#1540304 - 30/08/2007 06:35
Re: Moneybookers [8]
[Re: KUERTEN.]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/04/2004
|
Śmieszne jest trochę to wszystko... prosili mnie o odpis DOWODU OSOBISTEGO, uwierzytelniony pieczątką radcy prawnego bądź też notariusza... Spełniłem to. Teraz proszą o przysłanie skanu DOWODU OSOBISTEGO + jakiś rachunek potwierdzający mój adres zamieszkania  Śmieszne. wcale nie smieszne przeslesz i sprawa zalatwiona śmieszą mnie takie oto rzeczy: 1. dlaczego nie proszą o wszystko za jednym razem, tylko maksymalnie wydłużają czas odblokowania? 2. dlaczego mam wysyłać skan dowodu, skoro kilka dni temu dostali ODPIS DOWODU ! przecież to jest to samo, tyle, że z pieczątką notariusza...  3. jaki jest cel wysyłania rachunków? czy sam dowodu osobisty, ba, nawet potwierdzenie radcy prawnego, nie jest wystarczającym dowodem, gdzie jestem zameldowany? 
|
Do góry
|
|
|
|
#1541592 - 30/08/2007 23:10
[Re: P!T3R]
|
addict
Meldunek: 31/05/2006
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1543904 - 31/08/2007 05:10
[Re: (J)]
|
old hand
Meldunek: 15/09/2006
|
Chcialem zweryfikowac nowa karte kredytowa MasterCard. Dodalem ja do profilu. Potem chcialem zwiekszyc limit na rachunku poprzez jej weryfikacje a tu pokazalo, ze moge dodac karte do zweryfikowania ale oprocz tej MasterCard wlasnie. Myslalem, ze juz wszystko wiem o Moneybookers a tu jakas niespodzianka. Jak chce wyslac pieniadze to mam komunikat, ze konto zablokwane, az przeleje kase z mojego rachunku bankowego na konto MB. Zrobilem mtransfer i dalej to samo mi pokazuje. Moze ktos wie o co chodzi??
|
Do góry
|
|
|
|
#1546237 - 31/08/2007 23:55
[Re: CarlosMarc]
|
old hand
Meldunek: 15/09/2006
|
Chcialem zweryfikowac nowa karte kredytowa MasterCard. Dodalem ja do profilu. Potem chcialem zwiekszyc limit na rachunku poprzez jej weryfikacje a tu pokazalo, ze moge dodac karte do zweryfikowania ale oprocz tej MasterCard wlasnie. Myslalem, ze juz wszystko wiem o Moneybookers a tu jakas niespodzianka. Jak chce wyslac pieniadze to mam komunikat, ze konto zablokwane, az przeleje kase z mojego rachunku bankowego na konto MB. Zrobilem mtransfer i dalej to samo mi pokazuje. Moze ktos wie o co chodzi?? Juz odblokowali. Chcialem zweryfikowac nowa karte Mastercard, ktora odebralem trzy dni temu a oni pisza ze chcialem zweryfikowac stara VISA, ktora mialem na poprzednim koncie. Nie dogada sie czlowiek z nimi. Odpisac na maila nie mozna tylko znowu przez centrum wiadomosci trza, ehh. Konto dzisiaj odblokowali na szczescie.
|
Do góry
|
|
|
|
#1551923 - 02/09/2007 02:57
[Re: _Korver_]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/11/2004
|
Śmieszne jest trochę to wszystko... prosili mnie o odpis DOWODU OSOBISTEGO, uwierzytelniony pieczątką radcy prawnego bądź też notariusza... Spełniłem to. Teraz proszą o przysłanie skanu DOWODU OSOBISTEGO + jakiś rachunek potwierdzający mój adres zamieszkania  Śmieszne. wcale nie smieszne przeslesz i sprawa zalatwiona śmieszą mnie takie oto rzeczy: 1. dlaczego nie proszą o wszystko za jednym razem, tylko maksymalnie wydłużają czas odblokowania? 2. dlaczego mam wysyłać skan dowodu, skoro kilka dni temu dostali ODPIS DOWODU ! przecież to jest to samo, tyle, że z pieczątką notariusza...  3. jaki jest cel wysyłania rachunków? czy sam dowodu osobisty, ba, nawet potwierdzenie radcy prawnego, nie jest wystarczającym dowodem, gdzie jestem zameldowany? cos ci powiem bo moze myslisz ze NT byc moze lepszy otoz jak zablokowali mi konto NT to spytali o numer telefonu jaki podalem, ze bylo to dawno a numer komorki sie czasmi zmienia za bardzo nie wiedzialem jaki im podalem wiec mowie ze mam trzy numery ale oni uparci pytali podac numer wiec powiedzialem ten najstarszy i akurat to byl on wiec na niego zadzwonili i bylo ok wiesz co bybylo gdybym podal zly ? Kazali by przyslac rachunek z adresem (tak mial kolega z forum) wtedy bybyl niezly problem to numer na karte bez danych 
|
Do góry
|
|
|
|
#1561166 - 05/09/2007 03:32
[Re: mankiet]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/11/2004
|
od momentu wporawdzenia uslugi typu mtransfer to jest numer jeden na rynku tego typu uslug!!nie wiem skad wynikaja wasze problemy(moze tysiace wymian nie wiadomo z kim)..ja nigdy nie mialem problemu.A i np dzis wyplata na konto w mbanku trwala uwaga 4 godziny !!! Potwierdzam, dzieki przelewy24 kasa momentalnie na MB, wiec jaki sens maja wymiany ?
|
Do góry
|
|
|
|
#1561447 - 05/09/2007 04:35
[Re: KUERTEN.]
|
enthusiast
Meldunek: 28/08/2007
|
wszystko ladnie pieknie panowie ale jesli MB wproadza usluge przelewy24 to support telefoniczny i meilowy powinien byc calkowicie polski i szybki.Wtedy bym mial do nich zaufanie. w tym wypadku dziekuje wszystkim posredniką finansowym.
|
Do góry
|
|
|
|
#1561592 - 05/09/2007 05:23
[Re: _syriusz_]
|
enthusiast
Meldunek: 28/08/2007
|
Acha dodam ze lepsza forma wplat/wyplat sa karty przedplacone. ( no bo nie kazdemu wydadza kredytowke) Lepsze bezpieczniejsze i napewno srodki trafia zawsze tam gdzie maja
|
Do góry
|
|
|
|
#1561987 - 05/09/2007 07:30
[Re: _syriusz_]
|
member
Meldunek: 16/08/2005
|
Mój kolega ma następujący problem: Pragniemy poinformować, że otrzymali Państwo lub dokonali wpłaty wynoszącej 7000.00 PLN na konto Moneybookers. Przelanie tej kwoty spowodowałoby przekroczenie salda 1 000 GBP, dlatego też płatność ta jest obecnie zaplanowana. Przed przetworzeniem jej należy zaakceptować elektroniczne oświadczenie, że schemat kompensacji za usługi finansowe (FSCS) nie ma zastosowania do regulowanych emitentów e-pieniędzy na terenie Wielkiej Brytanii. Wymóg ten jest nałożony przez regulatora usług finansowych – FSA i w żaden sposób nie ma wpływu na bezpieczeństwo Państwa e-pieniędzy.
Prośba o akceptację wymienionego powyżej zrzeczenia się zostanie wyświetlona przy kolejnym logowaniu na konto moenybookers. Tutaj można także znaleźć dalsze informacje o znaczeniu tej decyzji dla Państwa. Najważniejsze zdanie(pogrubione), napisali tak, aby prosty człowiek nie zrozumiał. Co to dla niego oznacza? Czy może się spodziewać jakichś problemów? (jeszcze nie zaakceptował)
|
Do góry
|
|
|
|
#1562108 - 05/09/2007 08:17
[Re: mako_tychy]
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
Odpisałem na priva. Najważniejsze w każdej sytuacji to NIGDY nie klikać na jakikolwiek link w takich mailach tylko samemu w przeglądarce wpisać http://www.moneybookers.com i zobaczyć co się z kontem dzieje.
|
Do góry
|
|
|
|
#1562393 - 05/09/2007 15:37
[Re: mako_tychy]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/01/2001
|
Mój kolega ma następujący problem: Pragniemy poinformować, że otrzymali Państwo lub dokonali wpłaty wynoszącej 7000.00 PLN na konto Moneybookers. Przelanie tej kwoty spowodowałoby przekroczenie salda 1 000 GBP, dlatego też płatność ta jest obecnie zaplanowana. Przed przetworzeniem jej należy zaakceptować elektroniczne oświadczenie, że schemat kompensacji za usługi finansowe (FSCS) nie ma zastosowania do regulowanych emitentów e-pieniędzy na terenie Wielkiej Brytanii. Wymóg ten jest nałożony przez regulatora usług finansowych – FSA i w żaden sposób nie ma wpływu na bezpieczeństwo Państwa e-pieniędzy.
Prośba o akceptację wymienionego powyżej zrzeczenia się zostanie wyświetlona przy kolejnym logowaniu na konto moenybookers. Tutaj można także znaleźć dalsze informacje o znaczeniu tej decyzji dla Państwa. Najważniejsze zdanie(pogrubione), napisali tak, aby prosty człowiek nie zrozumiał. Co to dla niego oznacza? Czy może się spodziewać jakichś problemów? (jeszcze nie zaakceptował) normalna procedura..jak wejdzie na konto moneybookers bedzie musial zaakcpetowac tylko to i nic wiecej..pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#1562567 - 05/09/2007 18:14
[Re: mankiet]
|
newbie
Meldunek: 11/05/2007
|
Mam taki problem. Przesłałem kasę do sportingbet z moneybookers i ona nie dotarła. Sportingbet twierdzi że nie ma zapisanej takiej transakcji i odsyła do moneybookers. A oni od tygodnia nie odpowiadają na złożoną reklamację. Czy miał ktoś taką sytuację?
|
Do góry
|
|
|
|
|
|