#1241228 - 22/05/2007 04:16
Re: Szybcy, wściekli, pijani - bez wyobraźni - kierowcy
[Re: nOcnY]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/03/2006
|
Dobra to ja też dodam 3 grosze  Najbardziej popiera to co piszę rivex, naprawdę są kierowcy co jeżdzą szybko i zarazam bezpiecznie, a są i tacy co jeżdzą wolo i niebezpiecznie, gdyż najgorszy jest taki kierowca, który jest nieprzewidywalny. Prosty przykład, droga 2 pasmowa i leci kapelusznik powiedzmy 70 km/h lewym pasem (ograniczenie do 90 km/h) i gwarantuje że 9/10 wyprzedzi go prawym pasem. Tylko że ja jak widzę takiego kierowce to naprawdę mam ograniczone zaufanie. I to jest właśnie sprawa, która mnie najbardziej denerwuje w Polsce. Kierowcy mają wolny prawy pas a jadą usilnie lewym, to baaaardzo często się zdarza na trasie przy podjazdach. Co do pieszych, to do tych co jeszcze nie zapoznali się dobrze z jazdą po mieście to pogadamy później, gdyż to co robią, bez urazy, starsza babcie w okolicach głównie cmentarzy, bazarów to jest szok. Pasy są 50 metrów dalej a one wchodzą na jezdnie. Terror bardzo łatwo jest krytykować kierowców jak sam się nim nie jest, naprawdę sopiero dzisiątki, setki tysięcy przejechanych kilometrów pozwoli Ci ocenić zarówno pieszych jak i kierowców. Ja mam prawko od 10 lat, przejechałem pewnie ok 500.000 km, ale od pół roku nie mam auta i patrzena jazdę z perspektywy pieszego i naprawdę jestem w szoku co często wyczyniają piesi. Także też nie ma co ich bronić I na koniec jedno czego nienawidze to jazda po pijaku, często z kumplami jak gdzieś jesteśmy na mieście w knajpie i widzimy jak koleś pije w pubie a potem wsiada do auta to dzwonimy na PSY I możecie mnie nazwać konfidentem 
|
Do góry
|
|
|
|
#1241235 - 22/05/2007 04:18
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/12/2004
|
Nawiazujac do pieszych.
Jade okolo 70 i za mna nikt nie jedzie - pusto. gdzie tyle jedziesz? pewnie po miescie o moj Boze przeciez tyle nie wolno !!!!!!!!! morderca !!!!! stop wariatom drogowym !!!!! przez takich jak ty na forum nie ma juz starej gwardii !!!!
|
Do góry
|
|
|
|
#1241243 - 22/05/2007 04:22
[Re: loipop]
|
I see dead people
Meldunek: 04/08/2001
|
Nawiazujac do pieszych.
Jade okolo 70 i za mna nikt nie jedzie - pusto. gdzie tyle jedziesz? pewnie po miescie o moj Boze przeciez tyle nie wolno !!!!!!!!! morderca !!!!! stop wariatom drogowym !!!!! przez takich jak ty na forum nie ma juz starej gwardii !!!! Kolorowych snów rapujący misiu ... 
|
Do góry
|
|
|
|
#1241253 - 22/05/2007 04:26
[Re: [T]-error]
|
I see dead people
|
drfocus: jestem pieszym za chwilę będę kierowcą. Mam nadzieję  Czego żadasz od babci? Żeby była tip top z kodeksem drogowym, słuchała Tede i ściagała mp3 ? Kierowca MUSI uważać na pieszych, w KAŻDYCH warunkach , no panowie ... babcia nie babcia, cmentarz, pasy, zielone czerwone, to kierowca MUSI na nich uważać. Oczywiście - jestem za tym by pieszcyh też karać w momencie kiedy popełniają wykroczenie, ale od tego nie jest kierowca tylko policja. Naprawdę nie chce mi się tu tłumaczyć tego samego co kilka stron temu, generalnie chodzi mi tyklo o jedno, noga z gazu i więcej wyobraźni ... pzdr))
|
Do góry
|
|
|
|
#1241258 - 22/05/2007 04:27
|
I see dead people
|
pieseczku wole jesli mozesz. Poszczekaj i odmaszeruj. Sio ...
|
Do góry
|
|
|
|
#1241259 - 22/05/2007 04:27
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2004
|
Nawiazujac do pieszych.
Jade okolo 70 i za mna nikt nie jedzie - pusto. gdzie tyle jedziesz? pewnie po miescie o moj Boze przeciez tyle nie wolno !!!!!!!!! morderca !!!!! stop wariatom drogowym !!!!! przez takich jak ty na forum nie ma juz starej gwardii !!!! pomachaj jak zdazysz kierowcy podczas spotkania na pasach
|
Do góry
|
|
|
|
#1241263 - 22/05/2007 04:29
[Re: [T]-error]
|
Carpal Tunnel
|
-error] pieseczku wole jesli mozesz. Poszczekaj i odmaszeruj. Sio ... teraz sie czuje jak ksiaze kundli. Zrob prawko i odmaszeruj, a nie sie wymadrzasz jak ledwo do elki wsiadles.
|
Do góry
|
|
|
|
#1241265 - 22/05/2007 04:29
|
Ana <3
Meldunek: 21/06/2005
|
loipop, jeśli facet, który zabije Ci na pasach, mamę, tatę, dziewczynę jadąc te 70km/h, zamiast 50 km/, powie Ci: słuchaj stary, no sorry, nie wyrobiłem z hamowaniem, no blisko było, ale jednak wciągnąłem ją pod bieżnik. to Ty jak rozumiem, odpowiesz: spoko koleś! nie ma sprawy, sam tak jeżdżę.
co roku giną tysiące ludzi. zakładam się, że przez brak wyobraźni, brawurę i głupotę ginie 80% z z całości. a można tego uniknąć.
|
Do góry
|
|
|
|
#1241266 - 22/05/2007 04:30
|
Carpal Tunnel
|
[quote=nOcnY][quote=Llama][quote=chris]Nawiazujac do pieszych.
pomachaj jak zdazysz kierowcy podczas spotkania na pasach przeciez pisze ze nie wolno...udzielam mu reprymendy.. nie spinaj. Zawsze uskocze..mam szybkie nogi.
|
Do góry
|
|
|
|
#1241267 - 22/05/2007 04:30
[Re: Llama]
|
Zbanowany
Meldunek: 01/03/2005
|
Nawiazujac do pieszych.
Jade okolo 70 i za mna nikt nie jedzie - pusto. gdzie tyle jedziesz? Nie śmigacie 100 po mieście  .Świrujecie 
|
Do góry
|
|
|
|
#1241272 - 22/05/2007 04:31
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2004
|
ty no sorry ale jak babka moze sobie wlazic gdzie chce...to zaraz kazdy bedzie wlazil widzac taka babcie i powstanie samowolka jak sa takie a nie inne zasady ruchu okreslone to sa one ustalone po to zeby ich przestrzegac i ograniczyc niebezpieczenstwo wynikajace z komunikacji. Inaczej bedzie samowolka. na jakiej podstawie wymagasz respektowanie przepisow skoro sam ich nie respektujesz?
|
Do góry
|
|
|
|
#1241277 - 22/05/2007 04:33
[Re: Llama]
|
Carpal Tunnel
|
loipop, jeśli facet, który zabije Ci na pasach, mamę, tatę, dziewczynę jadąc te 70km/h, zamiast 50 km/, powie Ci: słuchaj stary, no sorry, nie wyrobiłem z hamowaniem, no blisko było, ale jednak wciągnąłem ją pod bieżnik. to Ty jak rozumiem, odpowiesz: spoko koleś! nie ma sprawy, sam tak jeżdżę.
co roku giną tysiące ludzi. zakładam się, że przez brak wyobraźni, brawurę i głupotę ginie 80% z z całości. a można tego uniknąć. nie dobra ...chcialem rozluznic atmosfere troche pozartowac. bedzie powaznie . rozumiem cie...ale teraz wszyscy z siebie robicie wielkich przepisowcow... i to mnie irytuje troche... chcialem pozartowac ...terror juz sie spial ... sorry  ja tez jestem za bezpieczna jazda ale jednak kazdy z nas czesto lamie przepisy i nie ukrywajmy tego
|
Do góry
|
|
|
|
#1241285 - 22/05/2007 04:35
|
Carpal Tunnel
|
ty no sorry ale jak babka moze sobie wlazic gdzie chce...to zaraz kazdy bedzie wlazil widzac taka babcie i powstanie samowolka jak sa takie a nie inne zasady ruchu okreslone to sa one ustalone po to zeby ich przestrzegac i ograniczyc niebezpieczenstwo wynikajace z komunikacji. Inaczej bedzie samowolka. na jakiej podstawie wymagasz respektowanie przepisow skoro sam ich nie respektujesz? ale sadze ze wtargniecie na jezdnie a przekroczenie predkosci o 10-20 km/h np poza terenem zabudowanym to nieporownywalne
|
Do góry
|
|
|
|
|
|