Strona 3 z 6 < 1 2 3 4 5 6 >
Opcje tematu
#1231121 - 18/05/2007 01:37 Re: Twórcy napisy.org w areszcie .... [Re: Egzekutor]
Maxi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/08/2005
Originally Posted By: Egzekutor
Originally Posted By: Kylo
Nie ma to jak zboczyc z tematem o 180 stopni.

Co do prawka to to że tak samo będzie obrywal milioner z mercedesem jak i biedak z maluchem to jest właśnie dowód na równość wobec prawa a nie jego brak..

No nie wiem czy to jest równe. Nie tylko milionerzy mają dobre auta. Załużmy, że ktoś żyje na średnim poziomie ale oszczędza ileś tam lat na samochód i mu się go zabiera a ktoś inny kto zarabia dokładnie tyle samo kupuje auto z jednej wypłaty bo mu taki starcza. To za jednakowe przestepstwo pierwszy ma płacić ileś tam razy więcej niż drugi?

Do góry
Bonus: Unibet
#1231122 - 18/05/2007 01:38 Re: Twórcy napisy.org w areszcie .... [Re: Biszop]
Egzekutor Offline
old hand

Meldunek: 04/12/2006
Originally Posted By: Biszop
jestem przekonany że po takiej ustawie ilość pijaków za kółkiem spadnie na łeb na szyję (oczywiście minusem będzie że łapówkarze policyjni będą mieli żniwa ale to ułamek policji)

aaaaaaa
umarlem ze \:D

Biszop te swoje smiechy chichy to wiesz \:D tak samo sie smiales jak wybrali nas do finalowej trojki o euro2 2012 a pare dni przed wyborem nas na 2012 drwiles i zaklinales sie ze nie mamy szans.. no i to byl sport na ktorym ponoc sie znasz..
Wiec teraz tym bardziej twoje madrosci nie powinny na nikim zrobic zadnego wrazenia bo juz wiadomo jak te twoje prognozy sie sprawdzaja

Do góry
#1231131 - 18/05/2007 01:42 Re: Twórcy napisy.org w areszcie .... [Re: Egzekutor]
Egzekutor Offline
old hand

OK ALE WĄTEK O PRĘDKOŚCI TO BYŁ TYLKO PRZYKŁAD Przecież nieważne czy jedzie biedak polonezem czy milioner merolem jak stuknie piechura to kaplica a ALKOHOL DZIAŁA TAK SAMO (uogólniając) i KAŻDY BĘDZIE WIEDZIAŁ CO RYZYKUJE i ten kto kupił hondę or ręki i ten co się zapożyczył na trabanta. Nie wiem dlaczego aż tak was boli i frasuje problematyka podziału bogaty/biedny przecież każdy będzie wiedział czym ryzykuje!!!!!! I biedak zanim wsiądzie za kółko na gazie i bogaty!

Do góry
#1231132 - 18/05/2007 01:42 Re: Twórcy napisy.org w areszcie .... [Re: Egzekutor]
rivex Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/04/2005

Biszop te swoje smiechy chichy to wiesz \:D tak samo sie smiales jak wybrali nas do finalowej trojki o euro2 2012 a pare dni przed wyborem nas na 2012 drwiles i zaklinales sie ze nie mamy szans.. no i to byl sport na ktorym ponoc sie znasz..
Wiec teraz tym bardziej twoje madrosci nie powinny na nikim zrobic zadnego wrazenia bo juz wiadomo jak te twoje prognozy sie sprawdzaja

Masa osob nie wierzyla w Polske bo i byly ogromne powody(brak stadionow, drog - wszystkiego).

Ale mi tez wydaje sie smieszne, ze ktos twierdzi, ze ;liczba pijanych za kierownica po wprowadzeniu tego prawa spadnie drastycznie.
Przeciez juz teraz mozna pojsc do wiezienia za to (a chyba nikt tam nie chce trafic) a mimo to mamy sporo pijanych za kolkiem. ....

Do góry
#1231135 - 18/05/2007 01:44 Re: Twórcy napisy.org w areszcie .... [Re: [T]-error]
Szewa Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/09/2004
Originally Posted By: [T
-error]Odnośnie prawa własności ...
Przewożąc nielegalny towar zza wschodniej granicy w dużej ilości, wóda, fajki nie wiem co tam jeszcze, policja może skonfiskować auto?
Policja może skonfiskować np sprzęt komputerowy służący do "produkcji" nielegalnego oprogramowania itd ...?

Może skonfiskować. Konfiskata nie jest jednak równoznaczna pozbawieniu prawa własności. O tym decyduje sąd. I to tylko w ściśle określonych sytuacjach. Bo jeżeli orzeczenie przepadku byłoby niewspółmierne do wagi popełnionego czynu, sąd może wówczas orzec nawiązkę na rzecz Skarbu Państwa.

Jeżeli powyższe kryteria będą stosowane do ewentualnego przepadku samochodu, to jestem jeszcze w stanie to zaakceptować ale z tego co się orientuję, to oni chcę wprowadzić przepadek auta obligatoryjnie. Bez względu na to, czy delikwent jechał po dwóch piwach i nie spowodował kolizji, czy też potrącił śmiertelnie kogoś.

Do góry
#1231143 - 18/05/2007 01:48 Re: Twórcy napisy.org w areszcie .... [Re: rivex]
Egzekutor Offline
old hand

Originally Posted By: rivex

Przeciez juz teraz mozna pojsc do wiezienia za to (a chyba nikt tam nie chce trafic) a mimo to mamy sporo pijanych za kolkiem. ....

Tylko zobacz sobie ile procent z tych którzy jeżdżą na gazie pójdzie siedzieć.. znikomy! I oni dobrze zdają sobie z tego sprawę.. że najwyżej zawiasy.. a tak to kara finansowa a tutaj jest jedno najistotniejsze słowo bo konfiskata dla ludzi +0.5 promila będzie OBLIGATORYJNA!!!! To nie będzie tak że "aaa jeszcze nigdy wcześniej na gazie mnie nie złapali więc mogę zaryzykować bo jakby co to na 1 raz nic wysokiego nie dostanę" albo że będzie miał jakąś fajną bajeczkę przed sądem i też się skończy łagodnie.. tutaj będzie prosta zasada - piłeś? tracisz i żadne utyskiwanie przed sądem nie pomoże

Do góry
#1231145 - 18/05/2007 01:49 Re: Twórcy napisy.org w areszcie .... [Re: Egzekutor]
Szewa Offline
Carpal Tunnel

jestem przekonany że po takiej ustawie ilość pijaków za kółkiem spadnie na łeb na szyję (oczywiście minusem będzie że łapówkarze policyjni będą mieli żniwa ale to ułamek policji)

aaaaaaa

Tyle tylko, że Biszop ma tutaj rację. Ja też pisałem o tym w którymś z wcześniejszych postów. I powtórzę jeszcze raz:

zaostrzenie kar nie jest wprost proporcjonalne do spadku przestępstw.

Do góry
#1231146 - 18/05/2007 01:49 Re: Twórcy napisy.org w areszcie .... [Re: rivex]
Kylo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/09/2005

Masa osob nie wierzyla w Polske bo i byly ogromne powody(brak stadionow, drog - wszystkiego).

Ale mi tez wydaje sie smieszne, ze ktos twierdzi, ze ;liczba pijanych za kierownica po wprowadzeniu tego prawa spadnie drastycznie.

To jak zakazać alkocholikowi picia, czy palaczowi palenia tytoniu (chodz i tak cena wzrosnie) Ci co pija i pala beda to robic nadal. Bez pomocy samo nie przyjdzie.
Ludzie bardzo rzadko sie zmieniaja. Nalog...

Do góry
#1231153 - 18/05/2007 01:50 Re: Twórcy napisy.org w areszcie .... [Re: Szewa]
Kylo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/09/2005
Originally Posted By: Szewa

aaaaaaa

Tyle tylko, że Biszop ma tutaj rację. Ja też pisałem o tym w którymś z wcześniejszych postów. I powtórzę jeszcze raz:

zaostrzenie kar nie jest wprost proporcjonalne do spadku przestępstw.

Otoz to.

Do góry
#1231164 - 18/05/2007 01:53 Re: Twórcy napisy.org w areszcie .... [Re: Kylo]
rivex Offline
Carpal Tunnel

Kolejna rzecz: jesli ktos nie ma nic, nie ma samochodu, dochodow itp. Pozycza od kumpla autko bardzo drogie i jedzie nim majac 0,6 promila we krwi. Lapie go policja. Konfiskata ale skoro nie jego auto to musi placic rownowartosc? To gdzie tu logika?

Do góry
#1231166 - 18/05/2007 01:53 Re: Twórcy napisy.org w areszcie .... [Re: Kylo]
Egzekutor Offline
old hand

Ta tylko jest różnica pomiędzy ZAOSTRZENIEM kar a ZMIANĄ SYSTEMU KAR czyli wprowadzeniem zupełnie nowego instrumentu karnego.
W tym wypadku (obligatoryjny przepadek samochodu) jestem przekonany, że pijaków za kółkiem będzie o wieeele mniej. I zdania nie zmienię.

Do góry
#1231173 - 18/05/2007 01:55 Re: Twórcy napisy.org w areszcie .... [Re: Egzekutor]
ajdam Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/02/2005
wy wiecie za kogo sie wezma jak uznaja ze granie i propagowanie gry w necie jest nielegalne ;\)

Do góry
#1231177 - 18/05/2007 01:57 Re: Twórcy napisy.org w areszcie .... [Re: Egzekutor]
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003

aaaaaaa

Sa dwie opcje
albo nie zrozumieles
albo jestes polglowkiem

Moj smiech dotyczyl Twojej fantazji o tym procencie "ktory nie bierze".

Twoja dygresja na temat tego kto dostanie ME, a mojej znajomosci pilki noznej wskazuje na druga opcje, jedno z drugim ma tyle wspolnego co zeszloroczny snieg:)

Do góry
#1231178 - 18/05/2007 01:57 Re: Twórcy napisy.org w areszcie .... [Re: Egzekutor]
Szewa Offline
Carpal Tunnel

Ta tylko jest różnica pomiędzy ZAOSTRZENIEM kar a ZMIANĄ SYSTEMU KAR czyli wprowadzeniem zupełnie nowego instrumentu karnego.
W tym wypadku (obligatoryjny przepadek samochodu) jestem przekonany, że pijaków za kółkiem będzie o wieeele mniej. I zdania nie zmienię.

Kara śmierci, o wiele bardziej odstraszająca niż konfiskata samochodu, w żadnym kraju, w którym została wprowadzona, nie spowodowała spadku najcięższych przestępstw.

Do góry
#1231181 - 18/05/2007 01:57 Re: Twórcy napisy.org w areszcie .... [Re: ajdam]
rivex Offline
Carpal Tunnel

Pisalem o tym na poczatku .... mody pojda siedziec \:p

Do góry
#1231183 - 18/05/2007 01:58 Re: Twórcy napisy.org w areszcie .... [Re: rivex]
Egzekutor Offline
old hand

Kolejna rzecz: jesli ktos nie ma nic, nie ma samochodu, dochodow itp. Pozycza od kumpla autko bardzo drogie i jedzie nim majac 0,6 promila we krwi. Lapie go policja. Konfiskata ale skoro nie jego auto to musi placic rownowartosc? To gdzie tu logika?

LOGIKA JEST I TO CUDOWNIE PROSTA : takich skończonych idiotów powinni dodatkowo wysyłać do kamieniołomów bo ich iloraz inteligencji wskazuje na to , że to niczego innego się nie nadają.
Bo tak: jestem biedakiem , nie mam nic no ale mam nadzianego kumpla (lol) który jest na tyle puknięty iż pożycza mi auto (rotfl) znam obowiązujące prawo (przepadek auta lub równowartość) , znam stan swojego konta, wiem że jestem pod wpływem alkoholu.. no i jadę! a bo co!?!no jadę! No i wpadam.. i co? Mam nad takim jamochłonem płakać że wiedział co robi czym ryzykuje pożyczając takie drogie auto siadając na gazie i prowadząc? WIEDZIAŁ! A MIMO WSZYSTKO WZIĄŁ WÓZ I POJECHAŁ! NO to teraz ma to czego mógł oczekiwać. PROSTE!

Do góry
#1231184 - 18/05/2007 01:58 Re: Twórcy napisy.org w areszcie .... [Re: Biszop]
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003
Dla scislosci dodam ze nie chodzi mi o to zetwierdzisz ze nie znam sie na pilce, byc moze masz racje
tylko o polaczenie kwestii wyboru organizatora ME, a znajomosci pilki, LOL

Do góry
#1231194 - 18/05/2007 02:02 Re: Twórcy napisy.org w areszcie .... [Re: Biszop]
Egzekutor Offline
old hand

aaaaaaa

Sa dwie opcje
albo nie zrozumieles
albo jestes polglowkiem

Moj smiech dotyczyl Twojej fantazji o tym procencie "ktory nie bierze".

Twoja dygresja na temat tego kto dostanie ME, a mojej znajomosci pilki noznej wskazuje na druga opcje, jedno z drugim ma tyle wspolnego co zeszloroczny snieg:)

Aaa no tak widac masz doswiadczenie z bioracymi.. ja juz sie przyzwyczailem do twoich czarnych uwag - to dlatego Polska jest taka jaka jest czyli wszystko jest zle wszedzie korupcja przemoc itd czemu mieliby nam dac euro 2012 skoro nic nie mamy? Gdyby sluchali sie takich jak Ty to nadal bysmy zyli w jaskiniach - ja wierze w jasniejsza strone zycia a ty nadal zyj sobie w "polskim bagienku" wiem ze niektorym sprawia ogromna radosc pisanie o tym jak u nas jest zle

Do góry
#1231198 - 18/05/2007 02:05 Re: Twórcy napisy.org w areszcie .... [Re: Szewa]
Egzekutor Offline
old hand

Originally Posted By: Szewa

Kara śmierci, o wiele bardziej odstraszająca niż konfiskata samochodu, w żadnym kraju, w którym została wprowadzona, nie spowodowała spadku najcięższych przestępstw.

Są dziesiatki badan i wypada mniej wiecej po rowno : w jednych spory spadek w innych nie wiec tutaj nie ma co dyskutowac.
Tyle ze to zupelnie inny ciezar gatunkowy - gdy ktos chce zabic drugiego czlowieka z premedytacja to w zasadzie zadna kara go nie odstraszy.. co innego jazda po pijaku przez "normalnych" obywateli.. tutaj przepadek auta na pewno podziala

Do góry
#1231200 - 18/05/2007 02:06 Re: Twórcy napisy.org w areszcie .... [Re: Egzekutor]
Koski Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/08/2005
jeszcze do tego dojdzie, że bedą zamykać ludzi za niepłacenie abonamentu radiowo-telewizyjnego

paranoja, co się dzieje w tym chorym kraju

Do góry
Strona 3 z 6 < 1 2 3 4 5 6 >

Moderator:  Biszop, rafal08