Strona 1 z 4 1 2 3 4 >
Opcje tematu
#1153945 - 20/04/2007 14:15 NBA Playoffs 2007 - Runda 1
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/02/2003
(8) Orlando Magic vs. (1) Detroit Pistons

1. Sat, Apr 21 – at Detroit, 7:00 pm EDT (ESPN)
2. Mon, Apr 23 – at Detroit, 7:00 pm EDT (TNT)
3. Thu, Apr 26 – at Orlando, 8:00 pm EDT (TNT, WRBW)
4. Sat, Apr 28 – at Orlando, 3:00 pm EDT (TNT, WRBW)
5.* Tue, May 1 – at Detroit
6.* Thu, May 3 – at Orlando
7.* Sat, May 5 – at Detroit (TNT)

(7) Washington Wizards vs. (2) Cleveland Cavaliers

1. Sun, Apr 22 – at Cleveland, 12:30 pm EDT (TNT)
2. Wed, Apr 25 – at Cleveland, 8:00 pm EDT (NBA)
3. Sat, Apr 28 – at Washington, 5:30 pm EDT (TNT)
4. Mon, Apr 30 – at Washington
5.* Wed, May 2 – at Cleveland
6.* Fri, May 4 – at Washington
7.* Sun, May 6 – at Cleveland

(6) New Jersey Nets vs. (3) Toronto Raptors

1. Sat, Apr 21 – at Toronto, 12:30 pm EDT (ESPN)
2. Tue, Apr 24 – at Toronto, 7:00 pm EDT (NBA)
3. Fri, Apr 27 – at New Jersey, 7:00 pm EDT (ESN2)
4. Sun, Apr 29 – at New Jersey, 7:30 pm EDT (TNT)
5.* Tue, May 1 – at Toronto
6.* Fri, May 4 – at New Jersey
7.* Sun, May 6 – at Toronto

(5) Chicago Bulls vs. (4) Miami Heat

1. Sat, Apr 21 – at Chicago, 3:00 pm EDT (ABC)
2. Tue, Apr 24 – at Chicago, 8:00 pm EDT (TNT)
3. Fri, Apr 27 – at Miami, 8:00 pm EDT (ESPN)
4. Sun, Apr 29 – at Miami, 1:00 pm EDT (ABC)
5.* Tue, May 1 – at Chicago
6.* Thu, May 3 – at Miami
7.* Sat, May 5 – at Chicago (TNT)

(8) Golden State Warriors vs. (1) Dallas Mavericks

1. Sun, Apr 22 – at Dallas, 9:30 pm EDT (TNT)
2. Wed, Apr 25 – at Dallas, 9:30 pm EDT (TNT)
3. Fri, Apr 27 – at Golden State, 10:30 pm EDT (ESPN)
4. Sun, Apr 29 – at Golden State, 10:00 pm EDT (TNT)
5.* Tue, May 1 – at Dallas
6.* Thu, May 3 – at Golden State
7.* Sat, May 5 – at Dallas (TNT)

(7) Los Angeles Lakers vs. (2) Phoenix Suns

1. Sun, Apr 22 – at Phoenix, 3:00 pm EDT (ABC)
2. Tue, Apr 24 – at Phoenix, 10:30 pm EDT (TNT)
3. Thu, Apr 26 – at LA Lakers, 10:30 pm EDT (TNT)
4. Sun, Apr 29 – at LA Lakers, 3:30 pm EDT (ABC)
5.* Wed, May 2 – at Phoenix
6.* Fri, May 4 – at LA Lakers
7.* Sun, May 6 – at Phoenix

(6) Denver Nuggets vs. (3) San Antonio Spurs

1. Sun, Apr 22 – at San Antonio, 7:00 pm EDT (TNT)
2. Wed, Apr 25 – at San Antonio, 7:00 pm EDT (TNT)
3. Sat, Apr 28 – at Denver, 8:00 pm EDT (ESPN)
4. Mon, Apr 30 – at Denver
5.* Wed, May 2 – at San Antonio
6.* Fri, May 4 – at Denver
7.* Sun, May 6 – at San Antonio

(5) Houston Rockets vs. (4) Utah Jazz

1. Sat, Apr 21 – at Houston, 9:30 pm EDT (ESPN)
2. Mon, Apr 23 – at Houston, 9:30 pm EDT (TNT)
3. Thu, Apr 26 – at Utah, 9:00 pm EDT (NBA)
4. Sat, Apr 28 – at Utah, 10:30 pm EDT (ESPN)
5.* Mon, Apr 30 – at Houston
6.* Thu, May 3 – at Utah
7.* Sat, May 5 – at Houston (TNT)

Do góry
Bonus: Unibet
#1154452 - 20/04/2007 18:08 Re: NBA Playoffs 2007 - Runda 1 [Re: Ghost]
Skiper Offline
shaken not stirred

Meldunek: 07/07/2005
pokusiłem się o drobny preview \:\)

wschód

Detroit - Orlando, typ: 4-1

Gra Tłoków w ostatnim okresie średnio się klei, jednak w pierwszej rundzie mają idealnego rywala, któego zmiatają w tym roku, mając h2h 4-0...Magicy są po prostu zbyt młodą ekipą na rutynowanych graczy z MoTown, ogromna przewaga choćby na PG gdzie Billups pewnie nie raz ośmieszy Jemeera Nelsona. Do tego na pewno nie pomoże kontuzja stopy Darko Milicica, którego udział w początkowych grach jest niepewny. Jeden mecz na korzyść Magic, gdyż liczę na zryw gospodarzy (prawdopodobnie mecz nr 4) walczących wówczas o życie, przy ew.3-0 Pistons nie mają żadnej potrzeby forsować tempa.

Cleveland - Washington, typ: 4-1

Ekipa Cavs małym cudem w jedną noc z koszmarnego rozstawienia dostała łatwy rozkład, na przystawkę mają Czarodzieji bez Arenasa i Butlera, czyli bez 60% wartości składu. LeBron pewnie pociągnie swoim kumpli za uszy i poprowadzi ich do rundy drugiej, zwłaszcze że w szeregach stołecznych brak obrońców z prawdziwego zdarzenia, choć matchup James - Jamison chwilami pewnie będzie ciekawy. Jeden mecz dla Wizzz z przyczyn jak w parze powyżej, poza tym nie wierze że Cleveland unikną przestojów grze, co nie raz im się zdarzało w regular season.

Toronto - New Jersey, typ: 2-4

Najtrudniejsza para 1 rundy do przewidzenia - wszystko zdarzyć tutaj się może, i dlatego biorę niżej notowane New Jersey, i co za tym idzie wyższy kurs. Nets ostatnio wyraźnie podnieśli poziom swojej gry, Jefferson sobie całkiem dobrze radzi, a dyspozycją niewątpliwie zaskakują Mikki Moore i Bostjan Nachbar. Natomiast Toronto po cichutku dobry finisz, ale w PO ze statusu niedocenianych korzystać już nie będą a i doświadczenie mają zerowe. Dodatkowo 2 ważni gracze w ich rotacji są kontuzjowani, Garbajosa na stałe natomist Mo Pete ma świeży uraz i jego stan jest niepewny. H2h 2-2.

Chicago - Miami, typ: 3-4 (best of 7: Miami @2.24 exp)

Chyba najciekawsza para na wschodzie, jeśli nie w całej nba. Chicago regularnie sprawia duże kłopoty mistrzom ligi, i tak zapewne będzie i tym razem. Głowny tego powód to dobre zespołowe oraz indywidualne krycie Dwayne'a Wade'a oraz atak w głownej mierze oparty na jumperkach z 4-5 metrów, co jest problemem dla obrony Miami, która skupia się w większości na polu 3 sek. W Chicago praktycznie wszyscy zdrowi (włącznie z Nocionim), natomiast w Miami coś pobolewa Posey'a, oraz trzeba pamietać że Wade'owi w każdej chwili może wyskoczyć lewy bark, co by jednoznacznie wówczas przesądziło rywalizację. H2h 3-1 dla Bulls, ale ostatni mecz 103-70 dla popularnych. Warto również odnotować, że to Chicago ma tutaj przewagę własnego parkietu, gdzie w tym sezonie zrobili bilans 31-10.

zachód

Dallas - Golden State, typ: 4-1

Czy Goldeny będą potrafili przenieść swoje sukcesy z sezonu zasadniczego na play-offy? 3-0 bo taki jest blians na korzyść GSW na pewno zaskakuje, lecz szansy się powtórzyć na pewno nie ma. Powód jest jeden - obrona, bo to ona w PO uzyskuje przewagę nad atakiem. Tempo gry zostanie zwolnione, ciężar gry przeniesie się pod kosz, a tam GSW argumentów już nie ma, tak jak nie ma kompletnie nikogo do pokrycia UberDirka. Jeden mecz na swoim myślę spokojnie do ugrania, ale nic poza to.

Phoenix - LA Lakers, typ: 4-1

Czy jedno spotkanie może zmienić obraz fatalnej ostatnio gry Lakersów? Ich występ przeciw Kings mógł zaimponować, ale całościowego obrazu nie zamaże. Suns są tutaj na pewno lepszą drużyną, a od ubiegłorocznego 4-3 się sporo zmieniło, co pokazał sezon, gdzie Suns wygrali 3 z 4 pojedynków. Wyczyny Bryanta mogą pójść na marne, bowiem nawet jego średnia w granicach 40-45ppg żadnych zwycięstw tu nie gwarantuje. Na pewno ważne jest zdrowie Kwame'a Browna, gdyż bez niego obrona podkoszowa Lakers nie istnieje, a w Suns są gracze, którzy lubią poszaleć w pomalowanym. Również nie rozwiązana jest kwestia pokrycia Nasha, bowiem Smush to wiadomo słabiutki defensor, a Farmar jest jeszcze za młody aby pogrywać całe spotkania.

San Antonio - Denver, typ: 4-2

Spurs tradycyjnie nie przemęczają się w 1 rundzie, i tak może być tym razem. W zeszłym roku małego stracha napędzili im Kings, w tym tą rolę przejmują Nuggets. 2 mecze, na tyle oceniam możliwości Bryłek, byłyby 3 ale Tim Duncan może być wkurzony po aferze z Joe Crafordem i może bardzo chcieć pokazać swoje walory na boisku. Obrona San Antonio zapewne mocno przyciśnie Melo i Iversona gdy ci będą przy piłce, a straty to istny koszmar Denver, za często niepozwalający im na skuteczną rywalizację. H2h 2-1 dla SAS, ale jedyna wygrana Nuggetów z rezerwami.

Houston - Utah, typ: 4-2

Najrówniejsza para na zachodzie. Co tutaj będzie decydujące? Ja stawiam na parę Yao-McGrady, która ostatnio notuje rewelacyjne występy, a do tego jest wspierana (choć nie zawsze) przez resztę drużyny. Tracy McGrady jeszcze w swojej karierze nie wygrał serii play-off, i jak nie teraz to już chyba nigdy mu się nie uda, więc mobilizacja jest na najwyższym możliwym poziomie. Houston przewaga parkietu, a może ważniejsze jest to że Utah nie ma tej przewagi, bo Toyota Center nie jest jakąś ogromną przewagą Rakiet.

Do góry
#1154472 - 20/04/2007 18:15 Re: NBA Playoffs 2007 - Runda 1 [Re: Ghost]
sakuraba83 Offline
member

Meldunek: 30/11/2006
witam,

Jak dla mnie dwa pewne mecz ktore musza wejsc to:

Dallas - Golden State TYP:1

Nie wiem czy jest sens uzasadniania tego typu. Dallas w tym sezonie jest bardzo mocno i uwazam, ze w tej parze sa murowanym faworytem. Pierwszy mecz przed wlasna publicznoscia beda chcieli zagrac najlepiej jak mozna,

Detroit Pistons-Orlando Magic

Analiza w zasadzie podobna jak z Dallas, Pistonsi beda bardzo mocni na wschodzie, uwazam ze final konferencji powinni na luzie osiagnac.

To daj nam laczny kurs bardzo nizutki bo 1,40 i teraz zastanawiam sie nad taktyka zagrania pierwszego kuponu w PO, czy dorzucic win Toronto, czy dorzucic Spurs i Suns? Jak sadzicie jaka taktyka bedzie lepsza?

Do góry
#1154956 - 20/04/2007 20:17 Re: NBA Playoffs 2007 - Runda 1 [Re: sakuraba83]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/09/2004
ja na wstępie chciałem podziękować za świetny post Skipper-a => takie coś aż chce się czytać, chociaż nie ze wszystkim się zgadzam oczywiście \:\)

Originally Posted By: sakuraba83

To daj nam laczny kurs bardzo nizutki bo 1,40 i teraz zastanawiam sie nad taktyka zagrania pierwszego kuponu w PO, czy dorzucic win Toronto, czy dorzucic Spurs i Suns? Jak sadzicie jaka taktyka bedzie lepsza?

ja się nie imam kursów raczej niższych niż 1,5 chyba że jakiś dubel coś al'a 1,4 x 1,35 - tyle odemnie w tym temacie

policzyłem sobie serie poprzednich po

Ind at NJ
1) IND - underdog pokrył / over
2) NJ - faworyt / under
3) Ind - faworyt / over
4) NJ - faworyt / over
5) IND - underdog / under
6) NJ - underdog / over

LaL at Phx
1) Lal - underdog pokrył / under
2) Lal - underdog / under
3) LAl - faworyt / under
4) Lal - push / under
5) Phx - faworyt / over
6) Phx - underdog / over ( dogrywka )
7) Phx - faworyt / over

Mil at Det
1) Det - faworyt pokrył / under
2) push / over
3) Mil - underdog / over
4) Det - faworyt / over
5) Det - faworyt / over

Mem at Dal
1) Dal - faworyt pokrył / over
2) Dal - faworyt / under
3) Dal - underdog / over ( dogrywka )
4) Dal - faworyt / under

Was at Cle
1) Cle - faworyt pokrył / under
2) Was - underdog / under
3) Cle - underdog / under
4) Was - faworyt / over
5) Was - underdog / over ( dogrywka )
6) Cle - underdog / over

Chi at Mia
1) Chi - underdog pokrył / over
2) push / over
3) Chi - underdog / under
4) Chi - underdog / under
5) Mia - faworyt / under
6) Mia - faworyt / over

Sac at SaS
1) Sas - faworyt pokrył / over
2) Sac - underdog / over ( dogrywka )
3) Sac - underdog / under
4) Sac - underdog / under
5) Sas - faworyt / over
6) Sas - faworyt / under

Den at Lac
1) Den - underdog pokrył / under
2) Lac - faworyt / under
3) Den - faworyt / under
4) Lac - underdog / under
5) Lac - faworyt / under

troszkę się na tym namęczyłem, ale dla mnie to istotne, może jeszcze komuś się przyda. chyba nie ma błędów...

Do góry
#1155132 - 20/04/2007 20:55 Re: NBA Playoffs 2007 - Runda 1 [Re: Baqu]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

New Jersey (41-41) at Toronto (47-35) typ: 2:4

tu się raczej skłonię do progresji na over, NJ będzie bardzo trudno zatrzymać graczy podkoszowych raptorów i jedynie penetracja oraz rzuty z dystansu będą się dla nich najbardziej ważne, myślę, że linia ok 190 będzie chociaż raz spokojnie przekroczona.

Orlando (40-42) at Detroit (53-29) typ: 1:4

dwie dosyć underowe ekipy, aczkolwiek dość często pada over w spotkaniach pomiędzy nimi, ja poczekam na wynik 1 spotkania i później zagram U/O w drugą stronę

Miami (44-38) at Chicago (49-33) typ: 1:4

tu będę zapewne nieobiektywny, gdyż po prostu nie lubie dziadów z Miami i mam nadzieję, że szybko odpadną, jak dla mnie underek dosyć pewny chociaż w jednym spotkaniu, linia -4 na Bulls tez mnie kusi.

Utah (51-31) at Houston (52-30) typ: 4:2

raczej nie pokuszę się o granie hc, mormoni są dla mnie tak jak denver jedną z bardziej nieobliczalnych ekip, rozum podpowiada Houston - ale NBA to nie rozum wiec może 4-2 Utah ?

Washington (41-41) at Cleveland (50-32) typ: 0:4

Waszki pełne urazów i lekkich kontuzji, wszystko miało się obracać wokół magicznego tria... i upadło niczym domek z kart... Kawalerzyści w tym sezonie to wreszcie dobra gra zmienników i gdy nawet James ma gorszy dzień czy nie gra oni potrafią pociągnąc zespół dla tego ich rola będzie dla mnie kluczowa w grze z nastepnym przeciwnikiem, bo chyba nikt sie nie łudzi iż mają przegrać tą serię.

L.A. Lakers (42-40) at Phoenix (61-21) typ: 1:4

Czy lakersi pokarzą lwi pazur i nawiążą walkę jak rok temu ? moim zdanim nie, co pokazują tegoroczne spotkania tych teamów : 3/4/07 PHO 99 - LAL 94 / 4/8/07 LAL 107 - PHO 115 / 4/13/07 PHO 93 - LAL 85 /

Denver (45-37) at San Antonio (58-24) typ: 3:4

moim zdaniem mozna zagrac progresje i na overka i na underka, SAS umie bronic, denver z cambim w obronie teź nieźle sie spisuje, a offencu chyba w obu druzynach chyba nie musze wymieniac \:\) Moim zdaniem najciekawsze spotkanie ze wszystkich i Nuggets mogą sprawić niespodziankę.

Golden State (42-40) at Dallas (67-15) typ: 1:4

Dallas = mistrz ? chyba już niedługo, motywacja, świetny trener, pierwsza piątka bardzo zróżnicowana i już doświadczona, przeciwko hurra atakowi wojowników \:\) pierwszy mecz i hc -10 to moim zdaniem troszke dużo, dlatego chyba upatrze sobie tutaj underdoga.

Do góry
#1155705 - 20/04/2007 22:58 Re: NBA Playoffs 2007 - Runda 1 [Re: Baqu]
vonseb Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 17/04/2002
To i ja cos napisz

wschód

Detroit - Orlando, typ: 4-1

Detroit ma wszystko co potrzeba zeby wygrywac na wschodzie: doswiadczenie, szeroki sklad, kilku strzelcow. Wydaje mi sie ze Orlando wiecej jak 1 zwyciestwo nie osiagnie.

Cleveland - Washington, typ: 4-0

Bez Arenasa i Butlera Washington niewiele bedzie mial do powiedzenia co bylo widac w koncowce sezonu. Cleveland moze przegrac tylko ze samym soba ( co kilka razy im sie przytrafialo w sezonie reg.), ale z tak rannym zwierzem dadza sobie rade szybko i latwo

Toronto - New Jersey, typ: 3-4

Zgadzam sie ze bardoz wyrownana para i wszystko moze sie zdazyc. Ciekawe jak Vince wytrzyma presje na wyjezdzie w Toronto.

Chicago - Miami, typ: 3-4

Najciekawsza para na wschodzie. Jako kibic Wade nie moge typowac inaczej aczkolwiek bedzie bardzo, bardzo ciezko. W pamieci mam pierwsza masakre sezonu regularnego 108-66 dla Byczkow. Ale licze ze teraz bedzie lepiej i zadecyduje doswiadczenie mistrzow. Licze tez na frajerstwo Bykow tak jak w ostatnim meczu sezonu regularnego zamiast spokojnie wygrac i grac z cienkim Washingtonem mierza sie z Miami ... no chyba ze tak chcieli

zachód

Dallas - Golden State, typ: 4-0

Goldeny rzeczywiscie jak graja w pelnym skladzie sa grozni, ale Dallas to mega-maszynka do wygrywania. Nawet jak w koncowce nie grywali w pelnym skladzie radzili sobie z przeciwnikami.

Phoenix - LA Lakers, typ: 4-2

Tu licze w zasadzie na jakies mega-pulapki lisa Jacksona i na niesamowita skutecznosc Bryanta na dobrym procencie. Wszystko inne jest po stronie Phoenix. Moze starczyc to tylko na gora 2 mecze.

San Antonio - Denver, typ: 4-2

NIe ma dwoch zdan bardzo, bardzo ciekawa para. Licze na doswiadczenie, schematy i obrone San Antonio. Denver moze sobie miec super duet AI - Melo ale w tym sezonie to jeszcze bedzie za malo.

Houston - Utah, typ: 4-3

NA pewno najrówniejsza para na zachodzie. Pod koniec jakos w Utah pary nie mieli, takiego blysku, moze odpuszczali przed play-offem). Ale w Houston wciaz musza drzec o kruche zdrowie 2 liderow - jesli bedzie OK to powinnien byc awans ale wywalczony w ciezkim boju. Co ciekawe H2H 3-1 dla Utah.

Do góry
#1155857 - 20/04/2007 23:31 Re: NBA Playoffs 2007 - Runda 1 [Re: vonseb]
Lord Devastator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/03/2006
kto mi powie c daje wygranie dywizji jak Miami i tak nie ma przewagi wlasnego parkietu a rozstawiaja ich z numerem 5 a powinni cos kolo 3 moim zdaniem pozdrawiam

Do góry
#1155902 - 20/04/2007 23:42 Re: NBA Playoffs 2007 - Runda 1 [Re: Lord Devastator]
jarko 33 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/12/2003
Originally Posted By: Lord Devastator
kto mi powie c daje wygranie dywizji jak Miami i tak nie ma przewagi wlasnego parkietu a rozstawiaja ich z numerem 5 a powinni cos kolo 3 moim zdaniem pozdrawiam

przeciez miami startuje z 4 pozycji i ma w 1 rundzie przewage swojego parkietu

Do góry
#1155933 - 20/04/2007 23:57 Re: NBA Playoffs 2007 - Runda 1 [Re: Lord Devastator]
hokuy Offline
veteran

Meldunek: 22/08/2006
Detroit - Orlando, typ: 4-1zdecydowanie najlepsza drużyna wschodu, w zasadzie nie trzeba argumentować
Cleveland - Washington, typ: 4-2Washington to nadal silna drużyna na własnym parkiecie, 2 zwycięstwa są jak najbardziej w jej zasięgu.
Toronto - New Jersey, typ: 4-3przez większą część sezonu nie doceniani przez bukmacherów i tu na forum również ;\) ale to młoda i dobra drużyna, po ciężkim boju powinna awansować do kolejnej rundy
Chicago - Miami, typ: ?-?zdecydowanie najciekawsza para po tej stronie Ameryki, sercem za Chicago, ale obawiam się najgorszego, czyli awansu Miami, szkoda by było trochę byczków, bo cały sezon grali naprawdę świetną koszykówkę, ale boję się, że doświadczenie może zwyciężyć ;/

Dallas - Golden State, typ: 4-3Wbrew pozorom tu może być bardzo wyrównana para, ciężkie boje czekają Mavs, ale jednak awansują ;]
Phoenix - LA Lakers, typ: 4-1Wybrali Phoenix, ale to chyba zbytnio sytuacji drużyny z miasta aniołów nie zmieni, Kobe wygra max jeden mecz.
San Antonio - Denver, typ: 3-4Gdzieś trzeba sensacji poszukać, no i chyba tu jest ona najbliżej, Denver może zostać takim czarnym koniem PO. San Antonio jak co roku, świetna gra i na pewno jest faworytem tej pary.
Houston - Utah, typ: 4-2Jakoś nie przekonywała mnie gra Jazz w końcówce sezonu zasadniczego, może trochę odpuszczali i to może się okazać zgubne, typuję zdecydowanie rakiety.

Do góry
#1155945 - 21/04/2007 00:06 Re: NBA Playoffs 2007 - Runda 1 [Re: jarko 33]
vonseb Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: jarko 33

przeciez miami startuje z 4 pozycji i ma w 1 rundzie przewage swojego parkietu

Miami startuje z nr 4 ale nie ma przewagi parkietu bo Chicago (mimo nr 5 ) ma lepszy bilans sezonu i to oni maja PRZEWAGE PARKIETU vide rozpiska powyzej.

Do góry
#1155958 - 21/04/2007 00:17 Re: NBA Playoffs 2007 - Runda 1 [Re: vonseb]
jarko 33 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/12/2003
Originally Posted By: vonseb

Miami startuje z nr 4 ale nie ma przewagi parkietu bo Chicago (mimo nr 5 ) ma lepszy bilans sezonu i to oni maja PRZEWAGE PARKIETU vide rozpiska powyzej.

a to sorry bo nawet niesprawdzalem bo wydawalo mi sie logiczne ze z 4 miejsca ma przewage parkietu \:\)

Do góry
#1155971 - 21/04/2007 00:32 Re: NBA Playoffs 2007 - Runda 1 [Re: jarko 33]
KRAJAN Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/03/2004
Jezeli chodzi o mnie na gorąco - sprobujemy zabawić się we wrózkę - do typow vonseba:
1/ DET 4-0
Magicy pomimo że u siebie walczyć potrafią za slabe na szukujące się na mistrza wschodu DET - nie przewiduję aby gdzies coś ugrali

2/ CLE 4-1
Tu zgodze się z poprzednikiem czarodziejom może się omsknąć - ale napewno na wyjeździe nic nie ugrają

3/ TOR 4-2
Tu mam odmienne zdanie - od poczatku sezonu kibicuję bialasom - u siebie grają wyśmienicie - a jak 1 raz uszczypną na wyjeździe to o wynik końcowej rywalizacji będę spokojny

4/ CHI 4-2
i tu uważam że Byki powiozą dennie grające miami - zresztą typ z antypatii do Słonecznych - ale szczerze mówiąc sa ciency jak dupsko węża

co do zachodu - tu 3 pewnych kandydatów - choć wierzę że chlopcy ze Złotego Miasta powalczą - co do Mormońców z Rakietami - dla mnie kompletny no bet - w sumie fajnie - bo obu zespolów nietrawię

Do góry
#1156017 - 21/04/2007 01:04 Re: NBA Playoffs 2007 - Runda 1 [Re: KRAJAN]
vonseb Offline
Carpal Tunnel

Milo sie dyskutuje - to jeszcze moze tylko "pewniaki" , ktore nie zagraja a moglyby :
WASHINGTON: Arenas ( 74 mecze 28,4 ppg 4,6 rpg 6,0 apg )i Butler ( 63 mecze 19,1 ppg 7,4 rpg 3,7 apg )
TORONTO: Garbajosa ( 67 meczy 8,5 ppg 4,9 rpg )
NEW JERSEY: E.House ( 56 meczy 8,4 ppg 1,2 apg ) i N.Krsic
HOUSTON: B.Wells ( 28 mecze 7,8 ppg 4,3 rpg )

Ostatnio kontuzjowani Bargnani ( Toronto ) i Kirilenko ( Utah ) wrocili.
Reszte tych watpliwych i prawdopobnych to kazdy sobie sam sprawdzi.

Do góry
#1156376 - 21/04/2007 03:34 Re: NBA Playoffs 2007 - Runda 1 [Re: Lord Devastator]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

System rozstawiania drużyn przed play-off jest skomplikowany. Przy miejscach 1-4 w konferencjach pod uwagę brani są zwycięzcy dywizji (na wschodzie są to Detroit, Miami i Toronto) oraz zespół z drugiego miejsca z najlepszym bilansem (50-32 Cleveland przy 49-33 Chicago). Kolejność w najlepszej czwórce wyznacza bilans - pierwsi są Detroit (53-29), drudzy Cleveland (50-32), trzecie Toronto (47-35) i czwarte Miami (44-38). Zatem Chicago, które ma trzeci wynik w Konferencji Wschodniej zajmie dopiero piąte miejsce. Ale jest jeszcze jedna zasada: przewaga własnego parkietu ustalana jest pod względem bilansu. Bulls wpadają więc z niższej pozycji na Heat, ale to Chicago rozegra dwa pierwsze i ewentualny decydujący mecz na własnym parkiecie. Podobna sytuacja jest na zachodzie, gdzie Houston Rockets (piąte miejsce, 52-30) będą mieli przewagę parkietu w rywalizacji z Utah Jazz (51-31, ale czwarte miejsce, bo wygrali dywizję).

Do góry
#1157416 - 21/04/2007 18:52 Re: NBA Playoffs 2007 - Runda 1 [Re: Baqu]
Skiper Offline
shaken not stirred

Meldunek: 07/07/2005
Dwa ciekawe zakłady wypatrzyłem w expie, w moim mniemaniu pewniaki (mimo iż takowych nie ma )

Najwięcej punktów: (w całej serii)
1. Vince Carter @1.50 (25.2ppg, vs.TOR= 21.5ppg)
2. Chris Bosh 2.40 (22.6ppg, vs.NETS= 17ppg)
3. Richard Jefferson 8.00
4. Antonhy Parker 12.00

Najwięcej zbiórek: (w całej serii)
1. Carlos Boozer @1.45 (11.7rpg, vs. HOU=12.7rpg)
2. Yao Ming 2.75 (9.4rpg, vs.UTAH=12.5rpg)
3. Dikembe Mutombo 8.00
4. Mehmet Okur 12.00

Do góry
#1157443 - 21/04/2007 19:03 Re: NBA Playoffs 2007 - Runda 1 [Re: Skiper]
ToLkieN Offline
addict

Meldunek: 21/04/2007
Ja sie nie bede bawic we wrozki \:p
Meczyk na 21 \:\)

Chicago - Miami typ 2 kurs 2.5 100% pewnosci
Tak tak 100 pewnosci ze typ podany przeze mnie wejdzie. Piszcie co chcecie o zespole Miami, ze dziadki ,ze blebleble. \:p
Zespol z Miami z Shaq-iem, DW i bada dziadkow \:p bedzie bardzo grozny niz to sie wydaje co poniektorym znawcą koszykowki. Miami w rundzie zasadniczej dwa razy przegralo w Chicago roznica odpwoiednio 6 pkt i 3, dzis jak to mowia do trzech razy sztuka pokona Byczki. I tyle... ale w ja sie nie znam na NBA:)

Do góry
#1157447 - 21/04/2007 19:04 Re: NBA Playoffs 2007 - Runda 1 [Re: ToLkieN]
ToLkieN Offline
addict

Meldunek: 21/04/2007
Originally Posted By: ToLkieN
Ja sie nie bede bawic we wrozki \:p
Meczyk na 21 \:\)

Chicago - Miami typ 2 kurs 2.5 100% pewnosci
Tak tak 100 pewnosci ze typ podany przeze mnie wejdzie. Piszcie co chcecie o zespole Miami, ze dziadki ,ze blebleble. \:p
Zespol z Miami z Shaq-iem, DW i bada dziadkow \:p bedzie bardzo grozny niz to sie wydaje co poniektorym znawcą koszykowki. Miami w rundzie zasadniczej dwa razy przegralo w Chicago roznica odpwoiednio 6 pkt i 3, dzis jak to mowia do trzech razy sztuka pokona Byczki. I tyle... ale w ja sie nie znam na NBA:)

p.s meczyk 21 o 21 wiec gramy 2 \:p

Do góry
#1158571 - 22/04/2007 01:07 Re: NBA Playoffs 2007 - Runda 1 [Re: ToLkieN]
___On Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 13/01/2005
Przyznam sie ze z doswiadczenia wiem ze czasami wato darowac sobie ta pierwsza runde PO...bo czesto mnogo w nich od niespodzianek;) A poza tym kursy dzis sa smiesznie małe 1.18 1.33 odpowiednio na Ditroit i Houston...mecz Toronto i NY jest dla mnie dwudrogowy wiec zostaje jeden...MIAMI - CHICAGO i tu zgodze sie z kolegą TOLKIENEM....sam nie lubie i to bardzo MIAMI ale łatwo skóry nie sprzedadza Mysle ze w tej parze zobaczymy przynajmniej 6 a moze lub 7 meczy: ) TYP: Miami Handi + 4.5

Do góry
#1159318 - 22/04/2007 06:15 Re: NBA Playoffs 2007 - Runda 1 [Re: ___On]
Policeman Offline
veteran

Meldunek: 06/11/2006
Houston - Utah

Wszyscy uważają Houston za faworyta ja jednak sądzę, że tak łatwo nie będzie. Utah zagrało bardzo dobry sezon natomiast Houston miało cały czas problemy ze składem. Utah to nie tylko Boozer jest także świetnie grający Okur i Kirilenko. Jazzmeni tworzą zgrany zespół, który myślę jest w stanie pokonać Houston. Rakiet nie lekceważę wiem co potrafi zrobi Yao i spółka ale dziś w nocy mogą mieć spore problemy.

Utah @3.4

Do góry
#1159337 - 22/04/2007 07:01 Re: NBA Playoffs 2007 - Runda 1 [Re: Policeman]
host Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/04/2004
Mecz zaraz się zaczyna to więc może wkleję tylko takie coś:

Widać wyraźnie, że trzech podstawowych graczy z Pistons przeważa pod każdym względem trójkę playerów z Orlando.

Osobiście nie zadowala mnie bardzo niski kurs na Det, ale postanowiłem postawić za dość grubo z kursem 1,909 na DET -3 w I kwarcie. Powodzenia życzę sobie \:\)

Do góry
Strona 1 z 4 1 2 3 4 >

Moderator:  rafal08