#1961974 - 18/01/2008 03:15
Re: ANDRZEJ GOŁOTA!
[Re: Bzyku]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/10/2007
|
Mike Mollo zapowiada, że zniszczy polskiego boksera - donosi "SuperExpress"
Andrzej Gołota (38 l.) po raz kolejny wraca na ring. Jego rywalem będzie Mike Mollo (26 l.). Amerykanin jest pewny, że wygra, tylko musi... pamiętać o ochraniaczu między nogami.
Z Mikiem Mollo spotkaliśmy się w chicagowskim Jabb Gym, na poddaszu jednego z budynków. To właśnie tam Tomasz Adamek (30 l.) miał pokazowy sparing przed ostatnią walką z Paulem Briggsem. Mike Mollo ma 185 cm wzrostu i jest o 8 cm niższy od Gołoty. Amerykanin już teraz prezentuje niesamowitą formę, worek treningowy atakuje z prędkością karabinu maszynowego. "Super Express": - Boisz się Andrzeja Gołoty?
Mike Mollo: - (śmiech) Nie, bo on w niczym już nie przypomina świetnego boksera, którym kiedyś był. Od was dowiedziałem się, że mam z nim walczyć. Zaskoczyła mnie ta wiadomość, ale stanę z nim do ringu. Jestem pewny, że znokautuję Andrzeja w pierwszych rundach. Napadnę na niego, tak jak to zrobił Lamon Brewster. Jestem równie szybki i nasza walka zakończy się podobnie.
Nasz pojedynek będzie bardzo ekscytujący zarówno dla moich fanów, jak i dla Gołoty. Obydwaj jesteśmy z Chicago. Przed walką z nim nie mogę zapomnieć ochraniacza na dolne części ciała, w razie gdyby znowu chciał zadawać ciosy poniżej pasa (śmiech).
- Te ochraniacze na męskość są w różnych rozmiarach?
- Nie, dla wszystkich jest jednakowy, uniwersalny.
- Widziałeś walki Gołoty?
- Tak, na kilku nawet byłem. Spotkałem go kilka razy w chicagowskim Windy City Gym. Ale nigdy z Gołotą nie trenowałem, nie mieliśmy wspólnych sparingów. Zamieniliśmy tylko parę zdań. Nie był zbyt rozmowny.
- Wasza walka ma być na początku lutego. W jakiej jesteś teraz formie?
- Na pewno będę świetnie przygotowany. Szczerze mówiąc, nie sądzę, by wygrana z Gołotą przybliżyła mnie do zdobycia mistrzowskiego pasa. Ale warto mieć wygraną z nim w swoim rekordzie.
- Masz bardzo egzotyczną urodę. Skąd pochodzą twoi przodkowie?
- Moja mama jest z Argentyny, a tata z Włoch. Mam południowy wybuchowy temperament, ale z wiekiem łagodnieję. W boksie znajduję upust energii.
- Urodziłeś się w Chicago, "polskim mieście". Znasz jakichś Polaków?
- Mieszkam na południu miasta, gdzie jest bardzo wielu Polaków. Mam wśród nich przyjaciół, nauczyli mnie jednego powiedzonka: "Ku... mać". Ponoć jest to brzydki zwrot (śmiech).
- Z twoją urodą i ciałem mógłbyś być modelem. Nie myślałeś o tym?
- Nie, ale słyszałem, że można zarobić na tym niezłe pieniądze (śmiech). Na razie zostanę przy boksie. Moim marzeniem jest zdobycie tytułu mistrza świata. Tak jak moi idole Rocky Marciano i Evander Holyfield. Mike Mollo (przydomek Wspaniały)
Data urodzenia: 11 lutego 1980
Miejsce zamieszkania: Chicago (Illinois, USA)
Bilans: 18 walk, 17 zwycięstw (11 przez k.o.), 1 porażka
Zwyciężył m.in. Kevina McBride'a - pogromcę Mike'a Tysona
Znalazłem też taki wywiad. A co by nie mówić o Endrju to jedno jest pewne, że ŻADEN polski bokser nie zdobędzie takiego prestiżu, sławy w zawodowym boksie jak Andrzej. Vamos Endrju 
|
Do góry
|
|
|
|
#1962163 - 18/01/2008 03:54
[Re: Vader]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 30/09/2003
|
... ŻADEN polski bokser nie zdobędzie takiego prestiżu, sławy w zawodowym boksie jak Andrzej.
" - trzydzieści sześć ciosów wyprowadził asfalt, i trzydzieści ciosów doszło... - tak, by go kurna zdążył uderzyć trzydzieści razy za jedną rundę... - nie....za pół :D" Marcin Daniec  prestiż..sława..ale chyba nie zawsze ta pozytywna 
|
Do góry
|
|
|
|
#1963487 - 18/01/2008 09:11
[Re: Łysy83]
|
MaSha Lover
Meldunek: 24/03/2005
|
Nie wiem jakim cudem Endri może byc underdogiem z Molem :|
Jak Molo zrobił w ogóle kariere? Niegdyś jednocześnie pracował na jednym z czikagowskich placów budowy jako robotnik dorabiając jako bokser. A że uderzenie miał dobre to rzucając cepami jak trafiał rywala, to ten najczęściej juz się nie podnosił. I tak to szło, w miedzy czasie przyszła porazka przed czasem z Williamsonem, nikt o nim nie słyszał aż do walki z Kevinem McBridem. Irlandzki olbrzym na wieść, że będzie walczył z Mollo i po obejrzeniu paru taśm z jego walkami tak się przejął umiejętnosciami Mike'a, że całą noc poprzedzającą ich walkę w spędził w pubie sącząc piwko. W ringu doznał jednak zaskoczenia, Mollo tradycyjnie machał łapkami przed sobą, McBride lądował na macie ringu 2 razy po czym sędzia w sumie bez większego powodu przerwał walkę. Po tym wyczynie obił jakiegoś leszcza, a następnie walczył z bokserem Polskiego pochodzenia Artem Binkowskim. Ten podobnie jak McBride po zapoznaniu się z umiejętnościami Mola pozostał niewzruszony. Co więcej powiedział, że nawet nie bedzie do tej walki trenowal bo konczy swoja kariere bokserska, a to jest jego ostatni pojedynek. Efekt - Mollo zaliczył kolejne KO. Tak oto wyrosła jakaś dziwna legenda na temat tego bardzo przeciętnego pięściarza. Porównując go z Gołotą nie potrafię się dopatrzeć ani jednego elementu bokserskiego, w którym Mollo byłby lepszy od Polaka. Buki powariowały, co oni myślą, że będzie powtórka z Lewisa albo Brewstera ? Brewster był dobrym amatorem, nokautował Włada, Kraśnika, zdobył srebro na igrzyskach panamerykańskich, jest od parę klas wyżej od Mola. To powinna być łatwa walka dla Gołoty i jego łatwe zwycięstwo. TKO w rundzie 7 wg mnie.
|
Do góry
|
|
|
|
#1963916 - 18/01/2008 12:51
[Re: PioKing]
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
Niestety PioKing - musisz przyznać, że Mollo pomimo, że ogólnie jest słabym bokserem, to ma jedną cechę, która może mu wystarczyć.
Ma dynamikę i potrafi rzucić się na rywala od pierwszego gongu (to zresztą jego styl walki). Jeśli Gołota da dupy, wyjdzie sztywny i da się na początku trafić, to może być powtórka z Brewstera. Mimo tego, że Mollo dużo do niego brakuje.
I to według mnie jedna z dwóch możliwości by Mollo to wygrał.
Druga to taka, że walka jednak potrwa kilka rund i Mollo je przetrwa - wtedy od 6 rundy Gołota może już spuchnąć (40 lat, kondycja i wydolność to wielka niewiadoma, z McBridem w 6 rundzie nie miał sił go dobić), a wtedy w każdej kolejnej rundzie to Mollo może być aktywniejszym zawodnikiem i kto wie, jakim ewentualnym werdyktem sędziowskim by to się skończyło.
|
Do góry
|
|
|
|
#1963965 - 18/01/2008 14:55
[Re: Bzyku]
|
Carpal Tunnel
|
prestiż..sława..ale chyba nie zawsze ta pozytywna  Niektórzy ludzie w sporcie "istnieją" dzięki temu, że mają jakąś określoną rolę. Ilu jest/ było BIAŁYCH bokserów, którzy mimo blamaży dostawali szanse kolejnych podejść do tytułu??? Andrzej mimo wiadomych walk typu 53 sekundy dostawał szanse. Moim zdaniem poza umiejętnościami był jeszcze inny czynnik dlaczego Don King sięga po niego: Bo Andrew to rozpoznawalna/ wyrazista postać boksu. Zadecydowało o tym, że Andrzej dostał miano faceta co bije poniżej pasa. Sprzedaje się to w USA. Ludzie chcą to oglądać/ kupować prawa do PPV, przychodzić na walki. Poza tym po czyjej walce w Madison Square Garden była duża bójka kibiców? Po Andrzeja  Nie zawsze sława jest pozytywna dla sportowca. W mediach jak Krzysztof Oliwa grał w NHL to zawsze zwracano uwagę na jego bójki a nie grę. Ma dynamikę i potrafi rzucić się na rywala od pierwszego gongu (to zresztą jego styl walki). Jeśli Gołota da dupy, wyjdzie sztywny i da się na początku trafić, to może być powtórka z Brewstera. Mimo tego, że Mollo dużo do niego brakuje.
Oglądałem sporo walk Andrzeja i rzadko kiedy NIE wychodzi sztywny na pierwsze 2 lub 3 rundy. Nawet jak wchodzi boksować z jakąś "puszką soku pomidorowego". Ale to chyba każdy zauważył, że Endrju ma taki styl.
|
Do góry
|
|
|
|
#1964300 - 18/01/2008 18:04
[Re: Vader]
|
MaSha Lover
Meldunek: 24/03/2005
|
Ma dynamikę i potrafi rzucić się na rywala od pierwszego gongu (to zresztą jego styl walki).
Druga to taka, że walka jednak potrwa kilka rund i Mollo je przetrwa - wtedy od 6 rundy Gołota może już spuchnąć
Prawie kazdy rywal Endriego na pewnym etapie mial taka dynamike tylko co z tego ? Mollo nie ma ciosu zeby posadzic Endriego nawet jesli go trafi. Jest zbyt doswiadczony na takiego drewniaka aby cokolwiek moglo mu grozic. Jesli ktos w tej walce spuchnie to wlasnie Mollo i z kazda kolejna runda bedzie latwiejszy do skonczenia. W pierwszych rundach nawet buttterbean był dynamiczny, ale dopiero po upływie 4 rund widać kto naprawdę trenował do walki. To obóz Gołoty będzie chciał, żeby walka była jak najdłuższa bo wie, że Endri jest w znakomitej kondycji i z każdą rundą będzie mocniejszy. Mollo zaczyna sobie teraz zdawać sprawę w co wdepnął, jest przestraszony. W wywiadzie zapytany czemu tak bardzo chciał walczyć z Gołotą odpowiedziałz ' nie wiem, mój manager tego chciał' 
|
Do góry
|
|
|
|
#1965938 - 19/01/2008 00:30
[Re: [T]-error]
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
Meldunek: 12/08/2002
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1966015 - 19/01/2008 00:43
|
old hand
Meldunek: 09/02/2004
|
Patrze na niektore posty na ten temat i zal mi niektorych ludzi ktorzy to pisza....najlatwiej jest z kogos sie wysmiewac...ale jak jestes taki kozak jeden z drugim to powiedzcie mu to osobiscie albo stanijcie w ringu z ktoryms z jego przeciwnikow. podejrzewam ze wiekszosc z tych ludzi typu lysy 83 czy tez dmucha jedyna walke w swoim zyciu jaka stoczylo to byla walka w remizie strazackiej podczas wiejskiej zabawy . Nie masz ku rwa pojecia o boksie zawodowym to nie zabieraj glosu w temacie....to moja dobra rada...
Edited by Experto (19/01/2008 01:09)
|
Do góry
|
|
|
|
#1966043 - 19/01/2008 00:48
[Re: pawcio1]
|
old hand
|
*** nie zabieraj glosu jeden z drugim to moja dobra rada
|
Do góry
|
|
|
|
#1966046 - 19/01/2008 00:48
[Re: pawcio1]
|
old hand
|
NIE MOGE POSTA NAPISAC...WYCHODZI TYLKO SAMA KONCOWKA
|
Do góry
|
|
|
|
#1966150 - 19/01/2008 01:16
|
Carpal Tunnel
|
-error] W kazdym razie, tak jak wiekszosc Polakow trzymam kciuki za jego szybka porazke Chyba tych albańskich polaków  No śmiem wątpić, czy większość będzie trzymała kciuki za porażkę Andrzeja.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|