze mnie mecze (STS, Totolotek, Betako) są o wiele niższe...cóż ziemniaki czasami wystawiają kursy trochę "w ciemno" nie znając do końca sytuacji kadrowych poszczególnych ekip i dlatego takie rozbieżności w kursach. Ale skoro już mam pisać to napiszę... Z góry sorry, że dopiero teraz piszę o typach z buków naziemnych (i kursach stamtąd)..wcześniej naprawdę nie miałem możliwości. Toronto Raptors - Washington Wizards Grali ze sobą już dwukrotnie, oba pojedynki @ WAS, oba wygrane przez Wizards (w tym wczoraj po dogrywce 108:104). Przy takim wyrównanym poziomie tych ekip nie widzę tu bilansu 0-3 patrząc od strony Raptors. Ponadto: "Caron Butler (left hip flexor) did not fly with the Wizards to Toronto, and will not be playing in Wednesday's game."źródło -> http://rotoworld.com/content/injuries.aspx?sport=NBAToronto Raptors  (w STS @1,40) _________________________________________________ Minnesota Timberwolves - Chicago Bulls Również rewanż za wczoraj. Na parkiecie w Chicago nie udało się wygrać z rozsypanymi Bykami, myślę, że dziś powinno się to udać Leśnym Wilkom wykorzystując przewagę własnego boiska. Kontuzje w Chicago znane...nie będę ich podawał. Minnesota Timberwolves  (STS @1,90) ___________________________________________________ Sacramento Kings - Charlotte Bobcats analiza juancarlos  ...i tyle o tym meczu ___________________________________________________ A teraz coś specjalnego na dziś... New Orleans Hornets - Golden State Warriors Szukał bym tutaj niespodzianki  Hornets grają ostatnio bardzo ofensywny basket, w ogóle ich styczniowe poczynania muszą budzić szacunek  Dziś na ich drodze stają Warriors. Drużyna szalona, drużyna kochająca run& gun , drużyna mogąca pokonać każdego rywala, drużyna mająca przeogromny potencjał ofensywny. Jeśli Hornets będą chcieli się z nimi "pościgać" to mogą się srodze przeliczyć  Słabszy mecz NOH musi przyjść, a GSW jest na pewno teamem, który top wykorzysta Golden State Warriors  (naziemne ~ 3,90) ... Pozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
#2010898 - 31/01/2008 08:04
|
Carpal Tunnel
|
Co myslicie panowie? Skiper, Big Ben, Baqu i reszta?  ja dzisiaj również Portland, dawno nie pokryli hc, świetnie grają w domu, maja dobry bilans u siebie z kawalerzystami, poza tym goście dosyć dawno nie przegrali spotkania wyjazdowego, więc spróbuję szczęścia do tego zagralem dubelek szerszenie ( chyba nie musze pisac czemu ) + Denver, samorodki słabiutko na wyjazdach, liczę, że dzisiaj wreszcie zagra Melo i dojdzie do przełamania tego teamu. zagrałem również singielek na Chicago, nie widzialem tego spotkania, aczkolwiek bardzo uważnie przestudiowalem statystyki tego meczu i doszedłem do wniosku, iż kurs nie jest w ogólę współmierny do dzisiejszych możliwosci byczków, sam bym dał po ok 1,91, dlatego kurs 2.7 wziąłem z pocałowaniem ręki, rano się dowiem czy słusznie  ehkm do tego underek szerszeni ( w szczegolnosci na wyniki pomiedzy tymi dwoma ekipami u dzisiejszych gospodarzy ) oraz overek sac-town - obie druzyny grają dość "lotną" koszykowkę, dlatego uważam, że linia powinna zostać przekroczona przy ok 40% skutecznosci obu teamow zastanawialem się jeszcze nad overkiem Utah i underkiem miśków, ale odpuściłem... good night & good luck 
|
Do góry
|
|
|
|
#2010958 - 31/01/2008 08:12
|
shaken not stirred
|
_________________________________________________ Minnesota Timberwolves - Chicago Bulls Również rewanż za wczoraj. Na parkiecie w Chicago nie udało się wygrać z rozsypanymi Bykami, myślę, że dziś powinno się to udać Leśnym Wilkom wykorzystując przewagę własnego boiska. Kontuzje w Chicago znane...nie będę ich podawał. Minnesota Timberwolves  (STS @1,90) Czy takie rozsypane to bym pewnien nie był. Wczoraj też tak myślałem, ale dziś? Ta ich pierwsza piątka aż tak źle nie wygląda: Noah - ma gość papiery na granie Ben - póki nie musi rzucać do kosza to jest ok Sefolosha - typ enigma bo gra cały czas z kontuzją Nocioni - w WIELU klubach mógłby grać po 35-40 minut, dla niego większy czas gry żaden problem Kluczem moim zdaniem wysokoenergetyczna para Noah-El Chapu, jak do tego Hinrichowi siedzi rzut, a ostatnio mu siedzi, to wcale tak kolorowo dla Wilków nie musi być. Dla mnie no bet. Kusi natomiast Orlando minus 16 punktów, bo w Heat to chyba musieli do składu brać gości od podawania piłek  W sumie to takich handi nie gram, więc może za to underek 197 ?
|
Do góry
|
|
|
|
#2010990 - 31/01/2008 08:17
|
Carpal Tunnel
|
Kusi natomiast Orlando minus 16 punktów, bo w Heat to chyba musieli do składu brać gości od podawania piłek  W sumie to takich handi nie gram, więc może za to underek 197 ? też własnie myślałem o underku, ale ja takich spotkań nie gram  bo patrząc chociażby przez pryzmat wczorajszego spotkania możemy sobie założyć i to pewnie z dużym % prawodopodobieństwa, że Miami rzuci ok 80 pkt ( pewnie z 50 do III kwarty, a w IV już bedą grały same rezerwy Orlando i Heat moga troszkę przupunkcic ) za to magicy mogą sobie zrobić ostre strzelanie po ok 35 pkt na kwartę, a stać ich na to przy takich amatorach po przeciwnej stronie i patrząc na ich potenciał offensywny, dlatego odpusciłem...
|
Do góry
|
|
|
|
#2011375 - 31/01/2008 17:21
|
Carpal Tunnel
|
Chciałem sobie trochę popisać, ale widzę, że kursy w necie na zagrane przeze mnie mecze (STS, Totolotek, Betako) są o wiele niższe...cóż ziemniaki czasami wystawiają kursy trochę "w ciemno" nie znając do końca sytuacji kadrowych poszczególnych ekip i dlatego takie rozbieżności w kursach. Ale skoro już mam pisać to napiszę... Z góry sorry, że dopiero teraz piszę o typach z buków naziemnych (i kursach stamtąd)..wcześniej naprawdę nie miałem możliwości. Toronto Raptors - Washington Wizards Grali ze sobą już dwukrotnie, oba pojedynki @ WAS, oba wygrane przez Wizards (w tym wczoraj po dogrywce 108:104). Przy takim wyrównanym poziomie tych ekip nie widzę tu bilansu 0-3 patrząc od strony Raptors. Ponadto: "Caron Butler (left hip flexor) did not fly with the Wizards to Toronto, and will not be playing in Wednesday's game."źródło -> http://rotoworld.com/content/injuries.aspx?sport=NBAToronto Raptors  (w STS @1,40) _________________________________________________ Minnesota Timberwolves - Chicago Bulls Również rewanż za wczoraj. Na parkiecie w Chicago nie udało się wygrać z rozsypanymi Bykami, myślę, że dziś powinno się to udać Leśnym Wilkom wykorzystując przewagę własnego boiska. Kontuzje w Chicago znane...nie będę ich podawał. Minnesota Timberwolves  (STS @1,90) ___________________________________________________ Sacramento Kings - Charlotte Bobcats analiza juancarlos  ...i tyle o tym meczu ___________________________________________________ A teraz coś specjalnego na dziś... New Orleans Hornets - Golden State Warriors Szukał bym tutaj niespodzianki  Hornets grają ostatnio bardzo ofensywny basket, w ogóle ich styczniowe poczynania muszą budzić szacunek  Dziś na ich drodze stają Warriors. Drużyna szalona, drużyna kochająca run& gun , drużyna mogąca pokonać każdego rywala, drużyna mająca przeogromny potencjał ofensywny. Jeśli Hornets będą chcieli się z nimi "pościgać" to mogą się srodze przeliczyć  Słabszy mecz NOH musi przyjść, a GSW jest na pewno teamem, który top wykorzysta Golden State Warriors  (naziemne ~ 3,90) ... Pozdrawiam Panowie, sam nie lubię takich napinaczy, którzy po meczu podkreślają swoje typy (albo jeszcze lepiej piszą "a nie mówiłem" tak naprawdę nie zamieszczając analizy w odpowiednim temacie). Ale pozwólcie... TORONTO SACRAMENTO  MINNESOTA  GOLDEN STATE 
|
Do góry
|
|
|
|
#2011614 - 31/01/2008 19:53
|
Carpal Tunnel
|
Edited by Platini (01/02/2008 01:52)
|
Do góry
|
|
|
|
#2011865 - 31/01/2008 21:32
|
stranger
Meldunek: 15/05/2007
|
http://seattletimes.nwsource.com/html/sonics/2004155305_soni31.htmlWally Szczerbiak had X-rays Wednesday, which revealed his right ankle did not suffer serious damage Tuesday. He's expected to be listed as questionable tonight. He was among five players who did not practice. Czy to znaczy, ze Szczerbiak nie bedzie gral w tym meczu?
|
Do góry
|
|
|
|
|
|