Strona 7 z 14 < 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 13 14 >
Opcje tematu
#2461710 - 03/07/2008 17:31 Re: Transfery w Premiership [Re: mura]
Mindman Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/01/2005
@mura

To prawda, że jeżeli wszystkie wymieniane transfery "z" Tottenhamu dojdą do skutku, to ich atak kompletnie przestanie wyglądać.

Wydaję mi się jednak, że Ramos na pewno ma jakiś plan awaryjny, a całkiem spora sumka jaką mogą otrzymać z tych transferów, pozwoli im na zakup godnych następców.

O Berbie pisałem już wielokrotnie - zdecydowane TAK dla tego zawodnika na OT. Mocno trzymający się na nogach, dobrze zastawia piłkę, groźny w powietrzu, a i zamieszać ;\) potrafi. Poza tym, być może jedna z większych jego zalet (szczególnie w kontekście kontrkandydata w osobie przykładowo Huntelaara) to ogranie na boiskach Prem i znajomość ligi. On już tutaj swoją wartość udowodnił.

Natomiast jak czytam o zakusach na ... Schweiniego vel Świnkę to mi się robi niedobrze

@Szewa

Dzięki za link ;\)

Do góry
Bonus: Unibet
#2463057 - 04/07/2008 02:13 Re: Transfery w Premiership [Re: Mindman]
Mindman Offline
Carpal Tunnel

Wieści z obozu Man City

http://pilkanozna.pl/news.php?ID=93077

Włodarze Manchester City zdecydowali się nie przedłużać kontraktów z trzema doświadczonymi graczami. Tym samym z zespołem pożegnali się Paul Dickov, Geovanni, a także napastnik Emile Mpenza.

Do góry
#2463780 - 04/07/2008 17:49 Re: Transfery w Premiership [Re: Mindman]
Mindman Offline
Carpal Tunnel

Kilka newsów

1) http://pilkanozna.pl/news.php?ID=93100

Mistrz Turcji Galatasaray Stambuł poinformował o pozyskaniu byłego zawodnika Liverpoolu, Harry'ego Kewella

2) http://pilkanozna.pl/news.php?ID=93101

Spartak Moskwa poinformował o odrzuceniu oferty z jednego z angielskich klubów w sprawie transferu napastnika reprezentacji Rosji, Romana Pawliuczenki

3) http://pilkanozna.pl/news.php?ID=93102

Według hiszpańskiej prasy Manchester United zgodził się sprzedać swojego asa Cristiano Ronaldo do Realu Madryt. 23-letni Portugalczyk piłkarzem "Królewskich" ma zostać w ciągu kilku najbliższych dni

ad 1)

Szkoda mi tego chłopaka. To naprawdę był nieprzeciętny talent. Pamiętam go jeszcze z Leeds jak szarżował na lewej flance. Swego czasu marzyłem, żeby to właśnie on został kiedyś następcą Giggsa ... Kontuzje pokrzyżowały mu szyki. Kierunek transferu dość dziwny, spodziewałem się raczej jakiegoś włoskiego klubu ;\)

ad 2)

Jakieś typy o jaki klub może chodzić? Ja stawiam na Tott, który już szykuje się w ten sposób na odejście (oby ;\) ) Berbatova.

ad 3)

Sagi ciąg dalszy \:D

Są tylko dwie możliwości: albo to jest typowe wishful thinking hiszpańskich mediów albo CR wreszcie dopiął swego.

Do góry
#2463821 - 04/07/2008 18:18 Re: Transfery w Premiership [Re: Mindman]
Szewa Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/09/2004
Odnośnie Kewella i jego transferu. Nie zdziwię się, jak za parę lat coraz więcej piłkarzy jego pokroju, albo i lepszych będzie regularnie przechodzić do klubów tureckich albo rosyjskich.

Póki co Turcy sprowadzają przeważnie świetnych zawodników, ale po przejściach (Anelka, czy teraz Kewell), albo u schyłku kariery (Roberto Carlos). Z kolei Rosjanie stawiają na młodych, bliżej nikomu nie znanych i drogich graczy z Ameryki Południowej (Jo, Wagner Love, Maidana).

Według mnie kwestią czasu jest, kiedy zaczną wyjeżdżać tam zawodnicy pokroju Ribery czy Villi ;\)

Niemożliwe ? Podobnie jak niemożliwe było zwycięstwo Zenitu nad Bayernem 4-0 \:\)

Do góry
#2464278 - 04/07/2008 23:07 Re: Transfery w Premiership [Re: Szewa]
Mindman Offline
Carpal Tunnel

Tym razem M'Boro

http://pilkanozna.pl/news.php?ID=93118

Middlesbrough podpisało kontrakt z jednym z najbardziej utalentowanych holenderskich piłkarzy młodego pokolenia. Mowa o Marvinie Emnesie, który na Riverside Stadium trafił ze Sparty Rotterdam.

Ktoś go widział dłużej w akcji, w jakimś meczu?

Na youtube ciężko coś o nim znaleźć,ale ta brama - szacun ;\)

http://youtube.com/watch?v=bNWf3-3inIk

Do góry
#2464970 - 05/07/2008 03:23 Re: Transfery w Premiership [Re: Mindman]
Mindman Offline
Carpal Tunnel

@mura

Słyszałeś coś o tym?

Angielskie media informują, że toczą się nieformalne rozmowy dotyczące sprzedania klubu piłkarskiego Newcastle United amerykańskim inwestorom

http://pilkanozna.pl/news.php?ID=93145

Do góry
#2465745 - 05/07/2008 20:07 Re: Transfery w Premiership [Re: Mindman]
Mindman Offline
Carpal Tunnel

Jedziemy dalej:

http://pilkanozna.pl/news.php?ID=93167

Jak donosi angielski "The Daily Mail", Liverpool w końcu zaakceptował ofertę Portsmouth i już niedługo rosły napastnik Peter Crouch zostanie piłkarzem klubu z Fratton Park

http://pilkanozna.pl/news.php?ID=93166

Mimo, że przeprowadzka argentyńskiego skrzydłowego Jonasa Gutierreza do Newcastle United stała się faktem, to nadal kilka spraw z tym transferem związanych musi zostać wyjaśnionych i to przed obliczem FIFA.

Do góry
#2465797 - 05/07/2008 20:47 Re: Transfery w Premiership [Re: Mindman]
zalayeta Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/12/2006
Hull chce wypożyczyć Samarasa

Beniaminek Premiership Hull City stara się o snajpera Manchesteru City Georgiosa Samarasa. Tygrysy mają nadzieję, że uda im się wypożyczyć reprezentanta Grecji, który ostatnie miesiące spędził na wypożyczeniu w Celtiku Glasgow.

Liverpool kupił lewego obrońcę

Liverpool dopiął transfer Andrea Dosseny. Udinese, gdzie dotychczas grał ten lewy obrońca, otrzymało za tego piłkarza około siedem milionów funtów. 26-letni zawodnik na Anfield ma zastąpić Johna Arne Riise.

Dunne podpisał nowy kontrakt z Man City

Richard Dunne, kapitan Manchesteru City, po wielu miesiącach negocjacji doszedł do porozumienia z działaczami The Citizens i podpisał nowy, czteroletni kontrakt z tym klubem. W pewnym momencie rozmowy zostały nawet przerwane, bo obie strony nie mogły dojść do porozumienia.

Brazylijski bramkarz coraz bliżej Liverpoolu

Bramkarz Palmeiras Diego Cavalieri jest coraz bliżej przejścia do Liverpoolu. The Reds chcą ściągnąć tego golkipera na Anfield, aby rywalizował z Jose Reiną o miejsce w bramce klubu z Anfield.

Nowy menadżer Blackburn Rovers, Paul Ince, za wszelką cenę chce zatrzymać na Ewood Park Davida Bentley'a. Przyszłości reprezentanta Anglii dotyczyła rozmowa, którą obaj panowie odbyli na początku tego tygodnia.

Jak donoszą brytyjskie media, Martins jest kuszony przez szkoleniowca Arsenalu, Arsena Wengera.

Na łamach The Sun, 23-letni Nigeryjczyk wyznaje, że "Arsenal to wielki klub, w którym każdy chciałby grać. Jeśli kluby dojdą do porozumienia, to z przyjemnością zagram na Emirates Stadium".

Jeśli transfer dojdzie do skutku, to Arsenal będzie musiał zapłacić Newcastle około 10 milionów funtów.

Do góry
#2466077 - 05/07/2008 23:50 Re: Transfery w Premiership [Re: zalayeta]
Mindman Offline
Carpal Tunnel

Czyżby jednak Huntelaar? ...

http://pilkanozna.pl/news.php?ID=93188

Po tym jak Ajax Amsterdam za rekordową kwotę ponad 16 milionów euro sprowadził na Amsterdam Arena Miralema Sulejmaniego, może już bez przeszkód sprzedać do Manchesteru United Klaasa-Jana Huntelaara.

Tak zwane mieszane uczucia. Huntelaar to nie jest zły piłkarz, ale czy wystarczająco dobry na taką ligę i TAKI klub? ...

Poza tym - to sprawiłoby, że moje marzenie, aby zobaczyć na OT Berbatova raczej pozostałoby marzeniem.

Mało tego - nie chcę powtórki z sezonów kiedy grał u nas RvN. Może i bramek nastrzelał, ale nasza gra była wówczas do bólu schematyczna, a kiedy tylko zdarzyło się, że RvN wypadł z jakiegoś powodu ze składu, zaczynały się problemy z grą i zdobywaniem bramek.

Do góry
#2468766 - 07/07/2008 07:01 Re: Transfery w Premiership [Re: Mindman]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/09/2004
z tym Miralema Sulejmanim to prawda ? ja dzisiaj czytałem, że nie odchodzi z Liverpoolu i będzie walczył o grę w klubie Beatlesów ? a Huntelaar ma przejść do Arsenalu za Adebayora \:\)

Do góry
#2468925 - 07/07/2008 18:11 Re: Transfery w Premiership [Re: Baqu]
Mindman Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Baqu
z tym Miralema Sulejmanim to prawda ? ja dzisiaj czytałem, że nie odchodzi z Liverpoolu i będzie walczył o grę w klubie Beatlesów ? a Huntelaar ma przejść do Arsenalu za Adebayora \:\)

Baqu - chyba Ci się coś pomieszało ;\)

http://pl.wikipedia.org/wiki/Miralem_Sulejmani

Huntelaar raczej bliżej jednak Man U, z czego niekoniecznie się cieszę ...

Do góry
#2469039 - 07/07/2008 19:09 Re: Transfery w Premiership [Re: Mindman]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/09/2004
cholera jasna, za mało championship managera ostatnio ;-)

chodziło mi o Yossi Benayoun z Liverpoolu

Do góry
#2469976 - 08/07/2008 02:57 Re: Transfery w Premiership [Re: Baqu]
Szewa Offline
Carpal Tunnel

Do góry
#2471571 - 09/07/2008 02:55 Re: Transfery w Premiership [Re: Szewa]
Szewa Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Szewa
Odnośnie Kewella i jego transferu. Nie zdziwię się, jak za parę lat coraz więcej piłkarzy jego pokroju, albo i lepszych będzie regularnie przechodzić do klubów tureckich albo rosyjskich.

Póki co Turcy sprowadzają przeważnie świetnych zawodników, ale po przejściach (Anelka, czy teraz Kewell), albo u schyłku kariery (Roberto Carlos). Z kolei Rosjanie stawiają na młodych, bliżej nikomu nie znanych i drogich graczy z Ameryki Południowej (Jo, Wagner Love, Maidana).

Według mnie kwestią czasu jest, kiedy zaczną wyjeżdżać tam zawodnicy pokroju Ribery czy Villi ;\)

Niemożliwe ? Podobnie jak niemożliwe było zwycięstwo Zenitu nad Bayernem 4-0 \:\)

Zaczyna się:

http://www.sport.pl/pilka/1,65082,5436615,Daniel_Guiza_w_Fenerbahce.html

\:\)

Do góry
#2472207 - 09/07/2008 07:17 Re: Transfery w Premiership [Re: Szewa]
_Korver_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/04/2004
Tak lekko odbiegając od tematu, jak widzicie rozgrywki Premiership w przyszłym roku? Czy ktoś poza dwójką Man Utd. i Chelsea ma realne szanse do włączenia się o walki o tytuł?

Mam zamiar pokombinować na kilku kuponach typy na poszczególnych mistrzów kraju, a z Anglii najbardziej widzi mi się Chelsea ;\)

Do góry
#2473681 - 10/07/2008 03:03 Re: Transfery w Premiership [Re: _Korver_]
Szewa Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: _Korver_
Tak lekko odbiegając od tematu, jak widzicie rozgrywki Premiership w przyszłym roku? Czy ktoś poza dwójką Man Utd. i Chelsea ma realne szanse do włączenia się o walki o tytuł?

Mam zamiar pokombinować na kilku kuponach typy na poszczególnych mistrzów kraju, a z Anglii najbardziej widzi mi się Chelsea ;\)

Sądzę, że tylko ta dwójka będzie się liczyć. Na chwilę obecną większe szanse dawałbym Chelsea. Dlaczego ? MU wygrał w zeszłym sezonie wszystko, możemy mieć więc do czynienia z efektem rozprężenia. A Niebiescy będą podwójnie zmobilizowani. Nie sądzę aby jakiś inny zespół mógł zagrozić tej dwójce.

http://pilkanozna.pl/news.php?ID=93466 - Sidwell w AV.

Do góry
#2473978 - 10/07/2008 06:17 Re: Transfery w Premiership [Re: Szewa]
Hakan Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/11/2007
Aleksandr Hleb przechodzi z Arsenalu do Barcelony

Kluby uzgodniły już warunki finansowe transferu , Hleb w czwartek przyleci do Barcelony, gdzie przejdzie testy medyczne.

W barwach Barcy Białorusin zadebiutuje prawdopodobnie 24 lipca w wyjazdowym meczu towarzyskim ze szkockim Hibernianem.

Do góry
#2476865 - 11/07/2008 22:37 Re: Transfery w Premiership [Re: Hakan]
konstruktor1 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/08/2004
Krotki meldunek z Liverpoolu:

Danny Guthrie przechodzi do Newcastle za nieujawniona kwote. Podejrzewam, ze bedzie to suma w granicach 2-3 milionow funtow.

Skrzydlowy Anderson, ktory tak swietnie poczynal sobie w Swansea w zeszlym sezonie zdecydowal sie na przejscie na roczne wypozyczenie do Nottingham Forrest. Swansea maja nadzieje na sciagniecie do zespolu rowniez na wypozyczenie Hamilla, ktory ostatni rok spedzil w Southampton.

Dwoch zawodnikow z zespolu rezerw: Wegier Nemeth i Szwed Astarevic zostalo zaproszonych na przedsezonowe zgrupowanie z zespolem Leeds z mozliwoscia wypozyczenia.

Trwaja wciaz negocjacje z Juventusem w sprawie sprzedazy Xabi Alonso, takze niewymienione z nazwy 2 kluby Premiership interesuja sie Carsonem. W jego miejsce jako zastepcy Reiny pozyskano niejakiego Cavaleriego z Palmeiras.

Jesli chodzi o pozostale zakupy to w klubie sa juz Deggen z Borussi Dortmund i wspominany wczesniej Dossena z Udinese. Wciaz trwaja podchody w sprawie Barry`ego i Keane`a .

No i oczywiscie klub opuscil Peter Crouch , ktory przeszedl do Portsmouth, natomiast Riise jest juz pilkarzem AS Roma ( Powodzenia Biszop \:\) )

Do góry
#2479513 - 13/07/2008 17:19 Re: Transfery w Premiership [Re: Mindman]
Hakan Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/11/2007
Originally Posted By: Mindman

Najbardziej jednak chciałbym zobaczyć w czerwonym uniformie Berbatova.

Manchester United zaoferował 20 milionów funtów za napastnika Tottenhamu Dimitara Berbatova - informuje sobotni The Sun. Ewentualny transfer bułgarskiego snajpera byłby niewątpliwym hitem letniego okienka transferowego w Premiership.

Do góry
#2479639 - 13/07/2008 19:26 Re: Transfery w Premiership [Re: Hakan]
Mindman Offline
Carpal Tunnel

Tak, jest. Info o Berbie śledzę na bieżąco \:\)

Cieszy mnie to, że jak wynika z doniesień prasowych jest coraz bliżej OT. Ze wszystkich nazwisk napastników wymienianych w kontekście gry w Man U, zdecydowanie jest to najlepszy wybór.

Jeżeli się uda, to po raz kolejny brawa dla SAF-a

Do góry
Strona 7 z 14 < 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 13 14 >

Moderator:  Akhu, Biszop