Strona 5 z 13 < 1 2 3 4 5 6 7 ... 12 13 >
Opcje tematu
#1616368 - 24/09/2007 06:37 Re: Fenomen domen [Re: pinnacle]
Mar Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 27/04/2006
Originally Posted By: pinnacle
Tzn. nie moge zdradzic by mi ktos pomyslu nie podebral wiec pisze ogolnikowo ale cos w stylu ( przyklad wymyslony):

Wykupuje domene o nazwie np. http://www.krisnh.pl
Kupuje hosting np.w Home.pl
Zlecam komus zrobienie strony ktora dzialalaby na zasadzie wyszukiwarki np. dobrych typerow z calej polski i zalozmy poszczegolny typer by moc zamiescic swoja wizytowke na moim serwerze musialby uiscic oplate zalozmy roczna: 10zl. przelewem na moje konto.
i teraz tak: jesli wpisalbym slowo kluczowe w google: krisnh to czy wyswietli mi sie ta strona jako jedna z pierwszych??? jesli nie to co trzeba zrobic by byla np. w czolowce ( w 1 trojce wyswietlanych stron) ????

dzieki

nie wiem czy o wszystko spytalem bo troche pozno i mozg mi sie lansuje \:\)

By była pierwsza w google, potrzeba pozycjonowania. Długo trwałe ale i skuteczne oraz i przy niektórych słowach drogie. Co do umieszczania ofert to żeby było wsyzstko w pełni legalne musiałbyć mieć firme, i wystawiac za taką płatną usługę dodania fakturę.

Do góry
Bonus: Unibet
#1616370 - 24/09/2007 06:38 Re: Fenomen domen [Re: Adammm]
Mar Offline
Pooh-Bah

Originally Posted By: Adammm
a jezeli chodzi o polska nazwe i 'com' na koncu to mozna cos na tym zyskac?

warte i cos są. ale niewielki % tego co moze byc warte te slowo z pl'ką.

Do góry
#1616371 - 24/09/2007 06:38 Re: Fenomen domen [Re: pinnacle]
pinnacle Offline
member

Meldunek: 04/09/2007
aha i jeszcze jedno jesli ktos mialby juz domene o nazwie podobnej np. http://www.krisnhmadryt.pl i prowadzil seris o podobnej tresci co ja chce zrobic to mogliby mnie podac do sadu o "odgapienie" pomyslu ??? jesli tak to skad mam wiedziec czy maja zastrzezona nazwe. ale nawet jak maja to przeciez moja jest inna, domena wolna to ja wykupuje i robie na niej co chce bez konsekwecji prawda ??? \:\)

Do góry
#1616374 - 24/09/2007 06:40 Re: Fenomen domen [Re: pinnacle]
Mar Offline
Pooh-Bah

aha i jeszcze jedno jesli ktos mialby juz domene o nazwie podobnej np. http://www.krisnhmadryt.pl i prowadzil seris o podobnej tresci co ja chce zrobic to mogliby mnie podac do sadu o "odgapienie" pomyslu ??? jesli tak to skad mam wiedziec czy maja zastrzezona nazwe. ale nawet jak maja to przeciez moja jest inna, domena wolna to ja wykupuje i robie na niej co chce bez konsekwecji prawda ??? \:\)

Za plagiat podać Cię nie mogą.

Co do Trade Mark :

http://uprp.pl/patentwebaccess/DatabaseChoose.aspx - interesujace nas bazy to 'Znaki towarowe' i 'Międzynarodowe znaki towarowe - porozumienie madryckie

Do góry
#1616381 - 24/09/2007 06:42 Re: Fenomen domen [Re: Mar]
pinnacle Offline
member

Originally Posted By: Mar
Tzn. nie moge zdradzic by mi ktos pomyslu nie podebral wiec pisze ogolnikowo ale cos w stylu ( przyklad wymyslony):

Zlecam komus zrobienie strony ktora dzialalaby na zasadzie wyszukiwarki np. dobrych typerow z calej polski i zalozmy poszczegolny typer by moc zamiescic swoja wizytowke na moim serwerze musialby uiscic oplate zalozmy roczna: 10zl. przelewem na moje konto.
i teraz tak: jesli wpisalbym slowo kluczowe w google: krisnh to czy wyswietli mi sie ta strona jako jedna z pierwszych??? jesli nie to co trzeba zrobic by byla np. w czolowce ( w 1 trojce wyswietlanych stron) ????

dzieki

By była pierwsza w google, potrzeba pozycjonowania. Długo trwałe ale i skuteczne oraz i przy niektórych słowach drogie. Co do umieszczania ofert to żeby było wsyzstko w pełni legalne musiałbyć mieć firme, i wystawiac za taką płatną usługę dodania fakturę.

o co chodzi z tym pozycjonowaniem , prosze o wyjasnienie z tymi goglami oraz czy ilosc klikniec w strone odzwierciedla jej pozycje na ktorej sie wyswietla po wpisaniu np. krisnh??? a musze miec takie cos legalne ??? kto by mnie wyczail ??? jakby sie serwis rozrosl w sile wtedy byl zarejestrowal go jako firme:) mozna tak jak w wolenj amerykance bez rejestracji ???

Do góry
#1616385 - 24/09/2007 06:44 Re: Fenomen domen [Re: pinnacle]
Mar Offline
Pooh-Bah

dzieki

o co chodzi z tym pozycjonowaniem , prosze o wyjasnienie z tymi goglami oraz czy ilosc klikniec w strone odzwierciedla jej pozycje na ktorej sie wyswietla po wpisaniu np. krisnh??? a musze miec takie cos legalne ??? kto by mnie wyczail ??? jakby sie serwis rozrosl w sile wtedy byl zarejestrowal go jako firme:) mozna tak jak w wolenj amerykance bez rejestracji ???

Pozycjonowanie - http://pl.wikipedia.org/wiki/Pozycjonowanie_stron

Nie musisz mieć, chociaż osoba która będzie chciała się "dodać" do bazy może poprosić o fakturę albo coś, ale oczywiście mozna tak jak w wolnej amerykance \:\)

Do góry
#1616386 - 24/09/2007 06:44 Re: Fenomen domen [Re: pinnacle]
Mar Offline
Pooh-Bah

dzieki

Pozycjonowanie - http://pl.wikipedia.org/wiki/Pozycjonowanie_stron

Nie musisz mieć, chociaż osoba która będzie chciała się "dodać" do bazy może poprosić o fakturę albo coś, ale oczywiście mozna tak jak w wolnej amerykance \:\)

Do góry
#1616391 - 24/09/2007 06:48 Re: Fenomen domen [Re: Mar]
pinnacle Offline
member

Mar dzieki za wszystkie odp. widze ze jestes niezle obcykany \:\)
Jeszcze cos zapytam:

Jesli chcialbym taki serwis stworzyc jak pisalem w przykladzie i byloby takich wizytowek kolo 500 to jaki hosting o jakiej pojemnosci wykupic zeby to smigalo jakos. ???

Do góry
#1616392 - 24/09/2007 06:49 Re: Fenomen domen [Re: pinnacle]
Adammm Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 01/10/2006
a ile jest warta na wasze oko domena powiedzmy kupie.pl ?

Do góry
#1616393 - 24/09/2007 06:50 Re: Fenomen domen [Re: pinnacle]
Mar Offline
Pooh-Bah

Mar dzieki za wszystkie odp. widze ze jestes niezle obcykany \:\)
Jeszcze cos zapytam:

Jesli chcialbym taki serwis stworzyc jak pisalem w przykladzie i byloby takich wizytowek kolo 500 to jaki hosting o jakiej pojemnosci wykupic zeby to smigalo jakos. ???

NMZC.

Co do hostingu wszystko zależy od tego jaki skrypt by to był i jaki ruch. Myślę że na poczotek jakieś konto 500mb i transfer na poziome 10-15 GB miesięcznie powinno wystarczyć. Oczywiście jak wyszukiwarka to i dobra szybkość łącza powinna być.

Do góry
#1616396 - 24/09/2007 06:51 Re: Fenomen domen [Re: Adammm]
Mar Offline
Pooh-Bah

Originally Posted By: Adammm
a ile jest warta na wasze oko domena powiedzmy kupie.pl ?

Jak ktoś już tutaj napisal tyle ile ktoś by za nią dał.

Jak dla mnie max 100zł. bez serwisu, chyba że coś tam stworzysz i rozreklamujesz.

Do góry
#1616409 - 24/09/2007 06:55 Re: Fenomen domen [Re: Mar]
pinnacle Offline
member

a te ceny za wykupienie np. na domeny.pl to sa podane na rok czasu??? takie male kwoty kolo 10zl ??? czy to na miesiac ???

Do góry
#1616423 - 24/09/2007 06:57 Re: Fenomen domen [Re: pinnacle]
Mar Offline
Pooh-Bah

a te ceny za wykupienie np. na domeny.pl to sa podane na rok czasu??? takie male kwoty kolo 10zl ??? czy to na miesiac ???

Za rok. Jednak cena za przedłużenie na kolejny rok jest już większa przy różnych promocjach.

Do góry
#1616438 - 24/09/2007 07:04 Re: Fenomen domen [Re: Mar]
pinnacle Offline
member

Mar
ok dzieki za wszelkie informacje. zbiore je do kupy i czas zaczac działac. pozdrawiam. ide spac.

P.S. Ty masz jakies domenki ktore trzymasz czy moze jakis serwis??? \:\)

a wklasnie jeszcze ktos wspominal o jakims "parkowaniu" domen i zarabianiu na klikaniu w nie. Jesli stworzylbym swoj serwis to moge go automatycznie tez "zaparkowac" czy jak to sie nazywa??? mozna laczyc jedno z drugim ???

Do góry
#1616444 - 24/09/2007 07:07 Re: Fenomen domen [Re: pinnacle]
Mar Offline
Pooh-Bah

Mar
ok dzieki za wszelkie informacje. zbiore je do kupy i czas zaczac działac. pozdrawiam. ide spac.

P.S. Ty masz jakies domenki ktore trzymasz czy moze jakis serwis??? \:\)

a wklasnie jeszcze ktos wspominal o jakims "parkowaniu" domen i zarabianiu na klikaniu w nie. Jesli stworzylbym swoj serwis to moge go automatycznie tez "zaparkowac" czy jak to sie nazywa??? mozna laczyc jedno z drugim ???

możesz zaparkować do czasu stworzenia strony.
Aktualnie nie posiadam nic szczególnego, przechodzę do ofensywy.

Do góry
#1616445 - 24/09/2007 07:07 Re: Fenomen domen [Re: pinnacle]
donic Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/10/2002
Pinnacle, na przyszlosc nie zdradzaj swoich pomyslow \:\)

Adammm, moim zdaniem domena kupie.pl nawet bez serwisu jest warta co najmniej 2K. Jest prosta, krotka i wiadomo o co chodzi.
Mar, masz jakies domeny na sprzedaz? ;\)

Do góry
#1616448 - 24/09/2007 07:07 Re: Fenomen domen [Re: Mar]
Mar Offline
Pooh-Bah

Jeśli masz jakieś pytania to najlepiej na pm.

Do góry
#1616450 - 24/09/2007 07:08 Re: Fenomen domen [Re: donic]
Mar Offline
Pooh-Bah

Originally Posted By: donic

Mar, masz jakies domeny na sprzedaz? ;\)

jak narazie nie.
czekam na lepsze czasy ;-)

Do góry
#1616456 - 24/09/2007 07:10 Re: Fenomen domen [Re: Mar]
th0mas Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/08/2005
A kto jest w stanie odpowiedzieć. Jaka była pierwsza strona internetowa/pierwsza zarejestrowana domena. Mogą pojawić się 2 odpowiedzi.

Sam nie znam rozwiązania, a google nie chce pomóc więc szukam tutaj.

Pozdrawiam.

Do góry
#1616461 - 24/09/2007 07:12 Re: Fenomen domen [Re: th0mas]
Llama Offline
Ana <3

Meldunek: 21/06/2005
chyba jakieś uniwerski w usa.

Do góry
Strona 5 z 13 < 1 2 3 4 5 6 7 ... 12 13 >

Moderator:  Biszop, rafal08