Strona 2 z 6 < 1 2 3 4 5 6 >
Opcje tematu
#1480076 - 11/08/2007 01:28 Re: Emrod - tenis z analizą [Re: Emrod]
Emrod Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 10/06/2004
Federer - Hewitt 2 handi +5.5 1.81

Hewitt to nie Fognini, a Montreal to nie szlem... Nokautu się nie spodziewam, a zakład jest wygrany nawet w przypadku 6-3, 6-4! Na mój gust Pinnacle się trochę zapędził z handi (powinno być +/-4.5) ale to już ich problem

Do góry
Bonus: Unibet
#1480818 - 11/08/2007 04:15 Re: Emrod - tenis z analizą [Re: Emrod]
Emrod Offline
Carpal Tunnel

Davydenko - Stepanek 2 2.4 \:\)
Federer - Hewitt 2 handi +5.5 1.81 \:\)

Zaczęło się nieźle, można więc ciut zaryzykować!

Sharapova - Dementieva 2 3.49

Do góry
#1481482 - 11/08/2007 07:07 Re: Emrod - tenis z analizą [Re: Emrod]
Emrod Offline
Carpal Tunnel

Petrova - Razzano 1 handi -5 1.9 \:\)
Djokovic - Roddick 2-0 w setach 2.99 \:\)

Jest lepiej niż dobrze, tak więc zaufamy jeszcze młodej Białorusince:

Jankovic - Azarenka 2 handi +5 1.99

Do góry
#1482400 - 11/08/2007 20:19 Re: Emrod - tenis z analizą [Re: Emrod]
Emrod Offline
Carpal Tunnel

Sharapova - Dementieva / Sharapova NIE wygra 2-0 2.12
Nadal - Dancevic 1 handi -4.5 1.9 \:\)
Sharapova - Dementieva 2 3.49
Jankovic - Azarenka 2 handi +5 1.99 ZWROT

Wczoraj 5/7, ładny plusik - mnie wystarczy! Liczyłem jednak, że Elena ciut bardziej powalczy.

Sharapova wygra turniej 2.00

Tutaj nie ma co za bardzo kombinować! Kurs na Maryśkę wynosi 1.29, w finale z którąkolwiek z Serbek wyższy wiele nie będzie; w tej sytuacji kurs 2.00 za całe zawody jest sensowny, a jakoś nie widzę dla Shaprapy konkurencji \:\)

Federer - Stepanek 2 +5 1.77

Trzymam się zdania, że Radzio jest w gazie, a Ferdek jak to Ferdek demolował niepotrzebnie nie będzie \:\)

Serbki nie do grania - mecz na rzut monetą! Nadal-Djoko też na styku, Rafa nie gra na maximum możliwości, a w tym roku Novak go już raz pojechał.

Do góry
#1483039 - 11/08/2007 23:40 Re: Emrod - tenis z analizą [Re: Emrod]
Emrod Offline
Carpal Tunnel

Po głębszym zastanowieniu jednak spróbujemy dwa pozostałe mecze:

Jankovic - Ivanovic 0-2 w setach 3.4

H2H wyraźnie na korzyść Any, a że grają ze sobą dosyć regularnie, tak że trzeba przyznać, że rodaczka jej po prostu leży!
Ivanovic prezentuje się w LA bardzo dobrze, a Jankovic we wczorajszym meczu z Azarenką miała koszmarne kłopooty.
Gram 2-0, bo w meczu tych pań III set może być i tak dziełem przypadku.

Nadal - Djokovic 2-0 w setach 2.89

Rafa stracił dwa sety, a już bukmacherzy powariowali z kursami
Takie kursy na Nadala w meczu z kimś innym niż Federer to rarytas - trzeba brać i nie czekać!
Hiszpan owszem trochę się męczył z Mathieu i Dancevicem, ale powiedzmy sobie szczerze - wygrał, w podbramkowej sytuacji nie był, po prostu zagrał tyle ile wystarczyło awansu. Dzisiaj trzeba się będzie sprężyć bardziej to się chłopak przyłoży \:\)
Djoko przecież niczym wielkim tak naprawdę nie błysnął - Kiefer, daleki od formy Nalba to nie są wielcy rywale. I set ze zmęczonym Roddickiem układał mu się fatalnie, Rod wygrywał swoje podania luzem, a Novak ledwo, ledwo. Potem jednak złamał Amerykanina i serwując po seta sam dał się połamać.
Rafa będzie poza tym chciał pomścić wtopę z Miami, tam lepszy był Djoko, ale prawdę powiedziawszy turniej ten rangi gdzie w finale nie ma ani Rogera, ani Rafy to wyjątek, a nie reguła \:\)
Trudno tu mówić o pewniaku, ale kurs jest miły, a coś mam wrażenie, że Nadal uspokoi na jakiś czas zapędy Novaka

Do góry
#1484931 - 12/08/2007 10:48 Re: Emrod - tenis z analizą [Re: Emrod]
Emrod Offline
Carpal Tunnel

Jankovic - Ivanovic 0-2 w setach 3.4
Nadal - Djokovic 2-0 w setach 2.89

Napisałem, że mecze nie do grania - napisałem! A co zrobiłem - zagrałem!
Klasyczny przykład zwycięstwa hazardu nad przemyślanym typowaniem
Teraz powtarzam ten błąd po raz trzeci i ostatni, ale spać mi się nie chce i niech mi Maryśka doda więcej emocji!

Sharapova - Petrova 1 -4 handi 2.04

Do góry
#1485671 - 12/08/2007 20:30 Re: Emrod - tenis z analizą [Re: Emrod]
Emrod Offline
Carpal Tunnel

Sharapova wygra turniej 2.00
Sharapova - Petrova 1 -4 handi 2.04 ZWROT

Obraziłem się na Maryśkę - taki numer...

Po wczorajszym nie ma co kombinować i Djoka nie drażnimy - mało obiecujące kursy!

Ivanovic - Petrova 1 -3 handi 1.91

Do góry
#1485987 - 12/08/2007 21:59 Re: Emrod - tenis z analizą [Re: Emrod]
Emrod Offline
Carpal Tunnel

A jednak, dzisiaj Djoko odda za wczoraj

Federer - Djokovic 1 -4 handi 2.26

Do góry
#1488180 - 13/08/2007 05:21 Re: Emrod - tenis z analizą [Re: Emrod]
Emrod Offline
Carpal Tunnel

Federer - Djokovic 1 -4 handi 2.26

Novakowi się należą brawa, bo jakoś nie pamiętam kiedy ktoś pokonał Rafę i Rogera w jednym turnieju! Mój portfel jego sukces zapamięta jeszcze lepiej \:\)
A żeby się lepiej oglądało:

Ivanovic - Petrova 2-0 w setach 2.42

Do góry
#1488599 - 13/08/2007 08:42 Re: Emrod - tenis z analizą [Re: Emrod]
Emrod Offline
Carpal Tunnel

Ivanovic - Petrova 1 -3 handi 1.91 \:\)
Ivanovic - Petrova 2-0 w setach 2.42 \:\)

I tak się ten całkiem miły tydzień zakończył! Pora na podsumowanie:

BILANS TYGODNIA (I JEDNOCZEŚNIE CAŁEGO TEMATU!)

Typy trafione: 22 Typy oddane 34
Skuteczność: 64.70%
Średni kurs trafionych typów: 2.00
Yield: +29.18 (43.92/34)
Eksperyment "100": +992 złote

Jak na powrót po 7-miesięcznej przerwie wynik jest naprawdę dobry; szczerze mówiąc liczyłem na max. +10%!
Średni kurs trafionych typów na mnie robi wrażenie

Tłumaczę jeszcze o co chodzi z eksperymentem "100" o którym zapomniałem wspomnieć na samym początku!
Zawsze uważałem, że klasę typera ocenia się po yieldzie, a nie po stawkach. Można być na minusie operując tysiącami złotych i sporo na plusie grając za 10 zł. Dalej tak uważam i yield traktuję jak wartość nadrzędną!!!
To nie jest sugestia za ile gram, po prostu chciałem tak z ciekawości sprawdzić ile można zarobić (bądź stracić) grając do końca roku moje typy jako single ze stałą stawką 100zł. Zobaczymy \:\)

Życzę szczęścia w nadchodzącym tygodniu i zapraszam do mojego tematu. Zachęcam do komentowania, temat jest otwarty, a jak pokazała chociażby sprawa Davydenki dyskusja może się wszystkim przydać i poprawić naszą skuteczność \:\)

Do zobaczenia w kolejnych turniejach

Do góry
#1488610 - 13/08/2007 10:06 Re: Emrod - tenis z analizą [Re: Emrod]
Emrod Offline
Carpal Tunnel

Welcome in Cincinatti \:\)

US Open już blisko, tak więc trzeba uważać na faworytów, bo mogą troszkę odpuszczać, ale z drugiej strony to jeszcze 2 tygodnie grania przed Flushing Meadows, a w Cinci kasa leży na korcie i warto się przyłożyć \:\)

Querrey - Gicquel 1 1.54

Klasyczny amerykański "betonowy chłopak" powinien dać radę; to jest zdecydowanie jego nawierzchnia, a tego typu okazje do pokazania się w turniejach dużej rangi wykorzystywać musi.
Francuz od miesiąca nie grał, dopiero wchodzi na hard, który mu specjalnie nie służy. Grał owszem rok temu w IV rundzie US Open, ale szczerze mówiąc drabinkę miał mocno fartowną.

Almagro - Mayer 2 2.03

Pin stawia w roli faworyta hardowego cieniasa!!! Przecież Almagro (skądinąd świetny clayowiec) na tej nawierzchni prezentuje poziom drugiej setki rankingu i to jej końca.
Mayer wirtuozem gry na betonie nie jest, ale jako przeciętniak i tak jest dużo lepszy. Dopiero zaczyna zabawę z tą nawierzchnią, ale od porażki w Sopocie minęło już 1.5 tygodnia i Florian zapewne trochę wypoczął w domu, ale od paru dni mozolnie ćwiczy na hardzie.

Jużnyj - Hrbaty 2 3.3

Oj przeszacowali chłopcy Słowaka, kurs powyżej 2.5 trzeba brać! Dominik sezon ma fatalny, ale w Kanadzie zrobił wrażenie: 2 sety z mocnym na betonie Kohlschreiberem, demolka Robredo i zacięty bój z Hewittem. Można śmiało powiedzieć, że był to jego najlepszy turniej w 2007 roku!
Miszka ma przewagę w H2H, w Kanadzie zagrał przyzwoicie i na pewno jest lekkim faworytem; zdecydowanie jednak nie takim jak to pokazują kursy.

Do góry
#1488613 - 13/08/2007 11:49 Re: Emrod - tenis z analizą [Re: Emrod]
Emrod Offline
Carpal Tunnel

Ferrer - Isner 2 2.35

Trzeba dać szansę amerykańskiej rewelacji \:\) Zwłaszcza, że w ubiegłym tygodniu już pisałem, że Ferrer i hard to nie jest mój ulubiony "koktajl".

Chodzi mi jeszcze po głowie Nalba, ale ostateczną decyzję zostawię sobie na jutro!

Do góry
#1489415 - 13/08/2007 21:42 Re: Emrod - tenis z analizą [Re: Emrod]
Emrod Offline
Carpal Tunnel

Ljubicic - Delic 1 1.49

To już nie czasy kiedy Ljuba był zdecydowanym numerem 3 na świecie, niemniej jednak coś tam jeszcze potrafi! Wpadka z Odesnikiem mogła się zdarzyć, dwie pod rząd już nie powinny. Zwłaszcza, że Delic gra gorzej niż wspomniany Odesnik.

Nieminen - Spadea 2 2.66

Jarrko mi bardzo podpadł z Mikołajem; jego serwis jest chyba jeszcze gorszy niż kiedyś. Vinniego lubię, Vinnie już nie raz dał wygrać, a na hardzie zawsze jest zagrożeniem - dla Fina z pewnością \:\)

Zi Yan - Bremond 1 1.51

Bremond ma na hardzie bilans ujemny, a Chinka najczęściej gra właśnie na tej nawierzchni (bilans ma dużo lepszy). Zi Yan grywa ostatnio przyzwoicie, a na pewno lepiej od dzisiejszej rywalki!

Llagostera-Vives - Vinci 1 2.28

Dziwne trochę kursy
Vinci od marca wygrała zaledwie dwa mecze, Llagosterze szło dużo lepiej choć na prowincjonalnych turniejach. Obydwie wchodzą dopiero na hard, ale tutaj ciut lepsza jest Hiszpanka, do tego H2H wypada 3:0 na jej korzyść. Ładny kurs dają to biorę, a nie pytam

Peer - Krajicek 2 2.38

Misa i Vania Kig to moje ulubione młode gwiazdeczki, ale nie tylko o sympatię tutaj chodzi. Peer prezentuje się jakoś niepewnie, Krajickowa wypada na tym polu dużo lepiej. Zaryzykuję po niezłym kursie.

Do góry
#1489455 - 13/08/2007 22:07 Re: Emrod - tenis z analizą [Re: Emrod]
Emrod Offline
Carpal Tunnel

Karlovic - Melzer 2 2.59

H2H 4:0 dla Austriaka, w tym dwa mecze na hardzie, a tylko jeden na clayu! To nie jest przypadek, poza tym Austriak w meczu z Blake'em zagrał całkiem, całkiem \:\)

Do góry
#1491685 - 14/08/2007 07:17 Re: Emrod - tenis z analizą [Re: Emrod]
Emrod Offline
Carpal Tunnel

Almagro - Mayer 2 2.03
Jużnyj - Hrbaty 2 3.3
Ljubicic - Delic 1 1.49 \:\)
Nieminen - Spadea 2 2.66
Zi Yan - Bremond 1 1.51 \:\)
Llagostera-Vives - Vinci 1 2.28
Peer - Krajicek 2 2.38
Karlovic - Melzer 2 2.59 \:\)

Dlaczego mi nikt nie przypomniał, że dziś poniedziałek!!! Przez tą długą przerwę całkiem mi z głowy wyleciało, że ten dzień w tenisie wymaga pięciokrotnie większej uwagi!
Chociaż właściwie jakbym miał typować drugi raz to bym zrezygnował chyba tylko z Llagostery.
Krajicek miała 4-0 w I secie i przegrała - tego szkoda bo Peer była jak najbardziej do ogrania!
Tragedii nie ma, dwa mecze jeszcze w grze - trzeba jednak pokombinować na jutro \:\)

Santangelo - Shaugnessy 2 2.38

Mara od Wimbledonu nic właściwie nie gra, w LA nawet kreczowała! Amerykanka również nie prezentuje się wybornie, ale na betonie grać potrafi; typ przeciwko Włoszce.

Haas - Ancic 2 3.75

Mario wraca do gry, z Mathieu zagrał słabiutko, ale przeciwko Niemeyerowi jak w dawnych czasach! Niemiec póki co nikogo mocnego na hardzie nie pokonał, tak więc ciężko mówić o jego wielkiej formie.
Dyspozycja Ancica jest niewiadomą, ale po tym kursie warto!

Lopez - Monaco 1 1.62

Monaco to hardowa łamaga; Almagro też ale dzisiaj stuknął Mayera można powiedzieć! W przeciwieństwie jednak do Floriana o Feliciano już coś wiemy - bardzo ładnie przeszedł kwale; powinno wystarczyć.

Może wymyślimy coś jeszcze jutro, ale I runda wygląda bardzo nieciekawie.

Do góry
#1491713 - 14/08/2007 07:50 Re: Emrod - tenis z analizą [Re: Emrod]
Valverde Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/11/2005
Cześć Emrod!

Odnośnie powyższych propozycji:

Lopez to już od dłuższego czasu strasznie chimerny typ zawodnika, ale z Monaco powinien sobie poradzić.

Na Ancica jeśli już miałbym ryzykować, to jakieś dodatnie handi, choć jak przypomnę sobie mecz z Mathieu....

Coś zaś się tyczy Santangelo, to na hardzie grała mało, a w dodatku ostatnio skreczowała i jej dyspozycja będzie sporą niewiadomą. Meghann zagrzewana przez miejscową publiczność powinna sobie poradzić.

Mnie jednak osobiście najbardziej interesuje typ na Danilidou z Dulko. Greczynka jak wiadomo specjalizuje się w grze na szybkich nawierzchniach. Ponadto dosyć regularnie ogrywała już Argentynkę (H2H 3-0) i choć żaden z tych meczy nie miał miejsca na hardzie, to jednak ów bilans ma swoją wymowę. Martwi mnie jedynie krecz Eleni, jaki miał miejsce z Szarapową. Królestwo dla tego, kto wie na ile poważna to kontuzja, gdyż jeżeli Greczynka jest w dobrej formie fizycznej to nie omieszkam zagrać jej zwycięstwa z jakimś przyjemnym handi.

Pozdrówki

Do góry
#1491800 - 14/08/2007 08:41 Re: Emrod - tenis z analizą [Re: Valverde]
Emrod Offline
Carpal Tunnel

Odpuściłem na razie Greczynkę właśnie z tego powodu! Nigdzie nie mogę jednak znaleźć wiarygodnej informacji na temat jej urazu
Mecz z Mashą był w sumie przegrany, więc najprawdopodobniej poczuła lekki ból i nie chciała po prostu ryzykować!
Ancica wziąłem ze względu na kurs, poza tym po tak długiej przerwie raczej się w pełni wykurował. Jak widać było w Kanadzie forma jest jeszcze chimeryczna, ale jeśli zaskoczy tak jak z Niemeyerem to Haas będzie w opałach.

Pozdrawiam i życzę powodzenia \:\)

Do góry
#1492282 - 14/08/2007 18:39 Re: Emrod - tenis z analizą [Re: Emrod]
zludna Offline
old hand

Meldunek: 18/05/2007
hej \:\)

Nie znam powodu, dla którego Mara w Los Angeles kreczowała, ale jeśli to nie było nic poważnego [a raczej nie było, bo w końcu tu występuje], to Meghann może mieć spore problemy.
Shaughnessy obserwuję od bardzo dawna, w tym sezonie marnie jej idzie, więc nie widziałam transmisji żadnego z jej pojedynków. Nie wiem i nie rozumiem, dlaczego potrafi zagrać jeden mecz w turnieju tylko dobry, bo tak właśnie jest ostatnio. W L.A. z King zagrała naprawdę dobrze, a potem z Azarenką nie potrafiła nawet nawiązać walki. Przecież to jeden z większych talentów w WTA! W deblu też już nie gra tak samo, ale może tu kwestia ciągłych zmian partnerek.
Teoretycznie powinna wygrać, bo jeden mecz w turnieju potrafi zagrać dobry, ale Mara to też talent, gorzej jej z grą, gdy gra przeciwko mocno utytułowanym [np.z Momo] i za bardzo chce pokazać swoją technikę.
Umiejętności obu pań są podobne. Ale dyspozycja Amerykanki pozostawia dużo do życzenia. Takiego kursu nie wezmę ani na Santangelo, ani na Shaughnessy.

Pozdrawiam \:\)

Do góry
#1492323 - 14/08/2007 19:03 Re: Emrod - tenis z analizą [Re: Emrod]
Emrod Offline
Carpal Tunnel

Querrey - Gicquel 1 1.54 \:\)
Ferrer - Isner 2 2.35

Poniedziałkowy minus trzeba odrobić! Mam coraz większe opory co do Shaugnessy, ale już zagrane...

Daniilidou - Dulko 1 1.62

Ryzyko - jak Greczynka nie ma kontuzji to pewniak, a jak nie to zobaczymy

Srebotnik - Peng 1 1.48

Raczej się zaskoczenia nie spodziewam.

Do góry
#1492427 - 14/08/2007 20:09 Re: Emrod - tenis z analizą [Re: Emrod]
hrabia Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/02/2006
Witaj Emrod \:p

Niestety masz racje poniedziałek był niestety bardzo słaby mnie załatwił perfidnie Argentyński Grubas \:\(
No ale coż to jest gra jednemu zabierze drugiemu da

Przechodząc do dzisiejszych typowań:

Ancica to bym raczej nie ruszał wiem że kurs smakowity ale nie widze szans na wygraną Chłopak po półrocznej chorobie Mononukleoza Zakaźna-Dokładnie wiem dzięki Tomaszowi Lorkowi \:D
I raczej ze Szwabem jescze dzisiaj nie powalczy który będzie chciał powetować sobie słaby występ w Toronto dla mnie 2-0 Haas Tam trafił na Radzia będącego w super formie dziś opór będzie zdecydowanie mniejszy

Santangelo-Shaugnessy-Dla mnie No bet zupełny obie niby talent ale obie chimieryczne jak cholera Ameykanka nie gra nic a Mara ostatnio krecz także Nie do ruchu

Danilidou-Dulko Cieżko powiedzieć ale chyba jednak Greczynka chodziaż H2H w stylu 3-0 czasem są zdradliwe

Srebotnik-Peng,Lopez-Monaco
Co do tych typów zdecydowanie się zgadzam i znajdą się dzisiaj na moim kuponie głównym
Pozdrowionka

Do góry
Strona 2 z 6 < 1 2 3 4 5 6 >

Moderator:  rafal08