#1279830 - 06/06/2007 06:07
Re: Tarcza antyrakietowa w Polsce?
[Re: Pierniczek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/11/2004
|
A wracając do tej ropy to Europa daje się robić w chuja...jeżeli Putin nie sprzeda ropy to Rosja nie ma przychodów. Europa nie daje się robić w chuja. Europa to Niemcy i Francja. I tym państwom ropy nie zabraknie bez wzgledu na stosunki polsko-rosyjskie. A Szwaby wiedzą, ze jak Ruskie by podbiły Polskę to oni będą następni, to samo tyczy się Francji.  Po kiego czorta Rosja miałaby podbijać Niemcy? Po to żeby stracić inwestycje niemieckie? Prędzej na pół podzieliliby się Polską. Niemcy wzieliby Śląsk i Pomorze, a Rosja reszte  Ale tak nie będzie. Nie bój się. W chwili obecnej ministrem spraw zagranicznych Polski jest Angela Merkel. I to Niemcom wystarczy 
|
Do góry
|
|
|
|
#1279939 - 06/06/2007 08:51
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/04/2005
|
Chyba przesadzacie z tymi ruskimi...to, ze Putin zakręcił kurek z gazem na parę dni to jeszcze nie oznacza, że chce III wojny światowej. On nie jest głupi, wie, że w konfrontacji z USA i całym NATO nie ma żadnych szans. Świat nie pozwoli na wojnę globalną - to nie jest Irak czy Afganistan...mówimy o Europie. A wracając do tej ropy to Europa daje się robić w chuja...jeżeli Putin nie sprzeda ropy to Rosja nie ma przychodów. Jeżeli u nas będzie tarcza to Ruskie nam mogą naskoczyć. Polska przestała się bać odzywać, potrafimy upomnieć sie o swoje, potrafimy powiedzieć NIE dla Rosji w UE. Ktoś tu przytaczał przykład Szwajcarii tylko, ze Szwajcaria jest neutralna już od czasów I wojny, a może i wcześniej wiec nie mówcie, ze Polska z18letnią demokracją również ma być neutralna, jesteśmy na to zbyt słabi gospodarczo. Musimy mieć twardy głos w sprawach Europy i świata, a nie srać w gacie jak tylko Putin powie, że gazu nie będzie. Kaczyński jasno powiedział, że jeżeli USA chce tarczy u nas to musi również liczyć sie z naszymi warunkami, powiedział, że nie przystaniemy do tarczy tak jak Czechy - bez słowa. Ktoś z kolei pisze, że od razu staniemy się potencjalnym celem jeżeli będzie konflikt na linii USA - Rosja. Tylko, ze zaraz za nasza granicą są Niemcy. A Szwaby wiedzą, ze jak Ruskie by podbiły Polskę to oni będą następni, to samo tyczy się Francji. Wiec nie srajmy żarem. Póki co na świecie karty rozdaje USA, bo to oni się nikogo nie boją. Piszesz najpierw, ze Rosja nie ma szans przeciwko NATO a potem piszesz, ze Ruski podbiliby potem Niemcow. Troche nielogiczne ... Ruski nie podbijaja tez niemieckich firm!!!! Tu sie robi interesy!! Rosja sprzedaje surowce a Niemcy kupuja. I kazdy na tym zyskuje. Tak wiec nic tego nie zaprzestanie bo Rosja musi sprzedawac aby miec pieniadze a Europa tez jest zalezna od Rosji. Pozostaje jeszcze kwestia ceny i tu Ruski tez nie moga szalec bez konca. Jesli bedzie zbyt drogo to sie znajda sposoby aby miec inne dostawy ...
|
Do góry
|
|
|
|
#1280002 - 06/06/2007 15:22
|
Pooh-Bah
Meldunek: 14/11/2003
|
Rosjan nie ma co sie bac, choc pobrzekuja szabelka dla fasonu. Maja zbyt duze klopoty na Kaukazie i dobrze wiedza, ze Chiny rosna w sile bardzo szybko i lakomie spogladaja na Syberie - kraine obfitujaca w ziemie i surowce. Chyba nikt jeszcze w historii nie zbroil sie w takim tempie jak Panstwo Srodka. Demografowie informuja, ze za 10-15 lat Chiny beda mialy ogromne nadwyzki mezczyzn. I to bedzie kluczowy moment.
|
Do góry
|
|
|
|
#1280205 - 06/06/2007 18:29
[Re: haarer]
|
Carpal Tunnel
|
Rosjan nie ma co sie bac, choc pobrzekuja szabelka dla fasonu. Póki co to Polska pobrzękuje szabelką dla fasonu. dobrze wiedza, ze Chiny rosna w sile bardzo szybko i lakomie spogladaja na Syberie - kraine obfitujaca w ziemie i surowce. Chyba nikt jeszcze w historii nie zbroil sie w takim tempie jak Panstwo Srodka. Demografowie informuja, ze za 10-15 lat Chiny beda mialy ogromne nadwyzki mezczyzn. I to bedzie kluczowy moment. Czyli Chiny nakarmią ropą i gazem te nadwyżki mężczyzn?
|
Do góry
|
|
|
|
#1280290 - 06/06/2007 19:20
[Re: Igor]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 14/11/2003
|
tak, ropą i gazem, ktory na żądanie Rosjanie oddadzą im za frajer
Głupawy komentarz, zwłaszcza, że wspomniałem jednocześnie o zbrojeniach
|
Do góry
|
|
|
|
#1280362 - 06/06/2007 19:54
|
Carpal Tunnel
|
Znalezione w internecie: "Przychodzi Staszek do Mietka - Słuchaj Mietek , narobiłem gnoju i chcą mi teraz łeb odstrzelić. Potrzebuję zatrudnić dwadzieścia chłopa do swojej ochrony. Rozchodzi się ino o to ,żeby oni mieszkali u ciebie ,żebyś ich żywił ,płacił za światło i wywóz śmieci. Pensję też im jakąś godziwą zapewnisz, przecież kredyt jakiś jeszcze możesz wziąć. No i jak ci kobitę i córki sponiewierają, to pasowało by przymknąć oko. W razie jak by ta mafia wpadła- podajesz się za mnie i cała rzeź jaka na bank się odbędzie ,niech będzie w twoim M2 , bo przecież szkoda mojej willi juchą brudzić. Jak sie to wszystko skończy i przeżyjesz, to cie kiedy na grila zaprosze ,ale tu se dużo nie obiecuj.." http://fakty.interia.pl/tylko_u_nas/wywi...22411,,10114848
|
Do góry
|
|
|
|
#1280388 - 06/06/2007 20:03
[Re: Llama]
|
Carpal Tunnel
|
wracając do gazu i ropy. irlandia odkryła ogromne złoża ropy i gazu. mam nadzieję, że niedługo skandynawia i UK całkowicie uniezależnią europę od rusków Ale Europa to Niemcy i Francja. Nie wiem jak tam z Francją, ale Niemcom na pewno nie zależy na uniezależnieniu się od rosyjskiego gazu. Ja mam nadzieję, że Polska uniezależni swoją gospodarkę od USA i Europy i zawęzi gospodarczą współpracę ze Wspólnotą Niepodległych Państw.
|
Do góry
|
|
|
|
#1280395 - 06/06/2007 20:06
|
Carpal Tunnel
|
Ja mam nadzieję, że Polska uniezależni swoją gospodarkę od USA i Europy i zawęzi gospodarczą współpracę ze Wspólnotą Niepodległych Państw.
Trochę głupio wyszło mi to zdanie. Chodziło mi o zwiększenie gospodarczej współpracy ze WNP.
|
Do góry
|
|
|
|
#1280552 - 06/06/2007 20:56
|
Ana <3
Meldunek: 21/06/2005
|
Tak, Igor, ale zauważ, że mniejsze państwa rosną w siłę(nie tyle ekonomicznie czy gospodarczo, ale POLITYCZNIE). Czasy kiedy francja i niemcy kiwały i groziły palcem się skończyły. Mowa o UE, ciekawe kiedy udławią się jej zasadami i demokratycznym systemem podejmowania decyzji. na czym nam zależało, nigdy niemców i francuzów nie interesowało, ale UWAGA, oto nadszedł czas, kiedy możemy powiedzieć, ej nam coś nie pasuje i nie będą to puste słowa, tylko polityczny szantaż, który może nam przynieść korzyści. dominacja szkopów i żabojadów odeszła do lamusa. gdy podpiszemy umowy na gaz ze skandynawami i wyspiarzami, ruskie nie będą miały nas czym szantażować, bo handel i tak umarł 5 lat temu. obiektywnie wtedy stosunki polsko-rosyjskie będą mało kogo interesowały, a gdy UE poszerzy się o ukrainę (ciekawe, czy do tego dojdzie) zupełnie zapomnimy o strasznej rosji. wyraźnym sygnałem dla nas jest budowa gazociągu północnego, dla mnie to skandal i potwarz dla kraju, ale gdy podziękujemy ruskom za dostawę gazu, nie widzę powodów, dla którego nie mielibyśmy zakręcić gazociągu jamalskiego? 
|
Do góry
|
|
|
|
#1280607 - 06/06/2007 21:09
|
Ana <3
Meldunek: 21/06/2005
|
Igor, przez najbliższe 30 lat niestety tak. pokutujemy komunę. myślę, że w 2050 będziemy na równi z zachodem. aby polski eksport miał siłę przebicia, koszty pracy, podatki, zusy srusy muszą się znacznie obniżyć. problemem są nasze przepisy i ustawy. jak mamy konkurować, skoro u nas nie opłaca się otwierać przedsiębiorstw? jak to zmienimy, obojętne nam będzie, czy eksport pójdzie do chin, niemiec czy rosji, bo będziemy po prostu konkurencyjni, z nowoczesną technologią i uznaną marką 
|
Do góry
|
|
|
|
#1280668 - 06/06/2007 21:27
[Re: Llama]
|
Carpal Tunnel
|
Teraz pokutujemy komune, za 30 lat będziemy pokutowali rządy Kaczek, za 100 lat znów coś będziemy pokutowali, a za 150 lat nie będzie Polski. Jacy to my zawsze biedni, pokrzywdzeni przez innych, ciągle coś musimy pokutować. Ciekaw jestem kto wg Ciebie będzie parobkiem w krajach UE za 30 lat skoro uważasz, że Polacy już nie będą? Dodam tylko że w Rosji bezrobocie jest niższe niż w Niemczech. W Rosji wynosi ono 8.2%, w Niemczech 10.6%, a w Polsce 19.6% http://www.heritage.org/research/features/index/countries.cfmNa rosyjskich robotników nie licz, a Arabów już mają dość w UE bo są leniwi i tylko doprowadzają do zamieszek. Więc kto będzie parobkiem w zachodniej UE za 30 lat?
|
Do góry
|
|
|
|
|
|