#1376784 - 08/07/2007 17:35
Re: Czy Rafa Nadal dzisiaj wygra Wimbledon ?
[Re: _Way_]
|
veteran
Meldunek: 03/07/2006
|
No właśnie, jaki bank da ci 16% ?? 18% Kiedys jakies 10-15 lat temu dawali 15-20% w skali rocznej
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1376789 - 08/07/2007 17:36
[Re: fatherPIO]
|
veteran
Meldunek: 03/07/2006
|
No właśnie, jaki bank da ci 16% ?? 18% Kiedys jakies 10-15 lat temu dawali 15-20% w skali rocznej W bet24 mam nawet 1.2 kurs 
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1376797 - 08/07/2007 17:42
[Re: Goget]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/11/2003
|
:D  muppet Ty widziałeś któregokolwiek z nich w akcji ? nie, kogo? Nadala? A on byl kiedys w TV? :? Nie no rzeczywiscie pomysl na gre Nadala nie polega na 'odbije wszystko co sie da, na szczescie umiem to lepiej niz inni gracze w moim stylu dlatego jestem #2'  Nie przesadzaj Goget, Nadal jest niemal bezbledny, ma płuca i psychikę jak ze stali, gra bardzo dobrze - ale ja wole jednak finezje i maestrię zagrań, gre przy siatce, piekne mijanki itd. Co do Djokovica to nawet nie skomentuje bo ten gosc zamiast uczyc sie od wlasnie Federera to idzie w strone Nadala. Beeee
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1376865 - 08/07/2007 18:26
[Re: muppet]
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
:D  muppet Ty widziałeś któregokolwiek z nich w akcji ? nie, kogo? Nadala? A on byl kiedys w TV? :? Nie no rzeczywiscie pomysl na gre Nadala nie polega na 'odbije wszystko co sie da, na szczescie umiem to lepiej niz inni gracze w moim stylu dlatego jestem #2'  Nie przesadzaj Goget, Nadal jest niemal bezbledny, ma płuca i psychikę jak ze stali, gra bardzo dobrze - ale ja wole jednak finezje i maestrię zagrań, gre przy siatce, piekne mijanki itd. Ja widziałem z kolei dziesiątki jak nie setki pięknych wolei w wykonaniu Rafy o mijankach nie wspominając bo nawet Rogera już nie raz minął jak bezradnie stał przy siatce czekając na wolej a tu mu Nadal walnął z dobiegu genialnego crossa z forhandu. Mówiąc, że Roddick czy Blake grają bardziej finezyjnie i z polotem od Nadala poprostu się ośmieszasz. Ich gra opiera się głównie na sile. Nalbandian to jest właśnie typowy rzemieślnik linii końcowej kortu, podobnie jak Murray, Nadal potrafi wykorzystać cały kort jeżeli ma do tego okazję a w meczu z Berdychem niby wielkim trawiarzem był częściej przy siatce od niego i skończył więcej piłek wolejem. Prawda jest taka, że Nadal praktycznie nie posyła na drugą stronę kortu ani jednej zwykłej piłki tylko każda jest zagrana technicznie i z odpowiednią rotacją. Tu jest jednak właśnie główny problem Nadala, bo czasem aż się prosi poprostu przywalić wyższą piłkę i zbić ją gdzieś po rogu kortu. Nadal widocznie nie lubi zdobywać punktów w sposób za prosty. Pamiętajcie ten chłopak ma dopiero 21 lat i nadal się rozwija. Powiedz mi jeszcze ile spotkań w ciągu ostatnich lat odpuścili twoi idole przegrywając z pionkami ? Nadala odpuszczonych spotkań od 2005 roku doliczyłem się aż jednego  Dzisiaj pewnie nie wygra bo Roger się nawet nie musiał kąpać przez te 2 tygodnie bo nie miał go kto zmęczyć. Ale o to, że Rafa powalczy jestem spokojny.
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1376899 - 08/07/2007 18:49
[Re: PioKing]
|
Carpal Tunnel
|
Goget widze ze jestes superekspertem, bo wlasnie odkryles ze Nadal jest dobrym graczem - wow  Finezyjnie to gra Federer, a nie Roddick czy Blake wiec nie wiem po co mieszasz te dwie rzeczy, co ty w ogole za rzeczy wypisujesz? Zastanow sie dwa razy zanim coś palniesz. Wole 'finezje i maestrie zagran' Federera, a Roddicka i Blake'a wymienilem wczesniej wylacznie w kontekscie WIDOWISKOWOŚCI I gdzie tu masz 'idoli'? Bo jest jedna nieulegająca dyskusji sprawa - Nadal jest graczem wyśmienitym, na cegle genialnym. Nie chce mi sie nawet dyskutować bo to jak rozmowa ze ścianą, co ty w ogole tu powypisywałeś w odpowiedzi na mojego posta to aż mi się wierzyć nie chce Zadaj sobie kilka pytań (gdzie pisalem o 'finezji i polocie' Blake'a i Roddicka; gdzie pisalem że to moi idole :D; gdzie pisalem cokolwiek o jakims odpuszczaniu :?) i idź się prześpij to pogadamy, bo takimi klamstwami i durnymi tekstami to mozna na onecie sie wymieniac Milego ogladania meczu, Moderatorze.
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1376909 - 08/07/2007 18:56
|
Meldunek: 17/06/2003
|
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1376934 - 08/07/2007 19:10
|
enthusiast
Meldunek: 26/06/2007
|
Tacy nudni gracze jak Djokovic i Nadal powinni miec bana na finaly wielkoszlemowych imprez  Blake, Nalbandian, Roddick w najwyzszej formie, czy też Murray - to jest widowiskowość!!!!! Go go Roger! Udowodij triumf sztuki nad młócką muppet sorki ale Roddick i widowiskowosc na trawie haha no prosze cie nuda jak nic serw i koniec jego umiejetnosci. nudne sa pojedynki amerykanina
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1376970 - 08/07/2007 19:20
[Re: sportoto]
|
Carpal Tunnel
|
Nie miałem na mysli trawy, tylko ogolnie. Rzeczywiscie Roddick najmniej tu pasuje, no ale kilka meczow z jego udzialem wbilo sie w pamiec. Co do Blake'a to mam na mysli jego forme i styl gry z US Open 2 lata temu czy kiedy to bylo, gdzie pograzyl boskiego hiszpana; Nalbandian u szczytu formy to też coś wspaniałego, wezmy taki final Mastersa gdzie ogral Rogera - wow. Murray tez mial moment kiedy błyszczał (choć ogolnie tego zawodnika nie cierpie, stad moje zdziwienie ze jest moim idolem - szczerze nie wiedzialem) Im dluzej mecz bedzie trwal tym wieksze szanse dla Nadala, bo Roger jednak ma spore problemy z głową  z drugiej strony, jesli podejdzie na maxa skoncentrowany i z wolą wygrania każdej piłki, każdego gema (a czesto jednak ma przestoje nieco, hm, wolicjonalne  ) to moze sie skonczyc ktorys set nawet pogromem rzedu 6-1/6-2. Moj typ 6-4 7-6 3-6 6-1 dla szwajcara
|
|
Do góry
|
|
|
|
|
|