Strona 3 z 14 < 1 2 3 4 5 ... 13 14 >
Opcje tematu
#1396075 - 14/07/2007 05:10 Re: Transfery w Premiership [Re: Lord Devastator]
mumin Offline
enthusiast

Meldunek: 24/10/2006
ciekawa jestem skad wynika wysoka pozycja west ham szczegolnie po odejsciu teveza. wyzej dalbym blackburn i nie wydaje mi sie aby bolton tak nisko wyladaowal. mieli niezly poprzedni sezon i licze na najblizszy ten taki bedzie. co do reszty sie zgadzam \:\)

Do góry
Bonus: Unibet
#1396142 - 14/07/2007 05:35 Re: Transfery w Premiership [Re: Lord Devastator]
jinx Offline
old hand

Meldunek: 02/11/2003
Originally Posted By: Lord Devastator
Originally Posted By: jinx
Tak sobie przejrzałem kadry zespołów i zauważyłem, że do wyjęcia jest jeszcze David Healy z Leeds. Coś mi się nie chce wierzyć, że lider klasyfikacji strzelców eliminacji Euro 2008 w przyszłym sezonie biegać będzie po boiskach League One.

Pasuje jak ulał do Fulham i ich owego trenera LAwrie Sancheza - jego krajana z Irlandii Pln - myslalem ze juz go sciagnal ale jesli nie to chyba kwestia czasu.

No proszę, nie minął dzień a Healy w Fulham. Ja go wypatrzyłem w Leeds, Lord Devastator umieścił w Fulham. Chyba jakaś prowizja nam się należy

Chopra też trafił do Premiership, więc z czołowych strzelców Championship zostali jeszcze Kevin Phillips i Grzegorz Rasiak ;), bowiem Cureton przeszedł do Norwich.

Do góry
#1396146 - 14/07/2007 05:36 Re: Transfery w Premiership [Re: mumin]
Lord Devastator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/03/2006
West Ham to znakomita druzyna, ktora przeszla straszne zawirowania w zeszlym sezonie - dlugo nie bylo wiadomo do kogo beda nalezec, doszly jeszcze konflikty zawodnikow i ich gra przeciw menedzerowi (szczegolnie Antona Ferdinanda) - dla mnie ich los przypominal Portsmouth rok wczesniej - zakladam ze w tym sezonie beda grac tak jak Portsmouth w poprzednim- w koncowce sezonu zaliczyli 7 wygranych na 8 meczow, pokonujac na wyjezdzie Arsenal i MU - duze pieniadze wladowane w klub spowodowaly moim zdaniem jego sztuczne utrzymanie - tak to jest gdy ktos ma duzo $$$ potrafi sie wydzwignac z najbardziej beznadziejnej pozycji i gdy licza sie natychmiastowe wyniki.
Jesli nawet nie 7 miejsce to Alan Curbishley z pewnoscia jest w stanie utrzymac zespol w okolicy srodka tabeli. Dostal prezent w postaci utrzymania druzyny (dziwnym trafem Tevez idzie do MU gdzie West Ham 'niespodziewanie' wygrali) teraz bedzie mial za zadanie grac jak oczekuja wlodarze - a zespol potrafil nieraz spuscic lanie MU czy Arsenalowi - a zatem 6-10 mijsce dla juz poukladanego stabilnego West Ham

Do góry
#1396706 - 14/07/2007 18:00 Re: Transfery w Premiership [Re: Lord Devastator]
Feel-Tsu Offline
veteran

Meldunek: 04/08/2006
ja tez jakos spojrzalem innym okiem na ruch transferowy w Premiership i nie wiem oswieccie mnie, bo albo sie myle albo nie, ze Everton jest chyba najbardziej biernym klubem angielskiego mercato, zreszta podobnie jak Reading. czy te zespoly juz czuja sie na tyle zgrane i mocne ze nie potrzebuja wzmocnien?
co do czarnego konia tego sezonu ligowego moze nim byc znowu Wigan, tak jak mialo to miejsce w pierwszym jego sezonie, zawsze podziwiam gre Koumasa, a teraz on wspolnie z Sibierskim , Bramble czy Melchiotem zasila zespol Chrisa Hutchinsa
teraz cos tam jeszcze przebakuja o Marlonie Harewoodzie z WHU, a Koumasa juz porownuja do Paula Scholesa

co do Fulham to mam pytanko nie wiecie co tam sie dzieje z Bullardem? zdrowy czy znow kontuzja jakas temu zdolnemu pomocnikowi sie przydarzyla?

co do Bianchiego, to przyszedl on z Regginy, w sumie tam sobie troszke nastrzelal tych goli, ale nie wiem czy zda on egzamin w Premiership, juz Montella mial tyle strzelac, a co z tego wyszlo - taka srednia gra (moim zdaniem)

ciekawa postacia moze byc bardziej ten chorwacki brazylijczyk Eduardo Da Silva w Arsenalu

Jinx zalozmy temat na nizsze ligi \:\)

Do góry
#1396749 - 14/07/2007 18:21 Re: Transfery w Premiership [Re: Feel-Tsu]
rene Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 25/01/2006
Ja na tej lidze się nie znam, ale jedno, co rzuca mi się w oczy, to to, że niemal wszyscy przykładają tu ogromną rolę do wzmocnień i kasy.
Według mnie jest to błędne myślenie, bo same nazwiska nie grają, a kasa jest ważna, ale nie decydująca.
Gdyby przyjąć wysokość budżetu poszczególnych klubów, to już dziś możnaby ułożyć tabelę i czekać na utarczki słowne trenerów.
Ja zawsze patrzę na to, kto trenuje drużynę, bo kiepski trener nic nie zrobi nawet jak ma nazwiska.
Jeśli ktos się nie wzmacnia, to wcale nie musi to być minus, bo liczy się też zgranie
Myślenie, ze wystarczy kupić 11 grajków i juz mozna rywalizować z najlepszymi mnie po prostu śmieszy
Co do drużyn
Uważam, że Kanonierzy będą w czubie, a Sunderland uplasuje się w środku stawki bez większych problemów
Manchester City w tym sezonie nic nie zwojuje

Do góry
#1397314 - 14/07/2007 21:38 Re: Transfery w Premiership [Re: rene]
konstruktor1 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/08/2004
Rene, ja przykladam wielka wage do wzmocnien, do kasy nie tak bardzo bo i tak dziennikarze sobie wymyslaja liczby zeby wszystko ladnie wygladalo. Tez mysle, ze wazniejsza jest wizja i kupowanie odpowiednich zawodnikow dla koncepcji jaka sie chce grac niz wielkich nazwisk za grube miliony po to by posprzedawac sobie koszulki.

Zgadzam sie z tym, ze kiepski menedzer nie wygra nic bez wzgledu na to ile bedzie miec pieniedzy, ale z drugiej strony bez mozliwosci zakupu zawodnikow odpowiadajacych jego koncepcji nawet najbardziej genialny menedzer nie bedzie w stanie nic zrobic.

Choc w sumie patrzac na Mourihno, ktory jest trenerem co najwyzej sredniej klasy, za to ego ma wieksze niz Mount Everest mozna stwierdzic, ze czasem sa wyjatki, ale one tylko potwierdzaja regule. Jak dla mnie czas Mourihno dobiega konca. Z przebudowanym przez Fergusona MU nie moze nawet startowac, a Liverpool juz w tym sezonie bedzie mu siedziec na plecach, a byc moze nawet przeskoczy Chelsea.

Benitez po raz pierwszy od kiedy jest w Liverpoolu mogl kupic pilkarzy, ktorych chcial nie muszac ogladac kazdego funta 5 razy. Dlatego mysle, ze w tym sezonie zobaczymy inny, lepszy Liverpool. Podczas wczorajszej konferencji prasowej na ktorej potwierdzono podpisanie kontraktow przez Babela i Benayouna Rafa stwierdzil, ze nareszcie ma sklad, ktory pozwoli mu grac duzo bardziej ofensywnie i da mu nieporownanie wiecej opcji. Na dzien dzisiejszy jestem pewny, ze w przyszlym sezonie Liverpool strzeli co najmniej 65 bramek, a straci nie wiecej niz 25.

Kibice Evertonu sa najnormalniej przerazeni tym co sie dzieje w klubie. Kolejne cele transferowae takie jak: Nugent, Koumas przechodza do rywali, Everton nie jest w stanie rywalizowac na rynku transferowym z zespolami sredniego kalibru jak Wigan czy Portsmouth. Pierwsza jedenastka, ktora dysponuje Moyes wzmocniona Jagielka jest bardzo dobra ale juz gracze w odwodzie pozostawiaja wiele do zyczenia. Pamietajac, ze Everton bedzie grac w Pucharze UEFA jego kadra jest zbyt mala by mogl podjac rywalizacje na wielu frontach.

Ulubionym powiedzeniem Madejskiego, wlasciciela Reading jest, ze inwestujac w futbol mozna zostac milionerem, pod warunkiem, ze inwestycje zaczyna sie bedac miliarderem. Juz kilkakrotnie wysylal za posrednictwem mediow wyrazne sygnaly, ze nie stac go na utrzymywanie druzyny grajacej w Premiership i, ze chetnie klub odsprzeda. Przedluzono kontrakt z Doylem, ale juz Hunt i Shorey skarzyli sie, ze nie mimo swietnych wynikow w zeszlym sezonie nie moga liczyc na podwyzke i oferta z klubu nie spelnia ich oczekiwan. Reading ma szczescie, ze ma fantastycznego menedzera w osobie Coppella, ktory potrafi odnalezc zawodnikow za absolutne grosze( Doyle kosztowal niecale 100 tys. funtow, strzelil 13 bramek w Premiership w zeszlym sezonie) i poukladac odpowiednio druzyne, ale mimo to czeka ich bardzo trudny sezon w Premiership.

Bullard wciaz leczy ta sama kontuzje, ktorej doznal na poczatku zeszlego sezonu.

I jeszcze co do Wigan, jesli zajma miejsce wyzsze od 18 i utrzymaja sie w lidze to beda dla mnie czarnym koniem. Poki co oni wlasnie oraz Birmingham ( Bruce jest kiepskim menedzerem) to faworyci do spadku.

Do góry
#1397543 - 14/07/2007 22:24 Re: Transfery w Premiership [Re: rene]
Lord Devastator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/03/2006
Rene moim zdaniem w Anglii pieniadze jednak przekladaja sie na sukcesy finansowe - zobacz jak gra Portsmouth po zastrzyku finansowym i zakupieniu graczy typu Campbell czy James - ich obrona jest jedna z najlepszych w lidze, pomijajac glupie bledy Jamesa czasem, poza tym Chelsea po wejsciu Abramowicza, West Ham po wejsciu Magnusona nagle zaczal wygrywac wszystko - moze sztucznie ale to sa ewidentne przyklady sytuacji gdzie wynik jest potrzebny natychmiast i nie ma mowy o poczekaniu 2-3 lat na 'zgranie' - w Premiership akcja toczy sie szybko a druzyny gdzie da sie szkoleniowcom czas na realizacje swoich wizji i spojrzy dlugoterminowo sa sporadycznymi wyjatkami - nalezal do takich Bolton.
Popatrz przyszedl Mourinho do Chelsea i udzielil wywiadu, gdzie obicywal mistrzostwo 'w ciagu 4 lat' - pamietasz ten wywiad? Mi sie bardzo wryl w pamieci. Czy myslisz ze Abramowicz by go trzymal jesli mistrza nie byloby od razu? Smiem twierdzic ze polecialby na zbita buzie jesli efekty pracy bylyby porownywalne do Ranieriego - w 95 % przypadkow wynik ma byc natychmiastowy, w Premiership sa takie pieniadze ze spadek z ligi to strata okolo 40 milionow funtow na wejscie - nikt nie ma ochoty sobie na to pozwolic.
Oczywiscie nie wystarczy zakup 11 grajkow ale jesli szybko nie ma wynikow w zdecydowanej wiekzsci przypadkow decyzje podejmowane sa natychmiast - zobacz Fulham grali nie najgorzej ale zarzad stracil nerwy i wyrzucil calkiem dobrego szkoleniowca, ktory jakos im te lige trzymal - wszyscy sa tam bardzo nerwowi i nie ma miejsca i czasu na 'zgranie'.
co do kiepskich trenerow - naturalna rzecza w tej sytuacji jest ze oni tez nie zagrzewaja dlugo miejsca choc czasem upycha sie nieco na wyrost angielskich trenerow w druzynach choc ma o przewaznie oplakany skutek. Druzyny TOP 4 naztywane tutaj GRAND SLAM maja wszystkie trenerow spoza Anglii: Wenger, Ferguson (Szkocja), Benitez, Moyes (Szkocja), Jol, Mourinho - najlepszym angielskim menedzerem wydaje sie trener dopiero 9 w tabeli Portsmouth Harry Redknapp - ewidentnie widac ze zagraniczna mysl szkoleniowa gora a jesli juz zatrudnia sie kogos z zagranicy to nie jest on kiepski.

Do góry
#1400245 - 15/07/2007 22:37 Re: Transfery w Premiership [Re: Lord Devastator]
mura Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/02/2006
witaM po przerwie.

nieco zaległości mam ale szybko postaram się je nadrobić \:\)

troche wiec jeszcze o szansach 2007/08

mówicie że Sanchez trenuje Fulham? nawet mi sie nie chce sprawdzac wiec prosze o potwierdzenie, równoczesnie kadre trenuje? bo jesli tak to mysle ze to wpłynie negatywnie na wieśniaków. fulham w zeszłym sezonie mnie zaskoczyło bo widziałem ich w strefie spadkowej a radzili sobei całkiem nieźle, zwłaszcza u siebie kąsali rywali.. jednak skład mizerny w moim odczuciu i sukcesów im w nadchodzacym sezonie nie wróżę. jak dla mnei jeden z kandydatów do spadku (wreszcie polecą mam nadzieje)

o tytuł pewnie powalczy Chelsea z MU. co do Jose. hmm opinie o tym że słaby z niego trener są chyba przesadzone ale co dziwne i troche boli.. że pod jego wodzą włąsciwie nie wyklarował się żaden piłkarz.. wszystkei gwiazdy the blues to spuścizna z poprzednich klubów, sam jose w anglii nie wzniósł nikogo na piedestał moim zdaniem... ale oczywiscie jego zasługi podczas pobytu w fc porto budzą szacunek..

podtrzymuje swoje zdanie że w tym roku zabraknie miejsca dla kanonierów w batalii o LM. naprawde inni poczynili postępy a Arsenal strasznie chimeryczny z tym młodym składem i sadze ze na wyjazdach bedzie miałspore kłopoty

widze ze pojawiają sie optymistyczne wpisy na temat kogutów (to oczywiscie juz wyrobiona marka) i srok ktorzy beda bardzo chcieli odzyskac dawny blask i powtórze sie że mają ku temu świetne zadatki

co do boltonu - popieram zdanie któregoś z kolegów że w tym roku kłusakom będzie ciężko o miejsce w górnej czesci tabeli dlatego ja ich rezerwuje na pewno w drugiej połówce. groźni jak zawsze na reebok stadium ale znaczacych wzmocnień brak, inna miotła i przede wszystkim coraz starszy trzon zespołu.. nie widzę ich w tym sezonie. anelka przebąkuje o odejściu a jak klubowi nie będzie szło to i jego zaangażowanie będzie mniejsze, taka już z niego osobowość. do tego kontuzja gardnera wyklucza go z poczatku sezonu.. no nieciekawie to wyglada

reading. oczywiscie, ja podzielam akurat opinie że 2gi sezon dla beniaminka jest najtrudniejszy. dlatego w tym sezonie myśle że dolne rejony tabeli.

jewell juz nie trenuje wigan? lol, to kto ich wziął? jewel bezrobotny obecnie? co najmniej dziwne, trener z klasą...

co do evertonu - jasne, może lawka na kolana nie rzuca ale jest naprawdę kilkunastu zgrabnych graczy i wielka osobowość w postaci moyesa, tutaj byłbym sceptyczny przy skreślaniu the toffies, myśle że jak zwykle będzie solidnie, może nie tak dobrze jak rok temu ale tragedii być nie powinno

aha i chcialbym jeszcze nawiązac do citi... boże jacy oni sa słabi, w zeszłym seznoie chyba najgorsza ofensywa ligi, żenada.,, do tego teraz sven. wg mnie trener wydmuszka, wiec sukcesu nie będzie , skład słabiutki i nie sadze by pieniadze pomogły bo sven zniszczył niestety nawet kadre (nomen omen akurat zespoły lubują sie w zagranicznych menadzerach ale repre powinien prowadzić wyspiarz). doceniam talent samarasa ale chyba jeszcze nie czas na jego błysk w anglii

co do trenerów jeszcze.. akurat ja uwazam że s.bruce wcale taki zły nie jest i myśle że w nadchodzącym sezonie niebiescy z birmingham sprawią niejedną niespodzianke..
a keane.. hm wielki sercem piłkarz ale ilu już takich śmiałków było? fanatyczni kibice i nazwisko na lawce to może być za mało i sadze że sunderland czeka ciezka przeprawa w tym sezonie

a co do AV - ja bym ich tak niedoceniał. rzeczywiscie przez sporą czesc sezonu grali piach ale źle zaczeli i mieli troche wewnetrzych klopotów i pozniej i motywacja nie ta. zreszta co niepodobne do nich - sporo pkt tracili na wlasnym obiekcie. jednak trener dobry (bardzo cenię o'neilla) i skład niczego sobie. uważam ze the villans będą groźni

myśle ze solidne powinno być również blackburn.. natomiast nie wiem co sadzic o boro. dla mnie ten klub jest strasznie bezpłciowy i na pewno po nich bym nie tęsknił:)

to takie moje luźne mysli.. w sumie nie moge sie juz doczekac startu \:\)

Do góry
#1400268 - 15/07/2007 22:48 Re: Transfery w Premiership [Re: mura]
konstruktor1 Offline
Carpal Tunnel

Sanchez zrezygnowal z posady trenera Pln. Irlandii, choc transfery, ktorych dokonal wskazuje, ze nie tak bardzo ;\) bo chyba uznal, ze chce miec caly sklad Ulsteru w Fulhamie. Jego miejsce zajal Nigel Worthington, byly menago Norwich. Kierunek transferowy jaki obral Lawrie wskazuje, ze bedzie mozna zarobic na underach Fulhamu w przyszlym sezonie. Solidna obrona + kontry z Healy w roli snajpera. Sanchez ma wyjatkowa zdolnosc ustawiania Colina tak by ten maksymalnie wykorzystal swoje umiejetnosci. Jego dokonania w barwach Ulsteru sa wrecz fenomenalne.

Do góry
#1400743 - 16/07/2007 03:06 Re: Transfery w Premiership [Re: konstruktor1]
rene Offline
Pooh-Bah

Nie wiem, kim jest Mike Ashley, ale gość nieźle mnie rozbawił, wysyłając zapytanie do Barcelony o Ronaldinho \:D
To taka moja dygresja o pieniądzach, których w Premiership sporo
Gościu myśli, że pieniądze zrobią wszystko
Równie dobrze takie zapytanie mogłoby skierować do Barcy kilka rosyjskich klubów, albo z Arabii Saudyjskiej czy USA
Newcastle to nie jest klub dla Ronaldinho, nie ta półka
Prawdopodobieństwo, że R10 będzie tam grać, jest takie samo, jak w Odra Wodzisław, choć tę ostatnią - oczywiscie - nie stać

O R10 stara się też Milan i tu jeszcze jestem w stanie uwierzyć

P.S.
Tylko nie potraktujcie tego jako jakiejś mojej akcji skierowanej przeciw angielskiej piłce
Takie są realia, a takie działania świadczą o braku profesjonalizmu i taktu

Do góry
#1400772 - 16/07/2007 03:27 Re: Transfery w Premiership [Re: rene]
konstruktor1 Offline
Carpal Tunnel

\:\) W Anglii wszyscy sie z tego nabijaja. Nawet kibice Newcastle. To kolejna zmyslona historia przez jeden z brukowcow. Jedyny klub z Anglii, ktory mogl go miec to bylo MU kilka lat temu ale wybral Barce.

Ja w czasie tego okna transferowego stracilem wszelki szacunek do dziennikarzy w Anglii, zwlaszcza piszacych w ogolnokrajowych gazetach. Ilosc pierdol, ktore wymyslaja jest niesamowita. W kazdej innej profesji ludzie za fabrykowanie klamstw byli by zwolnieni, w tej dostaja podwyzki. Dlatego ja swoje informacje opieram na stronach klubowych oraz nieoficjalnych stronkach + forach, tam mozna duzo wiecej sie dowiedziec.

Lokalna prasa jest troche lepsza bo dziennikarze tam pracujacy maja lepsze kontakty w klubach, ale znow z drugiej strony sa czesto wykorzystywani jako narzedzia do dezinformowania publiki.

Mike Ashley to multimilioner, wlasciciel imperium sklepow sportowych, jeden z bogatszych ludzi w Anglii, nowy wlasciciel Newcastle.

Do góry
#1400789 - 16/07/2007 03:39 Re: Transfery w Premiership [Re: konstruktor1]
rene Offline
Pooh-Bah

Ja pamiętam, że Abramowicz chciał kupić R10, ale Ronaldinho wtedy powiedział, że gra w tym klubie go nie interesuje. Chelsea ma co prawda pakę niezłą i walczy o najwyższe trofea, ale chyba zadecydowała tu tradycja i historia klubu. Jeszcze sporo czasu musi upłynąć, by niebiescy mierzyli się pod tym względem z MU czy innymi klubami.
A co do brukowców, to są wszędzie i wypisuja pierdoły.
ale zapytanie najprawdopodobniej było prawdziwe. AS tę informację zamieścił

Do góry
#1400826 - 16/07/2007 03:55 Re: Transfery w Premiership [Re: rene]
konstruktor1 Offline
Carpal Tunnel

AS nie jest czasem madryckim brukowcem zwiazanym z Realem? Czy to Marca? Mogli sciagnac historie z Anglii i zamiescic jako swoja. Druga mozliwosc to, ze Anglicy zobaczyli to w AS i przedrukowali.

Z tego co widzialem to podobno Schuster nie chce Cannavaro w Realu i tu tez Newcastle wyrazilo swoje zainteresowanie. Moze byc kolejna pierdola. Jakby wierzyc temu co pisze prasa to Torres powinien byc w MU, a Tevez, Eto`o, Villa i 40 innych pilkarzy w Liverpoolu.

Jezeli natomiast newcastle rzeczywiscie nawet pomyslalo o tym, zeby o to zapytac to rzeczywiscie troche przesadzili.

Do góry
#1400838 - 16/07/2007 04:01 Re: Transfery w Premiership [Re: konstruktor1]
konstruktor1 Offline
Carpal Tunnel

Chelsea could make a move for Real Madrid striker Fabio Cannavaro - The People.

Wlasnie zobaczylem taki naglowek w sekcji z plotkami na Skysports, ktore pochodza z jednej z gazet znanych z tego, ze pisza pierdoly. I wszystko jasne... Chyba nawet Cannavaro nie ma pojecia, ze w Anglii uwazaja go za napastnika.

Do góry
#1400871 - 16/07/2007 04:15 Re: Transfery w Premiership [Re: konstruktor1]
rene Offline
Pooh-Bah

Faktycznie, trudno oddzielic ziarno od plew.
Wszystko będzie wiadomo, gdy okienko transferowe się zamknie

Co do Cannavaro to też obiła mi sie o uszy to wiadomość.
Fabio w Realu nie gra na miarę oczekiwań. Nie wiem, czym to jest spowodowane, bo to jeden z najlepszych obrońców na świecie. Najprawdopodobniej wynika to z tego, że w Hiszpani defensywa ( ale też i ofensywa ) ustawione są inaczej. Fabio taką ostoją w tyłach nie jest jak choćby w reprezentacji. Poza tym on swoje lata już ma, więc cos w tym może być

Do góry
#1400920 - 16/07/2007 04:47 Re: Transfery w Premiership [Re: rene]
pescar Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/02/2005
Z tego co się orientuje to Schuster chce, żeby Cannavaro został bo ma być jego ważnym ogniwem w kolejnym sezonie ale Real ma już Ramosa, Pepe i Metzeldera na środek, więc konkurencja jest duża i ktoś może odejść. Na pewno odejdzie Halguera prawdopodobnie do Valenci ale Cannavaro powinien raczej zostać.
A co do Asa to zgadza się. Jest to brukowiec sympatyzujący z Realem. Ale w swej głupocie już chyba przekroczyli nie jedną granice. Szczególnie w donosach o transferze Kaki do Realu \:D Nawet posunęli się do fotomontażem, żeby napisać, że Kaka cieszy się z mistrzostwa Realu.

Do góry
#1404695 - 17/07/2007 21:49 Re: Transfery w Premiership [Re: konstruktor1]
Milos Offline
stranger

Meldunek: 02/07/2007
Chłopaki,a kiedy dokładnie rusza Premiership?Już nie mogę sie doczekać tych wielkich klubów na murawach stadionów angielskiej piłki...:)<piwo>

Do góry
#1407010 - 18/07/2007 21:31 Re: Transfery w Premiership [Re: Milos]
mumin Offline
enthusiast

Meldunek: 24/10/2006
wlasnie wczoraj ogladalem na eurosporcie mecz sparingowy werder brema-liverpool. niezle wypadl w nim nowy nabytek the reds Voronin - 2 bramki duze zaangazowanie. nie ma jeszcze zgrania z reszta zespolu ale gosciu da rade. szybki i zdecydowany. wogole cos ciasno zrobilo sie w ataku liverpoolu. doszedl jeszcze torres. ale to dobrze bo najwieksza bolaczka tego zespolu byl brak napastnika z prawdziwego zdarzenia. teraz tez go nie beda mieli ale przynajmniej bedzie 2 solidnych ktorzy beda mieli rownie dobrych zmiennikow. co do wczorajszego meczu. niezle zawody rozegrali pennant i gerrard (ktore co za koles - szybkosc lewa prawa noga nie robi mu roznicy, podania na centymetry przez polowe boiska). czekam jednak na wystep torresa przez 90 minut. jednak nadal odnosze wrazenie ze koles nie sprawdzi sie w tej lidze. obym sie mylil.

Do góry
#1407086 - 18/07/2007 22:00 Re: Transfery w Premiership [Re: mumin]
konstruktor1 Offline
Carpal Tunnel

Ja niestety widzialem tylko urywki, a nie caly mecz ale jestem zbudowany tym jak to sie wszystko w Liverpoolu rozkreca.

Liverpool co rok jezdzi do Szwajcarii na oboz treningowy i w zeszlym sezonie mniej wiecej o tej samej porze gral sparing z Mainz i przegral 5:0. Trudno sie podniecac zwyciestem w sparingu, tym bardziej, ze Werder byl mocno oslabiony ale poprawe widac golym okiem.

Bardzo cieszy dobra postawa Gerrarda, to serce druzynyny, lider i wol pociagowy. Zawodnik, ktory ma umiejetnosci by przegrany mecz zmienic w zwycieski. Poczatek zeszlego sezonu kompletnie mu nie wyszedl i bylo to widac po wynikach druzyny. Jesli tym razem zacznie z wysokiego C to bedzie dobrze.

Co do Voronina to zbyt wczesnie by cokolwiek przesadzac ale poczatek mial obiecujacy. Byc moze grajac w duzo lepszej lidze, z duzo lepszymi zawodnikami niz mial okazje dotychczas wyzwoli z siebie rezerwy i zaskoczy niejednego krytyka. Kiedy ogloszono jego transfer do Liverpoolu wielu ludzi, ktorzy nie widzieli nigdy jak gra spisalo go na straty tylko dlatego, ze przechodzi za darmo. Zobaczymy jak sie to potoczy. W kazdym badz razie kibicowska brac w Liverpoolu zaczyna owladac voroninomania \:\)

Co do Torresa to ja jestem pewien, ze sobie da rady. Gosc ma klase i to widac bylo nawet w tych kilku obrazkach, ktore widzialem wczoraj. Szwankowala jeszcze skutecznosc ale trzeba pamietac, ze treningi zaczal dopiero 11 lipca, a na dodatek mial problemy z kostka. Fernando jest szybki, dobry, technicznie, waleczny i mimo calego szumu wokol niego nie jest zmanierowanym gwiazdorem. To dobrze wrozy na przyszlosc. Niekoniecznie bedzie objawieniem od samego poczatku, moze potrzebowac troche czasu na aklimatyzacje w Anglii ale jestem niemal pewien, ze zrobi kariere nie gorsza niz Ronaldo.

Wczoraj kolejne kilka transferow mialo miejsce.

Roy keane dokonal 2: Kieran Richardson z MU oraz Dickson Etuhu z Norwich. Patrzac na transfery Sunderlandu widac, ze Keane podobnie jak Sanchez z Fulhamu stawia na zawodnikow z Wysp, ogranych w ligach angielskich, ktorych nie trzeba bedzie uczyc specyfiki Premiership. Moje przeczucie jest takie, ze obydwa zespoly beda grac brzydko ale niesamowicie walecznie i byc moze skutecznie. Mimo, ze wciaz wiele osob jest niemal pewnych, ze zarowno Fulham, jak i Sunderland beda walczyc o utrzymanie, ja widze oba zespoly gdzies pomiedzy 10, a 15 miejscem komfortowo utrzymujace pierwszoligowy status.

Natomiast zupelnie inna droge obral poki co Erikcon w Man City. Po Wlochu i Portugalczyku przyszedl czas na transfer Brazylijczyka czyli Geovaniego. Z tego co slyszalem to gosc byl niewypalem w Barcelonie i niewiele lepiej radzil sobie w Portugalii. Ciekawe co wyjdzie z tego ekperymentu.

Do góry
#1407325 - 18/07/2007 22:55 Re: Transfery w Premiership [Re: konstruktor1]
rene Offline
Pooh-Bah

Originally Posted By: konstruktor1

Bardzo cieszy dobra postawa Gerrarda...

Po Wlochu i Portugalczyku przyszedl czas na transfer Brazylijczyka czyli Geovaniego. Z tego co slyszalem to gosc byl niewypalem w Barcelonie...

Ja oglądałem mecz Werdreru z Redsami w całości
Gerarda bym nie wyróżnił. Mogli podobać się Penant i Woronin
Widać było, że drużyny dopiero wchodzą w grę, więc na wnioski zdecydowanie za wcześnie

Co do Geovaniego w Barcelonie to dobrze słyszałeś

Do góry
Strona 3 z 14 < 1 2 3 4 5 ... 13 14 >

Moderator:  Akhu, Biszop