Opcje tematu
#1147881 - 18/04/2007 15:07 BWIN live - Szermierka - KTO POMOŻE ?
Mitul Offline
Villain

Meldunek: 27/08/2004
witam,

wczoraj przeżyłem następująca sytuację
Grałem na live w Bwin szermierkę MŚ juniorów, mecz Wlochy Polska

przy stanie 4:8 dla Polski (wg live oczywiście bo nie ogladalem nigdzie) postawilem znaczną kwotę, że Polska pierwsza zdobędzie 10 punktów - po kursie 1,15 więc mniej więcej adekwatnym do ryzyka.
potem było 4:9 5:9 5:10 5:11 6:11 boedajże itp itd...

zacieram rączki, ale nie cchą mi rozliczyc zakladu. Potem patrze kurs na to że Polska pierwsza zdobedzie 20 pkt dalej leci w dół więc myślę luzik.
przy stanie 25:26 zablokowali wszystkie zakłady i pojawił się napis "PROBLEMY TECHNICZNE"
wieczorem rozliczyli mi zaklad jako przegrany !!!
Miał ktoś kiedys coś podobnego ? Dzwonilem do supportu i sprawdzają, ale chyba mozna z tym naweet iść do sądu....? Jeśli pomylili wynik albo coś nie tak z kursami to EWENTUALNIE zwrot, ale też powinni uwzględnić, ze skoro podaja takie a nie inne wyniki to ludzie sie tym sugerują i odpowiednio stawiają.
Jak widzicie moją sytuację ?

Poza tym chcialbym znać rzeczywisty wynik - kto pierwszy zdobył 10 pkt... bo że wygrali Włosi to znalazlem, natomiast punkt po punkcie ni cholery... może ktoś się interesuje szermierką i ogladał ?? zwłaszcza ze to był mecz Polski...

Z gory dzięki za konstruktywną wypowiedź...
Pozdrawiam

Do góry
Bonus: Unibet
#1147894 - 18/04/2007 15:16 Re: BWIN live - Szermierka - KTO POMOŻE ? [Re: Mitul]
sports Offline
addict

Meldunek: 27/09/2005
1) wyniki ktore podaja na live sa tylko orientacyjne - myla sie dosc czesto - ale maja to w regulaminie
2) wyniku punkt po punkcie nie znajdziesz raczej nigdzie tym bardziej z takich zawodow

Do góry
#1147908 - 18/04/2007 15:27 Re: BWIN live - Szermierka - KTO POMOŻE ? [Re: Mitul]
AGASSI Offline
Knockin' On Heaven's Door

Meldunek: 21/03/2007
Sorry,nie znam pzrebiegu tego meczu ale nawet jeśli by sie pomylili w wyswietlaniu wyników na LIVE to nigdy nic nie zdziałasz gdyż.....:Wyświetlony czas służy wyłącznie do orientacji w przebiegu gry. Z powodów technicznych koordynacja czasowa nie zawsze jest identyczna z aktualnym wydarzeniem. Spółka nie ponosi odpowiedzialności za treść dodatkowych informacji (np. rezultat, inne szczegóły wydarzenia). .......Taki komunikat masz na LIVE na BAW,inaczej mówiąc według tych debili to do Ciebie należy wyszukanie sobie innej stronki gdzie masz live tego co obstawiasz u nich,gdyż te matoły nie biorą żadnej odpowiedzialności za to co wyświetla u nich tablica ZAKŁADÓW LIVE. Ja też sie raz naciąłem,włączyłem komopa w lidze brazylijskiej była 65 minuta wynik 2-0 a kurs na over 2.5 1.8,wywaliłem grubo nie spojrzawszy na inny live....za 5 minut jest gol i kur...jaki zonk.Okazało się,że było 1-0 a nie 2-0.Pisze mejla.....a te pajace właśnie odpisały mi tak jak ja Ci teraz.Od tamtego czasu zawsze jak coś gram na LIVE to musze mieć potwierdzenie aktualnego wyniku z innej stronki........pozdro

Do góry
#1147964 - 18/04/2007 16:05 Re: BWIN live - Szermierka - KTO POMOŻE ? [Re: AGASSI]
Mitul Offline
Villain

znalazlem wyniki punkt po punkcie - zakład przegrany, ale źle wyswietlali punkty, wprowadzając mnie w bląd.
Po napisaniu do supportu sprawą zajęli się błyskawicznie i zrobili ZWROT - co mnie oczywiscie ucieszyło.

a tak brzmiala treść przesłanej do mnie korespondencji co kończy temat :
Szanowny Panie , Informujemy, że Pana zakład Włochy - Polska, Która drużyna zdobędzie
jako pierwsza 10 punktów?, 2 został unieważniony ponieważ doszło do błędu przy wprowadzaniu zakładu.
Stawka zakładu została już zapisana na Pana koncie użytkownika. Jeśli zakład ten był częścią
zakładu kombinacyjnego, został wyliczony według kursu 1,00. Zapoznaj się proszę z naszymi OWH:
A3 Zawieranie zakładów A3.2 Nieważne/unieważnione zakłady: Jeśli zakład został uznany za nieważny
lub został unieważnony (np. odwołanie wydarzenia sportowego, na które przyjmowane były typy),
wówczas zakład jest uważany za ?wygrany?. Jego kurs wynosi 1.00. W przypadku pojedynczych zakładów
jest to równoznaczne ze zwrotem wniesionej przez użytkownika stawki na jego konto. W przypadku
zakładów kombinacyjnych oznacza to, że łączny kurs będzie odpowiednio skorygowany i zakład
kombinacyjny może w dalszym ciągu być wygranym, jeżeli wszystkie inne zakłady, które zawiera, są
również wygrane. A3.8 Błędy: Spółka nie przejmuje odpowiedzialności za błędy przy wprowadzaniu,
transmisji i/lub określaniu wartości. Spółka zastrzega sobie w szczególności prawo do korygowania
błędów przy wprowadzaniu kursów zakładów i/lub określaniu wyników zakładów (np. omyłkowa zamiana
kursów, wydarzeń, drużyn itd.) jak również unieważniania zakładów ? również później. Poza tym spółka
nie przejmuje odpowiedzialności za bezbłędność i aktualność informacji wysłanych przez serwisy
informacyjne (e- mail lub SMS), które dotyczą wyników z wniesionych zakładów. Dane i informacje
odnośnie L!VE score i wyników z zakładów L!VE są bez gwarancji. Stawką zakładu jest tylko i
wyłącznie kwota potwierdzona i zarejestrowana przez spółkę. W przypadku odwołania wydarzenia
sportowego wszystkie zakłady są unieważnione i uważane jako ?wygrane? wg kursu 1.00. Prosimy o
wyrozumiałość za powstałe niedogodności. Z poważaniem, Support Team z Bwin

Do góry
#1147980 - 18/04/2007 16:17 Re: BWIN live - Szermierka - KTO POMOŻE ? [Re: Mitul]
AGASSI Offline
Knockin' On Heaven's Door

Meldunek: 21/03/2007
Ale oni są pokręceni.....robią zwrot co bardzo cieszy bo podnosi ich range w oczach klienta,a jednoczesnie przysyłają Ci wyciąg z regulaminu gdzie jest napisane,że ich to wszystko wali i za nic nie biorą odpwiedzialności.........czy możesz powiedzieć za ile zagrałeś ?

Do góry
#1148790 - 18/04/2007 20:14 Re: BWIN live - Szermierka - KTO POMOŻE ? [Re: AGASSI]
Gandhi Offline
addict

Meldunek: 19/01/2007
Bwin najpierw rozliczył zakład jako przegrany, bo faktycznie Polska nie zdobyła pierwsza 10 punktów.

Później jednak zakład został unieważniony, bo:
Spółka zastrzega sobie w szczególności prawo do korygowania
błędów przy wprowadzaniu kursów zakładów i/lub określaniu wyników zakładów (np. omyłkowa zamiana kursów, wydarzeń, drużyn itd.) jak również unieważniania zakładów (...))

Tak więc zakład został unieważniony nie dlatego, że na live był zły wynik, tylko dlatego, że na live były złe KURSY. Tak naprawdę było 8-4 dla Włoch, więc kurs 1.15 na Polskę był zły.

Wynika z tego, że Bwin miał dwie możliwości:
1. Zmienić kurs twojego zakładu na prawidłowy - czyli zrobiliby z tego zakład przegrany po kursie ok. 5.00,
2. Unieważnić zakład.

Na twoje szczęście wybrali drugą opcję.

Do góry
#1151068 - 19/04/2007 14:45 Re: BWIN live - Szermierka - KTO POMOŻE ? [Re: Gandhi]
Mitul Offline
Villain

AGASSI - zagrałem za 800 zł,
ale faktycznie ich odpowiedź nieco pokręcona, co nie zmienia faktu, że ostateczne rozwiązanie mnie satysfakcjonuje i obyło sie bez jakichkolwiek przepychanek - jeden krotki telefon do dzialu obslugi klienta.

Pozdrawiam

Do góry

Moderator:  rafal08