Strona 1 z 6 1 2 3 4 5 6 >
Opcje tematu
#1468294 - 07/08/2007 09:59 Emrod - tenis z analizą
Emrod Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 10/06/2004
Witam serdecznie!

Człowiek odpoczął trochę od bukmacherki, ale może pora powrócić:) Tak jak we wszystkich moich poprzednich tematach pobawimy się typowaniem tenisa; w miarę możliwości każdy typ wzbogacony zostanie analizą.

Ktoś mnie może pamięta z dawnych czasów tak, że na wszelki wypadek uprzedzam!!!
Od stycznia nie miałem żadnego kontaktu z zakładami, a o tenisie wiem tyle ile przyuważyłem w mass-mediach, czyli 80% informacji dotyczyło Radwańskiej . Przez te ponad pół roku nie obejrzałem ANI JEDNEGO meczu tenisowego!
Tak więc, żeby tam komuś do głowy nie wpadło korzystanie z moich propozycji. Może się rozkręcę, ale na razie uczę się na nowo chodzić po tym gruncie \:\)

Do góry
Bonus: Unibet
#1468335 - 07/08/2007 10:57 Re: Emrod - tenis z analizą [Re: Emrod]
Emrod Offline
Carpal Tunnel

Zapomniałem jeszcze o jednym!

Mój temat jest otwarty na wszelką dyskusję pod dwoma jednak warunkami:

- komentarze muszą trzymać odpowiedni poziom kultury osobistej, czyli chamstwu mówimy
- komentarze mniej więcej powinny dotyczyć tematu \:\)

Kursy oczywiście Pinnacle - w przypadku odstępstw od reguły zaznaczę innego bukmachera.

Przechodzimy do dania głównego!!!

Ale jestem podniecony, pierwsze typy po 7 miesiącach abstynencji!

Daniilidou - Rezai 1 1.6

Rezai to tak clayowa panienka, która niespodziewanie pojawiła się na US OPEN i ograła sobie Groenefeld, Safarovą i Kirilenko; na replay raczej nie liczę!
W tym roku na hardzie kładła się równo i z 7 gier wygrała zaledwie 1 - z niejaką Hewson (kto to jest??). W Istanbule ograła Venus i Marysię S. (ale to clay!), a potem Schiavone na Wimbledonie, ale poza tym było marniutko.
Greczynka ma na betonie ponad 150 spotkań za sobą, a to jest jej trzeci turniej na tej nawierzchni z kolei. Na razie to co powinna wygrać (Liu i Craybas) wygrała, a co przegrać (Mirza, Chakvetadze) przegrała. Spotkanie z Rezai zaliczam do tej pierwszej grupy \:\)

Murray - Ginepri 1 1.58

Andy wraca po dwumiesięcznej kontuzji ręki, tak więc ryzyko niby jest, ale Ginepri to ostatnimi czasy jakiś żart! Grał porywająco na US OPEN w 2005, ale to już prehistoria - teraz leje go każdy. Poza tym turniej w Kanadzie ewidentnie mu nie leży, bo poległ już tutaj z takimi wirtuozami gry na hardzie jak Kim, Kuerten czy Nestor! Murray za to rok temu był tutaj w 1/2.

Soderling - Safin 2 2.2

Mecz trzeba będzie oglądać w zwolnionym tempie, tak będę piłeczki latały:) Nie to jest jednak najistotniejsze!
Celuję w Safina, bowiem chłopak się już nieźle ograł na amerykańskim betonie, a Soda dopiero przybył z Europy. W tego typu meczu to może mieć decydujące znaczenie.

Stepanek - Gonzales 1 1.85

Radzio imponuje formą, stuknął już Gonza w tym roku dwa razy, a ten zaś przegrywa z Fleishmanem!
Po tym kursie grzech nie brać

Witaj Emrod

Edited by rafal08 (07/08/2007 15:09)

Do góry
#1469136 - 07/08/2007 22:45 Re: Emrod - tenis z analizą [Re: Emrod]
Emrod Offline
Carpal Tunnel

Jeszcze jeden pomysł:

Molik - Osterloh 2 2.04

Nie jest w formie Alicia, oj nie jest! Osterloh to żadna gwiazda nie jest, ale prezentuje stabilny poziom w grze na hardzie i powinno to wystarczyć.

Do góry
#1469144 - 07/08/2007 22:48 Re: Emrod - tenis z analizą [Re: Emrod]
Valverde Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/11/2005
Witaj Emrod dobrze Cię znowu widzieć \:\)

A żeby nie było, że piszę bezprzedmiotowo i nie na temat, to zgadzam się z wszystkim co napisałeś Najdalej mi co prawda do Safina, który jest zgoła nieobliczalny. Zdecydowanie gram zaś Danilidou, która powinna powoli wracać na należne jej miejsce, szczególnie na szybkich nawierzchniach.

Pozdrawiam jeszcze raz

Do góry
#1471383 - 08/08/2007 09:09 Re: Emrod - tenis z analizą [Re: Valverde]
Emrod Offline
Carpal Tunnel

Daniilidou - Rezai 1 1.6 \:\)
Murray - Ginepri 1 1.58 \:\)
Soderling - Safin 2 2.2 ZWROT
Stepanek - Gonzales 1 1.85 \:\)
Molik - Osterloh 2 2.04 \:\)

Jakbym powiedział, że się spodziewałem takiego powrotu to bym skłamał \:\)
Niemniej jednak bardzo mnie moja zaskakująca skuteczność ucieszyła; trzeba się dalej brać do roboty!

A tak przy okazji! Czytam sobie artykuł o wałku Davydenki, a tu taka perełka:

"Sunday Times" napisał, że już kilka miesięcy temu ATP nawiązała współpracę z byłym nowojorskim gangsterem Michaelem Franzese (jego postać pojawia się z "Chłopcach z ferajny" Scorsese), który prowadził wykłady dla graczy. Skruszony mafioso pouczał ich o niebezpieczeństwach płynących z hazardu i powiązań z mafią. - Tenisiści muszą być świadomi, że ustawianie meczów to przestępstwo - wyjaśnia ATP.

Mój ulubiony film gangsterski, ale ubaw \:\) Nadeszła nowa era dla kina mafijnego - z ulic Nowego Jorku przenosimy się na Flushing Meadows

Biorę się za jutrzejszą ofertę i jak najszybciej podam typy!

Do góry
#1471416 - 08/08/2007 10:06 Re: Emrod - tenis z analizą [Re: Emrod]
Emrod Offline
Carpal Tunnel

Chodziło mi to po głowie, ale teraz jak mamy nadwyżkę warto zaryzykować! Przepraszam, że tak późno, ale czasem trzeba wyczekać typ do końca

Hingis - Mirza 2 2.12

Sania jest w niezłym gazie, a Martinka jakoś nie błyszczy! Po tym kursie spróbować warto, a co mi tam \:\)

Do góry
#1471417 - 08/08/2007 10:10 Re: Emrod - tenis z analizą [Re: Emrod]
Emrod Offline
Carpal Tunnel

Z rozpędu post mi się wysłał, a tutaj w nocy jeszcze jeden przypadek!

Ancic - Niemeyer 1 1.88

Różnica klas jest ogromna - to jest oczywiste! Mario jednak przez bardzo długi okres nie grał, tak więc jego forma jest niewiadomą. Z drugiej jednak strony jeżeli już wraca po tak długiej kontuzji to raczej jest już do gry gotowy, bo na pewno nie będzie ryzykował występu z niezaleczonym urazem i z nieprzygotowaną formą.

Do góry
#1471420 - 08/08/2007 10:27 Re: Emrod - tenis z analizą [Re: Emrod]
Emrod Offline
Carpal Tunnel

Teraz już na środę \:\)

Hewitt - Blake 1 1.62

Kangur Jamesowi nie leży, oj nie leży! Hewitt w I rundzie ładnie się pokazał z Ferrero; Blake ma już za sobą dwa hardowe turnieje, ale bez fajerwerków. W LA zagrał co prawda w finale, ale rywale po drodze nie byli zbyt wymagający - przegrane sety z Lee i Goldsteinem też niezbyt fajnie wyglądają; wtopa z Querreym w Indianapolis to może był wypadek przy pracy, ale się zdarzyć raczej nie powinien.
Kurs ciut za mały, ale nadal wart zagrania.

Davydenko - Nieminen 2 2.26

Szum się zrobił wokół Mikołaja poważny, to skupieniu na pewno nie służy. Poza tym może rzeczywiście ma kontuzję
Zresztą jeżeli w 5 kolejnych grach na clayu Rosjanin ogrywa tylko Pavla to z formą rzeczywiście jest trochę nie teges...
Jarrko na hardzie ma sporo atutów i daję mu spore szanse na wygraną!

Dancevic - Odesnik 1 1.58

Gospodarz jak rzadko ma okazję się pokazać na swoim terenie; w Indianapolis chłopka naprawdę poszalał! Odesnik też jest w niezłej formie, ale myślę, że przeważy determinacja Kanadyjczyka.

Ferrer - Nalbandian 2 2.42

Nigdy się nie umiałem przekonać do Ferrera na betonie, ciągle mam wrażenie, że Hiszpan tam średnio pasuje. Nalba może formą nie błyszczy, ale może pora się odbudować \:\)

Do góry
#1471447 - 08/08/2007 11:07 Re: Emrod - tenis z analizą [Re: Emrod]
grey Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/07/2005
Cześć Emrod, dobrze widzieć Cię spowrotem

Jeśli można trochę polemizować z tym, co napisałeś...

Davydenko - Nieminen
ATP dobiera sie do <cenzura> Ruska więc teraz 2 razy pomyśli zanim ukręci wałka. A Nieminen - ok, może jego return to Top-1o touru, ale serwis to poniżej wszelki atp-owskich standardów... a drugi, to nawet poniżej wta-owskich... 1.8o na Ruska to dużo

Ferrer - Nalbandian
Argentinios to ogromny potencjał, ale teraz bardziej chyba interesują go wyścigi samochodowe. Poza tym h2h w tym wypadku miażdżące... raczej no bet dla mnie

Do góry
#1471478 - 08/08/2007 11:47 Re: Emrod - tenis z analizą [Re: grey]
Emrod Offline
Carpal Tunnel

Witam, witam \:\)

1. Mikołajek trochę obniżył formę, a przez tą aferę to raczej miał inne sprawy na głowie niż przestawianie się na hard! Ja widzę małe value na Fina.

2. H2H miażdżące, ale to głównie ziemia - na hardzie jest po jeden. Trudno mi tutaj głębiej uzasadniać, chyba po prostu mam przeczucie

Do góry
#1472061 - 08/08/2007 21:13 Re: Emrod - tenis z analizą [Re: Emrod]
Emrod Offline
Carpal Tunnel

Ancic - Niemeyer 1 1.88 \:\)
Hingis - Mirza 2 2.12 \:\)

A człowiek się do końca nie mógł zdecydować!

Część typów już podałem, teraz pora na resztę \:\)

Mathieu - Ancic 2 2.53

Wczoraj Ancic pokazał, że wraca w bardzo dobrym stylu; spokojnie stuknął gospodarza, gracza niezbyt wybitnego, ale będącego w świetnej dyspozycji. Wiele wskazuje na to, że Mario porządnie się wykurował, nie ryzykował i powrócił dopiero w pełni sprawny.
W tej sytuacji Mathieu nie wydaje się być tak wielkim faworytem; w I rundzie poza tym w dosyć dziwnych okolicznościach pokonał Canasa.

Azarenka - Shaugnessy 2 2.72

Nie widzę powodów, żeby tak promować Białorusinkę; Meghann to przecież lata doświadczenia w hardowych turniejach! Azarenka może i jest lekką faworytką, ale nie aż tak jak to wskazują kursy. Zaryzykujemy \:\)

Do góry
#1472077 - 08/08/2007 21:36 Re: Emrod - tenis z analizą [Re: Emrod]
hrabia Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/02/2006
Wreszcie Wrócił EMROD i to w wielkim stylu

Co do meczu Nikolaya Sprzedawczyka \:p dla mnie zupełny no bet
Hewwita i Dancevica jak najbardziej gram i twoje typowanie jescze mnie w tym upewniło

Najlepszego Emrod i dalszych Sukcesów w prowadzeniu tematu \:\)

Do góry
#1472185 - 08/08/2007 23:19 Re: Emrod - tenis z analizą [Re: hrabia]
Emrod Offline
Carpal Tunnel

Witam \:\)

Mecz Mikołajka widzę tak:

Po Wibledonie przegrał 3 kolejne mecze; z Monfilsem jeszcze OK, ale z Serrą i Simonem? W Sopocie stuknął Pavla, a potem nadszedł słynny już mecz z Vassallo-Arguello.
Ja mam dosyć karkołomną teorię - może on rzeczywiście miał jakąś kontuzję!?! Uraz przecież wałka nie wyklucza, a nawet go ułatwia \:\)
Mikołaj chciał pewnie olać Sopot, spokojnie się podkurować i trochę poklepać na hardzie. Tymczasem rozpętała się burza i facet ma na głowie zapewne inne problemy, ważniejsze niż turniej w Montrealu!
Jeżeli Mikołajek dziś wygra to znaczy, że moja teoria jest g... warta, a on wprost przeciwnie chce się wykazać walecznością, uczciwością itp.
Wtedy będzie go można grać w dalszych występach, natomiast po kursie 2.26 zaufałem swojej teorii

Do góry
#1472203 - 08/08/2007 23:30 Re: Emrod - tenis z analizą [Re: Emrod]
Emrod Offline
Carpal Tunnel

A niech będzie, bo mi ten typ spokoju nie daje

Robredo - Hrbaty / Robredo NIE wygra 2-0 2.04

Hiszpan przybywa prosto z claya i przestawienie się na beton chwilkę mu jednak zajmie! Słowak z kolei sezon ma fatalny, ale to już ostatnia szansa żeby w nim coś jeszcze ugrać; mecz z Kohlschreiberem wyszedł mu ładnie!
Liczę na to, że Tommy po zmianie nawierzchni nie zagra na 100%, przegrać może nie przegra, ale seta powinien stracić - po tym kursie warto spróbować.

Do góry
#1473621 - 09/08/2007 04:38 Re: Emrod - tenis z analizą [Re: Emrod]
Emrod Offline
Carpal Tunnel

Robredo - Hrbaty / Robredo NIE wygra 2-0 2.04 \:\)
Hewitt - Blake 1 1.62 ZWROT
Ferrer - Nalbandian 2 2.42 \:\)
Davydenko - Nieminen 2 2.26

Dalej do przodu! Mieliście panowie rację z Mikołajem, ale ten mecz to zdecydowanie przegrał Fin, a nie wygrał Rosjanin.

Nadal - Safin / 2-0 w setach 1 1.62

Soderling wczoraj skreczował po trzecim gemie, a mimo to zdążył w międzyczasie przełamać Marata! Nadal wykorzysta każdy błąd Safina i raczej innych opcji niż spokojne 2-0 nie widzę.

Do góry
#1474457 - 09/08/2007 10:31 Re: Emrod - tenis z analizą [Re: Emrod]
Emrod Offline
Carpal Tunnel

Dancevic - Odesnik 1 1.58 \:\)
Mathieu - Ancic 2 2.53
Azarenka - Shaugnessy 2 2.72
Nadal - Safin / 2-0 w setach 1 1.62 \:\)

Dzisiaj bez rewelacji, ale i tak niecałe +10% jest \:\)

Davydenko po raz kolejny pokazał, że na razie należy go omijać szerokim łukiem, ale cóż... Kto nie ryzykuje

Warto zauważyć jedną prawidłowość!!!
Murray i Ancic wracali do gry po długiej przerwie; obydwaj świetnie zagrali pierwsze mecze i sromotnie przegrali następne - warto zapamiętać.

Djokovic - Nalbandian 1 1.47

Kurs mały, ale uczciwy; tak obecnie wygląda różnica poziomów między tymi panami. Nalba wczoraj zagrał ładnie, ale jak mówiłem Ferrera na hardzie zbytnie nie cenię. Poza tym Hiszpan dał mu ponad 10 okazji do przełamania, a Djoko nie będzie aż tak uczynny \:\)

Haas - Stepanek 2 2.33

Nie doceniają bukmacherzy Radzia - ich błąd \:\)
Stepanek od kilku tygodni pokazuje dobrą grę na amerykańskim hardzie i z niezłymi rywalami spokojnie dawał sobie radę. Haas na jego tle wypada słabiej, wczoraj z Russellem również zagrał bez rewelacji. Ja faworyta upatruję w Czechu!

Na razie tyle, zobaczymy co przyniesie jutrzejsza oferta \:\)

Do góry
#1474830 - 09/08/2007 19:34 Re: Emrod - tenis z analizą [Re: Emrod]
Emrod Offline
Carpal Tunnel

Dementieva - Hantuchova 1 1.77

Wreszcie mogę postawić na moją kochaną Elenkę \:\)
Dementieva broni tytułu, poprzednie rywalki (dosyć jednak słabe) rozniosła, w San Diego pokonała zaś Kirilenko i Bartoli.
Daniela nie gra źle, ale ciut słabiej - męczyła się nieco z babcią Craybas w II rundzie.
H2H 7:3 dla Elenki, na hardzie 3:1 - to też o czymś świadczy.

Azarenka - K. Bondarenko 2 2.48

Białorusinka rozniosła mi Meghann w poprzedniej rundzie to ją teraz za karę wyeliminujemy
Kata też grać potrafi, pokonała w II rudzie Safinę! Mecz raczej na styku, ale kurs na Ukrainkę nieco zawyżony - trzeba spróbować.

Roddick - Baghdatis 1 1.59

Pewnie parę asów zobaczymy
Póki co wśród bombardierów numerem 1 jest Roddick i Cypryjczyk, żeby mu zagrozić musi być w super-formie (jak na AO w 2006), a nie jest.

Verdasco - Dancevic 2 2.52

Kanadyjczyk wreszcie ma szansę na poważny sukces na swoim terenie - on ją musi wykorzystać! Fenę bardzo lubię, ale coraz mniej cenię (zwłaszcza na betonie); wygrał turniej w Segovii, ale Frank był w finale dużo ważniejszej imprezy w Indianapolis!
Kurs miły, a Dancevic ma ogromną szansę na 1/4 w swojej ojczyźnie i z pewnością spręży się na 100%.

Do góry
#1475230 - 09/08/2007 22:07 Re: Emrod - tenis z analizą [Re: Emrod]
Emrod Offline
Carpal Tunnel

Mirza - Razzano 2-0 w setach 1.74

Sania jest w świetnej dyspozycji, straciła seta z Hingis, ale Francuzka to nieco inna bajka. Virginie ograła co prawda Peer, ale specjalnie wielkiej wagi bym do tego nie przykładał.

Kirilenko - Dulko 2-0 w setach 1.95

Maria jest w formie, beton służy jej dużo lepiej niż rywalce, do tej pory grały 3 razy i Dulko seta jeszcze nie ugrała - mnie wystarczy \:\)

Nadal - Mathieu 2-0 w setach 1.59

Rafa wczoraj pokazał w meczu z Maratem tyle, że mi wystarczy \:\)

Do góry
#1478363 - 10/08/2007 10:00 Re: Emrod - tenis z analizą [Re: Emrod]
Emrod Offline
Carpal Tunnel

Djokovic - Nalbandian 1 1.47 \:\)
Haas - Stepanek 2 2.33 \:\)
Dementieva - Hantuchova 1 1.77 ZWROT
Azarenka - K. Bondarenko 2 2.48
Roddick - Baghdatis 1 1.59 \:\)
Verdasco - Dancevic 2 2.52 \:\)
Mirza - Razzano 2-0 w setach 1.74
Kirilenko - Dulko 2-0 w setach 1.95 \:\)
Nadal - Mathieu 2-0 w setach 1.59

Miły dzionek, miły \:\) Hantuchova mogła jeszcze te dwa gemy dograć to by już było całkiem dobrze!
Kursów jeszcze nie ma tak że ruszam spać i jak się zwlokę koło południa to coś wymyślę!
Jeżeli ktoś trafi jutro Stepanka z kursem powyżej 2.2 to radzę grać - tyle wiem na jutro

Do góry
#1479378 - 10/08/2007 22:29 Re: Emrod - tenis z analizą [Re: Emrod]
Emrod Offline
Carpal Tunnel

No to ruszamy \:\)

Sharapova - Dementieva / Sharapova NIE wygra 2-0 2.12

H2H na hardzie między paniami to 3:3, tak więc nienajgorzej... Marysia ani w meczu z Daniilidou, ani w starciu z Krajicek wielkiej formy nie pokazał; Elena zaś wydaje się mocna, raczej nie na tyle żeby wygrać mecz, ale set wydaje się całkiem prawdopodobny.

Petrova - Razzano 1 handi -5 1.9

Koniec już wygłupów Razzano, Nadia zakończy jej niespodziewany show i to zapewne w mocnym stylu. Handi wysokie, ale całkiem realne - najwyżej przy jednym przełamaniu w secie trafi się zwrot.

Davydenko - Stepanek 2 2.4

Miałem unikać Mikołaja, ale Radek prezentuje taką formę, że żal byłoby puścić taki kurs! Rosjanin na chwilę obecną jest po prostu słabszy.

Nadal - Dancevic 1 handi -4.5 1.9

Rozsądna propozycja; Frank szaleje przed własną publiką, ale samą ambicją się spotkań nie wygrywa! Jego głównym atutem jest serwis, a to dla Nadala żaden problem; gra w polu to już różnica kilku klas.

Djokovic - Roddick 2-0 w setach 2.99

Dlaczego tak? Andy może już być nieco zmęczony; to będzie jego 12 mecz od 24 lipca! Djoko jest wypoczęty, Kiefera i Nalbę rozniósł, tak więc można mu zaufać. Gram 2-0 ponieważ jeśli dojdzie III seta to przy tak mocno serwujących graczach może się trafić mała loteryjka, lepiej zaryzykować po wyższym kursie.

Do góry
Strona 1 z 6 1 2 3 4 5 6 >

Moderator:  rafal08