Strona 7 z 7 < 1 2 3 4 5 6 7
Opcje tematu
#2025065 - 04/02/2008 12:46 Re: NFL - sezon 2007 cz.2 [Re: Master Flamaster]
Vader Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/10/2007
Witam panów!

To mój pierwszy post w tym temacie, ale jako fan US Sports oglądałem mecz Super Bowl.
Wynik jednak mógł zaskoczyć. Właściwie mecz był już wygrany przez NEP... Gdyby nie rozpaczliwy atak Manninga.
Zaraz wpadłem na serwisy co piszą. Większość pokazuje to foto:

Z krótkim opisem co miało miejsce w końcówce meczu.

Raz statystyki po meczu.
Gratuluje panom trafnych typów. Tak zwani eksperci na SL typowali ( chyba pięciu) na zwycięstwo NE i to różnicą 3-14 pkt. Tylko jeden typował wynik na win NYG 31-30. Widać, wszyscy się mylili. I chyba można jednak mówić o sporej niespodziance. W takim tonie wypowiadają się serwisy w USA.
Komplet zwycięstw w sezonie zasadniczym i jedna przegrana w najważniejszym meczu. Zerkałem na pulę jaka poszła na ten mecz w BF to było ponad 10 mln funtów. Z czego ok. 3 milionów o ostatnich 2 minutach meczu.

Pewnie pojawią się ciekawe głosy w dyskusji. Pozdrawiam!

Do góry
Bonus: Unibet
#2025066 - 04/02/2008 12:57 Re: NFL - sezon 2007 cz.2 [Re: Vader]
osin Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/04/2005
No i teraz Belichickowi wyszło niechęć do długich FG. W 3 kwarcie Pats mieli 4 down i piłkę na 31 jardzie NYG. Gdyby wtedy zamiast bawić się w normalną zagrywkę Belichick zdecydował się na FG, mecz mógłby potoczyć się zgoła inaczej. Co nie zmienia faktu, że Giants zasłużyli na to zwycięstwo. Głównie dzięki doskonałej defensywie (no i słabej grze blokujących Pats). Zresztą jak Patriots mogli wygrać, skoro poziom prezentowali w ofensywie w zasadzie tylko Welker i Faulk (no, Moss też zagrał przyzwoicie). I jak to w obecnym sezonie bywało nie obyło się bez rekordów. Welker wyrównał rekord w ilości złapanych podań (11), a Giants w pierwszej kwarcie zaliczyli najdłuższego drive'a w historii SB (9:59!!!!). No nic, szkoda że Pats przegrali. Jeszcze tylko Pro Bowl i tylko czekać do następnego sezonu. No i walczyć o bilety na Saints - Chargers w Londynie ;\)

Do góry
#2025072 - 04/02/2008 14:38 Re: NFL - sezon 2007 cz.2 [Re: osin]
raiders_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/03/2004
ehh nie wieze ze ciapkowaty ELI MANING wygral SUPER BOWL \:D ,z drugej strony nie lubie NE ,ale po takim dorym sezonie licylem na ukoronoanie wszystkiego wygraniem finalu BRADY ma pecha do MANINGOW :D.
NO coz sport jest nie przewidywalny i w tym jego piekno ,ogolnie PO dla GIANTS to juz lekka niespodzianka ,a wygrany final to dla mnie prynajmniej szok.

Gratuluj tym ktorzy postawili na NYG

Do góry
#2025138 - 04/02/2008 17:32 Re: NFL - sezon 2007 cz.2 [Re: g00niek]
kewin Offline
Q

Meldunek: 19/04/2005

Quote:

Kewin popelniles jeden zasadniczy blad.. Twoj typ nr 3.. nie jest na przylozenia tylko na pierwsze downy.. 1st downs... HMMMMM... maja typ na TD's NYG +2 w 1 kwarcie??? To byloby zbyt piekne....

1st downs moze byc w 1 kwarcie duzo dlatego taki spread, chyba nie musze juz tlumaczyc wiecej

bo ja sie wogole nie znam na tej dyscyplinie ...gram tylko na super bowl ... ale na szczescie siadło ... nastepnym razem bede uwazniej przygladał sie propozycjom

PS: 3/3 :jupi:

Do góry
#2025933 - 05/02/2008 02:02 Re: NFL - sezon 2007 cz.2 [Re: Ghost]
snoopol Offline
addict

Meldunek: 26/09/2003
Originally Posted By: Ghost
Ale ja do Patriotów nic nie mam. Tym bardziej do Brady'ego, który jest jednym z moich ulubionych zawodników i któremu szczerze życzę tego rekordu. Nie napisałem, że koksuje, tylko że mam nadzieję, że nie koksuje. Subtelna ale jednak różnica.

Natomiast wiele już widziałem i wcale mnie nie dziwią takie reakcje innych. Obiektywnie patrząc, skoro w ciągu 6 sezonów zawodnik zdobywa góra 28 TD, to jeżeli w 7 sezonie zdobędzie 50 TD, to jest to bardzo duży skok jakościowy.

Analogiczna sytuacja była w baseballu. Przez długie lata rekordem w ilości homerunów w sezonie było 61 Rogera Marisa. Przyszedł sezon 1998 i nagle dwóch zawodników ostro zawalczyło o koronę i obaj pobili wyczyn Marisa. Sammy Sosa miał 66 (wcześniej nie przekroczył 40) a Mark McGwire 70 (wcześniej 58). A teraz się okazuje, że obaj prawdopodobnie koksowali. Po czym w 2001 roku "czysty jak łza" Bonds wali 73 homeruny.

Problem dopingu w NFL (jak i we wszystkich ligach zawodowych) istniał i istnieje dalej. Może teraz w delikatnie mniejszym stopniu. Polecam obejrzenie serialu Playmakers, świetnie pokazującego między innymi sprawę dopingu. Coś musiało być na rzeczy skoro NFL po kilku odcinkach wymusiła na stacji (zapomniałem jakiej) zdjęcie tego serialu z anteny pod rygorem utraty licencji na transmitowanie meczów na żywo.

Tylko w tamtych czasach w baseballu noe bylo drug policy tak wiec sterydy byly legalne. To ze brala je wiekszosc ligi to juz inna historia, tyle ze w tamtych czasach nie lamali zadnych przepisow.
Co do skoku Bradyego z 20-kilku td do 50 to granie 5 WR w czym sa takie asy jak Moss i Welker z pewnoscia pomogla. Sterydy nie sadze. Moze bardziej slynna juz afera "Spygate".

Do góry
Strona 7 z 7 < 1 2 3 4 5 6 7

Moderator:  rafal08