#1606029 - 20/09/2007 23:38
Re: Życie to gra
[Re: pol44]
|
veteran
Meldunek: 14/03/2006
|
#5 Spartak Moskwa (-1,5) – BK Hacken 1 kurs 1,4 Bayer 04 Leverkusen (-1,5) - UD Leiria 1 kurs 1,85
Piłka Nożna – Puchar UEFA
Kurs:2,68
Stawka:2j
Do Wygrania: 5,36j
Wydaje mi się, że w obu przypadkach zdecydowanymi faworytami są gospodarze, którzy sprawę awansu do fazy grupowej pucharu UEFA będą chcieli rozstrzygnąć już w pierwszym meczu. Hacken to drugoligowiec ze Szwecji, który walczy o awans do szweckiej Allsvenskan 1. Ostatnio jest w niezłej formie, ale obie drużyny dzieli różnica kilku klas i Spartak powinien sobie dzisiaj urządzić lekki trening strzelecki, przed niedzielnymi derbami z Lokomotivem. W drugim meczu również uptruję pewnej wygranej gospodarzy, którzy są w dobrej formie, w przeciwieństwie do swoich przeciwników z Portugali. Leiria na razie w lidze zdecydowanie zawodzi. Po czterech kolejkach zajmuje 13 pozycje, z 2 pkt na końcie.
|
Do góry
|
|
|
|
#1607221 - 21/09/2007 03:23
|
veteran
|
$6
Heerenveen - Helsingborg 2 AH +0,5/+1,0
Piłka Nożna - Puchar UEFA
Kurs 2,12
Stawka:1j
Do Wygrania:2,12j
Kolejny dzisiejszy mecz w pucharze UEFA. W ocenie bukmacherów zdecydowanym faworytem tego meczu jest zespół gospodarzy. Ja jednak w zupełności się z tym nie zgadzam. Według mnie obie drużyny na dzień dzisiejszy prezentują podobny poziom, a o końcowym wyniku może zadecydować dyspozycja dnia. Dlatego kurs na gości w granicach 5,5 to dla mnie nieporozumienie. Mecz ten postanowiłem zagrać handicapem azjatyckim +0,5/+1,0 po kursie 2,12. Oznacza to że jeżeli drużyna Helsingborg tego meczu nie przegra mam pełną wygraną, jeżeli przegra jedną bramką wtedy przegrywam połowe mojej stawki, natomiast przy wygranej co najmniej dwoma bramkami przez Herenven przegrywam całą stawkę. Gram ten mecz po najniższej stawce, bo jak pisałem żaden wynik mnie tu nie zaskoczy i wszystko może się zdarzyć.
|
Do góry
|
|
|
|
#1611764 - 22/09/2007 21:51
|
veteran
|
Wisla Plock - Stal Stalowa Wola 1 1,35
Piłka Nożna-Polska 2
Forfar – Montrose 2 1,8
Piłka Nożna- Szkocja 4
Kurs:2,43
Do Wygrania:4,86j
Wisła przed sezonem była zaliczana jako jeden z kandydatów do awansu. Początkowe wyniki potwierdzały te przypuszczenia, jednak w ostatnich dwóch meczach zanotowała dwie wpadki. W ostatniej kolejce przegrała we Wrocławiu 1-2, a wcześniej na własnym boisku uległa Zniczowi. Dzisiaj gospodarze będą mieli znakomitą okazję na rehabilitacje za te porażki, bowiem na własnym boisku podejmują jedną ze słabszych drużyn drugiej ligi Stal Stalowa Wola. Na tym meczu mają być obecni przedstawiciele drugoliwego angielskiego Sheffield Wednesday , którzy chcą nawiązać współprace z klubem z Płocka. Powinno to dodatkowo zmobilizować gospodarzy do lepszej gry. W zespole Stali po czterech porażkach z rzędu zmieniono trenera. Od wczoraj został nim stary wyjadacz Władysław Łach, ale moim zdaniem pracuje on zbyt krótko, aby zmienić obraz gry . Dodatkowo goście zagrają bez dwóch podstawowych zawodników Wierzgacza i Lebiody, a u gospodarzy wszyscy są do dyspozycji trenera.
Sytuacja w drużynie Forfaru jest tragiczna. Z powodu wielkich problemów finansowo-oraganizacyjnych z klubu w tamtym roku poodchodzili co lepsi zawodnicy. Od razu odbiło się to na wynikach i Forfar spadł do 4 ligi. W klubie nie było pieniędzy na transfery i skład uzupełnili co zdolniejsi kibice tego zespołu. W ten sposób gospodarze dzisiejszego meczu od razu zepchnięci zostali do dołu tabeli. W sześciu kolejkach dotychczas rozegranych Forfar wygrał tylko raz, z inna czerwoną latarnią tej ligi Elginem. Dzisiaj po raz kolejny piłkarze tej drużyny będą musieli opuszczać boisko z opuszczonymi głowami, bowiem ich przeciwnikiem jest mocny zesół Montrose. W ostatnim czasie zespół ten notuje bardzo dobre wyniki. W ostatniej kolejce pokonał lidera East Fife 3-1, była to pierwsza strata punktów przez ten zespół. Wcześniej wygrała na wyjezdzie z mocnym Stenhousemuir 4-0. Tak więc dzisiaj goście powinni zainkasować kolejne 3pkt.
|
Do góry
|
|
|
|
#1613397 - 23/09/2007 06:02
|
veteran
|
$10
Manchester United – Chelsea 1 H.A 0/-0.5 1,75
Piłka Nożna-Anglia 1
Kurs:1,75
Stawka:4j
Do Wygrania:7j
Kompromitacja Chelsea w ostatniej kolejce L.M z Rosenborgiem doprowadziła do zwolnienia menedżera Jose Moruinho, którego zastąpił Avram Grant. Większość zawodników Londyńczyków uważała charyzmatycznego trenera za swojego przywódcę i nauczyciela. Doszło do kilku nerwowych reakcji z ich strony. Między innymi Droga zażądał wpisanie go na listę transferową w najbliższym okienku transferowym, Maruda publicznie oznajmił, że został oszukany. Wściekli śą także inni piłkarze z Lampardem na czele. Sytuacje takie na pewno w dużym stopniu osłabiły morale zespołu przed jutrzejszym meczem. Chelsea jak na razie w lidze spisywało się poniżej oczekiwań, widać że zespół nie jest w słabej formie. Dodatkowo w jutrzejszym meczu kontuzje wyeliminowały Didiera Drogby, Claudio Pizarro, Franka Lamparda, Ricardo Carvalho i Wayne'a Bridge'a. Myślę, że gospodarze wykorzystają zawirowania w obozie Londyńczyków, tym bardziej że mają z nimi do wyrównania kilka porachunków. Zagrałem jednak ten mecz lekko asekuracyjnie i w razie remisu zostanie mi zwrócona połowa stawki.
|
Do góry
|
|
|
|
#1614226 - 23/09/2007 21:17
|
veteran
|
Twente - NEC 1 1,45
Piłka Nożna-Holandia 1
Alba Volan Fevita – Salzburg 2 1,3
Hokej-Austria 1
Kurs:1,88
Stawka:3j
Do Wygrania:5,65j
W meczu tym zdecydowanym faworytem są gospodarze. Twente to rewelacja z poprzedniego sezonu, która również w tym radzi sobie bardzo dobrze. W meczach u siebie do tej pory zanotowali dwa remisy (z Utrechtem i PSV) i czas najwyższy na pierwsze zwycięstwo. NEC na dzień dzisiejszy prezentuje najgorszy futbol w Eredivisie. Ma na swoim koncie tylko jeden punkt i jedną bramkę strzeloną. Atmosfera w Nijmegen jest nerwowa i trudno się dziwić. Dodatkowo z kadry gości na ten mecz wypadło aż pięciu zawodników. Za zwycięstwem gospodarzy przemawia wszystko. Dużo wyższa forma (mimo porażki z Getafe w Pucharze UEFA 0:1 nastroje są dobre), silniejsza kadra, umiejętności poszczególnych graczy, a nawet historia bezpośrednich pojedynków. Trzy ostatnie ligowe spotkania tych ekip, to komplet wygranej Twente i kapitalny bilans bramkowy 10-0.
Alba to drużyna węgierska, która została zaproszona do ligi Austriackiej. Poziom tej ligi chyba przerósł możliwości tego zespołu. Świadczy o tym wynik z pierwszej kolejki w którym Węgrzy ulegli przeciętnemu Innsbruckowi 7-2. Dzisiaj czeka ich jeszcze trudniejsze zadanie, bowiem ich przeciwnikiem będzie mistzr Austrii Salzburg. Goście już na starcie są w wysokiej formie. W pierwszej kolejce pokonali innego finaliste z poprzedniego sezonu Willach 4-2, więc dzisiaj bez problemów powinni zainkasować kolejne 3pkt.
|
Do góry
|
|
|
|
#1615133 - 24/09/2007 00:37
|
veteran
|
IA Akranes v Vikingur Reykjavik 1 1,6
Piłka Nożna-Islandia 1
Sporting Gijon v Albacete 1 1,75
Piłka Nożna-Hiszpania 2
Kurs:2,8
Do Wygrania:5,6j
Jakiś czas temu znajomy zwrócił mi uwagę, żebym obserwował ligę islandzką. Dokładnie różnicę kursów jakie wystawia buk z tamtego kraju, a reszta buków. Sprawdzałem to i w rzeczywistości można często znaleźć taką zależność . Oczywiście często korzystałem z tego. Dzisiaj również zauważyłem pewną nierówność kursów. W meczu IA Akranes v Vikingur Reykjavik, w Islandii kurs na gospodarzy wynosi 1,3, a u większości bukmacherów w granicach 1,6. Dodatkowo wyniki ostatnich meczy wskazuję zespół gospodarzy jako faworyta tej potyczki.
Albacete jest w bardzo słabej formie. W dotychczasowych czterech meczach zdobyło zaledwie 1pkt, remisując z również słabym w tym sezonie Xeresem. Na przeciwnym biegunie znajduje się zespół gospodarzy. Sporting ma jak na razie 8pkt i dzisiaj ma duże szanse na kolejne 3pkt, które umocnią go w górnej części tabeli
|
Do góry
|
|
|
|
#1616383 - 24/09/2007 06:44
|
veteran
|
Podsumowanie 1 tygodnia gry.
1.Togltatti-Kazan 2 1,6 (0-2) -3j
2. Warta Poznań-ŁkS Łomża 1 2,25 (0-2) -2j
3. Podbeskidzie Bielsko-Biała - Warta Poznąń over 2,5 2 (1.1) -2j
4. Slavia Praha - Steaua Bucharest 1 2,25 (2,25) +3,75j
5. Spartak Moskwa (-1,5) – BK Hacken 1 kurs 1,4 (5-0) Bayer 04 Leverkusen (-1,5) - UD Leiria 1 kurs 1,85 (3-1) +3,36j
6. Heerenveen - Helsingborg 2 AH +0,5/+1,0 (5-3) -1j
7. Wisla Plock - Stal Stalowa Wola 1 1,35 (4-1) Forfar – Montrose 2 1,8 (1-4) +2,86j
8. BełchaOw-Jagielonia 1 1,4 (2-0) Belgie-Słowacja 1 1,6 (3-0) +2,48j
9. Carcle Brugie-Germinal Antwerpen 1 2,1 (1-1) -1j
10. Manchester United – Chelsea 1 H.A 0/-0.5 1,75 (2-1) +3j
11. Twente - NEC 1 1,45 (3-0) Alba Volan Fevita – Salzburg 2 1,3 (1-4) +2,65j
12. IA Akranes v Vikingur Reykjavik 1 1,6 (1-0) Sporting Gijon v Albacete 1 1,75 (1-0) +3,6j
13. Belgia-Serbia 1 3,2 (2-3) -1j
Ilość kuponów:13 Kupony wygrane-przegrane:7-6 Zagrane Za:27j Wygrane:39,7j Bilans:+12,7j Yield:+47%
Pierwszy tydzień w którym ukazywałem swoją gręw prywatnym temacie moim zdaniem był bardzo udany. Oczywiście nie odbyło się bez kilku wpadek, ale yield w granicach 47% bardzo mnie zadawala. Powiem więcej, będę bardzo zadowolony jeżeli w najbliższych tygodniach uda mi się utrzymać ten wynik. Niestety w przyszłym tygodniu chyba spadnie intensywność ukazywania moich kuponów. Praca którą wykonuję nie pozwala na dłuższą analizę meczy. Postaram się jednak, aby kupony które gram utrzymały swoją jakość.
|
Do góry
|
|
|
|
#1616628 - 24/09/2007 17:08
|
veteran
|
Podsumowanie 1 tygodnia gry.
1.Togltatti-Kazan 2 1,6 (2-0) -3j
2. Warta Poznań-ŁkS Łomża 1 2,25 (0-2) -2j
3. Podbeskidzie Bielsko-Biała - Warta Poznąń over 2,5 2 (1-1) -2j
4. Slavia Praha - Steaua Bucharest 1 2,25 (2-1) +3,75j
5. Spartak Moskwa (-1,5) – BK Hacken 1 kurs 1,4 (5-0) Bayer 04 Leverkusen (-1,5) - UD Leiria 1 kurs 1,85 (3-1) +3,36j
6. Heerenveen - Helsingborg 2 AH +0,5/+1,0 (5-3) -1j
7. Wisla Plock - Stal Stalowa Wola 1 1,35 (4-1) Forfar – Montrose 2 1,8 (1-4) +2,86j
8. BełchaOw-Jagielonia 1 1,4 (2-0) Belgie-Słowacja 1 1,6 (3-0) +2,48j
9. Carcle Brugie-Germinal Antwerpen 1 2,1 (1-1) -1j
10. Manchester United – Chelsea 1 H.A 0/-0.5 1,75 (2-0) +3j
11. Twente - NEC 1 1,45 (3-0) Alba Volan Fevita – Salzburg 2 1,3 (1-4) +2,65j
12. IA Akranes v Vikingur Reykjavik 1 1,6 (1-0) Sporting Gijon v Albacete 1 1,75 (1-0) +3,6j
13. Belgia-Serbia 1 3,2 (2-3) -1j
Ilość kuponów:13 Kupony wygrane-przegrane:7-6 Zagrane Za:27j Wygrane:39,7j Bilans:+12,7j Yield:+47%
Pierwszy tydzień w którym ukazywałem swoją gręw prywatnym temacie moim zdaniem był bardzo udany. Oczywiście nie odbyło się bez kilku wpadek, ale yield w granicach 47% bardzo mnie zadawala. Powiem więcej, będę bardzo zadowolony jeżeli w najbliższych tygodniach uda mi się utrzymać ten wynik. Niestety w przyszłym tygodniu chyba spadnie intensywność ukazywania moich kuponów. Praca którą wykonuję nie pozwala na dłuższą analizę meczy. Postaram się jednak, aby kupony które gram utrzymały swoją jakość.
|
Do góry
|
|
|
|
#1620612 - 26/09/2007 07:58
|
veteran
|
Tottenham – Middlesbrough 1 1,65
Piłka Nożna-Anglia Puchar Ligi Curling Cup
Kurs:1,65
Stawka:3j
Do Wygrania:4,95j
W drużynie Middlesbrough panuje plaga kontuzji. Lista kontuzjowanych zawodników jest bardzo długa. W dzisiejszym meczu manager Gareth Southgate na pewno nie będzie mógł skorzystać z usług: Jeremie Aliadiere, Tuncaya Sanli, Mido (on na pewno chciałby się pokazać w tym meczu),Argentyńczyka Arci i O'Neila. Są to zawodnicy którzy stanowią o ofensywnej sile tego zespołu. Wobec powyższych osłabień goście na pewno obiorą defensywny wariant gry. Jedynie na co mogą liczyć to dotrzymanie wyniku 0-0 w regulaminowym czasie gry i w dogrywce, oraz szczęście w karnych. Tottenham jak na razie bardzo zawodzi w lidze. Ma na swoim koncie zaledwie 5pkt. I zajmuje trzecie od końca miejsce. Gospodarze ostatnio rozgrywają swoje mecze co 3 dni ( grają w pucharze UEFA). W ich szeregach na pewno też nastąpi dzisiaj kilka zmian personalnych. Jednak zmiennicy będą gryźli trawę żeby się pokazać, bo wobec słabych wyników w lidze,muszą wyczuwać szanse załapania się do „jedenastki”. Z punktu widzenia psychologicznego ważna dzisiaj jest wygrana dla gospodarzy, bo wobec ciężkich meczy ligowych w następnych kolejkach kolejno: Aston Willa,Liverpool,Newcastl, na pewno poprawi humory i morale w drużynie i bojowo nastawi przed kolejnymi meczami.
|
Do góry
|
|
|
|
#1620918 - 26/09/2007 19:10
|
veteran
|
Republika Czech (-2,5) – Holandia 1 2,24
Siatkówka-Kobiety ME
Kurs -2,24
Stawka- 1j
Do Wygrania - 2,24j
W dniu dzisiejszym dojdzie do kolejnych meczy w drugiej fazie ME. W jednym z nich faworyzowana Holandia zmierzy się z Czaszkami. Zdaniem obserwatorów jak i bukmacherów Holenderki łatwo powinny wygrać ten mecz. Jak dla mnie sprawa ta nie jest taka oczywista, dlatego zdecydowałem się na zagranie, że Czeszki ugrają co najmniej jednego seta w tym meczu. Wydaje mi się, że forma Holenderek jest duża słabsza od tej którą prezentowały na turnieju GP.W tak krótkim czasie po prostu nie da się być w optymalnej formie na dwóch turniejach. Czeszki bardzo zaimponowały mi w meczu z naszymi „złotkami”. Najpierw przegrały seta, przy stanie 24-20 i kiedy wydawało się, że jest już po meczu, te podjęły walkę i wygrały kolejnego seta. Mało która drużyna kobieca podniosłaby się po takim ciosie. Dzisiaj liczę na chimeryczną formę holenderek, które po dobrym meczu w tym turnieju w następnym grają dużo słabiej, oraz na waleczność Czeszek, które na pewno tanio skóry nie sprzedadzą.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|