Halooooooooooooooooooooooooooo jest tu kto ?
Indiana - Detroit Pistons
Jak to się stało że Indiana wygrała z SA ? Nie mogę sobie tego wyobrazić ... być może SA bardziej przegrało niż Indiana wygrała btw nie lada niespodzianka spotkała kibiców "Ostróg"
Czy Indiana jest w stanie wygrac i z Detroit ? hmmmm ... pewnie tak ale ja na tą chwilę bardziej ufam Tłokom niż Pacers mimo że Ci mają nienajgoprszy bilans na własnym parkiecie + walczą jeszcze u gre w PO więc pewnie mają wiekszą motywację niż det ktore PO już ma zapewnione.
Najważaniejsza sprawa to taka że występ J.O'Neal'a stoi pod znakiem zapytania ... ( kolejny raz ekipa która gra bez swojego najlepszego zawodnika potrafi ograc czolowa ekipe ligi

)
Występ Fostera również niepewny tak więc Webber będzie miał pod koszem ułatwione zadanie tym bardziej że Indiana nie ma w swych szeregach dobrego centra.
Generalnie jak spojrze na składy obu drużyn to Detroit to nie mam wątpliwości kto tam ma lepszych grajków ... na każdej pozycji Tłoki mają przewage ... Hamilton wrócił po chorobie, Prince ostatnio słabszy występ ale to akurat mnie nie martwi bo ten chlopak gra w kratke więc dziś może byc tylko lepiej.
Martwi mnie troszke styl jaki ostatnio prezentuje Detroit ... odeszli od mocnej defensywy pod wodzą Flipa Saundersa a przecież wiadomo nie od dziś że mecze wygrywa się defensywą ... mam nadzieje że dziś Pistons postawią twarde warunki w obronie - Billups Hamilton i Prince staną na wyskości zadania + Webber zdominuje tablice i najwazniejsza sprawa detroit wyjda na mecz z odpowiednim nastawieniem to jestem spokojny o wynik.
Z innych meczy warte uwagi są w/g mnie
Milwaukee Bucks - NO Hornets
Powód jest banalny ... Redd nie jest w pełni sił i nie grał przeciwko Wizzards i mimo że NO na wyjazdach to nie ta sama drużyna co u siebie ja spróbuje i zagram Hornets ... Milwaukee zapewne stawią opór przez jakiś czas ale jak to można było zauważyc w porzednich meczach mają baardzo długie przestoje w grze co powinni wykorzystac goście !
Apropo Wizzards to kusi mnie bardzo żeby zagrać dziś na Bobki o którcyh pisałem tu kilka razy ... u siebie potrafia zrobic nielada niespodzianke i pokonac wyżej notowany zespoł ... dziś napewno nie zagra C.Buttler co w/g mnie jest sporym jesli nie napisac poważnym osłabieniem Wizz gdyż obok pana z nr 0 i Jamisona jest on najbardziej kreatywnym zawodnikiem ... nie daj Boże lub daj ( zależy czy zagram ten mecz ) Arenas będzie mial słabszy dzien to Wizzards będą mieć spore klopoty z wygraniem tego meczu
Waszyngton nawet z Buttlerem podejrzewam mialoby pewnie nie maly kłopot z ambitnie grającymi we własnej hali Bobcats a pod jego nieobecność jak na mój gust Bobki są w stanie dziś wygrać